bebeğim beni tanımıyor :( cok ama cok mutsuzum

Ay yerim onu ben :)
Benim yeğenimde küçükken ya yengeme ya bana gelirdi kimseye gitmezdi abim takmıştı onu kafaya :)
Bunda bir sorun olduğunu sanmıyorum çok sevimli bir çocuk demek ki huysuz olmasından iyidir :)
Bir komşumuz çocuğunu bize getirmişti o çocukta herkese gülerdi komşumuz cenazeye gitti yemeğini yedirdim parka götürdüm geldik uyuttum sanki annesiymişim gibi hissettim çocuk hiç yabancılık çekmemişti çok sevimli bir çocuktu :)
Maşallah bebeğinize

benim bebeğim de o aylarda öyleydi. gerçi hala öyledir. 3 gün görmese benim bir anam vardı ya demez. ama gördüğünde sevincini belli eder. sevinçle cıvıldar. ama önceden bunu da yapmazdı.
bu tamamen dışa dönük olmalarından kaynaklı diye düşünüyorum. bir de tam keşfetme döneminde. etrafı tanıyayım derken anne akıllarına gelmiyor. bunun için kendini üzme. bebek anneden çok kimseyi sevmez

Son düzenleme:
Benim bebeğimde her gel diye kollarını açana gider,herkese güler hiç yadırgamaz. Sosyalleşmeye çalışıyor annesi hiç üzülme bence.

benimkide 21 aylık tam tersi
arar beni
aklınızda soru kalana kadar bence bi kontrole götürün

Ya ne tatlı bir oğlan o öyle, Allah bağışlasın, maşallah :)) Ben de bir gün öyle bir çocuğum olmasını çok istiyorum, Allah bize de nasip eder umarım :))

Benim oglumda bebekken beni tanimiyodu eve girdigimde defalarca donup bakmadigini biliyorum kendisi once kucuk anne sonrada abla demeye baslamisti
Calistigim icin idrak edemiyordu sanirsam simdi 4 olacak odadan disari ciksam pesimden gelecek kadaelr taniyor beni

bebeğinizde muhtemelen size karşı güvenli bağlanma stili var. size güveniyor. ihtiyaçlarını ne abartılı ne eksik karşılıyorsunuz ve mutlu bir bebek. sizi kaybetme kaygısı yok çünkü size çok güveniyor. bıraktığınızda ağlayan çocuklar annesinin terketmesinden korkan ya da kendini aciz gören tek başına birşey yapamayacağını düşünen veya ihtiyaçları ya aşırı yada esik karşılanan aslında mutsuz çocuklardır.

tanimaz olurmu ilk andan beri dogar dogmaz kokunu aldiginda tanir.uzulme icini ferah tut.
benimkide seninkinden bikac ay buyuk herkese gider yabncilik cekmez.annemle bnden daha fazla vakit gecirir.
ama bilirler anneleri.kim merak etme sıkıntida yapma.

ArkadaşLar çocuğun sosyalleşmesiyle taniyabilmesi farklı şeyler. 11 aylık bebek annesini tanır.babasini tanır. Pedagogla görüşün lütfen

ArkadaşLar çocuğun sosyalleşmesiyle taniyabilmesi farklı şeyler. 11 aylık bebek annesini tanır.babasini tanır. Pedagogla görüşün lütfen

senin uzmanlık alanın nedir ki insanları pedogaga yönlendiriyosun? varmı çocuğun? arkadaşın söylemeye çalıştığı şey çocuğu yakasına yapışsın gözünü ondan ayırmasın ama malesef her çocuk öyle anne delisi olmuyor olmasında. Hemen insanları ayaklandırmaya gerek yok değilmi????

Uzmanlığınızı merak ettim ?? Yada bir çocuğunuz varmı?? Ona göre cevabınızı vermek lazım demek annesinin arkasından her ağlayan çocuk aciz ve güvensiz ve hatta mutsuz öylemi ??

