bebegim 6 aylik oldu ek gida sorunu yardim...

selin_sln

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2015
7
0
1
36
Arkadaslar kac gundur bebegime ne yedirdiysem tukurdu istemedi hatta kustu en sonunda bende bugun un corbasi yaptim cok az tuz kattim bu sefer yarim kase yedi tukurmedi de sevdi daha once ki corbalarina tuz koymamistim ama ne yaptiysam yediremedim cok az tuz zararli olur mu birde un corbasi alti aylik bebege vverilir mi

Selam canım
Önceden verdiğini yiyor muydu.?
Un konusu da beyaz un önerilmiyo sanırım tam buğday unu öneriyo doktorlar bebeklere ama ek gıdaya yeni başladıysanız bence tuz ve un konusunda çok acele etmeyin .

Tuz vermeyin kesinlikle. Bebeklerde dille dışarı itme refleksi oluyor. Yani bu yiyecekleri sevmediğinden değil yutamadığından reddediyor. Zamanla alışacaktır. Sevmediği yiyecekleri bir süre hiç vermeyin. Unuttuktan sonra tekrar deneyin. Tuz çok zararlı bebekler için. Israrcı olun aç kalınca biz bile yemez miyiz tuzsuz. Ki tuzun kattığı lezzetin farkında olduğumuz halde. Onlar tuzun varlığını bile bilmiyor. Alıştırmayın hiç bence.

Yeni başlamışsın anladığım kadarıyla .tuz atma canım .onun damak tadı onu bilmiyo daha .sevdiği için değil o an açlığı na denk geldiği için yemiştir bence .
Yoğurt ya da sebze pürelerinden ilk başlarda 2-3 çay kaşığı bile yeterli bebeğin için.git gide ona alışacak bi öğün kadar yiyecektir.sen hazırlayıp 3 saate bir ya da her gün tattırmak için ona sun.alışacaktır canım.kimi bebek biraz zor alışıyor.seninki de öyle sanırım :) kolay gelsin

Bi de yaptığın tarifleri hafif akışkan yapıp bebeğinin ağızına akıtırsan kolay yutar.henüz emmeden başka bişi bilmedikleri için verdiğini alıyım derken dışarı çıkartıyordur yanlışlıkla :)

Tesekkur ederim cnm evt yeni basladik birde bu hero baby inin cam mveyv pureleri var onlari tavsiye ettiler ama ben pek sicak bakmiyorum kendim evde yapmayi dusunuyorum

Back
X