Bebeğim çok gazlı ne yapacağım?

benim bebeğimde gazlıydı gaz problemi genelde 2. haftada başlıyor ve 6-8 haftada tavan yapıyor resmen çok şey denedim (tabi hepsi doktor kontrolünde) önce zinco ve metsil damla hiç bir işe yaramadılar daha sonra pankreaoflat, infacol ve biogai aynı anda kullandık. onların mı faydası oldu kızım 3. ayı bitiriyor ondan mı bilmiyorum.

Ama bazen bebeğim açlıktanda ağlıyormuş cok şiddetli ağladığından ben gaz sancısı sanıyordum. Conformil mamayı bırakıp smilac kullanmaya başladım çünkü kızım tadını sevmemeye başlamıştı şimdi çok iştahla yiyip karnı doyuyor artık ağlamalarda kesildi.

Acemilik işte :)

Zinco,sab siblex,bioga,gaz kremleri,cdleri herseyi denedim denedim denedimm lutfen yardim edin bas edemiorm bu gazla ben

Zinco,sab siblex,bioga,gaz kremleri,cdleri herseyi denedim denedim denedimm lutfen yardim edin bas edemiorm bu gazla ben

badem yağını dene canım. mama veriyorsan biberondan dolayı da çok hava yuttuklarına daha gazlı olabiliyor bebekler.benim oğlum da 1.5 aylık badem yağı hem gazı hem tuvalet sorunu için iyi geldi.biberona 3-4 damla damlatıp mamasıyla birikte veriyorum.emziriyorsan ağzına damlat emzirmeden hemen önce.bundan önce de bio gais denedim o ilaçta iyi geldi.ama ufak bir şişe ve fiyatı bana yüksek geldi.badem yağının da iyi olduğunu görmek ve doğal br yöntem olması açısından da badem yağını tercih ettim.gerçi her bebekte aynı şey iyi gelmeyebilir bünyeleri farklı sonuçta.mecburen deneme yanılma yapmak zorunda kalıyoruz.ılık saf zeytinyağı ile ayak altlarını ve karnını ovmakta fayda verebiliyor.biberonla besliyorsan biberonu en doğru şekilde tutmakta önemli.yanlış tutuş şekli bebeğin daha çok hava yutup daha gazlı olmasına sebep.emziriyorsan yemeklerine kimyon at, bolca kimyon da hem senin hem bebeğin gazını alıyor.:emir_bebek::3:

ayyyyyyyy canımm yaaa yerim onu :):):):52: tatlım kasıklarına hafif masaj yap 2 ayağınıda yukarı çekkk pıt pıt çıkacaktır em,in ol :49: benm çocuğum yok ama çok ii bi gözlemciyimdir :):):):):):):):24:

Canm her yontemi denedm emziriorm mama sadece iyi uyumasi icin veriyorum o da zaten dr bronws un gazli bebeklere ozel biberonundan kullaniorm bioga pahali ve cok az 2 hafta dir sabahlari sab siplex aksam bioga gece zinco verioruz bide humananin antikolik kremiyle masaj bu sekilde biraz daha rahatldim bide kenime ozel careler urettim kizilcik aldm bunu hosaf yaptim az sekerle kendim iciorm gunde bir tatli kasigi kizima veriorm bazende kayisi hosagi veriorm bu sekilde gunler gecio ama cok uzuluorm yalnis bisi yapmaktanda korkuorm

Nurse harveysı denedınizmi etkili bir ilaç
Canm evim gazli bebege dair bulunabilcek her ilactan var eczaneye gidip hepsini bi anda alip hatta 600 tlye yakn para verdim inanki ama gulme:) esim cok guldu cnki ama napayim caresizliktenn.Aldm ama daha kullanmadm 2 sonra kullanilio dedi biri bana oyuzden bebegim suan 52 gunluk bilmiorm dedm sap ve bioga bitsn ona baslayim diorm cocuguma zarar verirmi bilmiorm

merhaba cnm benim bebeğimde 40 günlük ve çok gazlı bir bebek çaresini şu şekilde bulduk;
ben kendim melisa ve papatya çayı karışık içiyorum
bebeğin ayaklarına ve göbeğine her banyodan sonra masajla ELMA YAĞİ sürüyorum
ayrıca doktorum simpleks ve bio gaia verdi damla olarak hergün bunları veriyorum artık gazını daha rahat çıkartıyor

gazın tek sebebi emdiği hava, o yüzden özellikle biberonla emzirirken dik konumda ve dikkatli emzirmek gerekiyor

Arkadaşlar merhaba, bebeğim 1,5 aylık ve aşırı derecede gazı var, ne yapacağımızı şaşırdık, dün gece saat 12 den sabah 7 ye kadar durmadan ağladı, bu kadar ağlaması normal mi? Doktora götürdük sabah bir hastalığı yok dedi, tavsiyelerde bulundu. Bir de ben ilaç kullandığımdan emziremiyorum mamayla besleniyor yavrum. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum nolur bana yardımcı olun, çok üzülüyorum.

