Bebeğim, biten doğum iznim ve süt meselem

simdi canim su bir gercek mi 3 aylik bebek sen isteyken beslenmk zorunda. senin memende senle beraber gdeceginden:)) ya sutunu sagacaksin ya da mama icecek. ama bi sekilde biberona alisacak. baska bi alternatif ne olabilir mesela onu anlayamadim. yani cocugun meme reddetmesin diye acmi kalsin

Tam büyüme atağında işe başlayacaksınız, gerçekten riskli dönem.
Benim ikinci bebeğim 4.ayda ansızın bir öğün emmedi ve geri döndüremedik.
Biberon ancak anne sütü biberonlarını önereyim bu dönem için, sonrasında da lansinoh alın, ucu anne göğsü gibi konik yapılı.
Size bunkonu ile ilgili de msj atmıştım. Bu nasıl birşey onu da bildiğimden değil aslında. Yani acıksa da mı almıyor o memeyi

simdi canim su bir gercek mi 3 aylik bebek sen isteyken beslenmk zorunda. senin memende senle beraber gdeceginden:)) ya sutunu sagacaksin ya da mama icecek. ama bi sekilde biberona alisacak. baska bi alternatif ne olabilir mesela onu anlayamadim. yani cocugun meme reddetmesin diye acmi kalsin
Mesela bu tarz yorumlardan ziyade pozitif yorumları okuyup kendime güvenmek istemiş olabilirim.

Biberonu tutarsa şükret bence cunku benim oğlum malesef biberonu ağzına alınca kusuyordu. Ben de 3bucuk aylıkken ise basladim. Allah'tan mudurum iyi biriydi de ders programımi ona göre ayarladı ben de her gün 3 defa eve gidip bebeği emzirebildim.
Bu arada 4-5 ay arası meme reddi dönemi biberon olmasa da yaşanıyor. Sizde de olursa sabırla emzirmeye devam edin. Karanlık sessiz odada bebeği sakinleştirip emzirmeye çalışın pes etmeyin. Simdi gözüne çok korkutucu geliyor biliyorum ama belli bir süre sonra rayına oturacak inşallah herşey :)
Ahh yeni bir doğum mu yoldasağlıkla kucağınıza alın.
Aslında işim arabayla 5 dk mesafede. Benim müdürüm ve arkadaşlarım da idareneder çok zorda kalırsam
Ama bu hep böyle ki özel sektör neticrde

Ben sağdım isyerinde biberonla verdim. Birakmadi emmeyi. Kafayi takmayin cok fazla . Verin bence . Evet biraz sikinti yasarsiniz ama cok fazla değil
Benim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.

Bence hiçbir sıkıntı olmaz ben de kızım dört aylıkken işe döndüm kızım doğduğundan beri mama alıyor kilo kaybından dolayı süt sağıp bıraktım mama da yedi bir dönem emmek istememeye başladı hatta ben bari altı ay emseydi falan dedim ama sonra geçti şimdi 18 aylık hala emiyor .
Bu arada erken doğumda kalan süre ekleniyor izne

Bence hiçbir sıkıntı olmaz ben de kızım dört aylıkken işe döndüm kızım doğduğundan beri mama alıyor kilo kaybından dolayı süt sağıp bıraktım mama da yedi bir dönem emmek istememeye başladı hatta ben bari altı ay emseydi falan dedim ama sonra geçti şimdi 18 aylık hala emiyor .
Şu kalan süre olayı nedir anlayamadım tam olarak.toplam 16 hafta izni kullanıyorum ilave izin mi var anlayamadım tam

Çocuğum bir yaşında bende üç buçuk aylıkken işe başladım. Dokuz ayımıza kadar süt sağıp biberonla verdim. Biberonu tutup memeyi bırakma gibi bir durum olmadı. Ayni durumda arkadaşım da var mama veriyordu ve ayni zamanda emziriyordu. Bence hiç stres yapma. Ben lansinoh marka biberon kullandım. Arkadaşım da Philips avent kullandı. Şimdiden sütünü sağıp stok yapman lazım ki sonradan zorlanmayasın

Ahh yeni bir doğum mu yoldasağlıkla kucağınıza alın.
Aslında işim arabayla 5 dk mesafede. Benim müdürüm ve arkadaşlarım da idareneder çok zorda kalırsam
Ama bu hep böyle ki özel sektör neticrde

Aminn çok teşekkür ederim evet ikinci bebiş geliyor :)
Özel sektör her anlamda daha zor tabi... En azından süt iznini kullanmana engel olmasalar o bile kar.
Ben bu defa tüm imkanları zorlayıp bebiş 6 aylık olana kadar ücretsiz izne çıkacağım inşallah. Bebek gene bir şekilde büyüyor ama ben çok yiprandim. Ne işe konsantre olunuyor ne anneliğin içine siniyor. Keşke en azından bebekler 6 aylık olana kadar yasal doğum izni verilse :(

Kızınız kalp ben

Aminn çok teşekkür ederim evet ikinci bebiş geliyor :)
Özel sektör her anlamda daha zor tabi... En azından süt iznini kullanmana engel olmasalar o bile kar.
Ben bu defa tüm imkanları zorlayıp bebiş 6 aylık olana kadar ücretsiz izne çıkacağım inşallah. Bebek gene bir şekilde büyüyor ama ben çok yiprandim. Ne işe konsantre olunuyor ne anneliğin içine siniyor. Keşke en azından bebekler 6 aylık olana kadar yasal doğum izni verilse :KK43:

