Premature Bebekler Bebeğim 310 gün sonra evinde...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızım kuvezde preeklemsı nedenıyle erken aldılar 580 gr doğdu 4 aydır kuvezde soluk borusu gelişmemiş hortum var soluk borusunda gırtlaktan delik açılması gerekebilirmis bu konuda bilginiz var mı bebeğimi hala vermedıler şuan 1800 gr yardımcı olurmusunuz bana bıldıklerınızı paylasırmısınız

Merhaba canım öncelikle büyük geçmiş olsun benim kızım 310 gün küvezde kaldı ve 8 ay boyunca o hortumla yaşadı şimdi çok şükür iyi ve oksijen bile kullanmıyoruz.O yüzden seni çok iyi anlıyorum yalnız gırtlak yapısı gelişmediğinden dolayı değil o hortum boğazda kaldıkça gırtlak yapısı bozuluyo ve sekresiyonları artıyo ve gırtlak yapısı bozuk olduğu için en ufak balgam tıkayabiliyo bizede aynı teklifte bulundular biz çok acil olmadığı sürece yapılmasın dedik ama yapılması gerekiyosa yapılır.Makine ayarları nasıl gidiyo yani çok yüksek mi düşük mü ve makineden ayrılabiliyo mu ve kaç gün ayrı kalıyo?Yazarsanız ona göre daha detayli bir bilgim olur ona göre cevap yazarım...Tekrar geçmiş olsun...

merhaba syzan msjını okudum bu siteye daha alışamadım nasıl sevındım yazdıgını görunce solunum cıhazından 1 aydır ayrı kendısı nefes alabılıyor fakat boğazındakı hortumu cıkartıkları zaman soluk borusu kapanıyor o yuzden sankı 2 karış uzunluğunda gibi kucuk parmak kalınlıgında bır hortum ucu açık olacak ağzında duruyor tabı mıdesındede beslenmesı ıcın hortum var yemek borusundan asagıya gidiyor dr la konustum bugun ıyı seyler söylemedı 08/10/2010 tarıhnınden berı yuzum gulmedı öyle uzuluyorum kı yanına gıdıyoruz ağlıyor kucağa gelmek ıstıyormus alıstırmıs hemsıreler alıyorum 1 dk kdr hemen susuyor yerıne koyunca yıne ağlıyor dr 2 sene kalanlar var dedı yatmaktan başının şeklide değişik sağ ve sol yandan basık durumda arkaya doğru uzuyor başı e maıl adresımı vereyım sıze yasemin_demetz@hotmail.com maıl atarsanız cok memnun olurum bırde dr boğazına delik acımı konusunda gerekırse açılacak 3 kg olmasını beklıyoruz dedı suan 2.100 gr siz neler yaşadınız anlatırmısın

merhaba syzan msjını okudum bu siteye daha alışamadım nasıl sevındım yazdıgını görunce solunum cıhazından 1 aydır ayrı kendısı nefes alabılıyor fakat boğazındakı hortumu cıkartıkları zaman soluk borusu kapanıyor o yuzden sankı 2 karış uzunluğunda gibi kucuk parmak kalınlıgında bır hortum ucu açık olacak ağzında duruyor tabı mıdesındede beslenmesı ıcın hortum var yemek borusundan asagıya gidiyor dr la konustum bugun ıyı seyler söylemedı 08/10/2010 tarıhnınden berı yuzum gulmedı öyle uzuluyorum kı yanına gıdıyoruz ağlıyor kucağa gelmek ıstıyormus alıstırmıs hemsıreler alıyorum 1 dk kdr hemen susuyor yerıne koyunca yıne ağlıyor dr 2 sene kalanlar var dedı yatmaktan başının şeklide değişik sağ ve sol yandan basık durumda arkaya doğru uzuyor başı e maıl adresımı vereyım sıze yasemin_demetz@hotmail.com maıl atarsanız cok memnun olurum bırde dr boğazına delik acımı konusunda gerekırse açılacak 3 kg olmasını beklıyoruz dedı suan 2.100 gr siz neler yaşadınız anlatırmısın
Çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm.Aynı şeyleri yaşamış bi kişi olarak seni çok iyi anlıyorum.Kızım 25 haftalık doğdu 804gr tabi 600 kadar düştü ciğerleri gelişmediği için 8ay solunum cihazına bağlı kaldı 4 gün ayrı kalıyodu 5 günü tekrar solunum cihazından destek görüyodu.Bizede gerekirse gırtlakta delik aççaz dediler bizde gerekmediği sürece izin vermedik.10ay kaldı yoğun bakımda 3tane beyin ameliyatı ve 1tane rop için lazer tedavisi gördü ve tabi sayısız kateter ve cat dawn yani damar yolu kalmadı için anestezi altında ana damara giriyolardı ama çok şükür herşeyi atlattı ve dedeğim gibi şu anda oksijen dahi almıyoruz sabah akşam aspire ediyorum ve buharları var onları kullanıyorum.Yani demek istediğim ümitsiz olma bol bol dua et ve çocuğunun iyi olacağına inan.Sormak istediğin bi şey varsa herzaman yardımcı olurum yani şu solunum cihazından o kadar nefret ediyorum ki kelimesini dahi duymak istemiyorum tekrar büyük geçmiş olsun...