Mama anne sutunden cok gaz yapiyor malesef. Ben 5 gun icin rahatsizlandigimdan emziremedim. 5 gun mama vermek zorunda kaldim. O 5 gun cok zorlandik. Bir de hangi mamayi veriyorsun? Ilk basta kullandigimiz mama cok kotu yapti bebegi. 3. Gun neocate verdik, aglamalari cok azaldi. Sut alerjisi olabilir; neocate gibi laktoz icermeyen mama deneyebilirsin.

benim de iki aylık bebeğim var.15 gün öncesine kdar biz de aynıydık.ama günde 3 kez birer çay kaşığı kimyon çayı verdim,ben de içtim şu an iyi şükür.bir de seninki mama alıyormuş,mamasının içine karıştırıp verebilirsin.bir de acı elma yağı çok rahatlatıyor.her altını açtığımda sürüyorum,karnına ve ayaklarına masaj yaparak.hemen gazını çıkarıyor.Allah kolaylık versin...

gazdan çok çekmiş bir anne olarak ilk tavsiyem dr. browns marka biberon.Bu biberon içerdeki havayı v ermediği için çocuğa biraz rahatlatıyor. birde uzun demeler sayesinde tavsiye üzerine kullandığım sab simplex damla ...benim kızım o kadar çok gazlı bi bebektiki ıkınmaktan göbeğini kanatmıştı.İnanılmaz faydasını gördüm gaz sıkıntısı yüzünden gece uykusuzluğunu bir kere dahi yaşamadım bunlarla beraber.şiddetle tavsiye ederim... :52:

Zagen o biberonu kullanıorm canm bende kızımda aynı şeyi yaşadık göbek fıtığımı bile oldu bu ayda ama ilaçlar dan bana nurse harveys azcıkda olsa etki etti ama fitiller vs oo hiçbişey çözüm olmadı:(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım mamayı değiştirmeyi deneyebilirsin benimkide mamayla büyüyo birsürü mama var netten bak hemde hesaplı ayakları her zaman sıcak olsun üstü ince olsada ayaklarına giydir çorapları patikli donlardan giydir sab simplex diye gaz ilacı var ondan al baya işe yarıyor bizimkide böyle doğduğundan beri iki buçuk ay falan akşam 19.30 sabah 4.30 ağlardı gayet normal kolik bu bebek anne karnından dünyaya geldiği için çok şaşkın daha kendinde değil zaten sabredeceksin sinirlerin bozulunca onun sürekli ağlayacağını boşuna kendini yıpratmaman gerektiğini düşün emzik ver fön makinesi sesi aç ben öyle yapıyodum ve gazı olduğunda bile uyuyodu acıktığında uyumuyodu bitek o seste ağlıyodu iyice kızdığın zaman başka odaya git bi 5-10 dk bırak ağlasın ağlaya ağlaya büyüyecekler zaten ayaklarını her altını değiştirdiğinde hareket ettir karnına doğru birde benim bebğm kakasını yapamazdı ondanda çok ağlardı kakasını ne zamandan ne zamana yapıyo düşün hergün çok miktarda yapıyosa oda onu rahatsız eder bebek bu ağlar en ufak bi sıkıntıda bu günlerin geçeceğini düşün ben mahvolmuştum resmen burda okuyodum 6. aya kadar gazla uğraşanlar var bizimki şükür 3. ayda bitti tükendi şimdi çok acıkınca ağlıyo bitek o kadar umarım en yakın zamanda geçer mahvediyolar insanı

Canm geç cvp verdiğim için üGünüm bildirimlerimde göremedim msjını sap siblex bize çözümolmadı malasef sadece nurse harveys biraZ iyi geldi mamaları değiltrdim sürekli am ozmanları hatrlamak bile inan korkutucu;)ama şuan tüm gaz ilaçlarını bıraktm kızım 95 günlük oldu gazını kendi yapabiliyor kakasında zoorlanıyor tek dr da mama yiyen çocckşarda olabilceğini söledi su vermemi istedi bikaç tatlı kaşığı su veriyorm.Ama hala aglama krizleri bitmiş değil akşam hal gazlı zamanlarındaki gibi çok ağlıo dr muayanesinde hiç bir sorun çıkmadı sağlıklı şükürler olsn aama aglamak kronik olabilr dedi 5.ayda geçer dedi eğer geçmzsse bebeğinizde muhtemelen ağlama hastalığı var dedi;(((

Ayrıca benm bebeğimde gaIndan dolayı göbeğini kanattı ve göbek fıtığı çıktı hala ara ara gaz sorunu yaşıoruz ama eskisi kadr çok değil şükürler olan sadce çok ama çok ağlıo

Canim bizde cok cektik bu gaz sancilarindan gece gunduz agliyodu simdi 3 aylik oldu bitti coksukur.size tavsiyem sab simlex damlayi gunde 3 defa ac karinla 6 damla vermen ve gunde 2 yada 3 defa humana bitki cayi var bebekler icin gaz sorununu gideriyo 100 cc kadar veebiliyosun ve altini her actiginda elma yagi ve bademyagiyla karnina yan bosluklarina asagi dogru masaj yapman cok ise yariyo biz oyle kurtulduk o sancilardan hemen etkisini gosteriyo ama bu uc islemi kesinlikle kobin olarak kullanman gerek tek tek kullanildiginda bi ise yaramiyo ben cok denedim umarim bian once biter sancilariniz

Ha birde belden asagisini mutlaka battaniyeyle sarin bacaklari ayaklari usudugu zaman bizimkide o gun sabaha kadar gaz sancisi cekiyo ayrica mamayida sicak ilik vermek lazim hafif soguga donuk oldumu o da cok gaz yapiyo ilik sicak arasi olmali ben bu sekilde cozumler buldum deneyin hemen farkediceksiniz gazin azaldigini

Back
X