• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 3 ay 22 günlük mama içemiyor??

mutlu1230

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
29
4
1
22
Bebeğim 3 ay 22 günlük kilo alımı yavaşladı herkes zayıf diyor memede 5 10 dakikadan fazla kalmıyor bazen 10 dakika bile kalmıyor dolaptaki sütlerim bitti mama verdim bebelac ve aptamil içmedi birde yüzünde kızarıklık sivilce oldu dökülen yerlerde pirinç unu mu verebilirmiyim sağdığım süt de fazla çıkmıyor

Bebeğim 3 ay 22 günlük kilo alımı yavaşladı herkes zayıf diyor memede 5 10 dakikadan fazla kalmıyor bazen 10 dakika bile kalmıyor dolaptaki sütlerim bitti mama verdim bebelac ve aptamil içmedi birde yüzünde kızarıklık sivilce oldu dökülen yerlerde pirinç unu mu verebilirmiyim sağdığım süt de fazla çıkmıyor
Doktora götürdünüz mü kilo alımı nasıl ? Herkesin zayıf demesi değil doktorun demesi önemli. 3 aylık bebeğe pirinç unu ek gıda verilmez alerjisi var belki çocuğun kızarıklık varmış bir doktora götürün. O yüzden reddediyor olabilir.

Sütünüzün yetmediğine nasıl karar verdiniz? Doktor mama başla dedi mi? Kaç gram aldı? Kaç kilo doğmuştu şuan kaç kilo? Bunlar önemli sorular. Muhtemelen bebeğinizin kilo alımı iyidir. 3 aylık bir bebek 5-10 dakikada doyacak kadar emebilir. Belki gerçekten sütünüz yetersizdir ama önce bu soruların cevabını bilmek lazım ki mama gerekli mi anlaşılsın.
Birde jnsanlar hep konuşur kilolu olsa da diyecek bir şey bulurlardı o yüzden bu konularda kulaklarınızı tıkayın. Siz sütüm var dedikce sütünüz artar. Son olarak da bulunduğunuz dönemde süt terbiye oluyor ve meme eskisi gibi sert olmuyor o da sizi yanıltıyor olabilir

Sütünüzün yetmediğine nasıl karar verdiniz? Doktor mama başla dedi mi? Kaç gram aldı? Kaç kilo doğmuştu şuan kaç kilo? Bunlar önemli sorular. Muhtemelen bebeğinizin kilo alımı iyidir. 3 aylık bir bebek 5-10 dakikada doyacak kadar emebilir. Belki gerçekten sütünüz yetersizdir ama önce bu soruların cevabını bilmek lazım ki mama gerekli mi anlaşılsın.
Birde jnsanlar hep konuşur kilolu olsa da diyecek bir şey bulurlardı o yüzden bu konularda kulaklarınızı tıkayın. Siz sütüm var dedikce sütünüz artar. Son olarak da bulunduğunuz dönemde süt terbiye oluyor ve meme eskisi gibi sert olmuyor o da sizi yanıltıyor olabilir
Göğüsüm boş sağdım bir kaşık kadar çıkmıyor bile çocuk emmiyor bırakıyor emiyor birakıyor 2500 doğdu 5500 dü bir hafta önce ilk aylar kilo alımı iyiydi son 1 ayda 5200 den 5500 anca olmuş mama başlattırmıyor iyi iyi diyor az almış diyor 1 ay takip edelim diyor ama çocuğu susturamıyorum mama aldım sma bebelac aptamil hepsi alarji yaptı sma nın alerjen olanını yaptım oda alarji yaptı pazartesi doktora gidicem tekrardan o zamana kadar aç kalmasını istemiyorum sonuçta 3 saatte bir 180 cc içmesi gerekirken benim bütün gün o 180 cc olduğunu düşünmüyorum baya sağdım göğüsümü 20 dakika kadar bir kaşık çıktı

Göğüsüm boş sağdım bir kaşık kadar çıkmıyor bile çocuk emmiyor bırakıyor emiyor birakıyor 2500 doğdu 5500 dü bir hafta önce ilk aylar kilo alımı iyiydi son 1 ayda 5200 den 5500 anca olmuş mama başlattırmıyor iyi iyi diyor az almış diyor 1 ay takip edelim diyor ama çocuğu susturamıyorum mama aldım sma bebelac aptamil hepsi alarji yaptı sma nın alerjen olanını yaptım oda alarji yaptı pazartesi doktora gidicem tekrardan o zamana kadar aç kalmasını istemiyorum sonuçta 3 saatte bir 180 cc içmesi gerekirken benim bütün gün o 180 cc olduğunu düşünmüyorum baya sağdım göğüsümü 20 dakika kadar bir kaşık çıktı
Bende sağdığım zaman ancak o kadar çıkıyor. Bebeğiniz gayet güzel kilo almış. Sağımda çok süt çıkması için memenin buna alışması lazım. Hatta ben işe başladığım zaman sagmaya çalıştım 3-4 damla ancak geldi. Bebeğim 7 aylık ve hiç mama kullanmadım. 3.aydan 4 e geçerken sadece 300 gram kilo aldı ve 4.ayda emzirmeyi arttırdım. Biraz karışık yazdım ama yaşadığınız durum çok normal. Doktor bana da 1 ay sonra kilosuna bakalım o zaman mamaya gerek var mı karar veririz demişti ve gerek olmadı. Sizin bebeğiniz ilk aylar hızlı şekilde kilo almış ve şimdi kilo alımı yavaşlamış bu çok normal. İçinize sinmezse 2 hafta sonra tekrar bi kontrole gider kilo ölçümü yaptırırsınız

Doktor demiştir belki bir bebek doğduğu kiloyu 6 aylık ikiye katlarsa o bebek doyuyordur. Sizinki mahsallah 3 ayda katlamış. Her bebeğin kendi eğrisi vardır o egride gittikçe normal kabul edilir. 4 kilo Doğan bebekle 2,500 kilo Doğan Bebek bir değil yani. Sağımla değilde bol bol emzirip gece gündüz ardından sağım yapın. Sağıma alışkın olmayan memeden öyle litrelerce süt çıkmaz . Sağıma alışması zaman alır . Ayrica makinanın gucu çok önemli valfinde yırtık olabilir, makinanın meme kısmi uygun olmayabilir buyuk yada küçük geliyir olabilir .emzirme sonrasi Süt çıkması için değil arttırmak için sağım yapın.. 3-4 litre su için mutlaka ve biraz etraf ne derse desin siz kendi bebeğinizin kapasitesinde devam edin. Not : benim bebeğim 3300 doğmuştu 3 aylık 6 kiloydu yani sizinkide normal benimkide . Pirinç unu hiç vermeyin ek gıda baslandiginda da bebekler için uygun bir besin değil hele 3 aylık hiç değil.
Ayrıca 3. Ay genel bir meme reddi yapma ayıdır. Bebekler etrafa bakmaktan emmek istemezler . Ben o dönemde ayakta şarkılar söyleyip zıplatarak emzirme süresini uzatmıştm. Boynunuza oyuncak da asabilirsiniz.

Son düzenleme:
Back
X