- Konu Sahibi Dumadumadum
-
bu tür sitelerde çok farkediyor gramları kiloları vs.
Gebelik org da 560 gram olması gerekirken başka bir sitede 500,başkasında 510 şeklinde devam edip gidiyor.
Ortası yok yani.
Deneyimli arkadaşlar bu haftalarda sizin bebekleriniz kaç gramdı.
Doktorum normal diyor ama annem panikletti beni.
e o zaman sende şöyle düşün şekerim:500-560 arası dersekkkk)
507 normal değerler içerisinde=)yanii napıyoruzz üzülmüyoruzzz ))
Merhaba kızlar.
Henüz 24+3 günlük hamileyim.
22+4 günlükken doktorum muayenede bebeğimin 507 gram olduğunu söyledi.
Annemle konuştuğumda ,annem bebeğin zayıf olduğunu ufak olduğunu söyledi.Moralim bozuldu.
Sizce oranı çok mu az :44:.Ocağın 15 inde 7 aylık olacağım.O gün birsonraki kontrolüm var zaten.
Şurda Allah kısmet ederse yaklaşık 3 ayım kaldı.
3 ayda bebeğim 3 kiloya erişir mi sizce.:26:
Bebeğimin kilolu olmasını istiyorum inşallah.Bunun için tavsiyeleriniz var mı bana?
Şunu ye bunu yeme gibi?
Bide bebeğimin boyunu doktor söylemedi.Bu ultrason kağıtlarında nerede yazar acaba boyunun kaç olduğu?
Merhaba kızlar.
Henüz 24+3 günlük hamileyim.
22+4 günlükken doktorum muayenede bebeğimin 507 gram olduğunu söyledi.
Annemle konuştuğumda ,annem bebeğin zayıf olduğunu ufak olduğunu söyledi.Moralim bozuldu.
Sizce oranı çok mu az :44:.Ocağın 15 inde 7 aylık olacağım.O gün birsonraki kontrolüm var zaten.
Şurda Allah kısmet ederse yaklaşık 3 ayım kaldı.
3 ayda bebeğim 3 kiloya erişir mi sizce.:26:
Bebeğimin kilolu olmasını istiyorum inşallah.Bunun için tavsiyeleriniz var mı bana?
Şunu ye bunu yeme gibi?
Bide bebeğimin boyunu doktor söylemedi.Bu ultrason kağıtlarında nerede yazar acaba boyunun kaç olduğu?
Valla bebek kilolu olur ise, yani cok kilo aliyor ise diyabet riski var, sekere dikkat etmek gerekiyor ozaman.
Zayif veya az kilo aliyor ise kordon dolasimina bakarlar, eger akim normal ise bebegin genetik yapisindan kucuktur demektir, kordonda bir sorun var ise onunda caresine bakmaya calisirlar.
Yani anlayacaginiz bebek ne kucuk ne buyuk olacak, kilolu bebek saglikli bebek anlamina gelmiyor.
Benim kizimda geriden geliyor, simdi her hafta kontrollere baslayacagiz bu yuzden, sali gununden itibaren haftada bir. Kordon dolasimina bakilacak, ama dolasim normal ise gelisimide normal demekmis, kucuk olsa bile.
:) E gramı 600 olan bebekler varsa napıyoruz üzülüyomuyuz :)
İnşallah normal değerler içerisindedir dediğiniz gibi ya.
Siz de hamilesiniz sanırım kaç gram bebeğiniz.Hayırlı olsun buarada.
Bence bebeğin gayet normal 22+4 de benim bebeğim 550 gr dı çok çabuk kilo alır artık sen stress yapma yemene dikkat et bende hep acabalar içindeydim şimdi 38+0 da 3600 53 cm çıktıoğlum bakalım kaç doğacak önce sağlık çünkü senin bebeğinde tahminimce 3000 ü rahat bulur hatta geçerde bak demedi deme :)güzel bi gebelik dilerim yediklerine çokkk dikkat test ettim ben :)
:) Ay ne sevindim şimdi bu örnekle.
İnşallah 3 ü geçer dediğiniz gibi.
Önce sağlık evet .Sağlıklı olsun da kilo dert değil aslında.
Peki siz bebeğe yarasın diye ekstra bişeyler yediniz mi.
Bi tanıdğım sürekli yaban mersini yemiş bebeği 4 kg olmuş.
Yaban mersini tavsiye ediliyor bebeğe yaraması için.
Siz nasıl besleniyorsunuz acaba?
benim duyduğum ve uyguladığım protein ağırlıklı beslenmek(bir ara kilo alımı durmuştuda) böyle toparladım.
bide kivi ve muz diyorlar.
bu hamileliğimde daha hiç kivi yemedim.alayım bari
Muzu yasakladı doktorumşekeri yükseltiyor diye.
Kivi yemeye de yeni başladım sıklaştırayım bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?