Çocuk Hastalıkları Bebeği sürekli kusan(ya da kusarak büyümüş) anneler,banada bir akıl verin :((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benimde 20günlük bebeğim var ve fışkırır tarzda kusuyor çok üzülüyorum bebeğimi öyle görünce.. doktorumuz çok iyi demişsiniz ya.. adı soyadı çalıştığı yeri bana yazabilir misiniz size zahmet? acele olursa sevinirim.. iyi bayramlar

benim bebeğimde 5 aylık oldu hala kusuyor.
3. ayımızda sütüm azaldı mamaya başladık.
AR mama kullandık sadece mama yediğinde kusmuyordu üstüne emince yine kusuyordu
sonra emmeyi bıraktı.
bu sefer de ek gıdalara başladık o yüzden kusmaya devam etti.

şimdi ek gıdaları olabildiğince yoğun veriyorum ona rağmen kusuyor.
hele su içtiği zaman resmen duru su kusuyor.

uzun zamandır laktoz testi yaptırmayı düşünüyordum.
bu hafta kesinlikle yaptırcam eğer laktoz intoleransı çıkarsa doktoruma 1 çift lafım olacak.
5 aydır boşuna kusa kusa bi hal oldu yavrum belkide...

bu arada gaviskona bizde başladık nispeten daha az kusuyor ama gaviskon vemediğim öğünlerde yine kusuyor..

cnm geçmiş olsun aynı sorunu bende yaşadım 7. ayına kadar kustu hemde öle böyle dğeil yediğini direk çıkartıyodunu üst baş benim üstüm başım halı felan mahvoluyodu sonra dr a götürdüm bana bi şurup verdi o kadar iyi geldiki daha Allaha şükür kusmamız yok midesi hassas bu kusma yüzünden kafayı yedim artık yedirirken bile çok tedirgin oluyorum arada gene kusuyo ama ya zorla yedirdiysem yada istemediğinde felan ama normalde kusmamız yok artık doğdu kustu dr a götürmeseydim gene kusucaktı belkide reflü felanda değildi midesini üşütmüş dedi ama yani doğduğundan beri vardı tahlil yaptı temiz çıktı birazda kızımda alışmıştı elini boğazına kadar sokup kusturduğu zamanlarda oldu neler çektim o zamanlar bu kusmadan sinir hastası olmuştum valla bide az kilo alıyo zor yiyo bide kusunca dahada zor oluyodu benim içinki dr umdan Allah razı olsun çok iyi bi dr kızıma ne ilaç yazarsa faydasını gördüm ondan sonra yemeside kilo alımıda düzeldi

ne renk kusuyo oğlum 1 yaşında doğduğundan beri kusuyor ve sarı renkte

ne renk kusuyo oğlum 1 yaşında doğduğundan beri kusuyor ve sarı renkte
vallacnm yediği gibi çıkartıyodu midesine gitmiyodu bile düşün yani ama geçti çok şükür gene arada kusuyo ama ne yapalım büyüyünce düzelecek iyice hasta olucak diye çok korkuyodum midesi alışır istemez hep yer kusar hasta olur diye korkuyodum ama dr umun verdiği ilaç iyi geldide geçti önceki gibi yok çok yerse kusuyo azcık inş bida yaşamam öyle bişey çok zor insanın psikolojisi alt üst oluyo çok agrasiftim inş seninkide geçerr tahlil felan yaptırdınmı cnm

