Bebeğim, biten doğum iznim ve süt meselem

Benimki şu an 9,5 aylık.
Bende 3,5 aylıkken başladım. İşe erken başlayacağınız belliyse biberona alıştırmalıydınız bir kaç kez de olsa. Evde süt sağıp verebilirdiniz alışması için. Biberona da alışmak zorunda çünkü çok küçük ve siz yokken o anne sütünü almalı. Lansinoh biberon kullandım.
Benim bir göğsüm yara olduğu için ilk 2 ay hep sağdım emziremedim. Çok kötü günler geçirdim ağlaya ağlaya emzirdim. Biberona alıştı bir ara memeyi az emmeye başladı ama onu da çözdük . Sağdığım sütü dolaba koyuyorum ertesi gün ben yokken onu içiyor. Eğer sütünüz bolsa anne sütünü sağarak alıştırma yapın. Korkmayın memeyi reddetmez şu an çok küçük. Benim ki hala emiyor eskisi gibi olmasa da.
ayrıca iş yerinizde süt sağmanız problemse süt izniniz varsa süt izninde evinize gidip emzirip gelebilirsiniz ev yakınsa. Bu hakkınız var
Yaa hiç sormayın. Emzirmeyi destekleyen bir siteyi takip etmem benim tüm algılarımı değiştirdi. Orda da bir forumda benzer soru sordum. Orda bebekten ayrılmadan 1 hafta öncesine kadar böyle bir işe girmememi salık verdiler, bebekle yanyanasınız her talebinde emzirin sakın biberon vermeyin vb yorumlarıyla yarım aklımı iyice karıştırdılar.
Emzirmek doğal bir eylem, bebeğe mamada verilir düşüncelerim erken doğum, sütün gelmemesi, bebeğin kuvezde kalması ile alt üst oldu ve kendimi bebeğime yetemeyeceğim duygusu ile başbaşa buldum.
Sonra da o gruba dahil oldum. Doğruyu ararken tek hatam böyle kozmopolit bir platformdan değil de doğrunn tek olduğu bir yerde çıkış aramam oldu.
Yani hikayem bu maalesef.

Bende hastane çantama biberon koymamıştım.
Sezeryan sonrası sütüm gelmedi.
Doktorumuzun tavsiyesiyle( phlips aventin)
Biberonunu aldık biberondan sonra bile gögsümü kavraya biliyordu birazda biberona bağlı diye düşünüyorum ..
Bu arada ucundan çekmediği vakumlamadığı sürece süt gitmiyordu ..
Bide başı çok esnek ..
Tavsiyem o 6 aylık şuanda hala biraz biberon biraz anne sütü gidiyoruz öyle.
Hikayem sizin gibi bitecek inanıyorum:(

8:30 da mesaim başlıyor. 12 de öğle arasınsa evde olacağım. 1.5 saat izni ne zaman kullanacağım karar vermedim. İşe başlayınca bebek belirleyecek.

Ben öğlen paydosu ile süt iznimi birleştirmiştim. 12:15 te çıkıp, 14:45 te işyerinde oluyordum yani..
Sabah geç gelmek veya akşam erken çıkmak pek avantajlı gelmedi bana. Oğlum gün içinde meme emsin istedim.
Şimdi düşünüyorum da resmen 1 yaşına kadar seferberlik ilan etmişim :)

Siz de zaman içinde bulursunuz orta yol. Ben de ilk zamanlar bu duyguları yaşadım. Hatta sonrasında oğlum artık gideceğimi algılamaya başlayıp arkamdan ağlamaya başlayınca ben de ağlardım. Kv rahatlatırdı beni..
Zamanla alışılıyor..

Ben öğlen paydosu ile süt iznimi birleştirmiştim. 12:15 te çıkıp, 14:45 te işyerinde oluyordum yani..
Sabah geç gelmek veya akşam erken çıkmak pek avantajlı gelmedi bana. Oğlum gün içinde meme emsin istedim.
Şimdi düşünüyorum da resmen 1 yaşına kadar seferberlik ilan etmişim :)

Siz de zaman içinde bulursunuz orta yol. Ben de ilk zamanlar bu duyguları yaşadım. Hatta sonrasında oğlum artık gideceğimi algılamaya başlayıp arkamdan ağlamaya başlayınca ben de ağlardım. Kv rahatlatırdı beni..
Zamanla alışılıyor..
Böylesi daha mı mantıklı acaba. Öğle arası ile birleştirmek. Aslında 16:30 da işten çıkarım hesabındayım ama yoğunluk, ziyaret vs derken hep çıkamayabilirim.

