Bebeğim, biten doğum iznim ve süt meselem

Ben bısey sorucam bu durumda. Ben ıse basladıktan sonra cok uyanmaya basladı bızım kı , anlatmıstım konumda okumustun galıba.
Neyse herseyı denıyorum yok yok olmuyor ben ısteyken cok guzel sagım yapamıyorum , makınemı dusurdum ve tek baslı ıdı makıne. Zaman yaratamıyorum ortam musaıt olmuyor fılan.
Sımdı artık hıc sagmıyorum bu oranda sutte azaldı. Uyuttuktan sonra 3 saat sonra depo doldurma yapıyorum , emzırme - ardından 180 cc mama ıcırıyorum ve uyanmıyor artık.
Pekı benım emzırme maceramı baltalar mı bu aksam ıctıgı mama , gunduz hıc sagmamam 11 aylık

Bilemem cute

Benimki hiç mama içmedi

Süt azalınca mama içirelim dedik doktor koca Adam oldu yemek yesin o öğünde dedi

Seninki büyümüş bayağı ben o aylarda günde tek sefer sağdım yaşına yakın da sağmayı bıraktım

Ama gece rutini hiç bozmadık her gece 3 kere emdik

Ben bısey sorucam bu durumda. Ben ıse basladıktan sonra cok uyanmaya basladı bızım kı , anlatmıstım konumda okumustun galıba.
Neyse herseyı denıyorum yok yok olmuyor ben ısteyken cok guzel sagım yapamıyorum , makınemı dusurdum ve tek baslı ıdı makıne. Zaman yaratamıyorum ortam musaıt olmuyor fılan.
Sımdı artık hıc sagmıyorum bu oranda sutte azaldı. Uyuttuktan sonra 3 saat sonra depo doldurma yapıyorum , emzırme - ardından 180 cc mama ıcırıyorum ve uyanmıyor artık.
Pekı benım emzırme maceramı baltalar mı bu aksam ıctıgı mama , gunduz hıc sagmamam 11 aylık

Bilemem cute

Benimki hiç mama içmedi

Süt azalınca mama içirelim dedik doktor koca Adam oldu yemek yesin o öğünde dedi

Seninki büyümüş bayağı ben o aylarda günde tek sefer sağdım yaşına yakın da sağmayı bıraktım

Ama gece rutini hiç bozmadık her gece 3 kere emdik

Alıştırma bardağı deneyebilirsiniz. Ben de oğluma 2 aylık olunca emzik vermiştim ve 2 ay sonra bir daha dönmemek üzere emmeyi bıraktı. En büyük pişmanlığım oldu emzik.

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Bebeğim 6 aylık. Annem bakıyor. Hergün işyerinde sütünü sağıp anneme bırakıyorum. O sütü ertesi gün bebeğime veriyor. Aventin cam biberonunu kullanıyorum. Meme reddi gibi bi durum olmadı bizde. Ben eve gittiğimde de bebişimi emzirmeye devam ediyorum.

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Benim oğlum 2,5 aylıktı, kızım ise 29 günlüktü işe başladığım zaman. Yaşanan meme redlerinin temel ve en yaygın sebebi emzik ve biberon kullanımı ama her emzik ve biberon kullanan bebekte bu yaşanmıyor.İki çocuğuma da mama vermedim ama anne sütünü biberonla aldılar. Avent marka kullandım ikisinde de.

Diğer tarafta ikisine de emzik vermedim. Oğlumda denedim almadı. Oğlumu emziksiz büyütünce kızımda o topa hiç girmedim. Aslında benimki üşengeçlikti, resmen bıraktırmaya üşendim :)

Şu an oğlum 28 aylık, kızım ise 6 aylık.

Oğlum 14 aylıkken biberonla gündüz anne sütü almayı tamamen bıraktı. Hala emziriyorum, akşamları işten gelince emiyor.

Kızım ise, ek gıdaya başladı ama eskisinden daha çok anne sütü alıyor. Bol bol sağıyorum iş yerinde. Beni görür görmez de memelerime saldırıyor.

İkisinde de meme reddi yaşamadım. Hatta ikisi de asla benim elimden biberon kabul etmediler. Ben yanlarındaysam daima meme istediler.

