Bebek Beslenmesi Bebeğim aç

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım yeşil kaka senin yendiğin yeşilliklerden de kaynaklanıyor benim kızımda da oluyor ama 1 kere oluyor. Nasıl oldunuz geçti mi yeşil kakalar? Biz bitirmedik henüz sab simplexi devam ediyoruz.

Canım yeşil kaka senin yendiğin yeşilliklerden de kaynaklanıyor benim kızımda da oluyor ama 1 kere oluyor. Nasıl oldunuz geçti mi yeşil kakalar? Biz bitirmedik henüz sab simplexi devam ediyoruz.
Emmiyor ki beni hiç anne sütü almadı laktazm diye bir damla deniyoruz çok memnunum gazımız hemen hemen bitti gibi. Yeşil kakada yapmadı bi daha şükür.

Sevindim canım. O damlayı hiç duymadım içeriği nedir biliyor musun?
Laktoz enzimi canım, bebekler süt şekerini sindiremediği için (bazıları) fazlaca gaz olurmuş bu yüzden enzimleri yetmezmiş bu hem gaz damlası hem laktoz'u sindirir dedi dr çok memnunum spazm da çözüyor. Kızım alttan büyük insan gibi gaz çıkardı ilk gün kıvrandı spazmlar çözüldü sonrada artık normal hep çıkarıyor pıtır pıtır.

Sma bende kullandm bizde de kaka böyle siyaha dönük yeşil olmşdu
Sizin sorununuz çözüldü mü bebeğiniz neleri beğendi mama olarak şuan iştahı iyi mi belki benimki de yer bu bi süreç mi anlamıyorum şaşırdım artık

Canım laktoz inteloransi testi yapildimi ona goremi verildi gaz damlası

Canım laktoz inteloransi testi yapildimi ona goremi verildi gaz damlası
Yok canım laktoz intolaransı yok bebeğimde bu gaz damlasının özelliği laktoz u sindiremeyen bebeklerde işe yarıyor laktoz intolaransı ve alerjisi farklı şeylermiş dr dedi. Bizde herhangi bir belirti bile yoktu. Ama müthiş faydasını gördüm. Mesela ben kendim de normal süt içsem çok gaz yapıyor vücut sindiremiyor laktoz u o yüzden laktozsuz süt alırım kendim için. Bebek'te böyle işte herhangi bi alerji vs. Yok sadece sindirim sistemi tam gelişmediği için laktoz enzimi az ve sindiremiyor sütün laktozunu.

Laktaz enzimi (laktazm): Laktoz sütte bulunan ve süte has şekerdir. Yapısı itibariyle diğer şekerleri sindiren enzimler laktozu sindiremediğinden laktaz adı verilen özel bir enzim ile sindirim sağlanır. Laktaz bazı kişilerde doğuştan eksiktir veya hiç yoktur. Bebeklerde de salgılanması zaman zaman azalır veya yavaş yavaş artar. Bu süre zarfında bebek laktozu sindirmeyi beceremez. Sindirilemeyen laktoz bağırsaktaki bakterilerce sindirilir ve gaz açığa çıkar. İnsan laktazı gazsız sindirim sağlar ama bakteri laktazı gaz çıkışına neden olur. Bu da bebekte gaz demektir.
Laktaz enzimi bazen azdır bazen de tamamen yoktur. Bebeklerde azlık veya yokluk durumunda zamanla geçme şansı vardır. Yani sorunu8nuz laktaz enzimi eksikliğiyse bir süre sonra geçme ihtimali var.
(ALINTIDIR)

Laktazm laktoz intolaransı ve alerjisinde de kullanılıyor

Tabi kaka sorunumuz ve iştahsızlığımız çözülmedi
Bir de evolvia alıcam tadı nasıl balık kokusu var mı az mı şekerli çok mu bilgi verebilir misin canım.
Aa çok iyi bizim sıkıntımız devam ederse ben de alıyım olmazsa o damladan. Maşallah miniğe sıkıntısı geçtiyse ne güzel:) kakaya çıkamıyorsa kulak çöpünü zeytinyağına batır ve kaka çıkışındaki kasları uyar dedi doktorum bana, bir de zeytinyağı verenler var ama ben hiç vermedim. Ben tattım canım mamamızı balık kokusu yok tadı da güzel değil şeker yok içinde bildiğim kadarıyla. Evolvia En az gaz yapan mamalardanmış bir de anne sütüne en yakın mamaymış diye duydum ben.

Ama laktoz intoleransi testi zaten sutteki laktozu sindiremedigini anlamak için yapılan bir test canım alerji testi değil yani

Benim bebegine dr hipp vermişti sonra ben aptamil geçtim ama çok gaz yaptı ve kusuru şuanda bebe gim 2.5 aylık hipp combiotik mama veriyorum

Yeşil kaka gazdan %100 tecrübeyle sabit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…