- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.380
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
Memuriyet için öyle maalesef. Özel sektörde 1 yıl 1.5 saatSüt izni ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1bucuk saat değil mi canım?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Memuriyet için öyle maalesef. Özel sektörde 1 yıl 1.5 saatSüt izni ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1bucuk saat değil mi canım?
sütüm az olduğu için 1 aylıkken biberona başlamak zorunda kaldım, 2 aylıkken filan da emzik aldim. ıkisinde de memeyi reddetmedi. 8 aylik oldu halen bu şekilde devam çok şükür.Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Memuriyet için öyle maalesef. Özel sektörde 1 yıl 1.5 saat
Sağmazsanız süt azalır.Benim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.
Kıyamam :) Geçip gidiyor hepsi. Hatta geriye bakınca komik bile geliyor.Ahh o sendromlar geçiyor mu cidden. İşi o kadar çok özledim ki. Hamilelik sürecim zaten sıkıntılıydı. Bu nedenle son ana kadar çalıştım tam izne ayrılacakken de doğurdum bebeğim kuvezdeyken pskolojim düzelsin diye işe bile gittim bir kaç gün. Sanıyordum ki hiç kaygılarım olmayacak. Fakat o minik sıpaya dokunup kucağıma alınca tüm duygularım değişti. İşi özlediğim için suçluluk duyuyor, bir yandan bebek rutininde kendime yetemediğimi düşünüp yetersiz anne gibi hissediyorum. Bu da zarar veriyor aslında bana.
Alıstırma bardağı ile verınce bırakmadığı soylenıyorMerhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Meme reddini mi soruyorsunuz?Size bunkonu ile ilgili de msj atmıştım. Bu nasıl birşey onu da bildiğimden değil aslında. Yani acıksa da mı almıyor o memeyi
Evet ben alana kadar sütüm kesildi ama tüm araştırmalarım bu biberona yönlendirdi beni ki evimde 20 den fazla biberon vardı.Amacım reklam değil, bir yakınım medela marka biberonla veriyor sağdığı sütü. Asla memeden kopma olmadı. Bu biberon anne memesinden daha zor çekildiği için hiçbir sıkıntı yaşamadı. 2 çocukta da denendi ikisinde de memeden ayrılma olmadı
Çoğu cihaz pille de çalışıyor, bir bakın sağma makinenize.Benim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.
negatif birsey soylemek istemedim aslinda. anlamaya calismak icin sordum. onceligin bebeginin doymasi olsun. sen sutunu sag biberonla icsin. geldiginde de isten emzir. biberona alisirsa alissin. her bebek farklidir. kimi biberon gorunce meme istemez kimi ayni anda devam edebilir. yasayarak goreceksin.Mesela bu tarz yorumlardan ziyade pozitif yorumları okuyup kendime güvenmek istemiş olabilirim.
Merhaba hanımlar,
Ben bısey sorucam bu durumda. Ben ıse basladıktan sonra cok uyanmaya basladı bızım kı , anlatmıstım konumda okumustun galıba.Sayfaları okumadım
3,5 aylıkken işe dönen bir anneyim
Haftada 6 gün 11 saat ayrı kaldım
İşe döndükten sonraki ilk 3 ay günde 3 sağdım
Sonuç oğlum 30 ay emdi
Sağılan sütleri de biberon ile içti
Meme reddi yaşamadı ama benimki biberon sevmezdi emzik de vermedim