- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Haklisiniz bu derin bir konu. Maksadim cefakar vefakar anne olmak da değil. Ama ben en azından bu gaddarca yöntemlere karşıyım. He öyle minnoş oğlum diye peşinde de koşmuyorum çocuğumun. Yemek yemezse yemesin. Uyumazsa uyumasın. Ortalığı da dağıtsın hiç problem değil. Yeter ki merhametli, anlayışlı, özerk, saygılı, güvenilir bir birey olsun.Elbette her çocuk ayni değildir. Bazeleri cidden uyumuyorlar yada çok zorlaniyor. Ancak Türkiyede çoğu bebek öyle çünkü hic uyku eğitimi verilmiyor. Bu arada uyumasi herşeyi tamamen kadinda oluyor. 2 yaşina kadar beraber uyuyan var.
Evet baze bebekler çok dirençli. Umarim ara ara girmiştir bebeğini pişpişlamak için. Ama bu sefer eğer çikarirsan yatağinda bebek "ben ağlarsam istediğime ulaşirim"i ögreniyor.
Birçok yöntem vardir fakat şunu gözetliyorum ki, Türkiyedeki çoğu anne bu cefakar vefakar olmayi kafaya takmiş. Baze şeyler çok abartiliyor. Bebekler aslinda çok zeki ve akillilar. Israr ile ihtiyaci olan bağimsizliği verilmiyor. 2-3 yaşinda halen peşinde yemek ile koşturanlar var. Çocuk kendi başina yemek yemiyor çünkü kücük, anne yapar herseyi.
Anlatabildim mi? Bu uyku olayi aslinda daha derin toplumsal bir olay.
Sesini yükseltti diye bakamamis mı oluyor yani? Verilen onca emek çöpe mi gitti sizin gözünüzde? Böyle keskin yargilarla bir insani yargılamayin lütfen. Size anneniz hiç mi sesini yükseltmedi? En azından yasak olan birşeyi anlatırken hiç mi kasini catmadi? Burdan bakın bir de bence olaya.Anne olmak kolay degil. Kimse kimseye bagirip cagiramaz ... bebegi aglatip bakmicaksan eger yapmicaksan bana göre :) o zaman zaten piskolojik sorunlar vardir ki cocuga patliyor.
Bagirmak baska. Annem benimle yüksek sesle konusdu. Ama gözünüzü seviyim daha bir yasina basmamis cocuga bagrilmaz ha olur ki sinirlerin bozulur gidersin öteki odaya yastiga bagrirsin ... bu travmayi bebeklere yasagmaya hakkimiz yok.Sesini yükseltti diye bakamamis mı oluyor yani? Verilen onca emek çöpe mi gitti sizin gözünüzde? Böyle keskin yargilarla bir insani yargılamanın lütfen. Size anneniz hiç mi sesini yükseltmedi? En azından yasak olan birşeyi anlatırken hiç mi kasini catmadi? Burdan bakın bir de bence olaya.
Bağırmak değil sadece yüksek sesle konuştum demiş konu sahibi. Bir bebeği korkutacak kadar bağırmadan bahsetmiyorum. Onu yapan zaten dediğiniz gibi psikolojik olarak rahatsızdır. Ama bazen yeri geliyor ben de "amaaan oğlum uyu artık" diye sesini yükseltiyorum. Ama eğer sabır sinirimi asiyorsam gidip salonda yastık yumrukladigim çok oldu.Bagirmak baska. Annem benimle yüksek sesle konusdu. Ama gözünüzü seviyim daha bir yasina basmamis cocuga bagrilmaz ha olur ki sinirlerin bozulur gidersin öteki odaya yastiga bagrirsin ... bu travmayi bebeklere yasagmaya hakkimiz yok.
Zaten benim kastim birkere bagirmak degil bunu aliskanlik haline getiren anneler bebek daha bir yasina girmemisken aglata aglata kendi basina uyutmaya calisio bunada uyku ehitimi diyenlere. Evet anneyiz diye saclarimizi süpürge etmemize gerek yok ama salmayada gerek yok ...Sesini yükseltti diye bakamamis mı oluyor yani? Verilen onca emek çöpe mi gitti sizin gözünüzde? Böyle keskin yargilarla bir insani yargılamayin lütfen. Size anneniz hiç mi sesini yükseltmedi? En azından yasak olan birşeyi anlatırken hiç mi kasini catmadi? Burdan bakın bir de bence olaya.
