bebeğim ağlayınca dayanamıyorum.lütfen yardım!

mumandbaby

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
38
2
286
İstanbul
bebeğimi yan odamızda uyutuyorum.gece uyandığında emzirip tekrar uyutuyorum.tabi bu birkaç kez sürüyor geceleri.bazı arkadaşlarım da her ağladığında yanına gitmememi biraz ağlayarak uykusuna devam edebileceğini söylemişti ama elimde değil.acaba üstüne çok titrersem bebeğim için zararlı mı olur?

Merhaba;benim kızım şükürler olsun 1 yaşında ben kızımı daha yeni yeni odasına alıştırıyorum.benim odamda beşiğinde yatıyordu.zaten artık gece uykuları düzene girdi doyurup yatııyor bende odasına koyuyorum sabaha karşı uyanıyor.onu sevginden ve kendinden mahrum etme.

allah bağışlasın. bence bu günler bir daha gelmez al odana bol bol emzir hatta arada sarıl kokusunu içine çek bu hem sana hem bebeğe iyi gelecek.

5 ayına az kaldı

ama daha çok erken gerçekten onun senin sevgine ilgine ihtiyacı var.evet öyle bırakırsan bir gün ağlar belki bir hafta ağlar sonra susar ama bir yerlerde bir şeyler eksik kalır. çocukta davranış geliştirilirken sadece sonuca odaklanılmamalı. psikolojik olarakta düşünülmeli. çocuklar bu dönemde temel güven duygularını kazanırlar.gelişim psikolojisinde şu şekilde geçmektedir oku ve sen karar ver arkadaşım.bu arada çocuğun kişiliği 0-6 yaş döneminde oluşur bunuda unutmaALINTI:Erikson’a göre bebekler anne ya da bakıcılarının davranışlarında güvenilebilirlik sezdikleri zaman onlara karşı temel bir güven duygusu geliştirirler. Örneğin, bebek ağladığı, acıktığı ve altını ıslattığında hemen rahatsızlığı gideriliyorsa, annesine ve yahut kendisine bakan kişiyi yanında bulmazsa ona karşı bir güvensizlik duygusu geliştirir. Eğer bir çocuk annesi yanından ayrıldığında gereksiz bir korkuya kapılmaksızın sakin bir vaziyette durabiliyorsa, bu onun annesine karşı temel güven duygusu geliştirdiğinin bir göstergesidir. Aksi halde, bebek ihtiyacı olmasa bile annesi yanından ayrılır ayrılmaz ağlamaya başlar. Bura da “sana güvenmiyorum, beni bırakıp gideceksin, daha önce de böyle yapmıştın” mesajı vardır.
Temel güven duygusundan yoksun yetişmiş olan çocuklar, ileriki hayatlarında sosyal ilişki kurmaktan çekinen kendine güvensiz kişiler olabilirler. Ancak, kişi daha sonraki dönemlerde bu eksikliğini telafi edebilirse sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilen ve kendine güvenen bir insanda olabilir. Bu Erikson’un antidetarminist yaklaşımının bir sonucudur.
( Selçuk,1996; ss 48. 49. )

dayanilirmi hic bence aglatmayin ve uyanip mizmizlandiginda hemen sarilin kuzunuza. benim pamuk kuzum 8,5aylik 2hafta oldu olmadi odasinda yatiyor birakin aglamasini gik sesi bile gelmeden sabaha kadar defalarca yanina gidiyorum bazen uyanmis oluyor ama aglamiyor ben yinede odama goturup emziriyorum ve uyumaya yanimda devam ediyor.bu gunleri cok ozliyecegimi dusunuyorum ve sadece uyku konusunda degil her konuda minigimi aglatmamak icin elimden geleni yapiyorum o bana su an muhtac cok cabuk buyuyorlar aglayarak degil gule oynaya buyusun kuzularimiz...

Canım benim,bence de erken odasını ayırman icin ilk kızımda biraz geç oldu ama iki buçuk yasında ayırdım şimdiki bebisim odamızda bulunan beşikte yatıyor bencede onun senin kokuna sana ihtiyacı var annesi kıyamam kuzuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…