Biberonu ben vermemeyi düşünüyorum. Annem yada kayınvalidem verecekler. Benim iş yerinde bol bol sağma durumum yok maalesef. Tuvalette en azından göğüsleri uyarmak adına 5 er dk sağım yapmayı hedefliyorum bakalım
Nacizane tavsiyem elle sagim konusunu bir arastir. Hem alet edevat olmadigi icin daha cok aktif sagabiliyorsun hem de daha kisa sirede daha cok sut alabiliyorsun. Ben kizim dogdugundan beri makinayi biraktim, elle sagim yapiyorum.

Bebegim dogdugu andan itibaren meme reddi yasadik, hemde ne red! Dogumhaneden odaya geldim emzirme uzmani yardimiyla agzina memeyi verdik emdi ve bir daha emmek istemedi, oyle bir meme reddi ki kucagima aldigimda emzirme pozisyonuna gececegimizi anladigi anda ya da mememi cikarttigim anda avazi basiyor eli ayagi o minicik bedeniyle tum gucuyle beni itiyor kendini kucagimdan atiyordu saha 1-2 gunlukken bile. Emme refleksi mi gelismedi acaba diye dusunup sirf test etmek icin emzik biberon bile denedim asla ama asla onlari da almadi! İlk 10 gun nasil savastik anltamam, 10 gun birsey yemedi nerdeyse ve 10 gun sonunda nihayet nadir de olsa memeyi almaya basladi.

Ancak siddetli meme reddimiz 5,5 ay surdu. 5,5 ay boyunca nasil emzirdim ben bilirim, o itti ben direndim uzerine domalip, gezdirerek, yatarak, oyun halisinda vs vs neler neler...

Bende 3,5 aylikken ise donmek zorunda kaldim. Dolayisiyla biberon kullanmaya basladik ben ise dondukten sonra.

Fakat sonra oglum emmeye bir alisti, su an 13 aylik, artik bende ona yetecej kadar sut yok, mama destegine de basladim, ama cogu kez biberonu cok ac oldugunda biraz icip ilk acligini gecirdikten sonra yine meme ile tamamliyor beslenmesini, oyle bir memeye duskun oldu ki sabaha kadar memem acik yatiyorum yaninda, gogus ucu yaralarim hala tavan, ve memeden kesme zamani geldiginde nabicam bilmiyorum inanilmaz duskun cunku.

Yani hem meme hem biberon aliyor, gayette guzel hallediyor. Eger benim bebegim mememi gordugu anda ciglik attigi gunlerden sonra bile beni emmeye basladiysa bu kadar da duskun halde ustelik, acikcasi bence biberonun meme reddi yapmasi tamamen yalan! Bebegin emecegi varsa emiyor, yoksa emmiyor!

Yaa hiç sormayın. Emzirmeyi destekleyen bir siteyi takip etmem benim tüm algılarımı değiştirdi. Orda da bir forumda benzer soru sordum. Orda bebekten ayrılmadan 1 hafta öncesine kadar böyle bir işe girmememi salık verdiler, bebekle yanyanasınız her talebinde emzirin sakın biberon vermeyin vb yorumlarıyla yarım aklımı iyice karıştırdılar.
Emzirmek doğal bir eylem, bebeğe mamada verilir düşüncelerim erken doğum, sütün gelmemesi, bebeğin kuvezde kalması ile alt üst oldu ve kendimi bebeğime yetemeyeceğim duygusu ile başbaşa buldum.
Sonra da o gruba dahil oldum. Doğruyu ararken tek hatam böyle kozmopolit bir platformdan değil de doğrunn tek olduğu bir yerde çıkış aramam oldu.
Yani hikayem bu maalesef.
Evet biraz kafa karışıklığı olmuş. Düzelir sıkmayın canınızı

Back
X