Bebeğim, biten doğum iznim ve süt meselem

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım

Benim oğlum biberon alınca memeyi bıraktı.. Daha dogrusu 6 sene önceki cocuk doktorumun lafına bakıp bi mama bi meme verdim E tabi mamanın tadını alınca memeyi bıraktı.. 5 ay kadar emzirebildim..
Biberon daha kolay geliyor sanırım bebeklere.. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır mutlaka.. Sağlıkla büyüsün bebiş

Tam büyüme atağında işe başlayacaksınız, gerçekten riskli dönem.
Benim ikinci bebeğim 4.ayda ansızın bir öğün emmedi ve geri döndüremedik.
Biberon ancak anne sütü biberonlarını önereyim bu dönem için, sonrasında da lansinoh alın, ucu anne göğsü gibi konik yapılı.

Kizacaksiniz belki ama eger maddi acidan bi sikinti yasamayacaksa bebisinizle biraz daha kalin

İki kızım da emzik ve biberon aldılar. Ben ise donmedim ama günde sadece iki kez biberonla beslenmelerine rağmen 4. ay dolunca birden gogsumu önce gündüzleri sonrasında sutumun iyice azalmasıyla geceleri de reddettiler.Bu bir süreç senin kuzun seni emmeye devam etmek de isteyebilir.

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Ben sağdım isyerinde biberonla verdim. Birakmadi emmeyi. Kafayi takmayin cok fazla . Verin bence . Evet biraz sikinti yasarsiniz ama cok fazla değil

Benim prematüre ikizlerim hem biberonla sagdığım sütü içti, hem de emdiler.

Mama takviyesi yapınca da (biberonla) emmeyi bırakmadılar.22 aylıklar hem biberon kullanıyoruz hem emiyorlar

İnşallah bebeğiniz de bırakmaz.stresinizi anlıyorum.Ama sakın olmaniz şart bebeğiniz için.bebegin stresi hissettiğine inanıyorum.Anne göğsüne benzeyen biberon uçlarından alın derim bir de

emzik kullandilar benimkiler de meme reddi olmadi,
biberonu ve sagarak beslenmeye ise 9. aydan sonra gectik, sorun yasamadik,
kardesim de 3 aylikken ise dondu, ama 2 yasina kadar emzirdi o da.

Merhaba hanımlar,
4.ayda emzik biberon bilmeyen kızım da meme reddi yaptı saatlerce emmediğini alık alık baktığını bilirim 4.ay çok sıkıntılı malesef. Biberona alışmalarının sebebi hızlı akış çocuğu yatırıp biberonu ağzına dikmek hızlı akış yapıyor bu da bebişin işine geliyor bi de mama varsa içinde tadından yenmez. Anne sütü vereceksen biberonla mutlaka bebeği dik pozisyonda ve biberonu çok dikmeden besleyin aynı zamanda anne göğsüne yakın biberonlar tercih edin duyduğuma göre onlar hızlı akışı engelliyormuş

Bebeğim doğduğundan beri emzik ve biberon aldı ve beni hala da emiyor .Anne memesine yakın bir biberon ve emzik ile sorun olmas diye düşünüyorum çünkü artık öyle biberonlar var ki bebek çekmediği sürece akıtmıyor .İçiniz rahat etmezse kaşık biberon da deneyebilirsiniz .Bir de yine çevremde gördüğüm memeyi bırakma biraz da bebeğin kendisine bağlı .

Ben de kızım 3 aylıkken işe başladım. Ben dönene kadar sağdığım sütü biberonla içiyordu. 11. aya kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ikisini de kabul etti. Fakat yoğun iş dönemi sonucu beslenemediğim için sütüm azalınca akış hızını çoğaltmak adına kızım göğüs ucumu ısırdı. Baya yoğun kanama oldu ve tiksinip memeyi bıraktı. Biberondan ziyade süt azalması ve sonucu etkili oldu bizde.

Biberon+ meme şeklinde devam eden birçok arkadaşım var. Bebeğiniz bu duruma alışana kadar birinden birini tercihte inat edebilir ama rutinleştikçe o da alışacaktır.

Not: Çalışmaya başlayınca o lohusa depresyonuna sihirli değnek değiyor başka bir hal alıyor. Şimdiden kolaylıklar diliyor, tükenmişlik sendromumu tekmelerken size sevgilerimi yolluyorum :)

Benim oğlum biberon alınca memeyi bıraktı.. Daha dogrusu 6 sene önceki cocuk doktorumun lafına bakıp bi mama bi meme verdim E tabi mamanın tadını alınca memeyi bıraktı.. 5 ay kadar emzirebildim..
Biberon daha kolay geliyor sanırım bebeklere.. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır mutlaka.. Sağlıkla büyüsün bebiş
Sadece ilk 4 gün mama aldı bebeğim, onda da kuvezdeydi beslenme hortumu ile beslendi.
Evet biberon daha kolay geldiği için bırakıyorlarmış.

Bu biberonlar anne göğsüne yakın

Eklentiler

• 33CE8172-6F94-47EC-BD55-0EB15F5BDE73.webp
    33CE8172-6F94-47EC-BD55-0EB15F5BDE73.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 57
  • 7F2D605D-15F1-45DA-8645-A344551DE897.webp
    7F2D605D-15F1-45DA-8645-A344551DE897.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 42
Benim de doğuma kadar yoktu böyle düşüncelerim. Sonradan oldu ve takıntı yaptım resmen
Benim hiçbir zaman olmadı ama:)) ve kızım biberonun deliğini begenmez atardı biz de üst tarafına yeni başlık alırdık böyle ucu geniş.cok cok içerdi. Yine de memeyi alırdı hep. Bence bebekle alakali

Biberonu tutarsa şükret bence cunku benim oğlum malesef biberonu ağzına alınca kusuyordu. Ben de 3bucuk aylıkken ise basladim. Allah'tan mudurum iyi biriydi de ders programımi ona göre ayarladı ben de her gün 3 defa eve gidip bebeği emzirebildim.
Bu arada 4-5 ay arası meme reddi dönemi biberon olmasa da yaşanıyor. Sizde de olursa sabırla emzirmeye devam edin. Karanlık sessiz odada bebeği sakinleştirip emzirmeye çalışın pes etmeyin. Simdi gözüne çok korkutucu geliyor biliyorum ama belli bir süre sonra rayına oturacak inşallah herşey :)

Çok teşekkürler. İlk 4 gün mama aldı bebeğim. Onda da beslenme borusu ile verdiler kuvezde. Mama vermek istemiyorum 6 aydan önce inş öyle bir doktora debk gelmem

Back
X