- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.380
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
Yaa hiç sormayın. Emzirmeyi destekleyen bir siteyi takip etmem benim tüm algılarımı değiştirdi. Orda da bir forumda benzer soru sordum. Orda bebekten ayrılmadan 1 hafta öncesine kadar böyle bir işe girmememi salık verdiler, bebekle yanyanasınız her talebinde emzirin sakın biberon vermeyin vb yorumlarıyla yarım aklımı iyice karıştırdılar.Benimki şu an 9,5 aylık.
Bende 3,5 aylıkken başladım. İşe erken başlayacağınız belliyse biberona alıştırmalıydınız bir kaç kez de olsa. Evde süt sağıp verebilirdiniz alışması için. Biberona da alışmak zorunda çünkü çok küçük ve siz yokken o anne sütünü almalı. Lansinoh biberon kullandım.
Benim bir göğsüm yara olduğu için ilk 2 ay hep sağdım emziremedim. Çok kötü günler geçirdim ağlaya ağlaya emzirdim. Biberona alıştı bir ara memeyi az emmeye başladı ama onu da çözdük . Sağdığım sütü dolaba koyuyorum ertesi gün ben yokken onu içiyor. Eğer sütünüz bolsa anne sütünü sağarak alıştırma yapın. Korkmayın memeyi reddetmez şu an çok küçük. Benim ki hala emiyor eskisi gibi olmasa da.
ayrıca iş yerinizde süt sağmanız problemse süt izniniz varsa süt izninde evinize gidip emzirip gelebilirsiniz ev yakınsa. Bu hakkınız var
Emzirmek doğal bir eylem, bebeğe mamada verilir düşüncelerim erken doğum, sütün gelmemesi, bebeğin kuvezde kalması ile alt üst oldu ve kendimi bebeğime yetemeyeceğim duygusu ile başbaşa buldum.
Sonra da o gruba dahil oldum. Doğruyu ararken tek hatam böyle kozmopolit bir platformdan değil de doğrunn tek olduğu bir yerde çıkış aramam oldu.
Yani hikayem bu maalesef.