Bebeğim, biten doğum iznim ve süt meselem

negatif birsey soylemek istemedim aslinda. anlamaya calismak icin sordum. onceligin bebeginin doymasi olsun. sen sutunu sag biberonla icsin. geldiginde de isten emzir. biberona alisirsa alissin. her bebek farklidir. kimi biberon gorunce meme istemez kimi ayni anda devam edebilir. yasayarak goreceksin.
:) zaten laçka olan sinirler nedeniyle alınganlık hadsafhada olabiliyor.
Öğlen eve gelip işten de 16:30 da çıkacağım. Gün içinde en azından öğlen beni emmiş olacak. Çok afaki durumda eve gelme yada bebeğin bana gelmesi de mümkün. Umsrım ağzının tadını bilen bir sıpadır da sütünü bırakmaz

benim kızımın yoğun bakım da kaldı biberon kullandı ama anne sütü mama değil bu önemli 2 hafta sürdü taburcu olduk emzirmeyebaşladım tuttu memeyi 4 aylıkken iş başı yaptım biberon içriemedim 3 ay sabah 8 akşam 5 arası aç öylece bütün gün agladı aç kalınca ttar dedik tutmadı biberonu ben işteyken oruç tuttuyordu resmen mama verdik onuda almadı biberondan ek gıdada almadı 1,5 yaşında ek gıda hala sıkıntılı yaşıyoruz 8 aylıkken tuttu biberonu sağdım 16 ay işiyerinde ben işyetken biberonla verdiler kafana takıpta olmıycağı oldurma sakın hazır mama verme bazı çocuk tadını sevip anne sütünü bırakıyor sakın pes etmede aç bırak yinedse sen evdeyken biberon vermeyin
Ahh kıyamam kuzuna. Mama vermek istemiyorum. Benim kuzum da erken doğdu 25 gün kuvezde kaldı. Ne olduysa bana o zamanda oldu. Ben ki doğum çantama emzik biberon yanında mama da alayım diyen kadındım. Günlerce bebeme dokunamayınca sağlığı iççin sütün kıymetini anladım.
Evet ben varken biberon vermeyeceğiz.

benim sütüm yetersiz olduğu için doğumdan itibaren mama takviyesiyle başladık. çok sık mama verildiği için açıkçası biberonu işime gelmişti. taa ki çocuğu mememe koyup feryat figan bağırdığını görünce kafam dank etti. memeti reddetti. ve kesinlikle ağzına sokmadı. nefret etti yani çocuk. lıkır lıkır biberon varken napsın beni haklı :( ama çok pişmanım.

Alıştırma bardağı deneyebilirsiniz. Ben de oğluma 2 aylık olunca emzik vermiştim ve 2 ay sonra bir daha dönmemek üzere emmeyi bıraktı. En büyük pişmanlığım oldu emzik.
Yaa çok üzüldüm. Bebeğim emzik alınca gazından kakasından daha rahat etti uykusu düzene girdi. Ben tokken ve büyük çoğunlukla sadece gece vermeye dikkat ediyorum. Uyuyunca da alıyorum. Rahat ve huzurlu ise emzik almadan uyuyor.
Çok ağlıyorsa emzikle sakinleştirip mememi tutturuyorum. Umarım hep böyle gider

Ben de sizin gibi hemen ise dönmek zorunda kaldım. hatta ben 2.5 aylikken bıraktım bebisimi buna ragmen Ilk alti ay bebegim sadece anne sutu ile beslendi kilo alımı da gayet iyiydi Allahin izniyle. ben de sutumu sagarak biberonla verdim. Öncelikle hastane tipi sut sagma pompalarindan kiralamanizi tavsiye ederim. Diğer aventmis falan hikaye (a ventin elektrikli pompasini da alıp denedim memnun kalmadim.). memeyi tam bosaltamiyorlar azalıyor git gide sut.

Ben medelanin lactina select pompasini kiralamistim. Memeyi tam boşaltıyor düzenli sagimda sut artıyor. Ikinci olarak biberonda da yine medela calma biberon kullandım. Medela calma biberonda sut akmıyor bebek sutu çekmek için anne memesindeki gibi emek harcamak zorunda bu nedenle meme reddi yaşanmıyor. Hatta avant naturel kullanmıştık ve bebegim kolaya alıştığı için mememi reddediyordu calma ile sorunu asmistim. Netten de bi arastir istersen. Şu an bebegim 1.5 yaşında Allahin izniyle hala emiyor çok sukur. Inşallah size ve tum annelere de nasip olur.
Ahh ne iyisiniz. İnşallah

Bebegim 11 aylik ve dogdugundan beri hem biberon hem emzik hemde gogusumu aliyor. Benim sutum hep az oldugu icin bastan beri biberonda kulladik. Emzigide hastanede vermeye basladim. Uzuldummu evet uzuldum sutum az oldugu icin, korktumda gogusumu istemez diye. Ama cok sukur hala azda olsa gogusumu emiyor.

Yapabileceginizi yapin, cok dusunup takarsaniz sudunuz azalir Allah korusun ve bebeginizin devam edecegi varsa edemez gogusunuzu almaya.

