Bebeğim çok mu tombik kızlar? 32.haftadayım adetime gore,16ekim yani.ama ultrason ölçümlerine göre 8 gün falan önde.Kilosu 2kilo 50 grammış boyu da 43 cm.Doktor haftasına gore kilolu dedi korkuyorum sezeryan olurum diye
canim valla bende 30 haftama yakinken gittim 1200 gr dediler suan 32 haftaligim kendihesabima gore doktorlara gore 33 haziranin 9 unda gitcem 34 35 haftalikken yani o zaman kac derler bilmiyorum .. ama sanmiyorum ya bisey olmaz bazi cocuklarin gelisimi onde olabiliyor..
Bebeğim çok mu tombik kızlar? 32.haftadayım adetime gore,16ekim yani.ama ultrason ölçümlerine göre 8 gün falan önde.Kilosu 2kilo 50 grammış boyu da 43 cm.Doktor haftasına gore kilolu dedi korkuyorum sezeryan olurum diye
canım benim de 32. haftada 2 kiloydu. Haftaya gidicez tekrar ben de merak ediyorum. Benimki de önde. Bakalım hayırlısı sorcam doktora sezeryan mı olur kilosu epey artmışsa duruma göre... Merak ediyorum
Etrafıödakiler normal diyor, ayrıca doğumdan önce soylenen kiloyla doğduktsn sonraki kilonun uyuşmadğnı daha az veya çok çıktığını söyleyenler var. Tek korkum sezeryan olmsk, hayırlısı bakalım
korkma canim bana doktorum iri demisti hatta konu actim suan 31+3 um.
30+6 da 1 kilo 411 gram ciktik 1.5 bile degil.
bence endise etme ben 3850 ile dunyaya normal geldim ve eminim 4 kilo olup normal dogum yapan insanlar vardir.
Eskiden 4 kiloda normal doğum oluyormuş, şimdi 3500'a gelince veya biraz geçince hemen sezeryandan bahsediyorlar.Sezeryan derlerse bir başka doktora daha danışacağım valla.
Eskiden 4 kiloda normal doğum oluyormuş, şimdi 3500'a gelince veya biraz geçince hemen sezeryandan bahsediyorlar.Sezeryan derlerse bir başka doktora daha danışacağım valla.
benimde 32. haftada 1800 dü kilosu normal dedi senin bebişinde normaldir sonuçta her bebek aynı değil demekki gelişimi önden gidiyo korkmana da gerek yok kilolu diye sezeryan olması şart değil annem kardeşimi 5500 kilo doğurdu normal doğumla düşün yani gerçi ölümlerden dönmüştü ama olsun sonuçta çıkarabildi:):):)
Ultrasonlar çok net bilgi vermiyor ne yazık ki. Farkettiyseniz kilonun gözüktüğü rapor kısmında +-bir değer yazar. Ben 34. haftada gittiğimde bebeğim 2900 gr idi yanında +-450gr yazıyordu. Doktor sorun var demediyse sorun yoktur :)
Bence normal benmki otuz iki haftalikken 2. 160 gramdi boyuda 47 cmdi. Suan kirkinci haftadayim gecen hafta uc kilo bes yüz altmis gramdi iki gün sonra kontrolüm var bakalım bebeğin başı asagida normal doğum gözüküyor şimdilik ama son dakika ne olur bilemeyiz yanliZ bna bebeğin iri olduğunu soyledi doktorum