Bebegim dibimden ayrilmiyor

Siddetle ne alakasi var anne olarak cok ilgiliymisimki demekki benden ayrilmiyor kotu muamele giren cocuk hic o kisinin yanina gidermi cok cok sukur 7 aylik oldu ve erken dogum riskim oldugu halde kimseye gondetmiyor ve bakiminida cok guzel yapiyorum
Canim yalniz birseyi duzeltmek isterim.cocugun anneye yapismasi annenin cok ilgili oldugunu gostermez tam tersine annenin cocuga guvenli baglanmayi saglayamadigini gosterir.

evet uzmanlar temasın da iyi olduğunu söylüyorlar
ama ben kudurmasaydı o kadar almazdım herhalde
aferin içinden de

bu arada ne çabuk 3 ay olmuş maşallah
yok dışımdan birşey deyip de arkamdan konusturmak istemem banane:)
annesi o sonucta

evet 4 . ayına girdi abla oldu artık

Aynen oyle evdede durmak istemiyor gecen disari cikmak istiyodu gorumcem hemen altimizda oturuyor esim oraya iniyodu oda indi 10 dk sonra aglayarak ciktilar

Yurumeye basladi biraz baya yuruyor evin icinde
Maşallah erken yürümüş.
Yani bu şekilde bir düzen kurmalısınız.
Onu oyalayacak şeyler bakın internetten, oyun kurun.
Ama dikkat süreleri çok kısa oluyor, benimki 1buçuk oldu kendi 10 dakika falan oyalanır o da ben de ayaktaysam.
Anneanneye göndermek çok mantıkli, 2-3 saat gitse bile çok iyi gelir, vicdan yapacak bir şey yok.

11 aylık , daha bebek. Dış dünyaya ne kadar açık görünselerde, aslında anneye fazlasıyla bağlı oldukları dönemler.
Onun hakkı aslında şuan kucak :) Yeni bebek geldiğinde , birinci bebeğe haksızlık yapan annelerden olmayın lütfen.

Evet kucak zor olabilir ancak yerde aktiviteler yapmaya alistirabilirsiniz yavrunuzu.

Ev işi hep olur, bitmez. Yemek gecistirebilir ama yavrunuzun tam " alma , üretme " temelinin atıldığı bu dönem asla gelmez.

Çocuklar geleceğimizin aynası.

Savaşta barışta bu zamanlarda işleniyor.

Anneanne ya da babaannede geçecek zaman verimli olacaksa bırakın gitsin. Bebek doğduğunda gonderdiginizde daha kötü olur.
En azından şimdiden alışır.

Merhâba benimde öyle 15 aylik oglum hep peşimde yapcak bişey yok çok yoruluyo insan ama

Bebegim emme reddi yasiyordu cabaladim emmeye basladi sonra ertesi gun hapini bilemedigimden hamile kaldim emziremedigim icin hala onun pismanligini yasiyorum oglum kendikendine kesildi gelisimi beslenmesi cok guzel kaliteli vakitleri cok yasatiyorum ona onune oyuncaklari dokup te gitmiyorum yani

Keske
Siddetle ne alakasi var anne olarak cok ilgiliymisimki demekki benden ayrilmiyor kotu muamele giren cocuk hic o kisinin yanina gidermi cok cok sukur 7 aylik oldu ve erken dogum riskim oldugu halde kimseye gondetmiyor ve bakiminida cok guzel yapiyorum

O zaman neden şikayet ediyorsunuz ?

Çocuğunuz size bağlı değil “bağımlı”.
Yani endişeli bi bebek.
Kademeli olarak ona güven aşılamalısınız.
İlk gün 1dk , ikinci gün 3dk gibi sürelerle ona sakin ve yalnız kalmayı öğretmelisiniz.
Beraber bir süre oynayıp , yanından ayrılmalı. Ama belirttiğim sürelerde -kademeli olarak artarak -gelmelisiniz.
“Annem gelecek” düşüncesi oluşmalı.
Bu dönemlerde yerleşen düşünceler gelecekteki karakterini çok etkiliyor.
Bilginize.

Ay
Alıştırma değil. Benimki 4 yasında hala kucak istiyor

Ben burada en çok 11 aylık bebeğe hakverdim. Oral dönemde bir bebek daha etrafını keşfediyor. Ne bekliyordunuz ki?

Kesin ikinci kaza ile olmuştur ne diyelim.
Benim 18 aylık oğlum bile hep yanında istiyor çok normal sizi istemesi.

Ama bilin ki bir bebek 3 yaşından önce sabretmeyi, anlatılanı mantık çerçevesinde direk uygulamayı bilmez. İkinci bebek ile ilgilenirken aklınızda bulunsun.

Canim yalniz birseyi duzeltmek isterim.cocugun anneye yapismasi annenin cok ilgili oldugunu gostermez tam tersine annenin cocuga guvenli baglanmayi saglayamadigini gosterir.
Evimiz sobali oldugu icin o usumesin diye baska odalara cikarmiyorum cikmiyorumda gun boyunca beraber oynuyorum yemegini yedirip uyutuyorum oglen uykusunda bile beraber yatiyiruz aksama kadar ac kalip yemek yapamayinca esim disardan biseyler aliyor artik ondan ayrida hicbiryere gitmem bu sekilde guvenini sagliyamiyorsam vay halime

Bu konuda maalesef yapilck bisi yok benimde 16 aylik oglum var o da ayni durmda wc ye gidiyorum kapinin onunde ben cikana kadar agliyor bende care bulamadim

19 mu

Elinden tutup yurut
Bende ayni internetten beraber oynucagimiz oyunlara bakarim egitici oyuncaklar siparis ettim onlarla oynariz ama dediginiz gibi cabuk sikıliyorlar

Zaten şiddet derken sizin gördüğünüz şiddetten bahsettim ve evladınızın da etkilendiğini yazmışsınız ,çocuğunuza kötü davrandığınızı nerde söylemişim ben göremedim de? bu şartlar da neden hamile kaldığınızı merak ettim, çocuğunuz size güvenli bağlanmamış bunu da göz ardı etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…