bebeğim çok asileşti

• Konu Sahibi Konu Sahibi vega4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ahahahsh büyümüşte küçülmüş

Benim minik ergen oğlum da öyle 20 aylık oldu numaradan gözünü kısıp ağlıyor bir de zorluyor yaş aksın diye o zaman gülmemek için zor tutuyorum kendimi şöyle totosunu ısırmak geliyor içimden2 yaş sendromu sanırım bir de azı dişleri çıkmaya çalışıyor onun huysuzluğu da var, geçecek diye umut ediyoruz ailecek canımızı acıtan oyunlar oynamaya başladı saçımı eliyle evirip çevirip saç saç diye söyleniyor. Çok sinirli bir şey oldu istediği şey olmadığı takdirde dişlerini kendini sıkıp bağırıyor. Şu aralar hangi ağlama daha etkili diye farklı ağlama şekilleri de çıkarmaya başladı. Sesli ağlama, sessiz ağlama, boğuk ses tonuyla ağlama, gözlerinde yaş gelircesine ağlama, yaş gelmeden ağlama, kendini morartana kadar bağırarak ağlama vs

kız çocukları daha hanım oluyor sankı ne zaman kız çocuğu görsem hep daha hanım hanımcık gelir bana ben hiç bizimki gibi davranışları olan kız çocuğu görmedim

senin yaşadıklarının birebir aynısını yaşıyorum,
duvar üstünde yürümeye çalışan, koltuklara yanlardan tırmanan, iğne ucu kadar yerlerden geçmeye çalışan, nerde delik mazgal vs gibi değişik bişey varsa üzerine atlayan birbuçuk yaşında bir kızım var.
ve uyku nedir bilmeyen

ayrıca onunla ilgilenmediğim zaman numaradan kendine zarar veriyor, ya çekmeceye parmağını kıstırır, ya düşer ya da başını biryere çarpar
içinde keşfetme heyecanı var, yaptıkça mutlu oluyor,
büyüyor annesi çocuğun, sen onun enerjisini atacak keşfedeceği şeyler yap yoksa oyuncak çözüm değil...

Erkek adam o , buldugu boslugu dolduracak tabikide annesi

Saka bir yana ufakken ilimli sakin cocuklar buyudukce hircinlasiyor
Kucukken hircin olanlarda sakinlesiyor
Zamanla hersey düzelir azck sabir....

Benim bebeğim 5 buçuk aylık şimdiden başımı şişirdi durmadan bağırıyor ilgi istiyor demek ki daha zor günler bizi bekliyor

kız çocukları daha hanım oluyor sankı ne zaman kız çocuğu görsem hep daha hanım hanımcık gelir bana ben hiç bizimki gibi davranışları olan kız çocuğu görmedim
Kesinlikle hayır! Kızlar cadı caddııı

nasıl davrandınız peki
Asla vurmadim korkutmadim oyun oynadim gezdirdim surekli yapma cis dedim zararli srylere diger dagitma ve yaramazliklara karismadim dagitti kimseye gitmedim sokaklarda gezdik oglumla parklarda gezdik vurmada vardi kafa atiyodu oda kendi kendine gecti ama ben sakin davraniyodum ogluma seviyodum surekli opuyodum zamanla oda sakinlesti 2.5 yasinda simdi

Ona zarar verecek seyleri hayirdan anlayana kadar kaldirdim birde tv bile yukseye koydum bi eve girsem ev sahobine sunlari kaldiralim diyodum zaten cok yakinlarima gidiyodum

Zor gebe kalmis biri olarak allah nasip ederde evladimi kucagima alirsam hasret cektigimden sanirim
bende gulumseme ve heyecan yaratti bu durum biran gozumde canlandirdim hernekadar zor olsada keyfini cikarin bence kizlar, :)

bizim oglanda 26-27. aya kadar devam etti sonra duruluyorlar merak etmeyin.
sakin kalmak lazim,mumkunse 2 yas civari oyun grubu veya yari zamanli krese gonderin enerjisini atsin okulda.
havalar isininca bol bol parka bahceye cikarin.

Benimki 4,5 yaşında şu anda bir koltuktan diğerine zıplıyor,taklalar atıyor,amuda kalkıyor

Oğlum kreşteyken bütün gün hanım hanımcık oturan kızım da ona uyuyor birlikte kuduruyorlar. Ben de size naklen yayın yapıyorum

Anne değilim. Heyecanla olmayı bekliyorum. Geçen bi psikoloğu dinledim. Bebek deyip geçmeyin taa ilk günden nasıl davranirsaniz öyle karşılık alirsiniz demişti. Hızlı konuşmayı,hızlı altını acmayin,,hızlıhareket etmeyin,hhızlı yemek yedirmeyin gibi. Unutmayın ki siz bir aynasiniz ve karşınızda her hareketinin ezberleyen ve benimseyen biri var diye eklemişti. Belki yardımcı olur size bu gorus.

Herseyine izin verme. Mesela koltuk, sehpa'nin üzerine tirmanmasina izin verme. Ilk basta uyar, ondan sonra sert bir dil ile, biraz sesini yükselterek onu sehpa'dan kaldir. Bir daha yaparsa ceza ver, mesela bir dakika evin kösesinde dursun. Sonrada tekrar yanina git, yaptigi yalnis oldugu icin ceza verdigini söyle.

Ayni zamanda sik sik parka götür, oyun grubuna götür. Onun yasindakiler icin dans grubu gibi seyler varmi bilmiyorum fakat o sekilde stresini atabilir. Diger cocuklar ile oynayabiliyorsa demek ki biraz sosyal olmaya ihtiyaci var. Istersen yarim gün kres'e yolla. Ordada hem arkdas edinip hem biraz yorulur. Sende evdeki islerini hal edersin :)

Benim kızım çar diyimde için rahatlasin:) valla 1 yaşına kadar sessiz çocuk 1 yaşından sonra felaket yaramaz oldu koltuk tepelerimi bizim tepemizmi inat dersen o biçim gören herkes bu ne kadar hareketli diyo şimdide amuda kalkiyo düşün 3.5 yasında.tabi zamanla biraz daha iyiye gidiyo sabir

Erkek adam o , buldugu boslugu dolduracak tabikide annesi

Saka bir yana ufakken ilimli sakin cocuklar buyudukce hircinlasiyor
Kucukken hircin olanlarda sakinlesiyor
Zamanla hersey düzelir azck sabir....
aminn inşallah sakinleşir

15 aylık daha teyzesi evde karışmıyorum ama misafirlikte kısıtlıyorum

bizimkşde sağa sola kafa atıyor yada beni görünce yalandan düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…