Ya biz biri konudan ciktik ondan konu sahibinin konusunu bile hatirlamiyorum suan bagirmak ve bebegi aglatmakti :))) bir yas kücük bbeekler. Cocuk degil :)Bağırmak değil sadece yüksek sesle konuştum demiş konu sahibi. Bir bebeği korkutacak kadar bağırmadan bahsetmiyorum. Onu yapan zaten dediğiniz gibi psikolojik olarak rahatsızdır. Ama bazen yeri geliyor ben de "amaaan oğlum uyu artık" diye sesini yükseltiyorum. Ama eğer sabır sinirimi asiyorsam gidip salonda yastık yumrukladigim çok oldu.
Annenin kendi tercihidir. Saygı duyarım. Yanlış ya da doğru demeye hakkım yok. Ağlamak bebeklere öyle zarar veren birşey değil. Öyle olsaydı benim oğlum zarar görürdü, nitekim ilk dört ay bir taraflarını yirta yirta ağladı sürekli kucağımda olmasına rağmen. Şunu unutmayalım; mutlu anne mutlu bebek demektir. Uykusunu almayan bir anne ne derece mutlu olabilir. İlk.birkac gün ağladıktan sonra zaten kendi kendine uyuyup rahat edecek. Ben de denedim. Öyle saatlerce aglatamadim tabi. Başında durdum. Aglayinca kucağıma aldım. Ama bizde ise yaramadı ya da ben beceremedim. Sabır gösterip devam eden anne varsa da tebrik ederim. Çünkü uzun vadede aslında bebeğine de kendine de iyilik yapmış oluyor.Zaten benim kastim birkere bagirmak degil bunu aliskanlik haline getiren anneler bebek daha bir yasina girmemisken aglata aglata kendi basina uyutmaya calisio bunada uyku ehitimi diyenlere. Evet anneyiz diye saclarimizi süpürge etmemize gerek yok ama salmayada gerek yok ...
Annenin kendi tercihidir. Saygı duyarım. Yanlış ya da doğru demeye hakkım yok. Ağlamak bebeklere öyle zarar veren birşey değil. Öyle olsaydı benim oğlum zarar görürdü, nitekim ilk dört ay bir taraflarını yirta yirta ağladı sürekli kucağımda olmasına rağmen. Şunu unutmayalım; mutlu anne mutlu bebek demektir. Uykusunu almayan bir anne ne derece mutlu olabilir. İlk.birkac gün ağladıktan sonra zaten kendi kendine uyuyup rahat edecek. Ben de denedim. Öyle saatlerce aglatamadim tabi. Başında durdum. Aglayinca kucağıma aldım. Ama bizde ise yaramadı ya da ben beceremedim. Sabır gösterip devam eden anne varsa da tebrik ederim. Çünkü uzun vadede aslında bebeğine de kendine de iyilik yapmış oluyor.
İnanın uyuyan bebek mutludur. Benim oğlum eğer gece uykusunu almadıysa bütün gün ne yemek yiyor ne oyun oynuyor, sürekli ağlıyor, mizmizlaniyor. Uyku bir bebeğin en önemli besini. Ne yedirirsek yedirelim uyku kadar güzel buyutemeyiz onları. Çünkü büyüme hormonları uyurken salgılanıyor.Yaptiklarimizin hesabi cocuklarimiz büyünce kesilcek :) ama tabiki hepsi saglikcana mutlu ve huzurlu olurlar insallah
Yani hepimiz uyumamiz lazim ... bebekler daha cok :) zaten uyumasinlar demedim ki hahaİnanın uyuyan bebek mutludur. Benim oğlum eğer gece uykusunu almadıysa bütün gün ne yemek yiyor ne oyun oynuyor, sürekli ağlıyor, mizmizlaniyor. Uyku bir bebeğin en önemli besini. Ne yedirirsek yedirelim uyku kadar güzel buyutemeyiz onları. Çünkü büyüme hormonları uyurken salgılanıyor.
