Bebegim beni cildirtiyo

Aglayarak uyumaya nasil alisiyorsa öpe koklaya uyumaya da alisiyorlar. Kikirdeye kikirdeye uyuya kaliyor yüzünde dunyalara bedel tebessumle. 1 yasindaki de bebek. Ebeveynlik tanimlarimiz uyusmuyor.

Ya hazır zaten ne yapsan uyumuyor ya...Isersen bu arada bu sallamayı da bırakmaya çalışsan? Bak sen koy unu yatağına, süt ver eline içsin içerek uyusun. Uyumazsa bağırırsa bırak bağırsın sen dur yanında arada sev okşa haydi kızım uyku vakti ağlamak yok bak anne burda de sürekli aynı şeyi söyle onu yatır ayağa kalktığında. Ilk gece böyle devam et istikrarlı bir şekilde uyuyana kadar yanında dur arada yat uzan dinlen ama o seni görsün. Ve hep aynı şeyleri tekrarla teselli et ama başka türlü ilgi gösterme. Ertesi gün de böyle. Hep odada kal taa ki uykuya dalma süresi kısalana kadar. Ondan sonraki geceler de odada ol ama mesela kendin bir köşede otur ve ağlayınca sadece seslem ben burdayım kızım haydi uyku vakti vs bir sonraki asamada da mesela kapıda durursun sonra odadan çıkarsın ama sık sık uğrarsın yani öyle aşama aşama o sensiz uyumaya alışsın ama uzun uzun yalnız bırakıp ağlatmadan.

Aglayarak uyumaya nasil alisiyorsa öpe koklaya uyumaya da alisiyorlar. Kikirdeye kikirdeye uyuya kaliyor yüzünde dunyalara bedel tebessumle. 1 yasindaki de bebek. Ebeveynlik tanimlarimiz uyusmuyor.
Ne zannediyorsunuz, bebeğini bir iki dk ağlatan annelerin önce öpüp koklayarak uyutmayı denemediğini mi?Yani onların aklına gelmez mi sizce öpüp koklayarak uyutmak? Ideal annelikte zaten herkes bunu istemiyor mu? Hangi ütopyada bunun HER bebek için geçerli olduğuna inaniyorsunuz? Sizin bebeğiniz alıştı diye her bebek böyle diyemezsiniz ki. Benim oğlumda olmadi mesela ama kızım hep kendi kendine uyudu aynen güle oynaya. Ben aynı ebeveynim iki çocuğuma da aynı şekilde yaklaştım birinde oldu birinde olmadı. Işte kolay bebekli annelerde bu ön yargı yokmu o kadar üzücü ki. Sanıyorlar ki mesela bebeği onlarınki gibi güzel yeyip içmeyen veya öperek koklayarak uyumayan anneler elinden geleni yapmıyor ya da yanlış yapıyor. Sen Allaha şükret ki sana böyle kolay bebek vermiş yoksa herkes ister mutlu huzurlu attachment parenting. Inan herkes de bunun için elinden geleni yapıyor.

Son düzenleme:
Akşam 8 çok erken bi saat canım gece uykusu ortalama 9-10 saat olur 2 saatte gündüz uykusu yeterli. Akşam 8 den sabah 10 a kadar mı uyuyacak. Akşam onu yoracak oyunlar oynayın duşunu aldırın saat 10 gibi uyursa sabah 7-8 gibi uyanır. Ayakta sallanmayı unutturmanın yollarını bulmaya bakın.
Benim küçük 11 aylık 11:30-12:00 gibi uyuyor biliyorum yanlış daha öne almalıyım uyku saatini ama benim için şu anda böyle uygun. Sabahta9:30-10:00 gibi uyanır. Gün içinde 2 kez 1 er saat uyur. Bebek daha onlar sabırlı olmak gerek. Ama çok yorulduğunuzu ve sabrınızın tükendiğini anlıyorum. Biraz yardım alın belki aileden birileri belki bir bakıcı desteği olabilir artık size nasıl uygunsa. Kendinize zaman ayırın eşinizle birlikte zaman geçirin ve sakinleşin. Bu şekilde hem yıpranır hem üzülürsünüz.

