Bebegim beni cildirtiyo

Ben hic bir sekilde kizimin uyku düzenini bozmadim simdiye kadar. Ya kendim uyutuyorum, ve bir tanidik gelip bekler öyle cikarim, yada kizimi annemlerde birakirim ve annemde kizimi ayni sekilde saat 7de uyutur.

Ben sadece annemlerde uyuttum simdiye kadar cünkü annem uzakta. Ilk basta yatagini biraz yadirgiyor. Sonra yanima aliyorum, pispisliyorum ve öyle yatiyor. Kizim bebek telsizinden cikan melodiler ile uykuya daliyor. O telsizi annemlerede götürüyoruz. Yani ayni müzik esliginde uyuyor. Taniyor müzigi.

Konu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/
Ek olarak yogurdun kilo aldirdigini dusunmuyorum..vitamin degerine inaniyorum..birde 4 aya kadar emdi benim bebegim..devam sutude kullaniyorum ama has taze yogurda alistirirak bu farki kapatmak istedim..ne yaptiysam sutum gelmedi cunku

Beni anladigim icin tesekkür ederim canim. Bende kizimi öyle büyütüyorum. Baska sekilde bende o uykulu halim ile kizima verimli olamazdim. Bizde 1-2 gün sürmüstü alismasi. Simdi saat 19da uyur ertesi sabah saat 7'ye kadar.
Rica ederim:)allah saglikla huzurla buyutmek nasip etsin insallah,ben buyuttum sukur benimkileri ama inanin hala bebekliklerini ozluyorum:)o yuzden bebeginizle her anin tadini cikarin zaman cok cabuk geciyor..

çozum guzel ama insalalh çocuk yatakdan çikmayi bilmiyordur
bu yontem kuçukken guzel ise yariyor

aglatma denen olayin bilimsel adi ferbel yontemi google da aratirabilirsiniz

aylarca aglamayacak çocuk max3 gunde biter olay

Rica ederim:)allah saglikla huzurla buyutmek nasip etsin insallah,ben buyuttum sukur benimkileri ama inanin hala bebekliklerini ozluyorum:)o yuzden bebeginizle her anin tadini cikarin zaman cok cabuk geciyor..

Amin canim. Tesadüfen dün kizimin ilk dogdugu fotograflarina bakiyordum. Ne kadar cabuk büyümüs diye duygulandim, ki kizim 17 aylik :)

Her yasin bir güzelligi var bence. Simdide cocuklarin ile iletisimin daha kolaydir, beraber gezersiniz, sohbet edersiniz. Bunlarda cok güzel seyler. Sanirim biraz nostalji yapiyorsun, yoksa cidden tekrar sabah 7de kalkmaya, agir kokulu bez degistirmeye geri gitmek istermisin? :)

Yok kizim zaten uyku tulumu ile yatar. Ve yatagi ona göre ayarlanmis, cikmasi imkansiz. Telsizi kamerali yani denemesini bile yakalardim :) Sanirim 6 aylikken baslamistik biz uyku egitimine mecbur. Kundak artik yasakti, kizimda cok uykusuzdu.

Benimkiler bazen cikip gelirlerdi yanima
Ama ayni istikrari o zamanda gosterirdim,goz seviyesine inerek sefkatle ve kararli bir ses tonuyla konusup tekrar yatagina koyar oper cikardim,ve her defasinda ayni tekrar tekrar bikmadan,zamanla anliyorlar ve pes ediyorlar:)sonucta onlarin gelisimi icin bu..

Benim kizimda 12 aylik ve bu ara cok sinirli surekli kendine vuruyo pesimden ayrilmiyi her seyi aglayarak yaptırmaya calisiyor yapmayınca ofkeleniyor.bende bazen sinir krizlerine giriyorum kendimi.boguluyormus gibi hissediyorum malesef ama 1 yas sendromuymus galiba bu bende bugun ogrendim. Bebegim ben uyanmadan uyanmazdi eskiden simdi erkenden kalkip geride uyumadigi cok oluyor. Bakalim ne zaman duzelecek .Annelik cok sabir isteyen birsey yalniz degilsiniz caninizi skmayin gececek diye dusunun en azindan

Yo haklisiniz ama aglatma konusuna takildim sadece. Ama bunuda tabi her anne baba kendi karar vermeli :) bana göre cok kötü

Ben de doğduğundan beri hiç sallamadım kendi yatağına yatiririz orda uyur bunun icin biraz caba sarf ettik.ilk 3 ay zaten kucağımdan inmek istemezdi hakli olarak. Ama ozellikle çalışan bir annenin ve bebeğin kaliteli uyku almasi gerektigini dusunuyorum. Ancak benim ki emmeye cok duskun gece kalkar emer geri yatar. Sabaha kadar uyumaz. Oglumunda uykusu gelince çok aktif oluyor gören uykusu yok der.

