- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Bende bunu çok merak ediyorum hazır bulmusken başarabileni sormak istediklerim var :
- uyku düzeni oluşan çocuk örneğin bi düğüne farklı bi yere misafirlige gidince kendi uyku saatinde yine kendi uyumayi kabul ediyor mu etmezse ne yapacağız ?
- uyku düzeni oluşan çocuk yanağını aramiyor mu farklı yerlerde mesela biz kV sık gidip geliriz orda napacagim?
Ek olarak yogurdun kilo aldirdigini dusunmuyorum..vitamin degerine inaniyorum..birde 4 aya kadar emdi benim bebegim..devam sutude kullaniyorum ama has taze yogurda alistirirak bu farki kapatmak istedim..ne yaptiysam sutum gelmedi cunkuKonu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/
Buna uyku eğitimi deniyorBirak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......
Rica ederim:)allah saglikla huzurla buyutmek nasip etsin insallah,ben buyuttum sukur benimkileri ama inanin hala bebekliklerini ozluyorum:)o yuzden bebeginizle her anin tadini cikarin zaman cok cabuk geciyor..Beni anladigim icin tesekkür ederim canim. Bende kizimi öyle büyütüyorum. Baska sekilde bende o uykulu halim ile kizima verimli olamazdim. Bizde 1-2 gün sürmüstü alismasi. Simdi saat 19da uyur ertesi sabah saat 7'ye kadar.
çozum guzel ama insalalh çocuk yatakdan çikmayi bilmiyordurSallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Rica ederim:)allah saglikla huzurla buyutmek nasip etsin insallah,ben buyuttum sukur benimkileri ama inanin hala bebekliklerini ozluyorum:)o yuzden bebeginizle her anin tadini cikarin zaman cok cabuk geciyor..
çozum guzel ama insalalh çocuk yatakdan çikmayi bilmiyordur
bu yontem kuçukken guzel ise yariyor
Benimkiler bazen cikip gelirlerdi yanimaçozum guzel ama insalalh çocuk yatakdan çikmayi bilmiyordur
bu yontem kuçukken guzel ise yariyor
Zaten rutin olusunca bebek uyku saatine alisiyor. Kizima saat 7de diyorum mesela "hadi kizim uyumayaa" diye ve kucagima alirim. Ilk bir bagirir, ondan sonra yorgun bir sekilde kafasini gögsüme verir uykusundan :)
Dedigim gibi büyükler "uykusu yok" diye algilarken, asil bebek cok uykulu oluyor. Benim kizim saatinde uyumazsa cok aktif oluyor mesela. Acaip bir kahkahalar felan. Sanirsin uykusu yok. Ama degil, ben biliyorum. Yataga koydugundada 5 dakika icinde uyur.
Ayrica bu cogu annelerin "benimde yanimda uykuya dalsin" olayini anlamiyorum. Kizim 7-8 aylikken bazen öyle yarim saat bir tarafindan bir tarifina dönerdi, sarki gibi melodiler mirildanirdi ve en son kicini devirip yatardi. Yani elbette her cocuk ayni degildir, bazeleri daha zor ama annelerde bazen isi kendine zorlastiriyorlar.
Ben de doğduğundan beri hiç sallamadım kendi yatağına yatiririz orda uyur bunun icin biraz caba sarf ettik.ilk 3 ay zaten kucağımdan inmek istemezdi hakli olarak. Ama ozellikle çalışan bir annenin ve bebeğin kaliteli uyku almasi gerektigini dusunuyorum. Ancak benim ki emmeye cok duskun gece kalkar emer geri yatar. Sabaha kadar uyumaz. Oglumunda uykusu gelince çok aktif oluyor gören uykusu yok der.Zaten rutin olusunca bebek uyku saatine alisiyor. Kizima saat 7de diyorum mesela "hadi kizim uyumayaa" diye ve kucagima alirim. Ilk bir bagirir, ondan sonra yorgun bir sekilde kafasini gögsüme verir uykusundan :)
Dedigim gibi büyükler "uykusu yok" diye algilarken, asil bebek cok uykulu oluyor. Benim kizim saatinde uyumazsa cok aktif oluyor mesela. Acaip bir kahkahalar felan. Sanirsin uykusu yok. Ama degil, ben biliyorum. Yataga koydugundada 5 dakika icinde uyur.
