cnm geçmiş olsun aynı sorunu bende yaşadım 7. ayına kadar kustu hemde öle böyle dğeil yediğini direk çıkartıyodunu üst baş benim üstüm başım halı felan mahvoluyodu sonra dr a götürdüm bana bi şurup verdi o kadar iyi geldiki daha Allaha şükür kusmamız yok midesi hassas bu kusma yüzünden kafayı yedim artık yedirirken bile çok tedirgin oluyorum arada gene kusuyo ama ya zorla yedirdiysem yada istemediğinde felan ama normalde kusmamız yok artık doğdu kustu dr a götürmeseydim gene kusucaktı belkide reflü felanda değildi midesini üşütmüş dedi ama yani doğduğundan beri vardı tahlil yaptı temiz çıktı birazda kızımda alışmıştı elini boğazına kadar sokup kusturduğu zamanlarda oldu neler çektim o zamanlar bu kusmadan sinir hastası olmuştum valla bide az kilo alıyo zor yiyo bide kusunca dahada zor oluyodu benim içinki dr umdan Allah razı olsun çok iyi bi dr kızıma ne ilaç yazarsa faydasını gördüm ondan sonra yemeside kilo alımıda düzeldi
vallacnm yediği gibi çıkartıyodu midesine gitmiyodu bile düşün yani ama geçti çok şükür gene arada kusuyo ama ne yapalım büyüyünce düzelecek iyice hasta olucak diye çok korkuyodum midesi alışır istemez hep yer kusar hasta olur diye korkuyodum ama dr umun verdiği ilaç iyi geldide geçti önceki gibi yok çok yerse kusuyo azcık inş bida yaşamam öyle bişey çok zor insanın psikolojisi alt üst oluyo çok agrasiftim inş seninkide geçerr tahlil felan yaptırdınmı cnmne renk kusuyo oğlum 1 yaşında doğduğundan beri kusuyor ve sarı renkte
vallacnm yediği gibi çıkartıyodu midesine gitmiyodu bile düşün yani ama geçti çok şükür gene arada kusuyo ama ne yapalım büyüyünce düzelecek iyice hasta olucak diye çok korkuyodum midesi alışır istemez hep yer kusar hasta olur diye korkuyodum ama dr umun verdiği ilaç iyi geldide geçti önceki gibi yok çok yerse kusuyo azcık inş bida yaşamam öyle bişey çok zor insanın psikolojisi alt üst oluyo çok agrasiftim inş seninkide geçerr tahlil felan yaptırdınmı cnm
canım ya çok doktor gezdim en son başkent ünve. de figen hanım var çocuk gastrolojisi profu. kilosu az olmasına rağmen önemli birşey görmüyorum dedi. Daha önce gittiğim doktorların dediği gibi bazı bebeklerin 2 yaşına kadar kusabildiğini söyledi. Ama net bir bilgi istiyosanız endoskopi yapalım dedi. Ama çok zor olduğu için içim elvermedi lansor ve bi şurup verdi onu kullanıyoruz ara ara kustukça. bi dönem iyi gidiyor sonra yine kusmalar başlıyor. Anlamadım doğduğundan beri sarı kusuyor daha çok bu kafamı karıştırıyor senin bebeğin ne renk kusuyordu bir de tahlil demişsi ne tahlili anlamadım
arkadaşlar benim bebeğim 8 aylık oldu hala kusuyor 6 kilo yani bu kilo alımınıda etkiliyor çıldırmak üzereyim nasıl öfke kontrolü sağlıycam bilemiyorum.....
sütüm az ve biberonu da kesinlikle itiyor 1 haftadır sadece gece alıyor biberonu o da en fazla 60 cc. ben kilo aldırmak için ne kadar çabalasam da kusması elimi kolumu bağladı, öneriniz var mı ne yedirmeliyim nasıl yaklaşmalıyım???
