Bebek Beslenmesi bebegim cok huysuz lutfen bir fikir verin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
42
3
38
35
Bebegim 3 aylik ilk doğduğundan beri sürekli ağlıyor infantum kolik gaz sancısı var 1 haftadır hafifledi şimdide istahsizligi var gece Surekli uyanıyor. Çok daraldim aranızda boyle olanlar varmı?

Bebeginiz emiyorsa surekki sagio verin uyumadigi icin emmek istemiyor olabilir.. bol bol rezene icin sutunuze gecer biraz sakinkesir bana doktor demisti denemekte fayda var allah sabir versin

Doymuyorda olabilir canım mama ver az da olsa.Ayrıca kronik gaz sancısı 6 aydan önce geçmez ağladığı zaman fön makinasının sesini kaydet telefona dinleterek uyut rahatlatır.sırtını hafif hafif sıvazla.Biraz sabır canım biraz büyüsün rahatlarsın

ben de aynı durumları yaşadım. kendi yemeklerine de kimyon koy. bebeğinin gazını azaltır. kolik bebeklerde ilk 6 ay
çok zor, inşallah uykusu düzelir. sakin olmaya çalış. sen ne kadar stresli olursan bebeğin o kadar huzursuz olur.

Yediginiz yemeklere kimyon ekleyin bir de bio gia diye bi ilac kullanmistim tamamen bitkisel cok ise yaramisti bol masaj yapinuyku oncesi banyo iyi gelir ve sabir diliyorum 4.ayda rahatlar insallah merak etmeyin gaz sancisi illa ki gecer bikac ay sonra unutursunuz bile :)

Merhaba benim kizimda da vardi ve 3 ayliktan sonra yavas yavas duzeldi. Biz bu durumlarda aksamlari mutlaka mama veriyorduk buyuk ihtimalle doymuyordu. Philips gaz yapmayan biberonlar var onlardan almistik. Ayrica fon makinesi olsun sakinlestirici muzikler olsun cok yardimini gorduk. Birde gaz masajini yapiyorduk. Bebeginizin ayaklarini cok sicak tutmalisiniz. Bizimki kiz oldugundan doktor ayaklarinin 3 kat olmasini soylemisti. Gaz masajini yaparken ellerinizi isitip yapin veya utuyle bir havluyu hafif isitip ama hafif olacak (karin kismi cok hassas cok sicak kesinlikle olmaz) kiyafetlerinin uzerindeyken koyun. Sonra biraz masaj yapip bacaklari kaldirdiginizda gazini kolay cikartacagini gorursunuz. Buyuk ihtimalle gazdan uyaniyor bebisiniz.

Ayrica gaz masaji icin youtube dan videolari izlemenizi tavsiye ederim.

Çok tesekkur ederim yorumlarını için fakat iştahı kesildi çok iştahlı bir bebekti mama dahi yemez oldu yediginide kusuyor. Durumlar çok kötü anlayacağınız gazi için zinco damla kullanıyorum

Kusuyorsa reflu olabilir. Yastigini yuksek koyun. Olmadi reflu yastiklari var doktoruyla konusup oyle birsey deneyebilirsiniz

Ben zaten 1 aydır rezene iciyorum içecek olarak çayı bıraktım artik Ama yinede bi ilerleme yok

Bebegim 3 aylik ilk doğduğundan beri sürekli ağlıyor infantum kolik gaz sancısı var 1 haftadır hafifledi şimdide istahsizligi var gece Surekli uyanıyor. Çok daraldim aranızda boyle olanlar varmı?
arkadaşım benim kolik bir bebeğim var şu an 5 aylık biraz düzelme var 6. aya girdiğinizde inşallah düzelme olacak rahatlayacaksın kusması gazdandır diye düşünüyorum aç olduğu için uyanır gazı olduğu için uyanır mama olarak antikolik mamalardan vererek geceleri bir nebze rahatlayabilirsin onun dışında yok rezeneymiş yok kimyonmuş otmuş çöpmüş hiç birii hiç bir işe yaramadı bizde fön makinesi bir süre işe yaradı ama sonra acı bir tecrübeyle fön sesinden korktuğunu daha doğrusu artık ani seslerin hepsinden korktuğunu farkettik eğer yalnız değilsen bizde işe yarayan malesef sadece battaniyenin içine koyup sallamak oldu o da her zaman işe yeramıyor birde sürekli kucagımda belli bir ritimde şarkılar uydurup söylüyorum onlar biraz işe yarıyor kucağına aldığında da bebeğin sırtını göğsüne dayayıp gezdir masaj diyorlar güzelde bebek çatlayacak gibi ağlıyor o şekilde yatırıp masajda yapılmıyor ki sancıdan ve açlıktan uyuyamaz uykuyamadığı için huysuz olur iştahı kalmaz tabi bunlar bizim yaşadıklarımız senin ki farklı olabilir