Siz sevginizi verin bol bol opun bebisiniz, Allah yardimciniz olsun.

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım

:) Beeeen! Benim oğluma 1 haftalıkken kendi isteğimle emzik verdim. Çünkü yeni doğan bebeklerin tek yapabildikleri şey emmek. Mutlu olur emer üzülür emer acıkır emer. Eee her ağladığında mememi veremeyeceğim yerler var. Ben emzige karşı degilim.Oglum şuan 18 aylık şuan emziği kendi istemiyor benim biraktirmama gerek kalmadı. Sadece uykusunda arıyor.

Onun dışında sütüm vardı ama bebeğim ilk başlarda güçsüz çektiği için doyamadan yorulup emmeyi bırakıyordu. Emmesi guclenene kadar kendimi sağdım ve ara ogunlerde mama destekli verdim. Hala daha meme biberonda mama (inek sütüne karıştırıp) ve normal yemek yeme şeklinde devam ediyoruz. Ama artık her şeyi yiyip iciyor o yüzden elimdeki mama bitince bir daha almicam. Zaten sutlu mamayı da sadece geceleri ya da sabah cok erken kalktigin da içiyordu.

Şuan memeyide bırakıyor. Sadece uykusu sıkıştırınca istiyor. Buna Biraz da ben alıştırdım. Çünkü artık dişleri olduğu için ve ceneside haliyle güçlendiği için meme uclarim yara olmaya başladı.

Ben elimden geldiğince beni bırakmaması için uğraştım. Ugrastimdan kastım sık sık emzirmeye çalıştım. ama bu birazda bebekle ilgili bi durum bence. Ne istediğini kendi seciyo. Bnm oğlum emmeyi bırakmak istemedi. Biraksaydida kendimi sağar yine sutumun kesildiği zamana kadar biberonla beslerdim. Anne sütünüde reddetseydi mama verirdim. Dünyanın sonu değil sonuçta napim ac mi birakim çocuğumu.

Seni emmeyecek diye korkmana gerek yok. Eskiden nasıldı bilmiyorum ama şimdiki biberon akış hızları ay ay degistigi için 0-6 ay biberondan oluk oluk süt gelmiyor. Benim bile çenem ağrımıştı çekerken:) severim böyle şeyleri denemeyi:) kendim denemeden hiç biseyi çocuğuma vermem zaten :)

Konuyu dağatmiyim biberondan cok gelmediği için memeyi bırakmamış olabilir benim oğlum. Ya da bırakmak istemedi bilemiyorum. Ama emebilecegi ne varsa hepsini ( meme emzik birberon) emdi bu yaşına kadar maşallah :)

İşte maalesef 1 kez değil en az 2 en fazla 3 kez bensiz beslenecek.
Şu an sabah 10:30 da emmesi var saat 14:30 ve 16:30 da var benim iş saatlerimde. İşten 16:30 da çıkmayı planlıyorum. Bebeğin saatini umarım ayarlarım
Bugun benimde dis randevum vardi sagmistim sutumu 3. Kez verdim hala emzirmedim icim rahat etmedi insallah alismaz biberona ama alismayan bebeklerde alismiyor piyango gibi bisey hangisi gelirse artik ancak sanmiyorum 3 kez de alissin

Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım

Bende bebeğim 3,5 aylıkken işe başladım. Ben alışsın diye 2. ay dan itibaren verdim biberon, dışarı gezmeye çıktığımızda felan. Avent in yenidoğan biberonunu kullandım ve meme reddi yapmadı. Anne memesine benzeyen bir sürü biberon var onlarla denemeye başlayın bence şansınızı. Yani bebeğim emmeyi reddetmedi şuan 5 aylık gündüz biberon gece meme olarak devam..

Benimki şu an 9,5 aylık.
Bende 3,5 aylıkken başladım. İşe erken başlayacağınız belliyse biberona alıştırmalıydınız bir kaç kez de olsa. Evde süt sağıp verebilirdiniz alışması için. Biberona da alışmak zorunda çünkü çok küçük ve siz yokken o anne sütünü almalı. Lansinoh biberon kullandım.
Benim bir göğsüm yara olduğu için ilk 2 ay hep sağdım emziremedim. Çok kötü günler geçirdim ağlaya ağlaya emzirdim. Biberona alıştı bir ara memeyi az emmeye başladı ama onu da çözdük . Sağdığım sütü dolaba koyuyorum ertesi gün ben yokken onu içiyor. Eğer sütünüz bolsa anne sütünü sağarak alıştırma yapın. Korkmayın memeyi reddetmez şu an çok küçük. Benim ki hala emiyor eskisi gibi olmasa da.
ayrıca iş yerinizde süt sağmanız problemse süt izniniz varsa süt izninde evinize gidip emzirip gelebilirsiniz ev yakınsa. Bu hakkınız var

Alıştırma bardağı deneyebilirsiniz. Ben de oğluma 2 aylık olunca emzik vermiştim ve 2 ay sonra bir daha dönmemek üzere emmeyi bıraktı. En büyük pişmanlığım oldu emzik.
Alıştırma bardaklarından baktım ama hep 6 aydan başlıyır sanki küçük hiç görmesin. Bir de onların ağzı üçgen ve üç delikli. Bir tane küçük var bende akışı çok hızlı.

