Nenim oglum da on aylik ve babasini gorunce baskasina gitmiyor. Herhangi birini gorunce de bana gelmiyor. Donem donem degisen seyler uzulme emin ol en cok seni seviyor. Gun boyu amneyle o yuzden yeni yuzler ariyor
ne kadar cok düsünürsen konus okadar gözünde büyür. benim oglanda pesime hic düsmezdi benim icim giderdi ise giderken. simdi 13 aylik arada pesimden aglar ozaman daha kötü olurum ama en kücük dayisini cok sever o varken onun pesinden ayrilmaz ne bana ne babasina gider. isten gelirim pas vermez babasi isten gelir sevinc cigliklari atar. üzülme önemli olan cani yandiginda ilk kimi aradigi :)y
Biz yigenimizi cok severiz Hepimizin peşine ayrı ayrı koşar Bi ara anne duyabildiği halde Sadec e annesine meme derdi Aciktiginda aklına gelirdi.. Şimdi öyle güzel anne diyor ki.. Zamanla oturacak.. Siz çalışıyor musunuz ?
Surekli sizinle oldugu icin diger insanlar daha ilginc geliyordur. Valla ayni durumdan bende sikayetciydim ama yaptigi bazi davranislar icimi ferahlattiGecen gun halasiyla gayet guzel oyun oynuyordu ve halasini cok sever beni pek aramaz onunlayken, kuzeni iceriye aniden geldi korktu basladi aglamaya .Halasi sakinlestiremedi ve surekli bana gelmek istedi. Kucagima gelince sustu. Cunku ne kadar belli etmesede bende guven hissediyor.
Sizde endiselenmeyin , annesini sevmeyen cocuk yok. Ama sizi cok iyi anliyorum :) bende bir zamanlar sizin gibi endiseleniyordum.
Çalışıyorsanız bırakıp gitmenize tepki gösteriyor olabilirkızlar bu durum artık beni baya bi üzmeye başladı yalan yok kaynanamın yanında olunca bozuluyorum da.. oğlum on aylık sosyal bi bebek bana yaka olmaz arkamdan ağlamaz vs tamam bunlar güzelde bi anne olarak onun için ayrıcalığım olmasın mıbabaannesini özellikle babasını görünce bana gelmek istemez kaynanamda ay bu çocuk bizi çok seviyor die böbürlenirken senden bıkmışa getirir lafı. beni bi kaç saat görmesin küser yüzüme bile bakmaz.. bağlanma sorunumuz mu var anlamadım hele bide geçen gün annemle kaynanamın göğüslerini açmaya çalışıyor emmek için deli oldum .. ben bu çocuğun annesiyim ama bebeğimden bi ayrıcalık göremiyorum çok üzülüyorum...
emziriyorum ilgilenir oynarım beraber yatarım tamam beni sevdiğini biliyorum ama niye böyledir ki
13-26 ay arası aşırı babacıydı çok şükür doğru yolu buldu sonunda :)Sizin bebeğiniz hangi zamanlarında böyleydi kaç aylıkken size düşmeye başladı
Lohusalığınız hala devam mı?? Yoksa hep mi böyle alıngansınız??
10aylık bebek ayol sizi sevse ne sevmese ne!
Onun ihtiyacı; meme, mama, oyun ve yürüyebilmek için kabamotor gelişimini artırmak vs. Öyle sevgi vs. Gerisi gündeminde bile yok!!! Haberiniz olsun da boşa dertlenmeyin.
Umarım bunları ciddi olarak yazmamışsınızdır. Bir bebeğin bedensel ihtiyaçlarının yanında ruhsal ihtiyaçları da var. Yani sevilmeye ihtiyaçları var. İçi boş yorumlar yapmayın lütfen. Anneyseniz de çocuklarınıza bol sevgi gösterin. Yenidoğan bile annesini ararken 10 aylık bebek aramaz mı? Sevgi istemez mi?