arkadaşım benim kolik bir bebeğim var şu an 5 aylık biraz düzelme var 6. aya girdiğinizde inşallah düzelme olacak rahatlayacaksın kusması gazdandır diye düşünüyorum aç olduğu için uyanır gazı olduğu için uyanır mama olarak antikolik mamalardan vererek geceleri bir nebze rahatlayabilirsin onun dışında yok rezeneymiş yok kimyonmuş otmuş çöpmüş hiç birii hiç bir işe yaramadı bizde fön makinesi bir süre işe yaradı ama sonra acı bir tecrübeyle fön sesinden korktuğunu daha doğrusu artık ani seslerin hepsinden korktuğunu farkettik eğer yalnız değilsen bizde işe yarayan malesef sadece battaniyenin içine koyup sallamak oldu o da her zaman işe yeramıyor birde sürekli kucagımda belli bir ritimde şarkılar uydurup söylüyorum onlar biraz işe yarıyor kucağına aldığında da bebeğin sırtını göğsüne dayayıp gezdir masaj diyorlar güzelde bebek çatlayacak gibi ağlıyor o şekilde yatırıp masajda yapılmıyor ki sancıdan ve açlıktan uyuyamaz uykuyamadığı için huysuz olur iştahı kalmaz tabi bunlar bizim yaşadıklarımız senin ki farklı olabilir
kolik olduğuna nası karar verdi doktor.. Bnm bebeğimde çok ağlıyor özellikle akşamları.

kolik olduğuna nası karar verdi doktor.. Bnm bebeğimde çok ağlıyor özellikle akşamları.
benim ki öğleden sonra akşam üstü gibi her gün başlıyordu ağlamaya kesintisiz 2-3 saat yorgun düştüğü 1-2 dakika hariç her gecede 8-8:30 gibi başlayıp 3 saat falan ağlıyordu diğer ağlamadığı saatlerde ise sadece kucakta yürüttüğümüzde susuyordu ama saatleri gelince ister kucakta koş ister takla at hiç bir işe yaramıyor çok çok ağlamadığı sadece ağladığı zamanlarda dikkatini çekmek için parmak şıklat bakalım benimkinde nefes almasına yetecek kadar işe yarıyordu benim bebişin bir de ağlayınca katılma sorunu varda ama sen önce bir dene bakalım açlıktanmı ağlıyor yada uyutmakta geç kalıyor olabilirsin bir anda ağlar gün içinde birçok uyaran aldıkları için akşam daha çok ağlaması normal olabilir yoruluyordur uykuya geçemiyordur belki eğer bu değilse gazımı var ya da reflüsümü var dr ayırtetmek için sana yardımcı olacaktır veya sadece böyle bir bebektir bizimki gibi önce tüm rahatsızlıkları elemek lazım

benim ki öğleden sonra akşam üstü gibi her gün başlıyordu ağlamaya kesintisiz 2-3 saat yorgun düştüğü 1-2 dakika hariç her gecede 8-8:30 gibi başlayıp 3 saat falan ağlıyordu diğer ağlamadığı saatlerde ise sadece kucakta yürüttüğümüzde susuyordu ama saatleri gelince ister kucakta koş ister takla at hiç bir işe yaramıyor çok çok ağlamadığı sadece ağladığı zamanlarda dikkatini çekmek için parmak şıklat bakalım benimkinde nefes almasına yetecek kadar işe yarıyordu benim bebişin bir de ağlayınca katılma sorunu varda ama sen önce bir dene bakalım açlıktanmı ağlıyor yada uyutmakta geç kalıyor olabilirsin bir anda ağlar gün içinde birçok uyaran aldıkları için akşam daha çok ağlaması normal olabilir yoruluyordur uykuya geçemiyordur belki eğer bu değilse gazımı var ya da reflüsümü var dr ayırtetmek için sana yardımcı olacaktır veya sadece böyle bir bebektir bizimki gibi önce tüm rahatsızlıkları elemek lazım
ağlamayı seviyor sanırım :( gaz problemimiz vardı zaten ama çıkarsada ağlıyor yani.. Aç değil,eminim çünkü kusuyor fazlasını.. Gazdan uykuya geçemiyor ben uyutuyorum,ağlayarak kalkıyor sürekli sallıyorum,pusette anca öyle

ağlamayı seviyor sanırım :KK43: gaz problemimiz vardı zaten ama çıkarsada ağlıyor yani.. Aç değil,eminim çünkü kusuyor fazlasını.. Gazdan uykuya geçemiyor ben uyutuyorum,ağlayarak kalkıyor sürekli sallıyorum,pusette anca öyle
gaz çıkartması gazı olduğu anlamına gelir aslında pusette uyuyor düz yatakta yatmıyorsa bu da gaz yada reflüden dolayı olabilir kusması gazdanda olabilir ama tabi yine en iyi dr bilir ağlaması bir şey anlattığını düşündürdü bana sonuçta onların konuşması ağlamak bir de kaç aylık bebeğin buna görede değişir durumlar :)

gaz çıkartması gazı olduğu anlamına gelir aslında pusette uyuyor düz yatakta yatmıyorsa bu da gaz yada reflüden dolayı olabilir kusması gazdanda olabilir ama tabi yine en iyi dr bilir ağlaması bir şey anlattığını düşündürdü bana sonuçta onların konuşması ağlamak bir de kaç aylık bebeğin buna görede değişir durumlar :)
66gunluk :)

Ha
Gazlı bebekse ağlaması kusmasi kabızlığı sürekli emmek istemesi veya açmış gibi saldırması varsa birde uyku problemi bunlar kolik belirtileri

Back
X