Bebeğim 6 aylık. Annem bakıyor. Hergün işyerinde sütünü sağıp anneme bırakıyorum. O sütü ertesi gün bebeğime veriyor. Aventin cam biberonunu kullanıyorum. Meme reddi gibi bi durum olmadı bizde. Ben eve gittiğimde de bebişimi emzirmeye devam ediyorum.
Evde ben de emzirmeye ve sağmaya devam edeceğim. İnşallah başarırım

Benim oğlum 2,5 aylıktı, kızım ise 29 günlüktü işe başladığım zaman. Yaşanan meme redlerinin temel ve en yaygın sebebi emzik ve biberon kullanımı ama her emzik ve biberon kullanan bebekte bu yaşanmıyor.İki çocuğuma da mama vermedim ama anne sütünü biberonla aldılar. Avent marka kullandım ikisinde de.

Diğer tarafta ikisine de emzik vermedim. Oğlumda denedim almadı. Oğlumu emziksiz büyütünce kızımda o topa hiç girmedim. Aslında benimki üşengeçlikti, resmen bıraktırmaya üşendim :)

Şu an oğlum 28 aylık, kızım ise 6 aylık.

Oğlum 14 aylıkken biberonla gündüz anne sütü almayı tamamen bıraktı. Hala emziriyorum, akşamları işten gelince emiyor.

Kızım ise, ek gıdaya başladı ama eskisinden daha çok anne sütü alıyor. Bol bol sağıyorum iş yerinde. Beni görür görmez de memelerime saldırıyor.

İkisinde de meme reddi yaşamadım. Hatta ikisi de asla benim elimden biberon kabul etmediler. Ben yanlarındaysam daima meme istediler.
Biberonu ben vermemeyi düşünüyorum. Annem yada kayınvalidem verecekler. Benim iş yerinde bol bol sağma durumum yok maalesef. Tuvalette en azından göğüsleri uyarmak adına 5 er dk sağım yapmayı hedefliyorum bakalım

Nasıl da her şeyi zorlaştırıyoruz şu annelere.. Bu gerginlik yıpratıyor asıl bizi.

Emzik de verdim biberon da.. Arkadaşlarım kaşıkla, şırıngayla uğraşırken ben gayet rahattım. Oğlum da memeyi hiç bırakmadı.

Ben de evim yakın olduğu için gün içinde eve gelip emzirip ilgilenip işe geri geldim 1 yaşına kadar.
Evet 4 buçuk-5 ay civarı meme reddi yaşadı ama bu memeye tepki değildir. Etrafını algılamaya başlaması ile alakalıdır.
Ben bıraktırmamak için uğraştım. 2 dakika emip bırakırdı kaldırmaz resmen inek gibi üstüne abanırdım. Sağa yatıp solu verirdim mesela. 6 aya girmeden eskisi gibi emmeye devam etti. Etrafımdakiler "doydu demekki ver" dediğinde "hayır sakın alma doymadı o" diye tepki gösterirdim.

Şimdi ki doğal akışlı biberonlarla bebek memeden kopmuyor mesela.
Uzun süre aventin biberonunu kullandım. Uç delikleri ayına göre değişiyor..
Asıl önemli olan sizin stres yapmamanız.

Emziği 19 aylık, memeyi 23 aylık bıraktırdım ve ikisinde de zorlamadı oğlum. Çünkü kasmayan bir anneyim..

Ben de bir çok konuda rahatım da bu süt işi beni gerdi. Daha doğrusı temel neden hayay şartları nedeniyle erkenden işe başlayacak olmanın pişmanlığı.

Aslimda ilgisi yok..2 arkadasim var dogdugundan beri sadece meme veriyorlar ne emzik ne biberon girmedi bebekleri.ikisininda bebegi 4.ayda meme reddi yasadi.
Bu dönemle ilgili.
Ben mama ve mem bir gidiyordum..ayni 4.ayda meme reddi yasadi bebegim.
Tabi zor bi surec oluyor.
Anlaşılan bu 4. Ay atak dönemine geliyor ve bir çok değişken bebeleri etkiliyor.

Gün içinde 2-3 saat arayla eve gitmeyecekseniz ve tam gün çalışacaksanız süt sağmanız şart.

Ben öğlen eve gidip emzirir ama öğleden önce ve sonra iki mememi de mutlaka sağardım. Yoksa bırakın 2 yaşını 1 yaşına kadar bile zor emzirirdim.
Tabi bizim şirkette doktor odası vardı oraya kapanırdım.
Ortam yaratın bir şekilde mutlaka..
8:30 da mesaim başlıyor. 12 de öğle arasınsa evde olacağım. 1.5 saat izni ne zaman kullanacağım karar vermedim. İşe başlayınca bebek belirleyecek.

Back
X