Bebeğim aşırı çok emiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aysham
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aysham

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
12
-11
1
23
Selamün aleykum hanımlar. 17 aylık bebeğim var ve geceleri 6-7 defa, gündüzleri de 10 defa emiyor. Bu durum 2 aydır devam ediyor. Gündüzleri neyse de, gece çok kötü geçiyor. Her yarım saatte, 1 saatte bir uyanıyor. Vermeyince çıldırıyor, vuruyor ve ağlıyor. Sakinleştirmeye çalıştıkça daha çok çileden çıkıyor. Belki ağlaya ağlaya uyur diyiyorum. Yarım saat ağlıyor ama uyumuyor. Sinirden ben de poposuna vurdum dün gece. Bu artık 3. Defa vuruşum. Çok çileden çıkarıyor. Lütfen yanlış anlamayın asla şiddete meyilli değilim. Ama sabaha karşı artık bende süt kalmıyor. O da kuru kuru emince ayaklarımı yere vura vura emziriyorum. Karıncalanma hissi gibi bir şey oluyor. Bunaltıyor. Az ekmekle de yetinmiyor. En az 5-10 dakika emiyor. 9 aylıktan sonra geceleri hiç emmiyordu. 1 yaşından sonra Yavaş yavaş dozu arttırdı. Ama artık abartıyor. Emiyor diye rahat olduğu için yemek de yemiyor. Çok seçici ve seçtiği şeyi de kaşık ucunda 3-4 defa yiyiyor. Çok yediği zaman bile yine çok emiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen yardım edin. Sinirden kendimi kontrol edemiyorum. Ben yurt dışında yaşayan birisiyim. Burada emzirme danışmanları çok çok pahalı. Yoksa onlara gitmek isterdim ama

Selamün aleykum hanımlar. 17 aylık bebeğim var ve geceleri 6-7 defa, gündüzleri de 10 defa emiyor. Bu durum 2 aydır devam ediyor. Gündüzleri neyse de, gece çok kötü geçiyor. Her yarım saatte, 1 saatte bir uyanıyor. Vermeyince çıldırıyor, vuruyor ve ağlıyor. Sakinleştirmeye çalıştıkça daha çok çileden çıkıyor. Belki ağlaya ağlaya uyur diyiyorum. Yarım saat ağlıyor ama uyumuyor. Sinirden ben de poposuna vurdum dün gece. Bu artık 3. Defa vuruşum. Çok çileden çıkarıyor. Lütfen yanlış anlamayın asla şiddete meyilli değilim. Ama sabaha karşı artık bende süt kalmıyor. O da kuru kuru emince ayaklarımı yere vura vura emziriyorum. Karıncalanma hissi gibi bir şey oluyor. Bunaltıyor. Az emmekle de yetinmiyor. En az 5-10 dakika emiyor. 9 aylıktan sonra geceleri hiç emmiyordu. 1 yaşından sonra Yavaş yavaş dozu arttırdı. Ama artık abartıyor. Emiyor diye rahat olduğu için yemek de yemiyor. Çok seçici ve seçtiği şeyi de kaşık ucunda 3-4 defa yiyiyor. Çok yediği zaman bile yine çok emiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen yardım edin. Sinirden kendimi kontrol edemiyorum. Ben yurt dışında yaşayan birisiyim. Burada emzirme danışmanları çok çok pahalı. Yoksa onlara gitmek isterdim ama
Gündüzden azaltmayı deneyin, dışarı çıkarın, oyun oynatın her meme istediğinde ilgisini başka yere çekin. 5 kere isterse 6.defa 1 kere verin. Her meme istediğinde atıştırmalık teklif edebilirsiniz. Ya da meyve olabilir. Zor bir süreç ama istikrarlı olmanız lazım.

Emziremeyi bir şekilde kesin.

Anladı mı peki vurdukça? Hadi yatıp uyuyayım dedi mi? Şiddete meyilli değilsin iyi ki, ya olsan ne olacaktı.!? Çocuk aç aç...

Yemekleri önüne koy kendisi biraz karıştırsin, öğrensin, kendin yedirmek için zorlama, sevdiği şeylerden basla sonra cesitlendirirsin

yurtdisinda yasiyorsunuz. insallah bu olayi birine anlatirsiniz da cocugunuzu elinizden alirlar
Tam da onu yazmaya geldim illa yurtdışında yaşıyorum diyerek verdiğiniz tepkiler normal mi yani kendinize gelin hanımefendi millet çoçuk çoçuk diyip ağlıyor sizde dövüyorsunuz resmen Allah ıslah etsin sizi

O aylarda bebek gece bu kadar kalkmaz aç olduğu için ağlıyor konu meme değil. Düzgünce doyurup yatırın çocuğu. İlla ki yiyebildiği sevdiği bir şeyler vardır en azından akşamları canı istediği kadar yesin.

