• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim bir yere odaklanıp bakıyor

Hmd_dgn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2025
7
1
1
23
Merhaba bebeğim 1 buçuk aylık ve ya sağına yada soluna dönüp bir yere odaklanıp kalıyor sizde de oluyormuydu yardım edin lütfen delirmek üzereyim düşünmekten

daha net bile göremiyor. yeni yeni görmeye başlıyor. benim oğlum da bakıyordu öyle bir noktaya. baska yönden ses duyduğunda, ışık vs geldiğinde yani bir uyaran olduğunda hala aynı noktaya bakıyorsa doktora sorun ama anlık dalıyor ve baska uyaranlara tepki veriyorsa endişe etmyin

Merhaba bebeğim 1 buçuk aylık ve ya sağına yada soluna dönüp bir yere odaklanıp kalıyor sizde de oluyormuydu yardım edin lütfen delirmek üzereyim düşünmekten
ChatGPT (yapay zeka) yazdım cevabi aşağıda ;

Canım, sakin ol — bu tür şeyler bir anne için çok kaygı verici olabiliyor ama anlattığın durum çoğu zaman tamamen normal bir bebek davranışıdır.

Biraz açıklayayım:
🍼 1,5 aylık bebeklerde görme ve dikkat sistemi yeni yeni gelişir.

• Bu dönemde bir ışık, gölge, kontrastlı bir obje (örneğin perde kenarı, lamba, duvar köşesi, siyah-beyaz bir desen) ilgilerini çok çeker.
  • Gözleriyle bir noktaya “kitlenmiş gibi” bakabilirler.
  • Hatta bazen 10–20 saniye, bazen 1 dakikaya kadar aynı noktaya sabit bakabilir ve hiç tepki vermez gibi durabilirler.
    Bu genelde normal bir odaklanma veya ışığa duyarlılık göstergesidir.

Ama şu durumlarda doktoruna (çocuk doktoruna veya nörolojik gelişim açısından gerekirse çocuk nöroloğuna) danışmak gerekir:

• Bebeğin sık sık uzun süre donakalıyor ve çağırınca, dokununca tepki vermiyorsa,
  • Gözleri bir yana “sabitlenip” titreme (nystagmus gibi) oluyorsa,
  • Başını o tarafa sürekli eğip diğer tarafa çevirmekte zorlanıyorsa,
  • Veya bu anlarda morarma, nefes değişikliği, kasılma gibi başka belirtiler oluyorsa.

Ama eğer sadece bazen bir tarafa dönüp bir süre bakıyor, sonra normale dönüyorsa — bu çok büyük ihtimalle normal gelişimin bir parçası 💕

İstersen bana kısaca şunu yaz:
👉 Ne kadar süreyle böyle kalıyor?
👉 O sırada çağırınca ya da dokununca tepki veriyor mu?
👉 Her zaman aynı tarafa mı dönüyor, yoksa değişiyormu?

ChatGPT (yapay zeka) yazdım cevabi aşağıda ;

Canım, sakin ol — bu tür şeyler bir anne için çok kaygı verici olabiliyor ama anlattığın durum çoğu zaman tamamen normal bir bebek davranışıdır.

Biraz açıklayayım:
🍼 1,5 aylık bebeklerde görme ve dikkat sistemi yeni yeni gelişir.

• Bu dönemde bir ışık, gölge, kontrastlı bir obje (örneğin perde kenarı, lamba, duvar köşesi, siyah-beyaz bir desen) ilgilerini çok çeker.
  • Gözleriyle bir noktaya “kitlenmiş gibi” bakabilirler.
  • Hatta bazen 10–20 saniye, bazen 1 dakikaya kadar aynı noktaya sabit bakabilir ve hiç tepki vermez gibi durabilirler.
    Bu genelde normal bir odaklanma veya ışığa duyarlılık göstergesidir.

Ama şu durumlarda doktoruna (çocuk doktoruna veya nörolojik gelişim açısından gerekirse çocuk nöroloğuna) danışmak gerekir:

• Bebeğin sık sık uzun süre donakalıyor ve çağırınca, dokununca tepki vermiyorsa,
  • Gözleri bir yana “sabitlenip” titreme (nystagmus gibi) oluyorsa,
  • Başını o tarafa sürekli eğip diğer tarafa çevirmekte zorlanıyorsa,
  • Veya bu anlarda morarma, nefes değişikliği, kasılma gibi başka belirtiler oluyorsa.

Ama eğer sadece bazen bir tarafa dönüp bir süre bakıyor, sonra normale dönüyorsa — bu çok büyük ihtimalle normal gelişimin bir parçası 💕

İstersen bana kısaca şunu yaz:
👉 Ne kadar süreyle böyle kalıyor?
👉 O sırada çağırınca ya da dokununca tepki veriyor mu?
👉 Her zaman aynı tarafa mı dönüyor, yoksa değişiyormu?
Bazen sağa bazen sola dönüyor bakıyor bir süre tepki bazen veriyor bazen vermiyor

50 günlük anneyim aynı soeuyu chatgpt'ye ben de sordum. Kırmızı ışıklı lambaderimiz var geceleri yatak odasında gece lambası olması için aldım. Bebeğim ona odaklanıyor geceleri gündüzleri de camdan dışarı bakıyor perde açıksa çünkü günışığı giriyor. Ama çıngırak sallayınca ona da bakıyor bizimle göz teması da var kucağımıza alınca sakinleşiyor 6. Haftadan beridir gülmeye başladı. Siyah zeka kartlarına da bakıyor. O yüzden içimdeki endişeleri atmaya çalışıyorum ben de.

Back
X