1,5 aylık oldu benim kızımda kilo sorunu yaşamadık biz, ilk bende senin gibi her istediginde emzirdim 2 saat emziirirdim, kilo aldı ama çok emdigi için midesi boşalmayınca sürekli kusuyorduiboğazına kaçırıyordu çok korkuyordum bişey olacak diye. çok emmesi aç olmasından degil emme güdüsünğ bastırmak için.emziğe alıştırdım ama 2 saatte bir mutlaka kendi mememi verdim,fışkırır tarzda kusması gitti ama boş emziği emmek kolayına geldi, karnı doyduktan sonra boş emzik isterim diye aaglamaya başladı bu kezde daha az emmeye başladı. aslında emziğe alıştırdıgıma pişman oldum emziğe başlayınca günlük kilo alımı yarıya düştü, keşke benim memeyi yalancı meme yapmaydı da ayn ıhızda kilo alsaydı dedim. saat başı emdiginde mesela 30cc alıyo bırakıyo bi saat sonra tekrar o kadar emiyo ve midesi büyümüyo ama 3 saatte çok acıktıgında verdiğinde emme miktarı artıyo böylece mideside büyüyo ve kusmasıda azalıyo . sana tavsiyem meme verme kilo alma sorunu varsa, emzirdikten sonra en aşagı yarım saat dik tutuyordum ben, sallamıyordum bile, ve biz kırkı içinde yastıga başladık, hatta emdikten sonra gazı çıkmamışsa yastık başını daha da yükseltiyordum. birde bence balıkyağı ve pekmez iç, bidebebeginii mutlaka yağla büyükler yağlayınca genişlemesi daha kolay olur dediler
selam benim de bebeğim bir aylık ve emdiktren sonra burnundan kusuyor.2300 gr doğdu.doğdugundan beri de pek kilo almadı.suan 2800 falan.meme almaya çok geç başladı.fakat başladığından beri de sürekli emmek istiyor.sık emzirmem doğru mu?benim sütüm mü yetmiyor acaba.ama yetmese neden kussun ki yani doymasa nasıl kusacak.yanlış mı düşünüyorum.
acaba sütüm yeterli mi bunu da nasıl analayacağım.boyu da sabit kalmış artmamış gelişmesi neden yavaş acaba.sütüm mü yetmiyor,yoksa yaramıyor mu?ya da başka sorunu olabilir mi?aynı sorunu yaşayan ya da tecrübeli anneler lütfen yardımcı olun.
selam benim de bebeğim bir aylık ve emdiktren sonra burnundan kusuyor.2300 gr doğdu.doğdugundan beri de pek kilo almadı.suan 2800 falan.meme almaya çok geç başladı.fakat başladığından beri de sürekli emmek istiyor.sık emzirmem doğru mu?benim sütüm mü yetmiyor acaba.ama yetmese neden kussun ki yani doymasa nasıl kusacak.yanlış mı düşünüyorum.
acaba sütüm yeterli mi bunu da nasıl analayacağım.boyu da sabit kalmış artmamış gelişmesi neden yavaş acaba.sütüm mü yetmiyor,yoksa yaramıyor mu?ya da başka sorunu olabilir mi?aynı sorunu yaşayan ya da tecrübeli anneler lütfen yardımcı olun.
Siz yazqli epey olmus ama ne zaman bitti kusmasi cocugunuzunMerhaba arkadaşlar,
Bebeğim doğduğundan beri çok buyuk olmasada bazı sorunlarla uğrasıyorum.Ama şu an kusma sorununu fazlasıyla kafaya takmış durumdayım.
Bebeğim 1ayını gecince kusmaya basladı.Özellikle yoğun kustuğu zamanlrda tıkanıp nefessiz kalıyor.
Sürekli kusuyor,ama ağızdan akma sızma falan değil.Gunde 50 kere ustunu değiştiriyorum.boynundan bez eksik olmuyor.Bazen emdikten sonra bazen emdikten 1 saat sonra kusuyor.Bazen tamamen süt,bazende kesik süt seklinde oluyor.Doktora göturdum idrar tahlilleri temiz cıktı.refludendir dedi doktor,birde laktoz intoleransı var.
Bu ay 17 gunde sadece 200gr almış.kafayı yemek üzereyim.
doktor ilaç vermedi.bir mama verdi ar mama ama bu mamada laktoz intoleransı olan bebeklerde kullanılmaz yazıyodu,kullanamadık.
sizinde başınıza geldimi bu kızlarbebekleriniz sürekli kustumu,neler yaptınız,düzelme oldumu yada ne kadar sürdü.Paylaşımlarınızı bekliyorum sizden..zaten cok zayıf doğdu kızım.2500gr doğdu.su an 2 aylık ve sadece 3700.insallah kilo alır,insallah kusması biter
((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?