Bebegim beni cildirtiyo

Yaşı biraz küçükmüş ancak bir tanıdığım bebek 24 aylik ve hic uyumuyor
Bir dönem düzelmişti,Bir çay varmış bitkisel mi ney onu iciriyordu annesi ama nafile yine basladi uyumamaya sabah 4 5 gece 3
Doktoru suanda butun bebeklerin boyle oldugunu söylemiş .Ilginc
Yalniz uyku konusunda bende böyleyim nerdeyse 30 senedir
Annem ve babam cok eziyet cekmisler yani bebekligimden beri uyumuyorum.
Caresini cozebilmis degil hicbir doktor.
O zamanlar beynimde bir problem mi var diye doktora götürmüşler. Doktor bu cocuk zeki ondan uyumuyor demis. Nerem zekiyse..
Yalniz o 24 aylik zeki. Belli
Allah sabir versin insallah düzelir

Konu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/
Fazla yogurt kabiz ediyor. Doktor bize cok yedirmeyin dedi.

Canim odaya birakip oyle istedigin kadar agla demiyoruzki:)cok acimasizca olurdu evet oyle olsaydi ama oyle degil iste,ilk etapta onu yatirirken ninnisini soylemek (varsa)hatta masal anlatmak (yasca daha buyukler icin)opup koklamak ve onu her agladinda kontrol edip yine rahatlatmak sartiyla bu sekilde uyku egitimi veriyoruz,ki bu yanlis bisey degil ve kulaktan dolma bir bilgi degil,ben zamaninda pedagog'a danismistim egitime baslamadan once oda onay verdi cunku onlarda uyku egitimini gerek goruyor..mesela ben hic sallamadim cocuklarimi dogru bulmuyorum (sallayanlara saygi duyarim)sallamak care degil cunku,cocuklarmizin gelisimini dusunmek zorundayiz bence uyku egitimide bir tuvalet egitimi kadar onemli ve gerekli..

Sanırsın çocuk değil hayvan eğitiyor.

fazla ağlatmadıktan sonra bence uyku eğitimi şart onun için en sağlıklısı bu uyuyamayınca uykulu haliyle çok mutsuz ve huzursuz oluyorlar tüm yavrular.

Egitim kötü bisey degil ki. Cocuk keyfinden agliyor. Yemek yemis, tüm gün oynamis, bezi temiz. 1 yasindaki bebek. Ilk dogdugundaki gibi ille anne kokusuna ihtiyaci yok. Sirf cani uyumak istemiyor diye uyumasin mi?

Sirf cocuk istiyor yada istemiyor diye bisey yapilmaz. Uyku cok cok önemli bisey. Türk kültürü beslenmeye verdigi önemi keske uykuyada verse. Bundan dolayi, 2 yada 5 yasindaki cocuklar halen gece 10-12de yatiyorlar. 7-8 yasindaki cocuklar sirf tatil diye geceye kadar disardalar.

Halbuki uykuda beyin gün boyu yasadiklarini anlamlandirmaya calisiyor, hafizayi güclendiriyor.

Yani evet bazen cocugun iyiligi icin, onun sevmedigi birseyi yapmak zorundasin. Ki ben birak aglasin demiyorum, arada pispislansin, ancak ayni zamanda anne baba kararli olmali. Cocuk her zaman istedigini alamadigini ögrenmesi lazim.

Yaninizda yatmiyor degil, siz yaninda oldugunuz icin mutlu oluyor ve oyun yapiyor.
Ilgilenmeyin, donun yatin, o da sacinizafilan dokunurken hop uyur gider.
Ben ilk bebegimle 3 yasina gelene kadar birlikte uyudum, ikinci yavrumla 1,5 sene uyuyup, iki sipayi cift kisilik yataga koyarak yanlarindan ayrildim.
Yanlarindan ayrilmak cok zor oldu ama esim artik ariza cikariyordu.
Ben uyku egitimi vermedim hic ikisine de.
Ama ayakta sallamayi birakmanizi tavsiye ederim.
Girin yataga beraber, oynar ziplar uykuya dalar.
Konusup tepki vermeyin.

Birak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......

Ben annenin bes dakika sonra 10 dakika,.. gidip pispislasin diyorum. O tarafi okumadiniz heralde. Ayrica kari koca iliskisi ve ebeveyn iliskisi farklidir.

Birde yaz aylari icin saat 8 cok erken.
Kisin 8 iyi fakat yazin benimkiler 9:30 da yatiyor, ancak hava karariyor.

bende cok ugrasip yirtiodum kendimi. simdi hep ayni saatde yataga giriyoruz ben uyuma numarasi yapiyorum o biraz kafasina göre takilip kendi uyuya kaliyor. sallama, su sallamak gibi kötü sey yok cocuk icin

Ben annenin bes dakika sonra 10 dakika,.. gidip pispislasin diyorum. O tarafi okumadiniz heralde. Ayrica kari koca iliskisi ve ebeveyn iliskisi farklidir.
Evet sizin anlattiginit ferber metodu ... cok yanlis inanin. Rabiki kiyaslanamaz bile anneye olan muhtaclik, güven ihriyac cok daha derin hatta. Siz aglarken yanliz olmak istemiyorsaniz oda öyle. Bebek bile olsa sadece sizi sinir etmek icin aglamiyor. Demekki bir talebi istegi ihriyaci varki agliyor bunu görmezden gelmemek lazim.