Kusma konusunda ihtisas yapmış bi anne olarak yettim gari diyorum
Benim kızım 19 aylık hala kusuyor:bbo:
Boğazına bişe takılsa yutmak yerine o günkü tüm yediklerini çıkarıyor.
Doğduğundan beri böyle reflü var dediler,gazdan dediler,sintgrafi çekelim ilaç verelim 1 saat midesinde hareketleri izleyelim dediler falan filan.
Hepsini yaptık.Ama yok hiç bişe çıkmadı.
Günde 15 kere üst değişmeyi koltuk halı silmeyi,dışarıya çıkarken en az 3 takım kıyafetle çıkmayı yaşadım yaşıyorum..
Artık kustuğu zaman o kadar bağışıklık kazandım ki;onu hemen yıkamak yerine bırakıyorum.Kalan tabağı yediriyorum.Midesini tamamen boşalttığı için kusacak bişeyi kalmadığından mecburen yiyor.Bakıyorum tabaktaki az geliyorsa gözüme gene doldurup bitirtiyorum yemeği.Sonra doğru banyoya mis gibi yıkıyorum.Sonrada evi siliyorum.
Size tavsiyem üzülmeyin sadece sizin bebeğiniz değil kusan.Kustuysada yedirin.Yani ben öyle yaptım.YEdirmesem öğünü kaçırıcam diye tutuşuyordum derken şimdi 19 aylık oldu.
Soru sormak isterseniz seve seve cevaplarım.

canım ya çok doktor gezdim en son başkent ünve. de figen hanım var çocuk gastrolojisi profu. kilosu az olmasına rağmen önemli birşey görmüyorum dedi. Daha önce gittiğim doktorların dediği gibi bazı bebeklerin 2 yaşına kadar kusabildiğini söyledi. Ama net bir bilgi istiyosanız endoskopi yapalım dedi. Ama çok zor olduğu için içim elvermedi lansor ve bi şurup verdi onu kullanıyoruz ara ara kustukça. bi dönem iyi gidiyor sonra yine kusmalar başlıyor. Anlamadım doğduğundan beri sarı kusuyor daha çok bu kafamı karıştırıyor senin bebeğin ne renk kusuyordu bir de tahlil demişsi ne tahlili anlamadım

Bi de canım hangi ilacı kullandın adını yazarmısın

benim bebeğim de kusuyordu.herkes normal bebekler kusar fln diyordu ama ben ısrarla bu kadarın normal olmadığını düşünüyordum.nitekim 1 aylık olana yakın daha da arttı tabi doktor doktor iki güne bir geziyorduk ilaçlar fitiller vs. kilo da alıyordu o zamana kadar hatta doktoru nasıl besliyorsanız öle devam edin mükemmel gelişimi diyordu.Herkes bu bebek bakma işini beceremeyeceğimi düşünüyordu bu tavırlarımdan ötürü. neyse haklıydım normal değildi kusması 3. haftadan sonra netleşmeye başlayan mide çıkışı darlığı denilen doğuştan gelen bir sıkıntısı varmış . Günde küçülüyormuş mide çıkışı en son tam 40 günlükken yılbaşı gecesi hastaneye yatırdık. 1mm mide çıkışı ile ameliyata girdi(bir gün önceki usg de 2 mmdi )amliyatı başarılıydı doktorumuzda son derece iyiydi.hala kusuyor midesi alışmaya calısıyor. en son gittiğimizde başka doktor oldukça şaşaırdı böyle bebekler hemen toparlanamıyormus.benm bebeğim 3160 doğdu kilo kaybederek 4.200 ile çıktı iki buçuk aylık 5900 oldu. çok şükür bu arada ilk erkek bebe
kte sıklıkla görülüyormuş aklınızda olsun istedim. her şeyi dert etmeyin ama şartları da zorlayın her yerine iyice baktırın.sevgiler:)

arkadaşlar benim bebeğim 8 aylık oldu hala kusuyor 6 kilo yani bu kilo alımınıda etkiliyor çıldırmak üzereyim nasıl öfke kontrolü sağlıycam bilemiyorum.....
sütüm az ve biberonu da kesinlikle itiyor 1 haftadır sadece gece alıyor biberonu o da en fazla 60 cc. ben kilo aldırmak için ne kadar çabalasam da kusması elimi kolumu bağladı, öneriniz var mı ne yedirmeliyim nasıl yaklaşmalıyım???

