BEBEGİM BÜYÜYENE KADAR.. YARDIM TECRUBELI ANNELER

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Kızim 6 aylik eski konulsri okuyanlar bilir emmiyo beni ve ek gida deniyoruz onuda almıyo.Bnde pek zorlamiyorum burdan okudugum kadariyla zorlamamam gerekiyomus.Peki simdi yemese ilerde buyuyunce yermi.Yani yemek yemeyen bi cocuk olurmu.Bide neyle besliycem ben bu bebegi simdi.6 ay anne sutu verdim simdi yok.Ek gidada almiyo.Peki neyle beslencek.Tecrube sahibi arkadaslar ve anneler yardimci olun cok zor durumda kaldim

Canım ek gidadan kastin nedir ?
Her bebeğin malesef damak zevki farklı
Evde kendin mesela meyve pureleri hazırla
6 aylık aslında ne versen yer ama
Yemeyen çocuk zor benim oğlum 4 yaşında
Sebze hayatta yemez ama ete bayılır

Yani sebze meyve pureleri corba yogurt muhallebi kahvalti resmen yemiyo.Agzini kilitliyo resmen acmiyo

Doktora götür yada sağlık ocaklarında bilgilendirirler, devam sütüne başlayabilirsiniz

Yemeği eğlenceye çevirebilirsin mesela uçak geliyo. Ay ay beneğimin ağzı hanimiş nasıl yemek yiyomuş bümüşmü gbi

Yemeği eğlenceye çevirebilirsin mesela uçak geliyo. Ay ay beneğimin ağzı hanimiş nasıl yemek yiyomuş bümüşmü gbi
Her sebekligi yapiyorum hic faydasi yok.Agzini acmiyo .Bugun hemsiremiz gunde 2 cay bardagi kadar ek gida almasi gerek dedi 2 cay kasigi almiyo

Arı mama verdim ben
Çünkü devam sütlerinin hiç birini sevmedi yemedi

İştah açıcı bir şeyler önerdi mi doktorunuz?
Bir de mutlaka sevdiği bir tat vardır onu bulun gerekirse bir müddet onu yedirin...
Sonra o sevdiği şeye yavaş yavaş diğerlerini katarsınız..
Biz de ek gıdaya 4. ayda başladık..
6 aydan sonra bir çok şeyi veriyordum..
O zamanlar en çok yoğurdu seviyordu diğerlerine itiraz ediyordu ama ben diğerlerini yavaş yavaş yoğurduna katarak vermeye başladım..
Böyle böyle her şeye alıştı maşallah şimdi hiçbir şey seçmiyor yiyor..
Bir ara iştahsız bi 10 günü oldu gerçekten acaip zorlandım o ara..
Doktorumuz vitamin ve balık yağı verdi..
İştahını güzel açmıştı toparlanınca bıraktık şimdi de iyiyiz..

mama ya da devam sütü vericeksin canım ... benim bebekte 6 aylıkken bişi yemiodu ... doktora gore acıksın bak nasıl yıycek muz elma yoğurt dene bol bol bebekler şekerli şeyleri sever muzu sevebilir...

Dun aksamda ari mama denedik onuda yemedi.Sizin 6 aylikmi
Yok şimdi 1 yaşında ama 6 aylıkken de vermişimdir arı mama
Devam sütlerini denedin mi ? bi marka yemediyse pes etme bir diğer markanın devam sütünü dene

mama ya da devam sütü vericeksin canım ... benim bebekte 6 aylıkken bişi yemiodu ... doktora gore acıksın bak nasıl yıycek muz elma yoğurt dene bol bol bebekler şekerli şeyleri sever muzu sevebilir...
Acken zaten hep aglar hic yemez sadece anne sutunu seviyo

mecburen seveceği şeyi bulacaksın canım yoksa bu boyle devam eder...

Ari mamayi sulu yapip biberona koysan icmezmi yogurt icine muz koy elma rendele ben alti aylikken bunlari yediriyodum.devam sütü filan pes etme surekli dene illaki yiyecek

Ari mamayi sulu yapip biberona koysan icmezmi yogurt icine muz koy elma rendele ben alti aylikken bunlari yediriyodum.devam sütü filan pes etme surekli dene illaki yiyecek
Kafam cok karisik.Kimi diyo tattir yeter ogün olarak yemesine gerek yok kimi diyo kesin yesin zorla .Napcam bilemedim

