Bebegim dibimden ayrilmiyor

Buradan kimseye düşmez kimin ne zaman hamile kalacağını belirtip akıl vermek. Ne haddimize yahu?

Konu sahibi, yakın birinden yardım almalısınız. Gelsin, sizinle kalsın, üçünüz birlikte oyalayın bebeğinizi. Arada siz de dinlenirsiniz. Benim kızım da 11 ayını doldurmak üzere. Ve dediğiniz gibi bana bağlandı son zamanlarda. Üstelik çalışıyorum, sömestr tatilindeyim. Bu hafta gün aşırı babannesine bırakmayı planlıyorum. Siz de gün içinde yarım saat, bir saat vs bırakmaya başlayın. İkinize de iyi gelir.

Allah sağlıkla kavuştursun miniğe e.

Mama sandalyesi, park felan yokmu? Onun icinde cocuk nasil sobaya gelsin? Onu gectim, sobanin önüne birsey koy, ulasamasin. Baska bir üyeye katiliyorum. Kademeli olarak cocugun tek basina kalmasini ögretmelisin.
Biz yer sofrasinda yedigimiz icin sofraya alissin diye masa almadim bir kere eli yandi ondan sonra da korktu gitmiyor

Eğer kızınız alınmayınca çığlık kıyamet koparan, kendini kusturana kadar ağlayan bir bebek olsaydı bunları yazıyor olamazdınız :)

Hahaha, ay beni güldürdünüz. Ama o kusma haline gelinceye kadar zaten bircok seye alismis olmuyor mu? Yani dogdugundan beri kusmuyor degil mi? Ben mesela kizimi dogdugundan beri gerektiginde parkina koyardim, dönercesine öyle bakardi. Yada annemlere birakip hic degilse esim ile restorana felan giderdik. Yani kizim ile 24 saat beraber degildim. Buda bir etken oldugunu düsünüyorum.

Yok olmuyor inatçı bebek hep inatçı oluyor..
Hani bazı anneleri diyor ya büyük çok usluydu küçük çok fena diye. Ya da tam tersi..
Benim kv der mesela. Eşim için çok mızmızdı hep ağlardı diye ama kb çok usluymuş "leğene koyardım oyuncaklarıyla saatlerce dururdu" diye.. 2 bebeği büyüten de aynı kadın. Neyi yanlış yapmış olabilirler ki?

5 aylik.kizim var 2.5 aylik hamileyim coooooooookkkk zor afff ! Basa geldi iste istemememe ragmen simdiden ne yapacM diyirum ilk isim spiral taktirmak sanirim. Annene gondermelisin konu sahibi ne olacak ki

Her bebek ayni büyümüyor ki. Yani ben simdiden ilerde eger ikinci bir cocugum olursa, neleri daha farkli yapacagimi düsünüyorum. Yani kim bilir kv'de ilk cocugunda daha korumaciydi, ikincisinde tecrübe ile daha relax olmus olabilir.

Bu arada senin ile konusurken his ediyorum, ikinci cocugum bu laflarim hepsini geri yutturacak

Ya da birinci neymiş ki Allahım! dedirtecek

Arada bir ben de düşünüyorum neleri yanlış yaptım nasıl yapabilirdim diye ama gelişiminden, uyku düzeninden tut, oyun oynamasına kadar her bebek farklı bir insan işte.
Ben uyku konusunda çok az düzenlemeye gittim çok şükür oğlum uyku huysuzu bir bebek değil. Ama inatçı bir bebek olduğu doğrudur.

Daha çok ufak size ve güvene ihtiyacı var benim ki daha yeni yeni 1 senedir yanımdan ayrılıyor ilk 2 yıl emzirme dönemi 2 ve 4 yaşsa karakter güven kendini tanıma dönemi Allah yardımcınız olsun ama Bebeğinizin 2 yıl hakkı vardı süt sağlığının bakımından
Ailelerden yardım alın çocuğunuzu kimseye yatıya göndermeyin

Mutfaga fln gidiyorum ama kendimize bisey hazirlamaya degil bebegime mama corba fln yapip hemen geliyorum hemen aglayinca esimle hastane kontrolune gitmekten baska bi yere gidemedim henuz esimde goturmez zaten oglumi parka bile goturmez

Çocuğunuz 1 yaş sendromu yaşıyor bu normal bir durum, yapmanız gereken onu annenize, babasına yada güvenebileceğiniz birisine 1-2 saat bırakmak.