Beni anladigim icin tesekkür ederim canim. Bende kizimi öyle büyütüyorum. Baska sekilde bende o uykulu halim ile kizima verimli olamazdim. Bizde 1-2 gün sürmüstü alismasi. Simdi saat 19da uyur ertesi sabah saat 7'ye kadar.

Her zaman talebi var diye aglamaz. Ilk baslarda evet tek iletisimi aglamak oldugu icin hersey icin aglar. Dünyayi anlamiyor ve evet anneye ihtiyaci var. Ancak sonradan bebekler anliyorlar agladikca anne geleceginden.

Bebek sinir etmek icin aglamiyor zaten. Cogu zaman hatta uykusuzluktan aglar. Bebekler asil biolojik uyku saatine göre yatmazlarsa cok aktif oluyorlar. Yatirdiklarinda aglarlar. Cünkü asil uykuya ihtiyaci var fakat büyükler öyle algilamiyor. Ve o kadar uykusuz kalir ki, uykuya dalmakta zorlanir. Elinizde nur topu gibi kisir döngü olur.

Ben insafsiz olun demiyorum, ancak bebek hic aglamasin denilmesinide dogru bulmuyorum. Evet aglayacak, bazen istemedigi sey yapilmasi lazim. Kizim ilaci sevmiyor mesela ve agliyor. Zor ile veriyorum, sirf agliyor diye vermeyim mi?

Bazen sadece duygusal degil, mantikli bakmak lazim. Bebekler düzene ihtiyaci var. 1-2 gün aglar fakat ondan sonra yeni düzen ile rahatlar. Tekrar diyorum, uyku cok cok önemli.

Aglatan anneye babaya birsey demicem ama insallah yasli olup cocugunuza muhtac olursunuz sizede ayni seyi yaparlar yasli nasil olsa anlamaz simdi uyku vakti sizi aglatsinlar

Elmayla armut kiyaslanamaz. Demek ki uyumak istemiyor. Zorlamaya gerek yok bana göre. Bende hergün ayni saatte uyuyamiyorum. Aynisi cocugum icinde gecerli :) Yarim saat asaga yarim saat yukari. Benim icin farketmez. Beni sinirde etmez. Ama belli bir rutinde haklisiniz her cocuk eutin ister :)

Bende bunu çok merak ediyorum hazır bulmusken başarabileni sormak istediklerim var :
- uyku düzeni oluşan çocuk örneğin bi düğüne farklı bi yere misafirlige gidince kendi uyku saatinde yine kendi uyumayi kabul ediyor mu etmezse ne yapacağız ?
- uyku düzeni oluşan çocuk yanağını aramiyor mu farklı yerlerde mesela biz kV sık gidip geliriz orda napacagim?

Zaten rutin olusunca bebek uyku saatine alisiyor. Kizima saat 7de diyorum mesela "hadi kizim uyumayaa" diye ve kucagima alirim. Ilk bir bagirir, ondan sonra yorgun bir sekilde kafasini gögsüme verir uykusundan :)

Dedigim gibi büyükler "uykusu yok" diye algilarken, asil bebek cok uykulu oluyor. Benim kizim saatinde uyumazsa cok aktif oluyor mesela. Acaip bir kahkahalar felan. Sanirsin uykusu yok. Ama degil, ben biliyorum. Yataga koydugundada 5 dakika icinde uyur.

Ayrica bu cogu annelerin "benimde yanimda uykuya dalsin" olayini anlamiyorum. Kizim 7-8 aylikken bazen öyle yarim saat bir tarafindan bir tarifina dönerdi, sarki gibi melodiler mirildanirdi ve en son kicini devirip yatardi. Yani elbette her cocuk ayni degildir, bazeleri daha zor ama annelerde bazen isi kendine zorlastiriyorlar.

Konu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/
Yiyor cok sukir..ama alistirmam cok zor oldu..kahvalti da oglen ve aksam her ogun yemeginin yaninda 1 kase yogurt yiyor..ek olarak meyveli yogurtta yesiriyorum.ama su var bitlisteyim ve hakiki taze inek sutunden yapip veriyorum..tatildeyken mecburen otelde yogurt yedirmeye calisttim yemedi..

Her anlamda size muhtaç bebeğinize bağırmanız çok yanlış. Bebeğinize şiddet uyguluyorsunuz farkında mısınız? Unutmayın ki karakter bu erken yaşlarda gelişiyor ve siz şiddet uygulayarak nasıl bir insan yetiştiriyorsunuz.
Biraz internetten bebek bakımı araştırın, kitaplar okuyun.
Çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…