Giderek artacak bi süt cc si bu. Şırıngayla yada kaşıkla verilemez. Biberon dışında bi seçeneğiniz yok bence. Ben kullanmadım ama başka türlüsü mantıklı gelmiyor.

Nasıl da her şeyi zorlaştırıyoruz şu annelere.. Bu gerginlik yıpratıyor asıl bizi.

Emzik de verdim biberon da.. Arkadaşlarım kaşıkla, şırıngayla uğraşırken ben gayet rahattım. Oğlum da memeyi hiç bırakmadı.

Ben de evim yakın olduğu için gün içinde eve gelip emzirip ilgilenip işe geri geldim 1 yaşına kadar.
Evet 4 buçuk-5 ay civarı meme reddi yaşadı ama bu memeye tepki değildir. Etrafını algılamaya başlaması ile alakalıdır.
Ben bıraktırmamak için uğraştım. 2 dakika emip bırakırdı kaldırmaz resmen inek gibi üstüne abanırdım. Sağa yatıp solu verirdim mesela. 6 aya girmeden eskisi gibi emmeye devam etti. Etrafımdakiler "doydu demekki ver" dediğinde "hayır sakın alma doymadı o" diye tepki gösterirdim.

Şimdi ki doğal akışlı biberonlarla bebek memeden kopmuyor mesela.
Uzun süre aventin biberonunu kullandım. Uç delikleri ayına göre değişiyor..
Asıl önemli olan sizin stres yapmamanız.

Emziği 19 aylık, memeyi 23 aylık bıraktırdım ve ikisinde de zorlamadı oğlum. Çünkü kasmayan bir anneyim..

Son düzenleme:
Benim oğlum biberon alınca memeyi bıraktı.. Daha dogrusu 6 sene önceki cocuk doktorumun lafına bakıp bi mama bi meme verdim E tabi mamanın tadını alınca memeyi bıraktı.. 5 ay kadar emzirebildim..
Biberon daha kolay geliyor sanırım bebeklere.. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır mutlaka.. Sağlıkla büyüsün bebiş
Aslimda ilgisi yok..2 arkadasim var dogdugundan beri sadece meme veriyorlar ne emzik ne biberon girmedi bebekleri.ikisininda bebegi 4.ayda meme reddi yasadi.
Bu dönemle ilgili.
Ben mama ve mem bir gidiyordum..ayni 4.ayda meme reddi yasadi bebegim.
Tabi zor bi surec oluyor.

Sadece ilk 4 gün mama aldı bebeğim, onda da kuvezdeydi beslenme hortumu ile beslendi.
Evet biberon daha kolay geldiği için bırakıyorlarmış.
Biberonun kolay gelme gibi bir durumu yok çünkü biberonlar çok gelişti.bebek çekmediği sürece akıtmayan ve çok yavaş akıtan biberonlar var .

Benim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.

Gün içinde 2-3 saat arayla eve gitmeyecekseniz ve tam gün çalışacaksanız süt sağmanız şart.

Ben öğlen eve gidip emzirir ama öğleden önce ve sonra iki mememi de mutlaka sağardım. Yoksa bırakın 2 yaşını 1 yaşına kadar bile zor emzirirdim.
Tabi bizim şirkette doktor odası vardı oraya kapanırdım.
Ortam yaratın bir şekilde mutlaka..

Bende hastane çantama biberon koymamıştım.
Sezeryan sonrası sütüm gelmedi.
Doktorumuzun tavsiyesiyle( phlips aventin)
Biberonunu aldık biberondan sonra bile gögsümü kavraya biliyordu birazda biberona bağlı diye düşünüyorum ..
Bu arada ucundan çekmediği vakumlamadığı sürece süt gitmiyordu ..
Bide başı çok esnek ..
Tavsiyem o 6 aylık şuanda hala biraz biberon biraz anne sütü gidiyoruz öyle.

