Bebeğim benden soğuyor mu ?

okyanus2701

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2018
159
101
18
36
merhaba kızlar ,
Önceki konumdada yazmıştım.10.5 aylık bebeğime haftada 3 gün kayınvalidem bakıyor.Oğlum bugüne kadar bana çok düşkündü ben varsam hep yanındaydı ama bugün işten geldim.önce sevindi kucağıma atladı sonra da hemen babaannesine geri gitmek istedi ve ne zaman babaannesini görse beni itip ona gidiyor.
Haftada 4 gün her anında yanındayım.Geceleri birlikte uyuyoruz.akşam 7 de evde oluyorum ve onun uyku saatine kadar 3 saat aralıksız onunla ilgileniyorum.Yemek bile yemiyorum vaktinden çalmamak için.İşten gelirim yorgun argın onu parka götürürüm.
Bu kadar ilgilenmeme rağmen bana durduk yerde neden böyle davrandı anlam veremedim.Sizce geçiçi bi durum mu yani bu günlük mü böyle oldu yoksa bundan sonra hep böyle yapar mı?tecrübeli anneler lütfen yardım

Gün boyu babaannesiyle vakit geçiriyor...
Bide torun çok tatlıdır ya hani... Aşırı ilgi görüyorsa tüm gün:)))

Takılmayın bu duruma...
Annenin yeri apayrıdır herzaman:KK66:
Haklısınız ama haftada sadece 3 gün babaannesi bakıyor ben gelene kadar.İlgi konusunda haklısınız bütün gün kucakta ne isterse yapılıyor.Aslında bu duruma hazır olduğumu,her çalışan anne gibi benimde yaşayabileceğime hazır olduğumu sanıyordum ama öyle yapınca içim birden çok acıdı

Haklısınız ama haftada sadece 3 gün babaannesi bakıyor ben gelene kadar.İlgi konusunda haklısınız bütün gün kucakta ne isterse yapılıyor.Aslında bu duruma hazır olduğumu,her çalışan anne gibi benimde yaşayabileceğime hazır olduğumu sanıyordum ama öyle yapınca içim birden çok acıdı

Bakın işte kendiniz söylüyorsunuz ne güzel:)))

‘Ne isterse yapılıyor’ bu yüzden:))

Gecici bir durum . Bakicisinin arkasından aglardi oğlum bize gelmezdi aglardi pesinden

Uzun zaman mı devam etti bu peki?Ne zaman geçer?
Yok uzun surmedi.. iyi yanina bak.. surekli senin kucaginda olnak istemio kisa sureli bi yere gitsen aglamiyo alismis oluyo bu duruma.. ben 5 gun calisiyodum ve ayni yasta arkadaslarin cocuklari kucaktan inmezken benim oglum kendi yuruyodu pesimden aglamiyodubarkamdan:) avantajlari var takma o yuzden

merhaba kızlar ,
Önceki konumdada yazmıştım.10.5 aylık bebeğime haftada 3 gün kayınvalidem bakıyor.Oğlum bugüne kadar bana çok düşkündü ben varsam hep yanındaydı ama bugün işten geldim.önce sevindi kucağıma atladı sonra da hemen babaannesine geri gitmek istedi ve ne zaman babaannesini görse beni itip ona gidiyor.
Haftada 4 gün her anında yanındayım.Geceleri birlikte uyuyoruz.akşam 7 de evde oluyorum ve onun uyku saatine kadar 3 saat aralıksız onunla ilgileniyorum.Yemek bile yemiyorum vaktinden çalmamak için.İşten gelirim yorgun argın onu parka götürürüm.
Bu kadar ilgilenmeme rağmen bana durduk yerde neden böyle davrandı anlam veremedim.Sizce geçiçi bi durum mu yani bu günlük mü böyle oldu yoksa bundan sonra hep böyle yapar mı?tecrübeli anneler lütfen yardım
Haftada 3 gün kv bakıyor siz hiç görmüyor musunuz

Bebeğinin normal gelişim sürecinde olması gereken şeyler bunlar üzülme. Bebeğin artık senin dışındaki dünyayı ve insanları tanımaya başlıyor ve bunu senin haricinde en yakınında kim varsa ona ilgi göstererek yapar. Bu babaannesi değil bı başkası da olsa yada sen çalışmayıp 7/ 24 onunla ilgileniyor olsan da değişmezdi. Bu geçici bir durum. Etrafı ve insanları biraz keşfettikten sonra tekrar ilgisini sana yönlendirecektir. Hatta öyle ki tuvalete gittiğinde bile peşinden ayrılmayacak tır....

