Bebeğim beni sevmiyor mu?? Hiç düşkün değil yetmezmiş gibi küsüyor

Yalnız olmadığımı öğrenmek iyi geldi kızlar teşekkür ederim muhtemelen dediğiniz gibi zamanla oturacak iyice ama ne zaman bilinmez.. bugün sanki üzüldüğüm içine malum olmuş gibi bana bi ayrı düştü yavrum .. tabi bende bugün yemekti vs çok zorlamadım akşama kadar kucağımdaydı ondan mı bilmem

Benim büyük kızım doğduğundan beri beni çok umursamaz, babaya ayrı düşkündür. Şimdi 3 yaşında, eskiye oranla daha düşkün. Çoğunlukla gece yatmadan önce sorar ‘anne beni bırakıp gitme, anneler çocuklarını bırakıp gitmez’. Birine emanet edip gitsem döndüğümde kapıda karşılayıp şirinlikler yapar ama iki numara aşırı derecede düşkün. Sürekli yanımda kucağımda, dışarı çıkınca yürümek istemez, babası kucağına alsa kıyamet kopar illaki benim kucağımda olacak. Hangisi daha iyi bilemiyorum

Çocuklar için anne demek yemek yemek yediren , uyutan; yani en sevilmeyen kişi statüsüne giriyor. Benim oğlum da aynıydı yemek yemeyi sevmezdi yemekte ne kavga ederdik birbirimizle

Çalışıyorsanız bırakıp gitmenize tepki gösteriyor olabilir

Lohusalığınız hala devam mı?? Yoksa hep mi böyle alıngansınız??

10aylık bebek ayol sizi sevse ne sevmese ne!
Onun ihtiyacı; meme, mama, oyun ve yürüyebilmek için kabamotor gelişimini artırmak vs. Öyle sevgi vs. Gerisi gündeminde bile yok!!! Haberiniz olsun da boşa dertlenmeyin.

Umarım bunları ciddi olarak yazmamışsınızdır. Bir bebeğin bedensel ihtiyaçlarının yanında ruhsal ihtiyaçları da var. Yani sevilmeye ihtiyaçları var. İçi boş yorumlar yapmayın lütfen. Anneyseniz de çocuklarınıza bol sevgi gösterin. Yenidoğan bile annesini ararken 10 aylık bebek aramaz mı? Sevgi istemez mi?

"İkinci Dünya Savaşı yılları… Cepheye sürülen milyonlar, saldırılarda hayatını kaybeden anneler-babalar ve onlardan geriye kalan çocuklar… Yetimhaneler kimsesiz çocuklarla doludur. Bebek ölümlerinin yüksek olduğu yetimhanelerin birinde dikkatli bir çalışan, özellikle bir bölümde bu oranın oldukça düşük olduğunu fark eder. Bebek ölümlerinin çok az olduğu o bölümdeki bir hemşirenin, bebeklerin bakımını yerine getirirken onlarla konuştuğu, oynadığı; beslenme saatlerinde şarkılar söylediği, bebekleri kucaklayıp öptüğü ve onlara sarıldığı görülür. Bunun üzerine yapılan detaylı incelemelerde yetimhanelerdeki bebek ölümlerinin çoğunun hijyen veya gıda yoksunluğundan değil, sevgi yoksunluğundan mütevellit ruhsal kökenli hastalıklardan kaynaklandığı sonucuna varılır." Alıntıdır. Devamını isteyen dokunsal sevgi ihtiyacındiye aratıp okuyabilir.

biz altini degistirip yemek yedireyim uyutayim diye hoslanmadigi seyleri yapiyoruz cunku onlarla oynuyor oyuzden oyleler ama agladiklarinda hepsinin kucagindan iner senin kucagina atlarlar

Benim kızım da benim yokluğumda beni.aramaz ama baba giderse kıyametler kopar. Benim kv de oğlumu daha çok seviyor diye geziyordu ortalıkta. En sonunda dayanamadım verdim cevabını "oğlunu daha çok sevmiyor, çocuk bana güveniyor, gidersem geri geleceğimi biliyor. Ama babası gidince gelmiyor çocuk ne yapsın" diye. (Eşim işi sebebiyle farklı şehirde, ayda bir falan geliyor)
Boşver dinleme kimseyi. Herkes kendini övecek şeyler bulur çocuk konusunda

Siz gerçekten okuduğunuzu anlıyor musunuz?!
O cümledeki "sevgi" kelimesi yetişkinlerin dünyasındaki anlamı ifade etmek için kullanıldı eğer fark edebilirseniz.
Bebeğin dünyasındaki sevgi(güven hissi kokuyu tanıma,gülücük,agulama,ağlama,oynama ve dahi gıdıklama,sarılma vs) anlamında değil.
Ayrıca bir anneyim.Evladımı ne boyutda sevdiğimde sizi pek alakadar etmez!

Konu sahibi neredeyse yetişkinlerin sevgisi bekliyor bebekden farkındamısınız! Bebeğin dünyasında henüz o duygular annenin algıladığı şekilde değildir bilmem anlatabildim mi...

Bir daha okudum da ben anlıyorum ya, kusura bakma. Siz anlıyor musunuz? Daha doğrusu anlayarak mı yazdınız acaba? Şu an yazdıklarınızla önceki yazdıklarınız benzer şeyler değil. Ayrıca hayırdır ne bu asabiyet?? Evladınız beni alakadar etmez evet, ben size az sevin ya da az seviyorsunuz vs vs demedim, bol sevgi gösterin dedim, bunda yanlış bir şey yok. Düzgün okuyun biraz.

Sizinle anlaşabilmemiz mümkün değil.zaten zorunlu da değil.
Siz psikologmuşsunuz (doğru bilgi olduğunu varsayıyorum)
Ben yl'lı bir öğretmenim.İkimiz de okuduğumuzu anlama sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum.

Anne bebekden yetişkinlerin dünyasındaki sevgiyi bağlılığı bekliyor anne,ben öyle düşünüyorum.oysa o bir 10aylık bebek hanımefendi bebek!

Bebek işte oyun istiyor,farklılık istiyor.keşif edeceği değişiklikler istiyor.
Anne onu anlamak yerine beni sevmiyor diye üzülüyor!!! Farkında mısınız?

Ayrıca asabi değilim.bebeğimi az sevmem gerektiğini söylediniz demedimki, ne boyutda seveceğim sizi ilgilendirmez dedim! Belki az, belki çok, belki orta, belki sonsuz, belki hiç!!!

Ya benim 11 aylık Bebeğim de aşırı babacı babası varken hayatta bana gelmez.. eşim işi dolayısıyla göreve gittiğinde 10 günlüğüne filan bana yapışıyor..:) şu an ne durumda bebeğiniz merak ettim..:)

Acaba bebeğiniz bağlandı mı size aynı durumu yaşıyorum

bebeğinizle ilgileniyor musunuz? yani oyun oynuyor musunuz? ev işini gücünü bırakıp sadece ona ait zamanlar ayırın. ayına uygun etkinlikler yapabilirsiniz.

Babaannesinin eline verin yemeği yedirsin :)

Yl öğretmenim anlama sorunu yaşayacağımızı zannetmiyorum demişsiniz ama beni çok yanlış anlamışsınız maalesef on aylık bebekten yetişkin sevgisi bekleyecek bi psikopat değilim hanımefendi benim kastım annesi olarak biraz ayrıcalıklı olmaktı kastım.. nitekim konuyu açtıktan bi ay sonra filende oğlumda dediğim değişimler olmaya başladı anne olarak bilimcime biraz daha vardı ve üzerime düşmeye başladı !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…