Buna uyku eğitimi deniyor
çocuk 5-10 dk ağlasa üzüntüsünden ölmez
Ağlatmamak için çocuğun düzen öğrenememesi daha kötü değil mi?
Ferber metodu deniliyor. Google‘ye yazin bi lütfen ferber metodu diye neler temel güveni zedeliyorsunuz bebeginizin.

Benim bebegim 4 ay anne sutu aldi oda mama destekli..cok sukur yogurdu sevdi..buranin sutu cok iyi geldi ona..taze alip hemen yogurt mayaliyorum.tatile gittik 4 gun..mecburen hazir yogurt vermek istedim yemefi tukurdu istemedi..eve geldik ayni gun mayaladim..cok sukur duzene girdik yine..soyle soyliyim..hic bir ogunu yogurt olmadan yemiyor..3 kasik corba ictiyse 4_5 kasik yogurt yiyor tekrar corba iciyor.aksamda sabahta oyle

Yo haklisiniz ama aglatma konusuna takildim sadece. Ama bunuda tabi her anne baba kendi karar vermeli :) bana göre cok kötü

Zaten aglamasindan az cok anliyorsun derdini. Ciddi dertleri oldugunda aglamasindan hemen fark edersin. Ki tüm gün aglasin demiyorum. Ara ara pispislaniyor zaten. Evet ilk basta kolay degil, ama tipki bir ilac gibi buda cocuga gerekli bisey.

Cocuklar cabuk alisiyor düzene zaten. 2-3 günde biter. Annede uykusunu alir ve daha verimli olur.

Buna uyku eğitimi deniyor
çocuk 5-10 dk ağlasa üzüntüsünden ölmez
Ağlatmamak için çocuğun düzen öğrenememesi daha kötü değil mi?
Ferber metodu deniliyor. Google‘ye yazin bi lütfen ferber metodu diye neler yaziyor temel güveni zedeliyorsunuz bebeginizin. Bebektir unutur diyorsunuz ama farkinda olmadan burda bile cocugun karekterini sekillendiriyorsunuz hemde iyi yönde degil.

aynen canim nostalji benimki:))sadece bebekliklerini hatirladikca o hallerini ozluyorum bazen:))
Kesinlikle simdi cok daha iyi bir iletisimimiz var,en buyugu 15 yasinda kiz gorenler ablasiyim saniyor:))harika anlasiyoruz cok sukur,keza digerleriylede ayni..en kucugude 4 yasinda yakisikli oglusum futbol maci yapiyoruz onunlada:)
Her biriyle ayri ayri ilgileniyorum ve dunyanin en sansli, en mutlu annesiyim rabbime hamd olsun:)dileyenlere hayirli saglikli evlatlar nasip etsin insallah!
Bebisinle mutlu huzurlu her anin tadini cikararak yasa:)kokla yerime onu

Bendede ilk 3 ay öyle zombi gezdim. Kizim kucaktan indigi an yaygarayi koparirdi :) Hatta bu sürec 5 ayliga kadar sürdü. Mahv olmustum her iki saat yemek vermekten.

Oglun kac aylik? 1 yasindan sonra gece süte ihtiyaci yok. Su vermeye dene. Bir iki gece gerekirse diren. Oglun uykusunu almasi önemli.

Cok mutlu oldum senin adina. Evin civil civildir. Ancak ben sanirim 4'e cesaret edemezdim yinede. 1 ile bile zorlaniyorim :) Umarim cocuklarimizin bahti acik olur, ömrü uzun ve cok mutlu olur.
Tadini cikariyorum zaten, bazen icime icime koyasim geliyor.

Anneligin bu kadar güzel ve derin bir duygu oldugunu bilmiyordum. Hani hep söylerlerdi fakat hep abarti/yesilcamsi bulurdum ben o söylentileri. Ancak cidden farkli biseymis o duygu. Yoruluyorsun, sürekli kendini sorguluyorsun, acaba doydumu? Usuyor mu? gibi sorular sürekli var.

Amaaa hepsi deger. Cidden deger.

14 aylik bir kaç gecedir onu denemeye çalışıyoruz eşimle beraber; cünkü uyandığında çok fazla uykusu oluyor ememiyor bile doğru düzgün uykudan. Ama normalde 24 saat emse hayır demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…