- 15 Ocak 2015
- 224
- 57
- 298
- 31
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Saat 8de hava kararmıyor uyumak istemiyor olabilir. Ben kışın 19:30 civarı uyutmuştum 5-6aylıktı. Şimdi yeni uyuttum mesela. Sabah erken uyanma durumu da yine güneş doğduğu için oluyor. Karartma perdesi alabilirsiniz ya da kalın fon perdelerinizi çekin.Delirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Sabredin lutfen gecici bi surec bu..benim kizimda sizin aylarda sabah 5_6 da kalkardi..simdi 9 da kalkiyor..buyudukce toparliyor..ek gidaya baslama surecinde ev yapimi yogurt ile besleyin..ben gunde 3 kase yediriyorum uyku sorunumuz epey iyi simdi masallah.ek gida doneminden sonra hersey daha iyi olacakSeni öyle iyi anlıyorum ki bebeğim tam 4 buçuk aylık her sabah 5 te kalkıyor akşama kadar uyumuyordu.
3 gündür gündüz uykusunu çözdüm gibi inşallah böyle devam eder ama hala sabah 5 de kalkıyor 9 a kadar uyumuyor. gözümden uyku akıyor çok zorlanıyorum bunu çözmemiz lazım mutlaka ama nasıll
Konu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/Sabredin lutfen gecici bi surec bu..benim kizimda sizin aylarda sabah 5_6 da kalkardi..simdi 9 da kalkiyor..buyudukce toparliyor..ek gidaya baslama surecinde ev yapimi yogurt ile besleyin..ben gunde 3 kase yediriyorum uyku sorunumuz epey iyi simdi masallah.ek gida doneminden sonra hersey daha iyi olacak
Delirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Yani 12 ide uyuyor. Bu şekilde sabahın beşine kadar uyumayan var. Yeğenim uyumazdı. Kardeşim uzak bir ilçede öğretmendi. Erken kalkıp gitmesi gerekiyor. Bebeği sabah 5-6 ya kadar salla salla. Eh ne ise uyudu diyelim. Saati kur 6,5 ğa ve 5 te uyu. O kadarcık uykuyla okula gidip ders anlat. Sonrasını bakıcı devralıyordu. Bu uykusuzluk bir kaç sene sürdü.Delirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Maşallah ya üç kase ev yoğurdu yiyor demek be güzel maşallah diyeyim tekrar benim kızım yoğurt yemiyor ben de çorba yapıyorum ama bugün hazır yoğurt yedi anlamadım mis gibi ev yoğurdu yemiyor hazır yiyorSabredin lutfen gecici bi surec bu..benim kizimda sizin aylarda sabah 5_6 da kalkardi..simdi 9 da kalkiyor..buyudukce toparliyor..ek gidaya baslama surecinde ev yapimi yogurt ile besleyin..ben gunde 3 kase yediriyorum uyku sorunumuz epey iyi simdi masallah.ek gida doneminden sonra hersey daha iyi olacak
Bu ne ya ağlarsa ağlasın çok acımasızca bir durumSallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Sallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Katiliyorum kesinlikle,bende ilk cocugumda cok cekmistim zombi gibi dolasiyordum uykusuzluktan:)en son artik pess dedim yani,gun icinde oynardim onunla yorardim aksam yedirdikten sonra biraz daha ilgilenirdim sonra yogurt yedirir,guzel bir dus aldirirdim birakirdim yatagina 8 de bir aglardi 5 dk 10 dk arayla kontrol eder,uyku vakti bebegim hadi iyi uykular der cikardim valla tam 1 hafta icinde alisti:)Sallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?