Önce sen rahat olacaksın panik yapmicaksin.corbalardan yemeklerden az ver tadını alsın yeter istemiyorsa usteleme.dediğim gibi meyveli yogurt yap ver mamayi kaşıkla yemiyorsa biberonla ver bebelac kahvaltı mamasi var kızım çok severdi gece yatarken bile yapardım biberonla icerdi onuda tavsiye ederim

ek gida ne veriyorsun?
biz havuc patatesle baslamistik.
havucu haslayip kasigin ucuyla bikac kere versen yeter,bak alerjisi var mi sonra patatese gec mesela..butun sebzeleri tek tek azar azar denemen lazim.
sonra karistirip corbalar yapabilirsin.
icine hasladigin tavugun etin suyundan ekle vitamin degerini arttir.
bebekler balkabagini cok sever,ben yemeyenini gormedim.
sonra meyvelere gec,biz muz ve elmayla basladik.
muzu bebekler cok sever genelde.
sonra gece mamalarina gecebilirsin,bi suru markanin degisik kasik mamalari oluyor,ozellikle aksamlari ver ki rahat uyusun.
yogurt ben 9 aylikken basladim vermeye.

suan yememesi normal,damaklarini kontrol et,sertlesmisse dis gelecektir yakinda.

ve yemeyen cocuk acikti mi yiyor..belki 2 gun ac duruyor ama tutup elinden seni buzdolabinin oraya goturup agliyor bile.

Kizim boyleydi ben sinir krizi gecirirdim 3 yasinda oldu simdide yemegi 2 saat yanaginda tutuyor degisen birsey olmadi.dr.her yolu denedi her turlu vitamin istah acici piyasada ne varsa aldik.sonuc ben daha az sinir krizi geciriyorum

benim oğlumda yemiyordu hala daha yemiyor bir yediğini ertesi gün yemiyor ama çok şükür sağlıklı

Kızım 4.5 aylıkken ek gıdaya geçtik,anne sütüyle birlikte tabi. Temel besin anne sütüydü,ek gıda tadımlıktı o dönem. Sizde en az 1 yaşına kadar anne sütü yoksa devam sütü ve yanında ek gıda olarak devam etmelisiniz. Zaten 2 kaşık yer 3 kaşık yer sonrasında süt içer bu aylarda,zamanla miktar artar.
Ne verebilirsiniz konusuna gelince.
İlk etapta günlük sütten minik porsiyonlarda yoğurt mayalayın. Mesela sabah minik bir kavanoza yada çay bardağına mayalayın uyanınca,3-4 saat sonra tutar yoğurdunuz yedirebilirsiniz.
Bunun dışında muhallebi yapabilirsiniz süt yerine devam sütü ekleyerek. İrmik yada pirinç ununu su ile pişirip ılınınca devam sütünü ekleyip yedirebilirsiniz.
Meyveleri cam rendeden geçirip,suyunu verebilirsiniz yine kaşıkla yada biberonla ama bu dönemde teker teker verin,karıştırmayın meyveyi,elmaysa elma,armutsa armut. Asitli (portakal,kivi vb meyveleri bir kaç ay sonra verebilirsiniz henüz erken)
Ek gıda aldığı için suda icmeli bebeğiniz.
Bizim ilk yaptığımız corba,kabak,havuç,patates'i biraz pirinçle haşlayıp ,çok az zeytinyağı ekleyip tuzsuz olarak yedirdiğimiz çorbaydi. Tavuk ve et suyu ile de corba yapabilirsiniz tanesiz olacak şekilde.
Tuz,şeker,salca 1 yaşına kadar eklemedim ben kızımın yemeklerine.
Meyve fileleri var onlardan alıp içine elma,armut dilimleri koyup eline verebilirsiniz hem dişlerini kaşımış olur.
Mercimek, tarhana çorbalarına 8 aydan sonra geçtik.
Biraz daha katı yiyebilir 8 aydan sonra. Bu sebeple taneli yiyecekler vermeye başlamıştım. Sonradan zorlanmadım çiğneme konusunda.
Peynirli,yumurtalı,zeytinli kahvaltı şekline 8 ayda geçtik. (Yumurtanın sadece sarısı veriliyor 1 yaşına kadar)
9 ayda makarna haşlayıp,tabakla önüne koydum,kendi eline alarak yedi mama sandalyesinde. Önde 8 tane dişi vardı. (Diş durumuna göre hareket edebilirsiniz)
Yine bu aylarda muhallebilerine kuru meyve ve kuruyemiş rondodan cekip ekledim ben,besleyici olması açısından.
İlk aklima gelenler bunlar. Bebeğiniz miktarı zamanla arttırır. Siz 1 kaşıkta olsa yedirin,doymak değil alışmak amaç. Zaten mideleri küçücük. Zamanla daha cok yer. Yeterki alışsın. Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…