"İkinci Dünya Savaşı yılları… Cepheye sürülen milyonlar, saldırılarda hayatını kaybeden anneler-babalar ve onlardan geriye kalan çocuklar… Yetimhaneler kimsesiz çocuklarla doludur. Bebek ölümlerinin yüksek olduğu yetimhanelerin birinde dikkatli bir çalışan, özellikle bir bölümde bu oranın oldukça düşük olduğunu fark eder. Bebek ölümlerinin çok az olduğu o bölümdeki bir hemşirenin, bebeklerin bakımını yerine getirirken onlarla konuştuğu, oynadığı; beslenme saatlerinde şarkılar söylediği, bebekleri kucaklayıp öptüğü ve onlara sarıldığı görülür. Bunun üzerine yapılan detaylı incelemelerde yetimhanelerdeki bebek ölümlerinin çoğunun hijyen veya gıda yoksunluğundan değil, sevgi yoksunluğundan mütevellit ruhsal kökenli hastalıklardan kaynaklandığı sonucuna varılır." Alıntıdır. Devamını isteyen dokunsal sevgi ihtiyacındiye aratıp okuyabilir.
Siz gerçekten okuduğunuzu anlıyor musunuz?!
O cümledeki "sevgi" kelimesi yetişkinlerin dünyasındaki anlamı ifade etmek için kullanıldı eğer fark edebilirseniz.
Bebeğin dünyasındaki sevgi(güven hissi kokuyu tanıma,gülücük,agulama,ağlama,oynama ve dahi gıdıklama,sarılma vs) anlamında değil.
Ayrıca bir anneyim.Evladımı ne boyutda sevdiğimde sizi pek alakadar etmez!
Konu sahibi neredeyse yetişkinlerin sevgisi bekliyor bebekden farkındamısınız! Bebeğin dünyasında henüz o duygular annenin algıladığı şekilde değildir bilmem anlatabildim mi...
Bir daha okudum da ben anlıyorum ya, kusura bakma. Siz anlıyor musunuz? Daha doğrusu anlayarak mı yazdınız acaba? Şu an yazdıklarınızla önceki yazdıklarınız benzer şeyler değil. Ayrıca hayırdır ne bu asabiyet?? Evladınız beni alakadar etmez evet, ben size az sevin ya da az seviyorsunuz vs vs demedim, bol sevgi gösterin dedim, bunda yanlış bir şey yok. Düzgün okuyun biraz.
Acaba bebeğiniz bağlandı mı size aynı durumu yaşıyorum
Aynen dediğiniz gibi yemek yemeyi hiç sevmiyor ve ben mecbur zorla yediriyorum sürekli üst baş değiştir uyut sevmediği herşeyi çoğunlukla ben yapıyorum arada bir Nadiren onlar yapar..
ama bi çok bebek buna rağmen anneyi çok sever bizimki ise babayı çok seviyor ve bazen dediğiniz gibi benden sıkıldığını hissediyorum..hep ben ilgileniyorum çünkü
Küsmesi beni sevdiği içindir die bende kendimi avutuyorum ama kv babasını daha çok özlüyor ondan sana gelmek istemiyor ona gidiyor deyince iyice modum düşüyor
Sizinle anlaşabilmemiz mümkün değil.zaten zorunlu da değil.
Siz psikologmuşsunuz (doğru bilgi olduğunu varsayıyorum)
Ben yl'lı bir öğretmenim.İkimiz de okuduğumuzu anlama sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum.
Anne bebekden yetişkinlerin dünyasındaki sevgiyi bağlılığı bekliyor anne,ben öyle düşünüyorum.oysa o bir 10aylık bebek hanımefendi bebek!
Bebek işte oyun istiyor,farklılık istiyor.keşif edeceği değişiklikler istiyor.
Anne onu anlamak yerine beni sevmiyor diye üzülüyor!!! Farkında mısınız?
Ayrıca asabi değilim.bebeğimi az sevmem gerektiğini söylediniz demedimki, ne boyutda seveceğim sizi ilgilendirmez dedim! Belki az, belki çok, belki orta, belki sonsuz, belki hiç!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?