gözünüz aydın çok zor günler geçirmişsiniz rabbim bi daha geri döndürmesin o günlere inş çok mutlu olun

darısı diğer çocuğunu bekleyen annelere olsun inş

soracağım yarın hastaneye gideceğim syuzan konak hastanesi izmitte yatıyor bakalım yarın nasıl göreceğim kızımı sorunu dediğim gibi soluk borusunun gelişmemiş olmasıymıs yumusakmıs kıkırdak halıne gelememıs erken doğumdan dolayı yarın hud değerini öğrenıp sana yazacağım sızın ve sızın gıbı arkadasları buldum ya sukurler olun benı en ıyı sız anlarsınız e mailim yasemin_demetz@hotmail.com

iyi akşamlar syuzan bu aksam gittim kızımın yanına hemşiresi hood değerinin 3 ve 4 arası değiştiğini ama oksijen ihtiyac durumuna göre yukseltılebildiğini ve sabit olmadıgını söyledi burnunda hortum yok sadece ağzında ucu açık bir hortum var

merhaba syuzan bu aksam yıne kızımın yanındaydım hala bır gelışme yok soluk borusundakı sıkıntı aynı ne yapacağımı bılemıyorum Allaha dua edıyorum sureklı beklemekten baska carem yok yıne kan değerleri düşmüş kan vermişler her yerı morarmıs damar bulamamıslar cok sıkılıyorum ama caresızım bekleyeceğiz Yüce Rabbim yardım edecek inşallah

merhaba syuzan bu aksam yıne kızımın yanındaydım hala bır gelışme yok soluk borusundakı sıkıntı aynı ne yapacağımı bılemıyorum Allaha dua edıyorum sureklı beklemekten baska carem yok yıne kan değerleri düşmüş kan vermişler her yerı morarmıs damar bulamamıslar cok sıkılıyorum ama caresızım bekleyeceğiz Yüce Rabbim yardım edecek inşallah

Canım allah sabır versin çok zor günler geçirdiğinin farkındayım aynı şeyleri bende yaşadım biliyorum ama allahtan umut kesilmez bebişin bu kadar dayandıysa devamı da gelir.Kan değerleri düşmesi gayet normal kan gazı için hergün kan alınıyo önemli bi şey değil.Trombosit değerleri nasıl veya enfeksiyon durumu onlar iyise ve besleniyosa hortumlada olsa o toparlayacaktır merak etme.CRP değerleri ne kadar?

Canım, kızın için acil şifalar diliyorum. Hepimiz bu yollardan geçtik, ama inşallah sende bizler gibi mutlu sona ulaşırsın. Benim kızım da 5 ay küvezde makinaya bağlı kaldı. Eve de Solunum cihazıyla taburcu olduk ve 3 ay da evde makinadaydı. 24 saat basında annemle nöbet tuttuk. Toplam 8 ay solunum makinasındaydı yavrum. Çok zor günlerdi. O yüzden de birbirimizi cok iyi anlıyoruz.

