Bebeğim, biten doğum iznim ve süt meselem

bir ay yoğun bakımdan çıkınca memeden emmeye başlayan kızım 18 aya kadar emdi. 4 aylıkken işe başlayınca biberon ile anne sütü emdi işteen gelince de benden..yani biz de sorun olmadı.güle güle büyüsün bol sütünüz olsun

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
sütüm az olduğu için 1 aylıkken biberona başlamak zorunda kaldım, 2 aylıkken filan da emzik aldim. ıkisinde de memeyi reddetmedi. 8 aylik oldu halen bu şekilde devam çok şükür.
tanıdığımin bebeği 4 aylıkken biberonu almiyordu.
bebekten bebege tabi degisebilir ama bence küçükken biberona alışması daha kolay. sadece ilk 1 ay vermeyin diyorlar ki siz o dönemi atlatmışsınız rahat olun.
eğer yapabiliyorsanız alıştırma bardağı ile deneyin, bebeginiz daha küçük ama ise yarayabilir. isterseniz doktora sorarsınız

Memuriyet için öyle maalesef. Özel sektörde 1 yıl 1.5 saat

Hadi yaaa gerçekten mi :( calisan anne olmak yeterince zor değilmiş gibi bir de bu çifte standartla uğraşıyoruz desene...
Rabbim gücünü kuvvetini arttirsin inşallah ikiniz de kolaylıkla atlatirsiniz bu süreci. Emin ol bebiş senden bile daha kolay alışacak bu düzene. Sen kendi psikolojini sağlam tutmaya bak esas olur mu? Mutlu anne demek mutlu bebek demek :)

Bu bebeğe bağlı. Bi emzikle meme reddeden de var, hepsini birden alanda. Benim oğlum meme ve biberonla besleniyor doğduğundan beri.

Benim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.
Sağmazsanız süt azalır.
18 aya kadar sağım öneriliyor
En azından elle sağım yapın ki memeler uyarılsın.
Ayrıca biberon bir risk maalesef

Ahh o sendromlar geçiyor mu cidden. İşi o kadar çok özledim ki. Hamilelik sürecim zaten sıkıntılıydı. Bu nedenle son ana kadar çalıştım tam izne ayrılacakken de doğurdum bebeğim kuvezdeyken pskolojim düzelsin diye işe bile gittim bir kaç gün. Sanıyordum ki hiç kaygılarım olmayacak. Fakat o minik sıpaya dokunup kucağıma alınca tüm duygularım değişti. İşi özlediğim için suçluluk duyuyor, bir yandan bebek rutininde kendime yetemediğimi düşünüp yetersiz anne gibi hissediyorum. Bu da zarar veriyor aslında bana.
Kıyamam :) Geçip gidiyor hepsi. Hatta geriye bakınca komik bile geliyor.

Çalışmak istemeniz hiç tuhaf değil gayet normal.Herkesin fikri farklıdır ama benim düşüncem mutlu bir bebek için mutlu bir anneye ihtiyaç var. Gün boyu modunuz düşük, suratınız asık, kendinizden memnun olmayan bir halde; çalışmadınız diyelim. Hakikatten bebeğin böyle bir anneye mi ihtiyacı var?

Ben çalışmadan yapamayan bir tipim. Çalışmadığımda düzenim, rutinim yok oluyor. Sabırsız ve tahammülsüz birine dönüşüyorum. E hal böyleyken de çocuğu da mutsuz ediyorum. Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle yaşayın. Hiç endişelenmeyin. O sizin bebeğiniz ve siz onun için her koşulda çok özelsiniz.

Ilk bebegimde yasadik bu sorunu bi meme bi mama olmadi maalesef biberon galip geldi ancak biberonun verilme sıklıgida onemli acikcasi sık sık az emerse biberona alisabilir ama bi kere verip karnini iyice doyirsunlar birde biberonu ya uyaninca yada uyuyacakken verseler uyku sersemiyken ayirt edemeyebilir en guzel tavsiyem bu olacak. Gule gule buyutun bebeginizi

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Alıstırma bardağı ile verınce bırakmadığı soylenıyor

Amacım reklam değil, bir yakınım medela marka biberonla veriyor sağdığı sütü. Asla memeden kopma olmadı. Bu biberon anne memesinden daha zor çekildiği için hiçbir sıkıntı yaşamadı. 2 çocukta da denendi ikisinde de memeden ayrılma olmadı

Size bunkonu ile ilgili de msj atmıştım. Bu nasıl birşey onu da bildiğimden değil aslında. Yani acıksa da mı almıyor o memeyi
Meme reddini mi soruyorsunuz?
Benim yaşadığım tam anlamıyla buydu.
Kafası göğsüme yaklaştığı an krize girerek ağlıyordu, ağzına tutturmaya çalışınca itiyor, kendini tırmalıyordu.
Meme reddi tam da böyle bir şey, çatlada da açlıltan almıyor.
Ben de cevap verdim diye anımsıyorum mesajınıza, değil mi?

Amacım reklam değil, bir yakınım medela marka biberonla veriyor sağdığı sütü. Asla memeden kopma olmadı. Bu biberon anne memesinden daha zor çekildiği için hiçbir sıkıntı yaşamadı. 2 çocukta da denendi ikisinde de memeden ayrılma olmadı
Evet ben alana kadar sütüm kesildi ama tüm araştırmalarım bu biberona yönlendirdi beni ki evimde 20 den fazla biberon vardı.
Ben de aynısını önerdim konu sahibine çünkü sistemi damlama değil, kaşığın biberon haline gelmiş şekli.
Sadece fiyatı çok pahalı ve düzgün kullanım olmazsa kolaylıkla bozulup damlama yapıyor.
Geçen sene 170 tl ydi.