benım bebegımde cok kusuyor dr reflu dedı 6ay da gecer dedı suan 2aylık gerıye kaldı 4 ay allah yardımcımız olsun ınan uyumaya korkuyorum kusarda duyamazsam dıye aslında cok tetıkte uyuyorum gık dese uyanıyorum ama annelık işte kokruyorum bır sey olcak dıye

ben şçyle yapıyorum önceden emzırdeıkten sonra hemen dık tutar gazını cıkarmaya ugrasırdım kı cook kusardı suan emzırıyorum ama dık tutyorum gazını cıkarmak ıcın acele etmıyorum en az1 saat sonra gazını cıkarmak ıcın sırtına pıt pıt vuruyorum bırde boyle dene hep yastıga yatırıyorum boylece bası yuksekte oluyor kusmuyormu kusuyor ama eskısı kadar degıl

canım işte kızım 8 aylık oldu genellikle mama yedikten sonra kusuyor benimki 1 su bardağı veriyorum mesela 3 su bardağı kusuyor:)) bana da ya 6 ay ya da 1 sene demşti dr herhalde benim ki 1 seneyi bulacak ben artık kussada 5-10 dk bekleyip kalan mamayı yediriyorum midesine öyle birşeyler gitsin diye. bence sen de gazını çıkarırken bebişinin midesini senin omzuna hafifçe bastır poposuna ufak ufak vur daha hzılı çıkar gazı 1 dk yı geçmesin ama gaz çıkarma olayın. ben 2 aylıkken gazı çıksın sonra kusuyor diye 5 dk gazı çıkarmayla uğraşmıştım çocuğu kusturmuştum tecrübesizlik işte

selam benim de bebeğim bir aylık ve emdiktren sonra burnundan kusuyor.2300 gr doğdu.doğdugundan beri de pek kilo almadı.suan 2800 falan.meme almaya çok geç başladı.fakat başladığından beri de sürekli emmek istiyor.sık emzirmem doğru mu?benim sütüm mü yetmiyor acaba.ama yetmese neden kussun ki yani doymasa nasıl kusacak.yanlış mı düşünüyorum.
acaba sütüm yeterli mi bunu da nasıl analayacağım.boyu da sabit kalmış artmamış gelişmesi neden yavaş acaba.sütüm mü yetmiyor,yoksa yaramıyor mu?ya da başka sorunu olabilir mi?aynı sorunu yaşayan ya da tecrübeli anneler lütfen yardımcı olun.

canım bende benzer sorunları yaşadım burnundan gelerek kusardı benim kızımda hala daha kusuyor, kesinlikle sütünle alakası yok sütün yetmiyor değil fazla bile geliyor annesi onun midesi zaten küçücük yemek borusuda çok kısa, yemek borusuyla mide arasında bir kapakçık var o bebilşerde 6 ay-1 sene gibi bir zamanda gelişiyor şu anda senin bebeğindede tam gelişmedi, seni emerken gaz yutuyor o gazı çıkarırken mide kapakçığı da gelişmediğinden gazla birlikte emdiğide bom diye yukarı çıkıyor. o yüzden emzirirken bir memeyi emsin midesinin senin omzuna hafifçe bastır poposuna 1 dk ufak ufak vur gazı çıksın sonra diğer memeyi emsin. emdikten sonra da 30 dk ana kucağında oturt ya da kucağınızda dursun mümkün olduğunca az hareket etsin, bir de bebeğinin kilosunu hiiiç kafana takma büyümese kilo almaz, şimdi o küçük doğdu ya alacağı kilo da ona orantılı yavaş yavaş artacak hiç merak etme sen,saatli emzir sık emzirmek kusturur, eğer saatli emerse seninde sütün daha düzenli üretilir ve kalitesi artar, o bebekte senin gibi sık yemek yersen rahatsız olur miden fazla gelrsede miden bulanır annesi o da küçük bir birey. inşallah bunlar yardımcı olur sana emdikten sonra hala emesi gelirse emzik ver emme isteği tatmin olur uyur, sen de dinlenirsin o arada. o da öyle büyüyecek sağlıklı olur hep inşallah canım.

benım kızımda kusuyor kılo alımı az oluyor reflu olabılırmıs....sızın nasıl oldu gectımı??

Siz yazqli epey olmus ama ne zaman bitti kusmasi cocugunuzun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…