Bir sorum var konu sahibi
Bebeğiniz gece uykusu dışında gün içinde hiç mi uyumuyor.
Eğer öyleyse bu konu hormon seviyeleri ile ilgili olabiliyor. Doktorunuza danışın sadece sizin uyku eğitiminizden kaynaklanmayabilir

Gece uykusu 11-12 saat olması gerekir. Türkiyedeki çocukların geneli az uyuyor genelde yetişkinlerle beraber yatıp kalkıyor. Halbuki bir bakın batı ülkelerine saat akşam 7-8 gibi yatırırlar çocuklarını. Ben de orda çok çocuk baktım ve çoğu 8 den geç yatmaz. Tabi erken de kalkiyorlar 7-8 gibi. Şimdi diyebilirsiniz ki gec yatıp geç kalkmak ta aynı hesaba geliyor ama öyle değil akşam karanlıkta alınan uyku daha kalitelidir sabah uyumaktan hele ki yaz aylarında güneş doğunca aydınlık olunca çocuk uyanıyor 11 saat uyumadan. Bence siz de çocuğunuzun saatini erkene alın daha kaliteli derin uyku alsın gelişimi için de daha iyi olur Allahın izniyle.
Benimkiler aksam 8.00-8.30 gibi yatarlar bazen hemen uyurlar bazen de beşiklerinde biraz mırıldanıp dururlar kendi kendilerine ama dinlenmeye başlarlar en azından sonra kendi kendilerine uyurlar sabah 7.30 gibi de uyanırlar.

Canım çok haklısın melanin hormonu ve etkileri malum bebeğin erken uyuması önemli ama konu sahibi arkadaşım gibi 8den 12 ye kadar çabalayıp helak olup sabah 5 te uyanıp sinirleri bozuk bir anne yorgun bir bakıcı elindeki çocukta psikolojik açıdan çok rahat olmaz kanısındayım. 8 bizim için erken bir saat
zaten oralarda saat 8 ken buralarda 9 oluyor
gün ışığına göre demekki doğru gün zamanı Türkiye için 9 oluyormuş. Benimde 13 yaşındaki oğlum 10da 3 yaşındaki oğlum 9da uyuyor. Bebeğim için şu anda onu üzmeyecek ve bizi yıpratmayacak şeyleri tercih etmeye çalışıyorum ama çok haklısın 9 da uyuması en doğrusu yaz dönemini atlatınca mutlaka düzenleyeceğim saatimizi.
11-12 aylık bebeğin toplam uyku ihtiyacı 13-15 saat arası değişir ve bu çocukların gün içinde 2 kez dinlenmesi gerekir. Benim çocuklarım toplamda 13 saat uyudular bu aylarında bende hep imrenmişimdir 4 saat öğle uykusu yapan üstüne 12 saat gece uykusu yapan çocuklara

Son düzenleme:
Evet aslında insanlar yapı gereği yazın az kışın da çok uyur yani kaçta karanlık olmaya başlıyorsa. Allah kuranda bir çok ayetinde diyor zaten gündüzü işleriniz için geceyi de dinlenmeniz için yarattık diye. Demek ki fıtratta da var ve yazın biraz daha geç yatıp erken kalkmak ta doğal birşey sanırım.

soyle soylim bebegim sabah5te kalktigina saat 11 veya 12 gibi ogle uykusuna yatirmaya calisiyorum cnku cok huysuz oluyo mizmizlanio uyutmaya calisiorum sadece ayakta sallaniyo uyumamaknicin direnio rahat 1 saat salliorum durdugim zaman ayagimdan inmeye calisoyo uyursad 45 dk uyuyo saat 2 gibi kalksa aksam 7 bucuk gibi karnini doyurup uyutmaya geciorum 8 oluyo 9 oluo sall saalla ayagimda uyusa bile besigine koyuyorum 5 dk sonra aglio oturuyo besikte emzigi verio yatirmaya calisiorm ayaga kalkiotekrardan ayagimda salliyorum yani bu boyle gidio uyuyo uyanio salliyorum uyuyo uyanio salliyorum besiginsw durmuyor yani cok haraketli bi bebek yatakta yatmiyo durmuyo yani uyanik olduginda tek oldugum icin ailem yanimda deil baska sehirdeyim baskasinn ilgilenmesi soz konusu deil yabi