Ay sagolun halimden anlayan bi siz oldunuz gercekten bundan sonra oyle yapicam

Yavrucağa acıdım, siz bezmişsiniz daha ona yetemezken çok az ara ile ikinciye hamilesiniz.Şimdi böyleyseniz bebek doğduğunda ne yapacaksınız?Çocuğun şuan daha size çok ihtiyacı varken dışlanmış hissedecek.Bir yardımcı bulmak en mantıklısı belkide.

Siz hamile kaldiniz diye o bebek ne yapsin butun cocuklar 1,5 yasina kadar kucak isterler qz veyq cok. Alistirmakla ne alakasi var ya. Oglum 2 yasinda dustugunde yada agladiginda korktugunda ws. Hala kucak istiyor alistirdigim icin mi hayir tabiki

Benim bi arkadasimda ilk bebegi kucukken ikinci bebegine hamile kalmis.ikinci bebek dogunca ikisiyle de basa cikamamis buyuge babanne bakiyor simdi.cocuklari da cok aktif hareketli dur durak bilmeyen cocuklar bazilari elestiriyor nasil verdin babanneye diyorlar kendi de yetemedim diyor.bana da sakin oglun buyumeden ikinciyi dusunme bile diyor.keske siz de birz bekleseydiniz.

Şimdi ki çocuklar anneyle büyüdüklerinden ona bağımlı oluyorlar normal canım aile büyüğünden yardım almalısın...Allah kolaylık versin

Kendi kusurlarıyla saklambaç oynayıp başkalarının kusurlarıyla yakalamaç oynayan insanlar burada kime neyi nasıl ve neden yaptığı konusunda hesap sorup ahkam kesmeye çalışıyor .
İyi de konu sahibi bayan " niye ikinciyi yaptım çok pişmanım " dememiş ..
Ama konunun asıl içeriğinden çıkıp her zaman ki gibi" yapmasaydın ! " tarzı cevaplar geliyor .
Delik deşik edilip eski konuları ne gördüğü şiddet kalmış
Ne de anneliğinin sorgulanmadığı bir tek cümle
Merak etmeyin insan tek bir çıcukla bile tır çarpmış gibi feleği şaşıyor
Kaldı ki bayanda kabul etmiş bunu
Çocuk desen neredeyse doğum kanalına girdi girecek
Gerçekler aşikar fakat geç bir zaman dilimi artık
O yüzden moral bozmak , strese sokmak yerine tavsiyeniz varsa verin
Ha yoksa kalabalıkta etmeyelim.

Olan olmuş kız şiddet görüyormuş sahip çıkanı da yok döven adam zorla beraberde olur tek kuruş parada bırakmaz evine bundan sonrası için öneriler verilse daha iyi olur bencede ben ilk mesajım için pişman oldum yaşını ve yaşadığı şiddeti ögrenince

Kendi eşine zorla canı istedi diye sahip olan insanlar var
İnsanların arkasını düşünmeden konuşmak bencede hiç doğru değil
Yaşam şartını bilmeden karlıdaki insanın , aşşalar gibi bir dövmediği kalıyor
Burada boşancı kesim çok
Yoktan ahkam kesilip iki gün sonra kendi konusunda çok seviyorum yapamam edemem ailem arkamda değilciler azımsanacak kadar az değiller
Ben çift korumayla hamilr kaldım
Ve çocuğumda kolik bir bebek
Ne yapıyım şimdi gidip aldırıyım mı
Artık direk böyle vik vik edene işine bak diyorum
Yakındığımız yorgunluk
Hamile olmasakta yoruluyoruz kamburumuz çıkıyor
Kimse kendi hamileliğine ve doğmuş çocuğuna göre yorum yapmamalı bence
Çok saol canım anlayışın için

Altiniz ustunuz onunuz arkaniz akraba es dost.
Ona gonderemem buna birakamam diyorsunuz, burdan insanlar napsin?
Ayrica 11 aylik bebek kimin dibinde olacak? Tabiki annesinin..
Daha bebekliginin tadina varamadan abi olacak, gercekten icim acidi.
Bundan sonra bari dikkat edin, hemen hamile kalmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…