Uzmanlığınızı merak ettim ?? Yada bir çocuğunuz varmı?? Ona göre cevabınızı vermek lazım demek annesinin arkasından her ağlayan çocuk aciz ve güvensiz ve hatta mutsuz öylemi ??

her çocuk içni genelleme yapamayız elbet genellikle böyle tanımlanır çocuk gelişimde bu durum. eğer bağlanma stillerini araştırırsanız bilim adamlarının uzun yıllar üzerine çalışmalar yaparak oluşturdukları sonuçların böyle olduğunu görebilirsiniz. öğretmenim. çocuk gelişimiyle ilgili aldığım akademik bilginin yanında özel bir ilgimde var. duygusal değil bilimsel konuşuyorum hanımefendi.

ayrıca kişisel yorum yapmam gerekirse de evet böyledir. annesine güvenen bir çocuk annesinin geri dönceğini bilir. anaokulunda da çalıştım geçmiş yıllarda. genelde bu durumdaki çocuklarımızın ortak noktası baskıcı anne baba veya bak alır kaçırırlar seni, böyle yaparsan bırakırım seni burda diyen veliler oldu.

sizin bana aksini sunacağınız verileriniz var mı ?

Son düzenleme:
özellikle John Bowlby bağlanma kuramı hakkında bilgi edinmenizi öneririm. Freud ile çok bezer yönleri vardır.

annesi yanında yokken de kendinden emin mutlu etrafındakilere ve en önemlisi annesine güvenen çocuklar Güvenli Bağlanma kategorisindedirer. diğer bahsettiğimiz bebekler ise Korkulu/kaygılı bağlanma stiline sahiptirler.

ağzınıza sağlık ne de güzel açıklamışsınız hocam öpüyorumsizi

öyle yaptığına göre kalabalık bi ortamda büyüyo öyle olunca yabancıda da durur farketmez senle Alakası yok annesini tabi ki de tanıyo dur

Benim cocugum 9 aylık evde bakıcı var. Ben yine hamileyim dıye yatılı aldık. Ona bağlandığı için benim arkamdan ağlamıyor çünkü onu anne biliyor. Bunu gözlemlemek cok kolay. Onun kucağından asla bana gelmez. Üzülüyorum tabi bu duruma. Yani illa anneye bağlanması gerekmiyor. Birine bağlanması yeterli.

canım aslında seni tanıyor... ilk günden beri... ama fiziksel olarak anne baba kavramını tam bilmiyor. benim de 3,5yaşında bir kızım var.çalıştığım için annem bakıyordu. babam da emekli olduğundan dolayı birlikte baktılar. kızım onları daha çok tanıyordu. babasının kucağında ancak onu dışarı çıkardığı zaman duruyordu. o da camdan babamı ya da annemi görse yine ağlayıp onları istiyordu...
2 yaşına geldi.. akşamları eve gelirken ağladı bu sefer. dedeeeee annaneeee diye.. o kadar zor koparıyorduk ki..feryat figan...
şimdi mi nasıl? akşam ya da hafta sonu dedesini öpüyor.... annanesini öpüyor ve annesinin elini tutuyor. hatta şakasını bile yapıyor arabada "anne annanemden kurtuldum" diye...merak etme her şey yoluna girecek...

Genelleme yapılamayacağını kendiniz söylemişsiniz zaten üstüne birşey söylemeye gerek yok.. Kişisel fikriniz beni ilgilendirmiyor..
Öğretmen olmanızda çok birşey değiştirmiyor öğretmeninde , doktorunda yada başka bir meslek grubunun ayrı fikirde olanı, yanlış yada doğru yapanı var hanımefendi..

anne dediğim çocukla en çok vakit geçiren onu büyüten kişi. illa biyolojik bağ olması gerekmiyor yani..

Ben doğruyum yada yanlışım demiyorum. belli kuramcıların ömürlerini harcadıkları bir konudan çıkan veriler ışığında konuşuyorum. mesleğimi sorduğunuz için belirttim. olay benim öğretmen veya doktor olmam değil bu olayı araştırmış olmam... keşke siz de biraz okusanız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…