- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Fazla yogurt kabiz ediyor. Doktor bize cok yedirmeyin dedi.Konu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/
Canim odaya birakip oyle istedigin kadar agla demiyoruzki:)cok acimasizca olurdu evet oyle olsaydi ama oyle degil iste,ilk etapta onu yatirirken ninnisini soylemek (varsa)hatta masal anlatmak (yasca daha buyukler icin)opup koklamak ve onu her agladinda kontrol edip yine rahatlatmak sartiyla bu sekilde uyku egitimi veriyoruz,ki bu yanlis bisey degil ve kulaktan dolma bir bilgi degil,ben zamaninda pedagog'a danismistim egitime baslamadan once oda onay verdi cunku onlarda uyku egitimini gerek goruyor..mesela ben hic sallamadim cocuklarimi dogru bulmuyorum (sallayanlara saygi duyarim)sallamak care degil cunku,cocuklarmizin gelisimini dusunmek zorundayiz bence uyku egitimide bir tuvalet egitimi kadar onemli ve gerekli..Bu ne ya ağlarsa ağlasın çok acımasızca bir durum
Çocuk ağladığı zaman anne arar yanında o güveni hissetmeli ben karşıyıö küçücük çocuğun eğitim almasına
Zaten yıllarca eğitim alacak birde şimdiden böyle kendi kendine uyu ağla ama yine sen uyu
Lütfen böyle olmayın
Sanırsın çocuk değil hayvan eğitiyor.Bu ne ya ağlarsa ağlasın çok acımasızca bir durum
Çocuk ağladığı zaman anne arar yanında o güveni hissetmeli ben karşıyıö küçücük çocuğun eğitim almasına
Zaten yıllarca eğitim alacak birde şimdiden böyle kendi kendine uyu ağla ama yine sen uyu
Lütfen böyle olmayın
Bu ne ya ağlarsa ağlasın çok acımasızca bir durum
Lütfen böyle olmayın
Delirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Birak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......
Evet sizin anlattiginit ferber metodu ... cok yanlis inanin. Rabiki kiyaslanamaz bile anneye olan muhtaclik, güven ihriyac cok daha derin hatta. Siz aglarken yanliz olmak istemiyorsaniz oda öyle. Bebek bile olsa sadece sizi sinir etmek icin aglamiyor. Demekki bir talebi istegi ihriyaci varki agliyorBen annenin bes dakika sonra 10 dakika,.. gidip pispislasin diyorum. O tarafi okumadiniz heralde. Ayrica kari koca iliskisi ve ebeveyn iliskisi farklidir.
Katiliyorum kesinlikle,bende ilk cocugumda cok cekmistim zombi gibi dolasiyordum uykusuzluktan:)en son artik pess dedim yani,gun icinde oynardim onunla yorardim aksam yedirdikten sonra biraz daha ilgilenirdim sonra yogurt yedirir,guzel bir dus aldirirdim birakirdim yatagina 8 de bir aglardi 5 dk 10 dk arayla kontrol eder,uyku vakti bebegim hadi iyi uykular der cikardim valla tam 1 hafta icinde alisti:)
Sonrada her aksam 8 dedimi dodo anne derdi:))uykuya dodo diyorduvee simdi 15 yasinda kuzum:)4 cocugum var allah bagislarsa hepsinide boyle buyuttum cok sukur..gercekten uyku egitimi sart cocuklar duzen istiyor ve o duzeni ancak aile saglar,istikrarli ve sabirli olmak gerekiyor..
Evet sizin anlattiginit ferber metodu ... cok yanlis inanin. Rabiki kiyaslanamaz bile anneye olan muhtaclik, güven ihriyac cok daha derin hatta. Siz aglarken yanliz olmak istemiyorsaniz oda öyle. Bebek bile olsa sadece sizi sinir etmek icin aglamiyor. Demekki bir talebi istegi ihriyaci varki agliyorbunu görmezden gelmemek lazim.
Her zaman talebi var diye aglamaz. Ilk baslarda evet tek iletisimi aglamak oldugu icin hersey icin aglar. Dünyayi anlamiyor ve evet anneye ihtiyaci var. Ancak sonradan bebekler anliyorlar agladikca anne geleceginden.
Bebek sinir etmek icin aglamiyor zaten. Cogu zaman hatta uykusuzluktan aglar. Bebekler asil biolojik uyku saatine göre yatmazlarsa cok aktif oluyorlar. Yatirdiklarinda aglarlar. Cünkü asil uykuya ihtiyaci var fakat büyükler öyle algilamiyor. Ve o kadar uykusuz kalir ki, uykuya dalmakta zorlanir. Elinizde nur topu gibi kisir döngü olur.
Ben insafsiz olun demiyorum, ancak bebek hic aglamasin denilmesinide dogru bulmuyorum. Evet aglayacak, bazen istemedigi sey yapilmasi lazim. Kizim ilaci sevmiyor mesela ve agliyor. Zor ile veriyorum, sirf agliyor diye vermeyim mi?
Bazen sadece duygusal degil, mantikli bakmak lazim. Bebekler düzene ihtiyaci var. 1-2 gün aglar fakat ondan sonra yeni düzen ile rahatlar. Tekrar diyorum, uyku cok cok önemli.
Bende bunu çok merak ediyorum hazır bulmusken başarabileni sormak istediklerim var :Sallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Elmayla armut kiyaslanamaz. Demek ki uyumak istemiyor. Zorlamaya gerek yok bana göre. Bende hergün ayni saatte uyuyamiyorum. Aynisi cocugum icinde gecerli :) Yarim saat asaga yarim saat yukari. Benim icin farketmez. Beni sinirde etmez. Ama belli bir rutinde haklisiniz her cocuk eutin ister :)
Sallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Yiyor cok sukir..ama alistirmam cok zor oldu..kahvalti da oglen ve aksam her ogun yemeginin yaninda 1 kase yogurt yiyor..ek olarak meyveli yogurtta yesiriyorum.ama su var bitlisteyim ve hakiki taze inek sutunden yapip veriyorum..tatildeyken mecburen otelde yogurt yedirmeye calisttim yemedi..Konu dışı ama merak ettim. Bebeğiniz üç kase yoğurt yiyebiliyor mu? Ben iki üç yemek kaşığı yedirebiliyırum her öğünde. Benimki de zayıf. Acaba doymuyor mu yavrum:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?