Söylediğim gibi bence bu sallamayı bırakmaya çalışın bebeğiniz sanki ancak sallandığında kendini rahat ve güvende hissediyor gibi. Ona sallanmadan da sakinleşip size güvenmesini sağlamaya çalışın. Çocuğunuz beşiğini uyku ile bagdaştırmıyor galiba. Benim oğlum da bir dönem öyle idi. Israrla yatağına koyun yanında olun başını okşayın uyku vakti geldi kızım deyin. Ve sinirlenmemeye çalışın.

Ben bu üslupla ugrasamam, baş edemem iyi geceler

Uyumasını istediğin saatten 1 saat önce sıcak bir banyo yaptır, vücudunu masaj yapar gibi uzun uzun lifle....hergün mü hergün...sonra mışıl mışıl uyur..

Selam less,hoplatmak da sıkıntılı bir durum değil mi?
Gece uykusunun bölünmesi dişten dolayıdır ve bi başladı mı devamı geliyor:/

Selam less,hoplatmak da sıkıntılı bir durum değil mi?
Gece uykusunun bölünmesi dişten dolayıdır ve bi başladı mı devamı geliyor:/
Biraz sakinleştirip sonra yanıma yatırarak uykuya gecmesini sagliyorum. Ya da kucağımda yavaşça pispisliyorum. Çok hızlı olmamaya çalışıyorum. Ama bugün baya kötü bir gün yasadik. Uyumamak için o kadar direndi ki. Neden bilmiyorum. Dis sanırım ama emin degilim. Çok ağladı. Bu saat oldu hala oturdum bekliyorum her an uyanacak diye. Bebekler çok dengesiz, bir günleri bir günlerini tutmuyor.

kesinlikle oyle suanda 9 da yatti ve9dan beri5defauyandi kalkip besikte oturuyo

kesinlikle oyle suanda 9 da yatti ve9dan beri5defauyandi kalkip besikte oturuyo
Canım ağlamasın da ben artık uyumamasina razıyım. Öyle bir ağlıyor ki son uyandığında artık acile gidecektik, baktım babasının omzunda geri uyumuş. Demekki çok büyük bir derdi yok. Uykuya dalamiyor ya da dis etleri kasiniyor. Bilmiyorum ki. En son ağrı kesici vermiştim. Sanırım o da etki etti biraz. Hiç vermemeye çalışıyorum ama yavrum ağlamaktan helak oldu artık. Bir ağrısı varsa en azından hafiflesin.

Aynen öyle,bir günü bir gününe uymuyor:/ diştir muhtemelen less,tam zamanı.
Canları sağolsun,dayanıcaz artık

Less,bak bana da bi abla söylemişti. En etkilisi fitil,şurup fakan değil diye..b ile başlayan bir marka söyledi ama şimdi hatırlayamıyorum. Benim boncuğum da geçenlerde sabah 4 e kadar uyumadı,ağladı ağladı kalktı. Son çare aklıma fitil geldi,onu verince rahatlayıp uyudu.

siz onu uyku vaktinde yatağına yatırın yanında durun bırakın ağlasın sakince bekleyin bir süre sonra uykuya dalacaktır. düzenli olarak 3 gün tekrarlayın bakın nasıl güzel uyayacak. arkadaşım bu sorunla çok mücadele etti. evlat katili oluyordum derdi her sabah servise binerken. sonra bu yöntemi denemiş tabi alt katta ki komşular sürekli kalorifer borularına vurarak sesten rahatsız olduklarını söylemeye çalışmışlar ama yapacak birşey yok çocuk bu ağlayacak elbette... umarım sizde de işe yarar bu çözüm.. ben bebekken çok çektirmişim sülale boyu hemde... bu konuda çok korkuyorum benim çocuğumda bana benzer mi acaba diye... İnş.uyku sorununuz en kısa sürede düzelir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…