16 aylik bir bebegim var. Gün içinde güzel yer ara ara emer de. Dün gece 11 kez kalkti.. aç degildi bir tabak yemek yemisti. Uyanip cok emmedi de genelde memeyi agzinda bekletti. Dalinca döndü yatti. Uyku uyudum mu bilmiyorum.. sabah bir de baktim azi disi damagini yariyor yavrumun. Agrisindan siginmis memeye. Meme onlara ilaç.. sakin kalmaya calisin, vardir elbet bir derdi yavrunun

Ya l
Çocuk açlıktan ağlıyor elimin altında olsan da ben de sana vursam el kadar bebeği dövüyorsun vicdansız

Tam da onu yazmaya geldim illa yurtdışında yaşıyorum diyerek verdiğiniz tepkiler normal mi yani kendinize gelin hanımefendi millet çoçuk çoçuk diyip ağlıyor sizde dövüyorsunuz resmen Allah ıslah etsin sizi
Ya ama vuruyorum deyince de öyle kötü vurmuyorum. Artık dayanamadığım için hafif bir el atması. Ve bundan ben de rahatsızım. Sonra da oturup ağlıyorum onunla beraber. Sarılıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Olmuyor ki. Yani 40 dakika ağladı dün gece ne yiyiyor, ne uyuyor, ne uyutuyor. Koyuyorum önüne bir şeyler. Yemiyor. İlla meme istiyor. ilgili bir anneyim. Bütün gün onunla oynuyorum. Hep Sevgi gösteririm. Hatta kızmam bile ona. Ama artık sabaha karşı dayanılmaz oluyor. Lütfen yargılamak yerine yardımcı olsanız. O yüzden yazdım zaten buraya.

Selamün aleykum hanımlar. 17 aylık bebeğim var ve geceleri 6-7 defa, gündüzleri de 10 defa emiyor. Bu durum 2 aydır devam ediyor. Gündüzleri neyse de, gece çok kötü geçiyor. Her yarım saatte, 1 saatte bir uyanıyor. Vermeyince çıldırıyor, vuruyor ve ağlıyor. Sakinleştirmeye çalıştıkça daha çok çileden çıkıyor. Belki ağlaya ağlaya uyur diyiyorum. Yarım saat ağlıyor ama uyumuyor. Sinirden ben de poposuna vurdum dün gece. Bu artık 3. Defa vuruşum. Çok çileden çıkarıyor. Lütfen yanlış anlamayın asla şiddete meyilli değilim. Ama sabaha karşı artık bende süt kalmıyor. O da kuru kuru emince ayaklarımı yere vura vura emziriyorum. Karıncalanma hissi gibi bir şey oluyor. Bunaltıyor. Az emmekle de yetinmiyor. En az 5-10 dakika emiyor. 9 aylıktan sonra geceleri hiç emmiyordu. 1 yaşından sonra Yavaş yavaş dozu arttırdı. Ama artık abartıyor. Emiyor diye rahat olduğu için yemek de yemiyor. Çok seçici ve seçtiği şeyi de kaşık ucunda 3-4 defa yiyiyor. Çok yediği zaman bile yine çok emiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen yardım edin. Sinirden kendimi kontrol edemiyorum. Ben yurt dışında yaşayan birisiyim. Burada emzirme danışmanları çok çok pahalı. Yoksa onlara gitmek isterdim ama
Başka bişey almıyor diye emmeye belkide siz yönlendiriyorsunuz çocuğu uyandığında su teklif edin gün içerisinde ne sevip sevmediğine bakin öğünler yapın bir yaşında ki bebek sadece anne sütü mü alıyor öyle ise tabiki memeye düşkünlük başlar bende çok bilgili değilim ama elimizin altında net var ne yapıp yapılmayacağına bakabilirsiniz mesela vurmak nedir sinir anı bile olsa ne kadar üzücü 💔

Ya l

Ya ama vuruyorum deyince de öyle kötü vurmuyorum. Artık dayanamadığım için hafif bir el atması. Ve bundan ben de rahatsızım. Sonra da oturup ağlıyorum onunla beraber. Sarılıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Olmuyor ki. Yani 40 dakika ağladı dün gece ne yiyiyor, ne uyuyor, ne uyutuyor. Koyuyorum önüne bir şeyler. Yemiyor. İlla meme istiyor. ilgili bir anneyim. Bütün gün onunla oynuyorum. Hep Sevgi gösteririm. Hatta kızmam bile ona. Ama artık sabaha karşı dayanılmaz oluyor. Lütfen yargılamak yerine yardımcı olsanız. O yüzden yazdım zaten buraya.
Diş ağrısı olabilir mi?

O aylarda bebek gece bu kadar kalkmaz aç olduğu için ağlıyor konu meme değil. Düzgünce doyurup yatırın çocuğu. İlla ki yiyebildiği sevdiği bir şeyler vardır en azından akşamları canı istediği kadar yesin.
En sevdiği şey yoğurttur. Ama onu bile kaşık ucunda 3-4 defa yiyiyor. Abur cubur vermiyordum. Ama ne yese razıyım her şey veriyorum yemiyor, içmiyor. Meyve suları, süt, mama, yoğurt, meyve, sebze, cipsler, ne yese razıyım. Çok çok az yiyiyor ama. Gündüzleri veriyorum azaltmaya çalışmıyorum da. Ama geceleri illa meme istemesi canıma tak ediyor

Ya l

Bi doktora gotursenız diş mı çıkarıyor acaba doktor bır baksa .

Ya l

Çocuğu ayına göre doyurmayı öğrenin önce , gücünüzün yettiğini dövmek kolayınıza geliyor tabi dimi? Sizi döverek mi eğittiler?

Diş ağrısı olabilir mi?
Yok, yok, hiç bir şeyi yok. Ama şu aralar dilinin altında dil bağı oluşmuş gibi gördüm. 1 kere doktora götürdüm bizim doktorumuz yoktu. Başka doktora götürdüm o da kontrol edemedi. Çok inatçı kızım. Elini ısırıyor ve çok agliyor. Doktor çok zorlamak istemedi. İn şâ Allah bu gün götüreceğim bir daha.

Çocuğu ayına göre doyurmayı öğrenin önce , gücünüzün yettiğini dövmek kolayınıza geliyor tabi dimi? Sizi döverek mi eğittiler?
Evet, maalesef şiddet içinde büyümüş birisi olarak kendimi bu kadar geliştirebildim. Allah ıslah etsin beni. Sizlerin de duasına muhtacım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X