Oğlum 7 aylıktı ben çalışmaya başladım, üstelik yarım gün. 6-12 arası görmüyordu beni, yani hepi topu 6 saat. Hatta 6.45te çıkıyordum evden, 5 saat 45 dk. Sabahları babası bakıyordu, yabancı da değil. 13 hafta kadar çalıştım ve bu süre boyunca tavır yaptı bana. İstemedi beni, ağladı, itti vs sadece emmeye geldi, hatta bir ara emmek bile istemedi. Yeni yeni aramız düzeldi daha, yaklaşık 3-3.5 haftadır işe gitmiyorum denebilir.

Yani demek istediğim süre ne kadar az olursa olsun bebekler hoşlanmadıkları için böyle davranıyor. Ama üzülme, alışınca ve durumu kabullenmeye başlayınca hepsi geçer inşallah. :)

Dönem dönem değişiklik istıyor bebekler hiç kimse senin yerini tutmaz hele ki senin gibi bebeğine bağlı ona her zaman vakit ayırmaya çalışan bi annenin yerini hiç...

Geçici bir dönem emin ol :)

Geçer geçer. Benimki 14 aylık, ben de 3 gün çalışıyorum annem bakıyor. Ama bizim oğlan ne bana ne anneme düşkün. Babaci babaci diye dolanıyor ortalıkta. Bana da memme memme diyor. İki emiyor, sağmal inek gibi kullanıyor beni dönüp gidiyor babaya. Valla benim canıma minnet. Çocuk sevmeyi sevilmeyi öğreniyor. Biraz da nefes alıyorum. Böyle şeylere kafa yormayın. Babaannesi ne güzel bakıyor ki onun kucağına da gitmek istiyor ne mutlu. Bu devirde güvenilecek insan mı kaldı?

Yok uzun surmedi.. iyi yanina bak.. surekli senin kucaginda olnak istemio kisa sureli bi yere gitsen aglamiyo alismis oluyo bu duruma.. ben 5 gun calisiyodum ve ayni yasta arkadaslarin cocuklari kucaktan inmezken benim oglum kendi yuruyodu pesimden aglamiyodubarkamdan:) avantajlari var takma o yuzden
Ama benim oğlum sabahları ben çıkarken çok ağlıyor.o zaman zaman geçtikçe ağlamayacak sanırım

Dönem dönem değişiklik istıyor bebekler hiç kimse senin yerini tutmaz hele ki senin gibi bebeğine bağlı ona her zaman vakit ayırmaya çalışan bi annenin yerini hiç...

Geçici bir dönem emin ol :)
Çok teşekkür ederim moral oldu söylediklerin.İnşallah çok uzun sürmez.Çünkü Benimle durmak istemedi fazla bugün çok özledim onu.Uzun sürerse naparım bilmiyorum

Geçer geçer. Benimki 14 aylık, ben de 3 gün çalışıyorum annem bakıyor. Ama bizim oğlan ne bana ne anneme düşkün. Babaci babaci diye dolanıyor ortalıkta. Bana da memme memme diyor. İki emiyor, sağmal inek gibi kullanıyor beni dönüp gidiyor babaya. Valla benim canıma minnet. Çocuk sevmeyi sevilmeyi öğreniyor. Biraz da nefes alıyorum. Böyle şeylere kafa yormayın. Babaannesi ne güzel bakıyor ki onun kucağına da gitmek istiyor ne mutlu. Bu devirde güvenilecek insan mı kaldı?
Çok haklısınız.Sevgiyle büyüyor oğlum.Benim oğlumda babasını çok sever oynar çok güzel vakit geçirir.Ama ne bileyim içim acıdı öyle yapınca çok üzüldüm acaba ben ona yeteri kadar sevgi gösteremiyor muyum diye

Back
X