Biz yer sofrasinda yedigimiz icin sofraya alissin diye masa almadim bir kere eli yandi ondan sonra da korktu gitmiyorMama sandalyesi, park felan yokmu? Onun icinde cocuk nasil sobaya gelsin? Onu gectim, sobanin önüne birsey koy, ulasamasin. Baska bir üyeye katiliyorum. Kademeli olarak cocugun tek basina kalmasini ögretmelisin.
Eğer kızınız alınmayınca çığlık kıyamet koparan, kendini kusturana kadar ağlayan bir bebek olsaydı bunları yazıyor olamazdınız :)
Hahaha, ay beni güldürdünüz. Ama o kusma haline gelinceye kadar zaten bircok seye alismis olmuyor mu? Yani dogdugundan beri kusmuyor degil mi? Ben mesela kizimi dogdugundan beri gerektiginde parkina koyardim, dönercesine öyle bakardi. Yada annemlere birakip hic degilse esim ile restorana felan giderdik. Yani kizim ile 24 saat beraber degildim. Buda bir etken oldugunu düsünüyorum.
Yok olmuyor inatçı bebek hep inatçı oluyor..
Hani bazı anneleri diyor ya büyük çok usluydu küçük çok fena diye. Ya da tam tersi..
Benim kv der mesela. Eşim için çok mızmızdı hep ağlardı diye ama kb çok usluymuş "leğene koyardım oyuncaklarıyla saatlerce dururdu" diye.. 2 bebeği büyüten de aynı kadın. Neyi yanlış yapmış olabilirler ki?
Her bebek ayni büyümüyor ki. Yani ben simdiden ilerde eger ikinci bir cocugum olursa, neleri daha farkli yapacagimi düsünüyorum. Yani kim bilir kv'de ilk cocugunda daha korumaciydi, ikincisinde tecrübe ile daha relax olmus olabilir.
Bu arada senin ile konusurken his ediyorum, ikinci cocugum bu laflarim hepsini geri yutturacak
Daha çok ufak size ve güvene ihtiyacı var benim ki daha yeni yeni 1 senedir yanımdan ayrılıyor ilk 2 yıl emzirme dönemi 2 ve 4 yaşsa karakter güven kendini tanıma dönemi Allah yardımcınız olsun ama Bebeğinizin 2 yıl hakkı vardı süt sağlığının bakımındanMerhaba 11 aylik erkek cocugum var 7 aylikta hamileyim oglum evde dahil heryerde kucagimda oyun oynarken bile yerde basinda oturcam misafirliktede zaten kucagimdan inmiyor yoruldumben agirlastim ilk baslar kolaydi gunlerim yaklastikcada cok yoruluyorum ne bamyo wc mutfak heryerde pesimde kucagima gelmek istiyo bi is zaten yapamiyorum ona bisey hazirlarken bile kuca konusan bi cocuk olsa konusarak belki halledebilirim ama anlamiyorda anneme flnda gondermek istemiyorum ozluyorum yardim edin napmam lazim
Mutfaga fln gidiyorum ama kendimize bisey hazirlamaya degil bebegime mama corba fln yapip hemen geliyorum hemen aglayinca esimle hastane kontrolune gitmekten baska bi yere gidemedim henuz esimde goturmez zaten oglumi parka bile goturmezBen o yorumu görmedim henüz. Nasil ayni oda'da kaliyorlar? Hicmi gezmiyorlar? Hicmi konu sahibi tek mutfaga gitmiyor? Yada ne bilim hazir anneanne varken cocugu birakip es ile atiyorum sinemaya gitmek?
Elbette her cocuk kendi karakteri ile doguyor ancak egitimde cok önemli. Cocuk güvenli baglanmaz korkusu ile cocuktan ayri durmuyorlar anneler. Ki bu güvenli baglanma olayi yalnis anlasildi da neyse. Binlerce takipcisi olan pedagog "babalar bebek konusunda ilk 2 yil yardim etmesin, en fazla haftada bir bez degistirsin" diyebiliyor.
Hali ile bircok kadin bu konuda (tabi bide annelerin üzerine asiri derecede cevre baskisi eklenirse) cok kafa karisikligi yasadi ve kanimca yalnis yöntemlere bas vurdu.
Ay sagolun halimden anlayan bi siz oldunuz gercekten bundan sonra oyle yapicamBuradan kimseye düşmez kimin ne zaman hamile kalacağını belirtip akıl vermek. Ne haddimize yahu?
Konu sahibi, yakın birinden yardım almalısınız. Gelsin, sizinle kalsın, üçünüz birlikte oyalayın bebeğinizi. Arada siz de dinlenirsiniz. Benim kızım da 11 ayını doldurmak üzere. Ve dediğiniz gibi bana bağlandı son zamanlarda. Üstelik çalışıyorum, sömestr tatilindeyim. Bu hafta gün aşırı babannesine bırakmayı planlıyorum. Siz de gün içinde yarım saat, bir saat vs bırakmaya başlayın. İkinize de iyi gelir.
Allah sağlıkla kavuştursun miniğe e.
Benimde hamilelige alismam cor zor oldu benimde ilk isim sipralll5 aylik.kizim var 2.5 aylik hamileyim coooooooookkkk zor afff ! Basa geldi iste istemememe ragmensimdiden ne yapacM diyirum ilk isim spiral taktirmak sanirim. Annene gondermelisin konu sahibi ne olacak ki
Olan olmuş kız şiddet görüyormuş sahip çıkanı da yok döven adam zorla beraberde olur tek kuruş parada bırakmaz evine bundan sonrası için öneriler verilse daha iyi olur bencede ben ilk mesajım için pişman oldum yaşını ve yaşadığı şiddeti ögreninceKendi kusurlarıyla saklambaç oynayıp başkalarının kusurlarıyla yakalamaç oynayan insanlar burada kime neyi nasıl ve neden yaptığı konusunda hesap sorup ahkam kesmeye çalışıyor .
İyi de konu sahibi bayan " niye ikinciyi yaptım çok pişmanım " dememiş ..
Ama konunun asıl içeriğinden çıkıp her zaman ki gibi" yapmasaydın ! " tarzı cevaplar geliyor .
Delik deşik edilip eski konuları ne gördüğü şiddet kalmış
Ne de anneliğinin sorgulanmadığı bir tek cümle
Merak etmeyin insan tek bir çıcukla bile tır çarpmış gibi feleği şaşıyor
Kaldı ki bayanda kabul etmiş bunu
Çocuk desen neredeyse doğum kanalına girdi girecek
Gerçekler aşikar fakat geç bir zaman dilimi artık
O yüzden moral bozmak , strese sokmak yerine tavsiyeniz varsa verin
Ha yoksa kalabalıkta etmeyelim.
Kendi eşine zorla canı istedi diye sahip olan insanlar varOlan olmuş kız şiddet görüyormuş sahip çıkanı da yok döven adam zorla beraberde olur tek kuruş parada bırakmaz evine bundan sonrası için öneriler verilse daha iyi olur bencede ben ilk mesajım için pişman oldum yaşını ve yaşadığı şiddeti ögrenince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?