Valla hareketlilik konusunu bilmem ama hareketsiz bebekler hakkında fikir sahibiyim :) Benim kızım karnımda çok hareketsizdi ilk adam gibi tekmesini 24. haftada hissettim neredeyse. Her kontrolde muhakkak uyuyor olurdu. Ne çikolata yemem ne hareket etmem kar etmezdi. Muayneye hangi saatte gittiysem sonuç değişmedi.
Doğdu sonuç tembelin önünde gideni. 10. ayda diş çıkardı 11 aylık emekledi 13 aylık yürüdü her derdini anlatmasına rağmen az kelime söylüyor. Acayip ehli keyif. Yatarken sere serpe yatar biberonunu tutmaz emziğine bile elini uzatmaz ağzını uzatır. Hatta bir ara korktum bu çocukda bişey var motor gelişiminde bir problemmi var diye ama herşeyi normal çok şükür. Zaten doktorun önünde hiç öyle değil çok atılgan bütün nazı bize.
Anne karnındaki şekilleri karakterlerinin tam yansıması olmasa da en azından ilk doğdukları zamanda anne karnındaki alışkanlıklarını devam ettirdikleri doğru. Mesela benim kızım karnımda son zamanlarda gece 11 ile 01:00 arası hıçkırırdı. Dogruğunda 2 ay aynı saatlerde hıçkırdı diyebilirim.