İnşallah senin yavrun da bir an önce toplanacaktır. İnancını kaybetme sakın.

Suzan merhaba,

Elmina nasıl? Herşey yolundadır umarım. Gelişimi nasıl? Tüm tetkiklerini yaptırıyorsunuz değilmi?
Çok öpüyorum, habersiz bırakma..

cnm crp değeri sormussun ama ne oldugunu bile bilmiyorum :( dedım ya bebeğim için hıc bılgı alamıyorum sormazsan zaten bırsey söylenmıyor sormaya da cekınıyorum 5 ayda belkı 2 kez aydınlatıcı birseyler öğrenebildim çaresızlık çok kötü hayatımın hıc bır dönemınde bu kdr caresız kalmamıstım evlat farklıymıs parmak kadar da olsa ınsanın canı cok acıyor bu aksam gıttım yıne basında hud yok 2 aksamdır giydirmişler atlet şapka eldıven ve çorap gıydırmısler altında sadece bezı vardı uyuyordu pamuk kızım dudakları kurumus ağzında yıne hortumları vardı bas hemsıreye sordum dedım kı 3 kılodan önce bırsey yapılamıyorsa kesın olarak 3 u mu bekleyeceksınız oda evet daha da gecmesını de bekleyebılırız dedı hortumu cıkardıkları anda hemen tıkanıyormus öle 1 saat falah 5 dk falan hıc dayanamıyormus hortuma sanırım tukuruk bırıkıyor hırıltısı oluyor aspıre edıyorlar mıs ınternetten arastırdıkca sız yazdıkca öğrenıyorum ufak ufak ama henuz trake yanı soluk borusuyla ılgılı bır care yok beklemekten baska

Suzan merhaba,

Elmina nasıl? Herşey yolundadır umarım. Gelişimi nasıl? Tüm tetkiklerini yaptırıyorsunuz değilmi?
Çok öpüyorum, habersiz bırakma..

Merhaba canım Elmina iyi ara ara hastalanıyo hastaneye yatıp çıkıyoruz ama önemli olan oksijen kullanmıyoruz.Şu anda 2 günde bir aspire ediyorum fazla sekresyonu olmuyo ventolinde 4 veya 5 saatte bir veriyorum.Senin kızın nasıl oldu?Umarım bi sıkıntısı yoktur...

cnm crp değeri sormussun ama ne oldugunu bile bilmiyorum :( dedım ya bebeğim için hıc bılgı alamıyorum sormazsan zaten bırsey söylenmıyor sormaya da cekınıyorum 5 ayda belkı 2 kez aydınlatıcı birseyler öğrenebildim çaresızlık çok kötü hayatımın hıc bır dönemınde bu kdr caresız kalmamıstım evlat farklıymıs parmak kadar da olsa ınsanın canı cok acıyor bu aksam gıttım yıne basında hud yok 2 aksamdır giydirmişler atlet şapka eldıven ve çorap gıydırmısler altında sadece bezı vardı uyuyordu pamuk kızım dudakları kurumus ağzında yıne hortumları vardı bas hemsıreye sordum dedım kı 3 kılodan önce bırsey yapılamıyorsa kesın olarak 3 u mu bekleyeceksınız oda evet daha da gecmesını de bekleyebılırız dedı hortumu cıkardıkları anda hemen tıkanıyormus öle 1 saat falah 5 dk falan hıc dayanamıyormus hortuma sanırım tukuruk bırıkıyor hırıltısı oluyor aspıre edıyorlar mıs ınternetten arastırdıkca sız yazdıkca öğrenıyorum ufak ufak ama henuz trake yanı soluk borusuyla ılgılı bır care yok beklemekten baska
Merhaba canım crp değeri eğer yuksekse örneğin ortalama 5 veya 8 olması gerekiyo daha yuksekse bu çocuğun ya ağır enfeksiyon geçiriyo demek ya da bi yerlerde problem var demektir.Artı niye sormaya çekiniyosun ki o hemşireler veya doktorlar cevap vermek zorundalar inan ki ne kadar daha bilinçli ve net sorular sorarsan o kadar daha net cevaplar alırsın ben bunu yaşamış birisi olarak söylüyorum ama ben inaniyorum ki senin kuzun da bizim kuzularımız gibi bu gayretle bu savaşı kazanacak...Dualarım sizinle...