Aslında istesem yani zorlasam ücretsiz izin alabilirim. Fakat konyada çok iyi bir firmada çok da iyi pozisyonda çalışıyorum. Daha önce 10 yıl bankacılık yaptım. Bankadayken tüp bebek tedavisine dahi gidemedim. Şimdi çalıştığım şirket işe başladığımda tüp bebek tedavisi için beni cesaretlendirdi. Fakat gel gelelim kilit bir bölümde çalışıyorum. En kısa sürede dönmemi beklediklerini ima ettiler. İşimi riske atmak istemiyorum bu nedenle. Ama yıllık iznim var 1 ay kadar. Onu da işe başlayıp bebişin gidişatını görüp kullanmak istiyorum. Süt iznimi kullanacağım ama onda sıkıntı yok günlük 1.5 saat.
Dediğiniz gibi bu sürenin yasayla uzatılması lazım. Benden daha zor şartları olan özel şirketler var.

Çocuğum bir yaşında bende üç buçuk aylıkken işe başladım. Dokuz ayımıza kadar süt sağıp biberonla verdim. Biberonu tutup memeyi bırakma gibi bir durum olmadı. Ayni durumda arkadaşım da var mama veriyordu ve ayni zamanda emziriyordu. Bence hiç stres yapma. Ben lansinoh marka biberon kullandım. Arkadaşım da Philips avent kullandı. Şimdiden sütünü sağıp stok yapman lazım ki sonradan zorlanmayasın
Dolapta ağustos ve eylğl ayından sütlerim var. Pazaryitesi günü yeni sağım rutinine de gireceğiz

Aslında istesem yani zorlasam ücretsiz izin alabilirim. Fakat konyada çok iyi bir firmada çok da iyi pozisyonda çalışıyorum. Daha önce 10 yıl bankacılık yaptım. Bankadayken tüp bebek tedavisine dahi gidemedim. Şimdi çalıştığım şirket işe başladığımda tüp bebek tedavisi için beni cesaretlendirdi. Fakat gel gelelim kilit bir bölümde çalışıyorum. En kısa sürede dönmemi beklediklerini ima ettiler. İşimi riske atmak istemiyorum bu nedenle. Ama yıllık iznim var 1 ay kadar. Onu da işe başlayıp bebişin gidişatını görüp kullanmak istiyorum. Süt iznimi kullanacağım ama onda sıkıntı yok günlük 1.5 saat.
Dediğiniz gibi bu sürenin yasayla uzatılması lazım. Benden daha zor şartları olan özel şirketler var.

Süt izni ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1bucuk saat değil mi canım?

Ben kizimi doğduktan 20 gün sonra gece beslenmelerini sagdigim sütü biberon koyup vermeye basladim. Ama önemli olan tek damlalı az akıtan bebeğin biraz zorlanarak emdiği biberin olmalı. 3 ay kadar oyle devam ettik sonra gece kendim emzirmeye kalktım. 2 ay kadar biberon ihtiyaç olması. Bir gün isim olduğunda biberin vermek istedik ve asla almadı. Ama bende ise başlayacağım için onu biberona alıştırdık. Bence bir süre sonra bebek anne ile vakit gecirmek için emiyor. Ama şuan sizin için çok erken bir dönem. Bebeğine göre de değişmekle birlikte ben bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Is yeriniz yakınsa günlük süt izninizi 45 dksinj öğle molasindan önce 45 dksini da moladan sonra ekleyerek evde gecirebilirsiniz. Bu çok güzel bir alternatif aklınızda olsun.

Ben de kızım 3 aylıkken işe başladım. Ben dönene kadar sağdığım sütü biberonla içiyordu. 11. aya kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ikisini de kabul etti. Fakat yoğun iş dönemi sonucu beslenemediğim için sütüm azalınca akış hızını çoğaltmak adına kızım göğüs ucumu ısırdı. Baya yoğun kanama oldu ve tiksinip memeyi bıraktı. Biberondan ziyade süt azalması ve sonucu etkili oldu bizde.

Biberon+ meme şeklinde devam eden birçok arkadaşım var. Bebeğiniz bu duruma alışana kadar birinden birini tercihte inat edebilir ama rutinleştikçe o da alışacaktır.

Not: Çalışmaya başlayınca o lohusa depresyonuna sihirli değnek değiyor başka bir hal alıyor. Şimdiden kolaylıklar diliyor, tükenmişlik sendromumu tekmelerken size sevgilerimi yolluyorum :)
Ahh o sendromlar geçiyor mu cidden. İşi o kadar çok özledim ki. Hamilelik sürecim zaten sıkıntılıydı. Bu nedenle son ana kadar çalıştım tam izne ayrılacakken de doğurdum bebeğim kuvezdeyken pskolojim düzelsin diye işe bile gittim bir kaç gün. Sanıyordum ki hiç kaygılarım olmayacak. Fakat o minik sıpaya dokunup kucağıma alınca tüm duygularım değişti. İşi özlediğim için suçluluk duyuyor, bir yandan bebek rutininde kendime yetemediğimi düşünüp yetersiz anne gibi hissediyorum. Bu da zarar veriyor aslında bana.

Back
X