Ayrica bu cogu annelerin "benimde yanimda uykuya dalsin" olayini anlamiyorum. Kizim 7-8 aylikken bazen öyle yarim saat bir tarafindan bir tarifina dönerdi, sarki gibi melodiler mirildanirdi ve en son kicini devirip yatardi. Yani elbette her cocuk ayni degildir, bazeleri daha zor ama annelerde bazen isi kendine zorlastiriyorlar.
Ferber metodu deniliyor. Google‘ye yazin bi lütfen ferber metodu diye neler temel güveni zedeliyorsunuz bebeginizin.Buna uyku eğitimi deniyor
çocuk 5-10 dk ağlasa üzüntüsünden ölmez
Ağlatmamak için çocuğun düzen öğrenememesi daha kötü değil mi?
Benim bebegim 4 ay anne sutu aldi oda mama destekli..cok sukur yogurdu sevdi..buranin sutu cok iyi geldi ona..taze alip hemen yogurt mayaliyorum.tatile gittik 4 gun..mecburen hazir yogurt vermek istedim yemefi tukurdu istemedi..eve geldik ayni gun mayaladim..cok sukur duzene girdik yine..soyle soyliyim..hic bir ogunu yogurt olmadan yemiyor..3 kasik corba ictiyse 4_5 kasik yogurt yiyor tekrar corba iciyor.aksamda sabahta oyleMaşallah ya üç kase ev yoğurdu yiyor demek be güzel maşallah diyeyim tekrar benim kızım yoğurt yemiyor ben de çorba yapıyorum ama bugün hazır yoğurt yedi anlamadım mis gibi ev yoğurdu yemiyor hazır yiyor
Yo haklisiniz ama aglatma konusuna takildim sadece. Ama bunuda tabi her anne baba kendi karar vermeli :) bana göre cok kötü
Ferber metodu deniliyor. Google‘ye yazin bi lütfen ferber metodu diye neler yaziyor temel güveni zedeliyorsunuz bebeginizin. Bebektir unutur diyorsunuz ama farkinda olmadan burda bile cocugun karekterini sekillendiriyorsunuz hemde iyi yönde degil.Buna uyku eğitimi deniyor
çocuk 5-10 dk ağlasa üzüntüsünden ölmez
Ağlatmamak için çocuğun düzen öğrenememesi daha kötü değil mi?
aynen canim nostalji benimki:))sadece bebekliklerini hatirladikca o hallerini ozluyorum bazen:))Amin canim. Tesadüfen dün kizimin ilk dogdugu fotograflarina bakiyordum. Ne kadar cabuk büyümüs diye duygulandim, ki kizim 17 aylik :)
Her yasin bir güzelligi var bence. Simdide cocuklarin ile iletisimin daha kolaydir, beraber gezersiniz, sohbet edersiniz. Bunlarda cok güzel seyler. Sanirim biraz nostalji yapiyorsun, yoksa cidden tekrar sabah 7de kalkmaya, agir kokulu bez degistirmeye geri gitmek istermisin? :)
Ben de doğduğundan beri hiç sallamadım kendi yatağına yatiririz orda uyur bunun icin biraz caba sarf ettik.ilk 3 ay zaten kucağımdan inmek istemezdi hakli olarak. Ama ozellikle çalışan bir annenin ve bebeğin kaliteli uyku almasi gerektigini dusunuyorum. Ancak benim ki emmeye cok duskun gece kalkar emer geri yatar. Sabaha kadar uyumaz. Oglumunda uykusu gelince çok aktif oluyor gören uykusu yok der.
aynen canim nostalji benimki:))sadece bebekliklerini hatirladikca o hallerini ozluyorum bazen:))
Kesinlikle simdi cok daha iyi bir iletisimimiz var,en buyugu 15 yasinda kiz gorenler ablasiyim saniyor:))harika anlasiyoruz cok sukur,keza digerleriylede ayni..en kucugude 4 yasinda yakisikli oglusum futbol maci yapiyoruz onunlada:)
Her biriyle ayri ayri ilgileniyorum ve dunyanin en sansli, en mutlu annesiyim rabbime hamd olsun:)dileyenlere hayirli saglikli evlatlar nasip etsin insallah!
Bebisinle mutlu huzurlu her anin tadini cikararak yasa:)kokla yerime onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?