benim oğlum 6 ay boyunca günde en az 7-8 kere kusardı en sonunda gastrolojiye götürdüm bebek reflüsü denildi iki ilaç kullandım kusması kesilmişti. Ama bende çok üzülürrdüm yediği boşa gidiyor diye ama pek ilgisi yokmuş moralinizi bozmayın. 6 aydan sonra düzelmeye başlıyormuş.
Yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarımı hatırladım. Benim kızım da ilk 3 ay bi yasndan emerken bi yandan da kusuyodu. Hem de öyle böyle değil, ağız dolusu.. Dediğin gibi bizimkinin de önünde önlük, bez, benim omzumda bi bez daha.. Ona rağmen onun üstü, benim kıyafetlerim, halılar, yatağımız,, her yer kirleniyordu.. Bir günde kaç kez üstümüzü değişiyorduk sayamıyodum bile.. Üzerini değiştirmek için yatırıyodum, temiz kıyafetler giydirip kucağıma aldığım saniyede tekrar kusuyodu.. Bazen emdikten saatler sonra bazen de emerken bi yandan kusuyodu...
Doktor 15-20 dk emmesi gerektiğini söylediğinde ağlayacaktım nerdeyse.. Bizimki 2dk bile zor emiyor, sonra ağlayarak kusmaya başlıyodu. O kusmadan kucağıma alıp dik bi vaziyette ayakta birtaz dolaştırmayı başarabilirsem emmesine az çok mani olabiliyodum..
Doktor bu kusmasının sebebinin gazdan kaynaklandığını söyledi. Bi yandan da kusan bebeği sık sık emzirmek gerek diyodu.. Meğerse benim bebeği bu kadar sık emzirmem ona gaz yapıyomuş. Gaz da kusmasına sebep oluyomuş. Kusunca da yine acıkıp yine emmek istiyomuş. Kısır döngü yani.. Tabi ben bunu kusmaları geçtiğinde anladım ne yazıkki...((
bizede aynı teşhisi koydular.Birde laktoz intoleransı var.Reflü için ilaç vermedi bana doktor.Sanırım gaviscon kullanmışsındır.İşe yaradımı peki,birde bu kadar kusmasına rağmen ayda kaç gr kilo alıyordu canım..
çok geçmiş olsun canım,evet gazda kusturur.Benim kızım emerken öyle sesli kusuyorduki,birde tıkanıp nefessiz kalıyordu.Şu an gasız kusuyor ama burnundan falan fıskırdığı cok oluyor.Senin bebeğinin kusmaları ne zaman gecti peki?
çok geçmiş olsun canım,banada o mamyı verdiler ama içindelaktoz olduğundan bebeğim kullanamıyor.cunki laktoz intoleransı var,ilaç içinse eğer kilo alımında sorun olursa,o zaman ilaç veririz dedi.o ay 900 gr aldı.gerçi şu an yine kilo alımı durdu ama bakalım ne olacak.Dediğin gibi geçicek zamanla bekleyip göreceğim.olmazsa ilaç kullanır napalım.teşekkürler yorumun için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?