Ummarım ikna olurum buna. Benşm kuzenim de aynını söylüyor
yerinizdeolsam bunlara kafayi takip sütümü riske atmam ben okadar cok sey taktimki bebegime birazda sutum yetmedi aktif emziren bir insanken 5,aydan sonra 20 cc sutu zor guc cikariyordum hic bir seyi kafaya takmayin en onemlisi bu

işyerinde sütünü sağıp bence anne göğsüne yakın akışta olan biberonlarla verebilirsin sütünü,veya ara ara gidip emzirebilirsin yakınsa,özel şirkette olsa buna hakkın var.ben uzak olduğu için gidemedim ama 20 ay da emzirdim.inşallah sanada kısmet olur.mama verirsen işin rengi değişir ama.zaten birkaç aya kadar da ek gıda ya geçeceği için işin daha çok kolaylaşıyor.bunları takma sakın kafana,yapacağız dersen yaparsın.

Ben de sizin gibi hemen ise dönmek zorunda kaldım. hatta ben 2.5 aylikken bıraktım bebisimi buna ragmen Ilk alti ay bebegim sadece anne sutu ile beslendi kilo alımı da gayet iyiydi Allahin izniyle. ben de sutumu sagarak biberonla verdim. Öncelikle hastane tipi sut sagma pompalarindan kiralamanizi tavsiye ederim. Diğer aventmis falan hikaye (a ventin elektrikli pompasini da alıp denedim memnun kalmadim.). memeyi tam bosaltamiyorlar azalıyor git gide sut.

Ben medelanin lactina select pompasini kiralamistim. Memeyi tam boşaltıyor düzenli sagimda sut artıyor. Ikinci olarak biberonda da yine medela calma biberon kullandım. Medela calma biberonda sut akmıyor bebek sutu çekmek için anne memesindeki gibi emek harcamak zorunda bu nedenle meme reddi yaşanmıyor. Hatta avant naturel kullanmıştık ve bebegim kolaya alıştığı için mememi reddediyordu calma ile sorunu asmistim. Netten de bi arastir istersen. Şu an bebegim 1.5 yaşında Allahin izniyle hala emiyor çok sukur. Inşallah size ve tum annelere de nasip olur.

Son düzenleme:
Sağmazsanız süt azalır.
18 aya kadar sağım öneriliyor
En azından elle sağım yapın ki memeler uyarılsın.
Ayrıca biberon bir risk maalesef
Evet ben de elle sapım yapmayı düşünüyorum. Aslında yer olsa problem değil fakat yok. Tuvalette de en azından biriktiremesem bile uyarmak için 5er dk sağım yapmayı planlıyorum normal emme zamanlarında

Ilk bebegimde yasadik bu sorunu bi meme bi mama olmadi maalesef biberon galip geldi ancak biberonun verilme sıklıgida onemli acikcasi sık sık az emerse biberona alisabilir ama bi kere verip karnini iyice doyirsunlar birde biberonu ya uyaninca yada uyuyacakken verseler uyku sersemiyken ayirt edemeyebilir en guzel tavsiyem bu olacak. Gule gule buyutun bebeginizi
İşte maalesef 1 kez değil en az 2 en fazla 3 kez bensiz beslenecek.
Şu an sabah 10:30 da emmesi var saat 14:30 ve 16:30 da var benim iş saatlerimde. İşten 16:30 da çıkmayı planlıyorum. Bebeğin saatini umarım ayarlarım

Meme reddini mi soruyorsunuz?
Benim yaşadığım tam anlamıyla buydu.
Kafası göğsüme yaklaştığı an krize girerek ağlıyordu, ağzına tutturmaya çalışınca itiyor, kendini tırmalıyordu.
Meme reddi tam da böyle bir şey, çatlada da açlıltan almıyor.
Ben de cevap verdim diye anımsıyorum mesajınıza, değil mi?
Evet evet görüşmüştük. Zaman gösterecek bakalım. Allahım niyetimi biliyor ya inşalah sorunsuz atlatırım.

Canim ben 1 yila yakin anne memesi gibi biberonlar oluyo ya onunla verdim sutumu hem emzirdim hem biberon kullandim hic sorun yasamadik ama normal biberon kullanma anne memesi gibi olan medela marka almistim ben
Medela biberon mu yoksa kaşık şeklinde olanlardan mı?

Merhaba hanımlar,
Bu saatten sonra biberon alması zor.

Doğumdan hemen sonra biberon ile tanısan bebekler meme reddi yasar genelde, 3,5 ay sonra değil.

Merhaba hanımlar,

Normalde önce emzir sonra meme ver.Bebekler memeyi asla reddetmez ama her bebek aynı değil...

Back
X