Merhaba canım Elmina iyi ara ara hastalanıyo hastaneye yatıp çıkıyoruz ama önemli olan oksijen kullanmıyoruz.Şu anda 2 günde bir aspire ediyorum fazla sekresyonu olmuyo ventolinde 4 veya 5 saatte bir veriyorum.Senin kızın nasıl oldu?Umarım bi sıkıntısı yoktur...

Geçmiş olsun Elmina prensese. Aman ventolini ihmal etme canım. Çocuk cok rahatlıyor onun sayesinde. Evet oksijen almaması cok iyi bu durumda. Peki ventolin verirken az da olsa oksijen veriyormusun? Bizim doktorumuz ilk zamanlarda az oksijen vermemizi söylemişti. Aspire olayını da 2 günde bire düşürmek cok iyi olmus, demekki prenses hanım hızla abla olma yolunda :)

İdil iştahsız bir cocuk. Mama tabağını gördüğü anda öksürerek kendini kusturmaya calısıyor, bazen de kusuyor. Ne şaklabanlıklar yapıyoruz onu yedirmek için bir görsen. Kış hastalıkları atlatıyoruz arada bir. Bu ay son kez synagis aşısını olucaz kısmetse. Aslında gecen hafta yaptırmamız lazımdı ama arabamızı servise verdik, henüz gelmedi. Taksilerde de hastaneye gitmek istemiyorum. Malum henüz korumalıyız daha, enfeksiyon açısından.

tüm bebişlere sağlıklı uzun ömürler diliyorum..

Geçmiş olsun Elmina prensese. Aman ventolini ihmal etme canım. Çocuk cok rahatlıyor onun sayesinde. Evet oksijen almaması cok iyi bu durumda. Peki ventolin verirken az da olsa oksijen veriyormusun? Bizim doktorumuz ilk zamanlarda az oksijen vermemizi söylemişti. Aspire olayını da 2 günde bire düşürmek cok iyi olmus, demekki prenses hanım hızla abla olma yolunda :)

İdil iştahsız bir cocuk. Mama tabağını gördüğü anda öksürerek kendini kusturmaya calısıyor, bazen de kusuyor. Ne şaklabanlıklar yapıyoruz onu yedirmek için bir görsen. Kış hastalıkları atlatıyoruz arada bir. Bu ay son kez synagis aşısını olucaz kısmetse. Aslında gecen hafta yaptırmamız lazımdı ama arabamızı servise verdik, henüz gelmedi. Taksilerde de hastaneye gitmek istemiyorum. Malum henüz korumalıyız daha, enfeksiyon açısından.
Merhaba canım iştahsızlık bizdede var B vitaminleri kompleksini aldık iştah açsın diye ama kar etmedi.Elminada bilinçli olarak kendini kusturuyo bakalım dünden beri onun huyuna göre gidiyorum 4 saatte bir yemek veriyorum ve böğürmeye başladı anda kesiyorum inşallah böyle yemek yer.Ben ventolin verirken oksijen vermiyorum o kadar saturasyonları düşmüyo.Biz zaten oksijen hiç kullanmadık sadece 2 hafta önce grip geçti bizden akciğer havalanmamaya başladı ve doğal olarak saturasyonları düştü bende hemen hastaneye yatırtırdım.Evde bütün donanımlar olduğu için doktorumuz mümkün olduğu kadar hastaneye yatırtırmıyo ama çok şükür çabuk toparladı 3 günde oksijeni kestik.İdil şu anda oksijen kullanmıyo değilmi?En kısa zamanda RSV aşısı yaptırın biliyosun seninde benim bebeğim içinde o aşı çok önemli zaten doktorumuzunda söylediği eğer RSV aşısını yaptırmasaydınız gribal enfeksiyon daha ağır geçerdi.Allaha emanet olun ve İdilimiz öpün benim adıma.

tüm bebişlere sağlıklı uzun ömürler diliyorum..

İlnarcım mesajı yanlış yerden yazmışım umarım anlarsın çok karışmış :)

Back
X