Herkese merhaba
Allah kısmet ederse Eylül ayında doğum yapacağım. Fakat ayrıntılı usg de bebeğimin kalbinden çıkan 2 anadamarında terslik olduğu ve 2sinin de aynı taraftan çıktığı görüldü. Bunu öğrenince kısa süreli geçirdiğimiz şoktan sonra amniyosentez vs yapıldı çok şükür o sonuçlar temiz çıktı. Bebeğin gebetik kromozomal bir hastalığı yok çok şükür ki . Fakat kalpteki damarların durumundan dolayı bebek doğduktan sonra 1, 2 hafta içerisinde ameliyat olması zorunlu. Bazen O kadar üzülüyorum ki onun için. Yaşayacağı şeyler için . Acaba canı çok acıyacak mı acaba sonuç ne olacak vs vs bu konuyla ilgili kafam sürekli bu düşüncelerle doluyor.
Böyle bir durum yaşayan, bebeği kalp ameliyatı olan, anneler ya da tanıdıkları varsa forumda, benimle olanları süreci sonucu vs paylaşabilirler mi ? ? Hem biraz bilgi almak hem biraz moral bulmak hem de dertleşmek iyi gelecektir diye düşünüyorum....
Neden olmuş bu?
Hiç kan şekeri ölçümünüz yapıldı mı?
fikrim yok ama umarım üzülmenize bile fırsat kalmadan iyileşir kuzunuz
Allah şifa versin çok geçmiş olsun
En azindan tespit edilmis. Dogduktan sonr sorun yasamaktansa su an biliyo olmaniz daha iyi.
Üzülmeyin. Böyle ameliyat olan çok tanıdığım var. Şükür ki biliyorsunuz. Ya bilmeseydiniz? Ameliyatla düzelecek hiç üzülmeyin. Allah şifa versin umarım doğduğunda hiçbir sorunu olmadan doğar da ameliyata gerek kalmaz.
İnanın bazen çeşitli rahatsızlıklardan bahsedildiği halde sapasağlam da doğabiliyorlar. Şimdiden bu kaygılarla hamileliğin son zamanlarını kendinize eziyet haline getirmeyin. Kaldı ki gerçekten operasyona ihtiyaç olsa bile o minikler öyle güçlü oluyor ki hemen toparlanıveriyorlar
Çok şükür tıp ilerledi ve bunu daha doğmadan tespit ettiniz canımhiç üzülme neyse ki çaresiz bir dert değil. Bebekler ilk dogdugunda çok hızlı iyileşiyor hiç endiselenme kısa sürede toparlanacak inşallah annesi :)
Bir bilgim yok ama umarim cok rahat gecer, kolaylikla atlatirsiniz. Cozumunun olmasi sevindirici en azindan. Cok uzmeyin kendinizi o da huzurlu olsun icerde
Hiç bir fikrim yok. Geçmiş olsun demek istedim.
Ama çok zorlu, sorunlu olacağını sanmam. Riskli olsaydı zaten doktorlar direk söylerdi.
Evet canı biraz yanabilir. Sizin ondan daha fazla canınız yanabilir. Ama geçici bir süreç bu. Dua edin sağlıkla atlatsın ameliyatı. Allahım tez zamanda şifa versin. Ayağa kalksın. Güçlü olun, onun size ihtiyacı var.
benim kardeşimde de damar daralması mı ne vardı kalbinde. şu an başka sebepler yüzünden engelli ama o da doğduğunda bu kalp rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olmuştu.
geçmiş olsun.
yapacak bişey yok. tıp ilerledi artık.
Evet düzenli kontrole gidiyorlar. Dediğim gibi üzülmeyin lütfen. Belki hiçbir şeyi olamamış halde doğacak.Böyle bir ameliyat geçiren tanıdıklarınız iyileştiler mi tam anlamıyla
Size de çok çok geçmiş olsun yanlış anlamazsanız ve özel değilse kalp sıkıntısı haricinde engeli neden kaynaklandı acaba
ateşli hastalık geçirdi, engel onunla alakalı. kalple bağlantılı değil yani aklınıza olumsuz bişey gelmesin.
Bir tanıdığım var çocuğu doğar doğmaz ameliyat olan gayet sağlıklı şu an hiçbir sıkıntısı yok kuşkulanmayın iyi olur inşallah
amin.Anlıyorum üzüldüm Allah herkesin yardımcısı olsun
Evet kalple ilgiliydi onun hamilelikte de anlaşılmamıştı ki doğunca apar topar uçak Ambulansla götürülmüştü şu an 7 yaşında falan kontroller var mı bilmiyorum bir sıkıntı kalmayınca doktorlar kontrole gelmeye gerek yok diyor kızımın da kalbinde delik vardı kapandı kendiliğinden ilk zamanlar her ay gidiyorduk şimdi senede bire düştü hatta gitmesek bile sorun olmazmışKalple ilgili mi ameliyat olmuştu o da, ve şuan kaç yaşında acaba, tabi mutlaka belli periyotlarda sürekli kontrollere götürülüyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?