Bebeğim doğduktan sonra kalp ameliyatı olmak zorundaymış :( :(

İş arkadaşımın bebeği olmuş.Simdi birinci sınıfa başlayacak kuzu.Oldugu Baypas tarzında bir ameliyat ..çok zor bir süreçmis.Arkadas çalıştığı için ailesi geçen seneye kadar baktı kuzuya çünkü doktorlar kreşi filan tavsiye etmedi.Yani 5.5 yaşına kadar filan evde bakıldı çocuğa .Her yıl kontrolleri yapılıyor.Umarim sizin bebeğiniz ve tüm kuzular sağlıklı bir ömür geçirirler.Allah yardimciniz olsun

Öyle mi size de çok geçmiş olsun bir daha herhangi bir sıkıntı yaşamaz inşallah umarım bizimki de öyle olur ameliyat sonrası hızla toparlasın normal haline dönsün iyileşsin tamamiyle ben başka hiç bir şey istemiyorum .

Bizim de muhtemelen sürekli kontrol edilmesi gerekecek ilk başta ayda bir, sonra 3 ayda, sonra 6 ayda, sonra yılda bir.... ama doktorun dediğine göre normal yaşantısını sürdürebilecek hastaneden çıktıktan sonra....

Sanırım bebeğinizde büyük arter transpozisyonu var. Doğumdan sonra bu tür ameliyatların yapıldığı bir hastaneye sevk edileceksiniz. Size tavsiyem doğumdan önce hastaneyi ve ameliyatı yapacak cerrahları araştırıp onlarla konuşmanız. Ayrıca iyi bir fetal eko yaptırın. Kesinlikle ciddi bir ameliyat geçirecek ve yoğun bakım sürecinin uzun sürme ihtimali var. Fakat umutsuz olmayın, artık bu tarz ameliyatlarda oldukça deneyimli ekipler var. Şimdiden geçmiş olsun.

Benim yegenimin kalbinde 2 delik vardi ve yeri kapakcik bitiminde oldugu icin kendiliginden kapanmadi ve cokme yapmisti k. Cekmecede de acik kalp ameyliyati oldu sukur cok cok iyi ve dr da cok iyi ihtiyac olursa kardesimle konusup ismini yazarim

Benim bi arkadasimin bebeginde vardi damarlarla ilgili problemler. O da dogdugunda ameliyat olmustu. Sonra 1 yasinda tekrar bi ameliyat gecirdi. Insanin ici gidiyo el kadar bebeklerin ameliuat olacagini duyunca ama sukur ki hastaligi tespit edilmis caresi de var. Arkadasimin bebegi su an gayet iyi bi sorunu yok sukur. Cok gecmis olsun

Canım oncelikle gecmiş olsun inş bu süreci saglıcakla atlatırsınız.

Bizim mucize bebegimiz kaan da dogumdan hemen sonra kalp ameliyatı oldu şimdi cok sukur durumu iyi annesi passionete sana bilgi verir

Facede doğumsal kalp rahatsızlıkları diye bir grup var orada sizin gibi bebekleri çocukları doğuştan kalp hastası olan birçok aile var. Korkmayın ne vakalar duydum o grupta iyileşen sifa bulan. Onlar size daha iyi yardımcı olur. Allah evladinizi size bağışlasın sağlık sığar afiyet ve hayırlı, mutlu uzuun bir omur nasip etsin

Merhaba benzer bir durumu tanıdığım yasadi zamaninda dogdu 3800 gr kuvoze alindi 1 ay kuvozde bakima alindi degerleri uygun olunca daha geçen hafta yenidoğan bir kız bebek açık kalp ameliyatı oldu birkaç gün yoğun bakımda tuttular toparlandı ve taburcu edildi şuan evinde anaciginin kollarında inşallah daha iyi olacak Allah yardımcınız olsun kardeşim çok zor ama güçlü olmak lazım Allah yavruna güç kuvvet şifa versin

Gecmis olsun Allah sifa versin. Esimin kardesine dogduktan sonra teshis konulabilmis ve 39 gunlukken kalp ameliyati olmus. Hep anlatirlar zor bir surecmis. Cok özen, iyi bakim istiyor. Ama simdi masallah 24 yasinda, zeki, yakisikli, aslan gibi delikanli. Ben 24 yil oncesinden bahsediyorum artik tip da ilerledi her sey daha kolay. Umarim minik yavru cabucak atlatir.

insallah hic ameliyata gerek kalmaz dogdugunda ama olursa da hic korkma. Bebegim dogdugunda tirnagiyla yüzünü derin cizmisti ve bir günde gecmisti, ilk yil cok cok cabuk hücreleri yenileniyor hemen iyilesir bebeginiz de. Siz simdiden üzülüp onu da strese sokmayin karninizda.

Kuzenimin bebeği de sizinki gibi bir ameliyat geçirdi. Damarlarında terslik var demişlerdi. Şu anda 18 yaşında ve maşallahı var. İlk zamanlar biraz zor olacak ama atlatacaktır Allah'ın izniyle...

Kizim icin benzeri bi durum yasadik kalpte delik var dendi anne karnindayken sonra dogduktan itibaren ilk 3 ay onemli dendi ve kendiliginden delik kapandi demem o ki henuz gelisimlerini tamamlamadiklari icin simdiden uzulmeyin ilerde hersey degisebiliyo bende cok uzulmustum sonuc cok sukur iyi oldu

Evet büyük arter transpozisyonu ama şöyle bir farkı var 2 ana damar da sağ kapakçıktan çıkıyor. yani solda olması gereken de sağda olması gereken de sağdan çıkıyor. O sebeple doğar doğmaz ameliyata alınması gerekmeyecek 2, 3 hafta içinde ameliyatı yapılacak dendi. Medipol mega hastanesine gidiyorum oranın yoğun bakım altyapısı oldukça sağlam ve orada Halil Türkoğlu diye çok da bilinen bir prof. var ameliyatı o yapacak o hastaneyi tercih edersek ameliyat için. Tabi bunun bir de mali boyutu var.... Acıbadem, Altunizade başkent hastanesi vs vs araştırcm bir kaç yeri daha . Bu arada çocuk kardiyolojisi doçent doktoru tarafında fetal eko çekildi 2 kez. artık doğduktan sonra tekrar kontrol edilck.... sizin bilginiz var sanırım bu durumla ilgili

Merhaba ben de küçükçekmecede oturuyorum şuanda medipol megaya gidiyorum ama yine de bebeğin ameliyatı ile ilgili araştırma yapacağım. Yeğeniniz hangi hastanede oldu ameliyatını doktoru kimdi yazarsanız iyi olur aslında evet

Benim yegenimin kalbinde 2 delik vardi ve yeri kapakcik bitiminde oldugu icin kendiliginden kapanmadi ve cokme yapmisti k. Cekmecede de acik kalp ameyliyati oldu sukur cok cok iyi ve dr da cok iyi ihtiyac olursa kardesimle konusup ismini yazarim

Sevindim şuanda iyi olmasına ama 2 ameliyat geçirmiş eminim ki hem onun için hem de ailesi için çok zordur . Bizimkine 1 ameliyat diyorlar ama tabi zor bir ameliyat olacağının farkındayız biz de Allahım şifa versin tüm bebişlere

Kucukcekmece acibadem hastanesi cocuk kardoyolojisi ender odemis cok memnundu kardesim ve bu dr inanlmaz harika adam ve adamin hastane ile anlasmasi su dogustan kalp hastasi olan cocuklardan hic bir ucret talep.etmiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…