Uyumasin dediniz demedim ben de. Sanırım sizinle anlaşamayacagiz. Neyse herkesin kendi.fikri.Yani hepimiz uyumamiz lazim ... bebekler daha cok :) zaten uyumasinlar demedim ki haha
inanın kalkmiyor.dwli gibi ağlayıp geri uyuyor. 4 5 bazen 6 saat yani ee bu sefer gece neresine uyusun :))4 saat gunduz uykusu cok fazla 2 yas icin
Gece gec yatmasi cok normal.
Oglen 1 de yatiyorsa 3 de kaldirin, aksam uykusuna 9-10 arasi gecmeye baslar.
Uyku öncesi böyle şarkı ninni falan soyluyor musun? Onu sakinlestirecek şeyler falan. Bir de yazmıştım, kucağına alıp yatağın kenarında hoplayarak uyutmayi denedin mi? Seni çok iyi anlıyorum çünkü bazen hiçbir çözüm ise yaramiyor.Bebegim emmiyor ve uyutmaya gecmeden once zaten karnini doyuruo yatiriyorum alti temiz karno tok sabah 5 te kalkip oglen 12de uyutmaya calisiyoruk uykusu oldugi halde uyumuyor uyku egtimini cok vermeyi denedim olmuyor olmuyor yatmio bagirma konusuda dedigim gibi bi annede ornek vermis zaten oyle bas bas bagirmak deil uyusana annecimmm ! Veya destina yatarmisinnnn ! Gibi yat zibar uyu kes sesini vsss boyle seyler gelmesin akliniza lutfeeennnn
Bunun yolu aglatmak olmamali. Cocuk aglayinca bisey olmadigini bildiğinden caresizlikten uyuyor. Bebek bakmak sadece doyurmak altini temizlemek degildir çoğunluğu sevgidir, ilgidir. Ac degilsusuz degil ama ilgisiz. Şefkatle yanina yatarak sarilarak operekte uyuyorlar 10 dakika sürmüyor. Attachment parentingi arastirabilirsiniz.Yahu neyin çaresizliği? Aç değil, sussuz değil. Bezi temiz. Sirf çocuk uyumak istemiyor diye öyle birakiyim mi? Evde kurallari ebeveyn belirlemeli. Özelikle çocuğun iyiliği için.
Bebeğim iki gün 10 dakika ağladi sonra rahata eridi. Şimdi öyle biraksam yillarca uykusuzluk çekse daha mi iyidi?
Bir de her lokmayı yedirdikten sonra çocuğun üstünü başını silen var :')Haha bende kizimi bir kaç defa yemekten sonra banyoya koymuşluğum var. Döke döke alişiyor işte yemek yemeye. Söylediklerin ile hepsine katiliyorum bu arada.
Küçük bebekler için söylediğiniz geçerlidir fakat mesela 1 yaşında bir bebeği yatağına bırakıp ağlasa bile bir kaç dakika ayrılabilirsiniz tabi ara ara yoklayıp avutup tekrar yatırarak. Yani ilk 8-9 ay zaten sağlıklı güvenli bir bağ oluştuysa o bebek korkmaz.Bunun yolu aglatmak olmamali. Cocuk aglayinca bisey olmadigini bildiğinden caresizlikten uyuyor. Bebek bakmak sadece doyurmak altini temizlemek degildir çoğunluğu sevgidir, ilgidir. Ac degilsusuz degil ama ilgisiz. Şefkatle yanina yatarak sarilarak operekte uyuyorlar 10 dakika sürmüyor. Attachment parentingi arastirabilirsiniz.
evet nini var tlfdan aciorum o sakinlestiriyo aglamiyo ama uyumuyoda kendim soyluyorm bazen ve artk kucakta sallnmk istemio kndini geriye atiyorUyku öncesi böyle şarkı ninni falan soyluyor musun? Onu sakinlestirecek şeyler falan. Bir de yazmıştım, kucağına alıp yatağın kenarında hoplayarak uyutmayi denedin mi? Seni çok iyi anlıyorum çünkü bazen hiçbir çözüm ise yaramiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?