Mesela bu tarz yorumlardan ziyade pozitif yorumları okuyup kendime güvenmek istemiş olabilirim.
negatif birsey soylemek istemedim aslinda. anlamaya calismak icin sordum. onceligin bebeginin doymasi olsun. sen sutunu sag biberonla icsin. geldiginde de isten emzir. biberona alisirsa alissin. her bebek farklidir. kimi biberon gorunce meme istemez kimi ayni anda devam edebilir. yasayarak goreceksin.

merhaba;
benım kuzusum 16 ayın içinde. bende sizin gibi 4 ayını bıtırdıgı zaman ıse baslamak durumunda kaldım. ılk aldıgım bır bıberon vardı aventın 0 aylık bıberonu.120 ml lik. ılk onunla verdık sutu. ılk basta evet ıcmedı hatta buzluga süt depolamıstım onları reddettı ıstemedı. ne yapacaz dıye cok korktum ama ne yapsın yavrucagzım alıstı sonradan mecbur. ve bu surede memeyı hıc bırakmadı. duzenlı olarak hep emdı.hala emıyor hala sut sagyorum ben yokken sagdıgım sutlerı bıberonla ıcıyor. ama ben o bıberonu hıc degıstırmedım yanı onun delıgı cok kucuk cocuk buyudukce agzına az gelıyor cekmek zorunda kalıyor ben bılerek baska bıberon vermedım alısmasın cok gelmesıne dıye. sızde boyle bısey yapabılırsnız.. ve takamyın kafanıza lutfen. zaman zaman meme reddı yasıyabılırsınız bu cok normal emınım herkes yasamıstır. oyle bıle olsa asla yılmayın asla pes etmeyın. bırde şimdiden süt depolamaya başlayın. cunku anca yetişiyor. biz hiç mama vermedik işe başlamadan bi dünya süt vardı ben ıkı ay onceden baslamıstım. ve ıse basladıktan kısa bır sure sonra stoklar tukenmıstı. gercıcocugunuzun talebıne gore süt gelıyor duzenlı sagabılırsenız. yıne zor bır surec. allah yardımcınız olsun.

Merhaba hanımlar,

Sayfaları okumadım

3,5 aylıkken işe dönen bir anneyim

Haftada 6 gün 11 saat ayrı kaldım

İşe döndükten sonraki ilk 3 ay günde 3 sağdım

Sonuç oğlum 30 ay emdi

Sağılan sütleri de biberon ile içti

Meme reddi yaşamadı ama benimki biberon sevmezdi emzik de vermedim

Dogdugunda emzık verdım
Hatta bıberonda aldı , yogun bakımdan dolayı . Sonra emzırmeye basladım 5. gun hastaneye yenıden yattı sarılıgı cok yukselmıs beyne ulasmak uzereyken deger , 1 ay bıberon mama ve emme seklınde beslendı
Daha sonra sutum artınca bıberonu bıraktık . 9 aya kadarda nadıren bıberon aldı . Ise basladım gunduz bıberon aksam emme . Meme reddını 40 gun yasmayaa basladık galıba 3 ay fılan kucagımda sallaya sallaya , gezdıre gezdıre emzırdım sonra gectı. Eger bu meme reddıyse tabı bılemıyorum

Sayfaları okumadım

3,5 aylıkken işe dönen bir anneyim

Haftada 6 gün 11 saat ayrı kaldım

İşe döndükten sonraki ilk 3 ay günde 3 sağdım

Sonuç oğlum 30 ay emdi

Sağılan sütleri de biberon ile içti

Meme reddi yaşamadı ama benimki biberon sevmezdi emzik de vermedim
Ben bısey sorucam bu durumda. Ben ıse basladıktan sonra cok uyanmaya basladı bızım kı , anlatmıstım konumda okumustun galıba.
Neyse herseyı denıyorum yok yok olmuyor ben ısteyken cok guzel sagım yapamıyorum , makınemı dusurdum ve tek baslı ıdı makıne. Zaman yaratamıyorum ortam musaıt olmuyor fılan.
Sımdı artık hıc sagmıyorum bu oranda sutte azaldı. Uyuttuktan sonra 3 saat sonra depo doldurma yapıyorum , emzırme - ardından 180 cc mama ıcırıyorum ve uyanmıyor artık.
Pekı benım emzırme maceramı baltalar mı bu aksam ıctıgı mama , gunduz hıc sagmamam 11 aylık

benim kızımın yoğun bakım da kaldı biberon kullandı ama anne sütü mama değil bu önemli 2 hafta sürdü taburcu olduk emzirmeyebaşladım tuttu memeyi 4 aylıkken iş başı yaptım biberon içriemedim 3 ay sabah 8 akşam 5 arası aç öylece bütün gün agladı aç kalınca ttar dedik tutmadı biberonu ben işteyken oruç tuttuyordu resmen mama verdik onuda almadı biberondan ek gıdada almadı 1,5 yaşında ek gıda hala sıkıntılı yaşıyoruz 8 aylıkken tuttu biberonu sağdım 16 ay işiyerinde ben işyetken biberonla verdiler kafana takıpta olmıycağı oldurma sakın hazır mama verme bazı çocuk tadını sevip anne sütünü bırakıyor sakın pes etmede aç bırak yinedse sen evdeyken biberon vermeyin

Canim ben 1 yila yakin anne memesi gibi biberonlar oluyo ya onunla verdim sutumu hem emzirdim hem biberon kullandim hic sorun yasamadik ama normal biberon kullanma anne memesi gibi olan medela marka almistim ben

Back
X