Evet kalple ilgiliydi onun hamilelikte de anlaşılmamıştı ki doğunca apar topar uçak Ambulansla götürülmüştü şu an 7 yaşında falan kontroller var mı bilmiyorum bir sıkıntı kalmayınca doktorlar kontrole gelmeye gerek yok diyor kızımın da kalbinde delik vardı kapandı kendiliğinden ilk zamanlar her ay gidiyorduk şimdi senede bire düştü hatta gitmesek bile sorun olmazmış
İş arkadaşımın bebeği olmuş.Simdi birinci sınıfa başlayacak kuzu.Oldugu Baypas tarzında bir ameliyat ..çok zor bir süreçmis.Arkadas çalıştığı için ailesi geçen seneye kadar baktı kuzuya çünkü doktorlar kreşi filan tavsiye etmedi.Yani 5.5 yaşına kadar filan evde bakıldı çocuğa .Her yıl kontrolleri yapılıyor.Umarim sizin bebeğiniz ve tüm kuzular sağlıklı bir ömür geçirirler.Allah yardimciniz olsun
Facede doğumsal kalp rahatsızlıkları diye bir grup var orada sizin gibi bebekleri çocukları doğuştan kalp hastası olan birçok aile var. Korkmayın ne vakalar duydum o grupta iyileşen sifa bulan. Onlar size daha iyi yardımcı olur. Allah evladinizi size bağışlasın sağlık sığar afiyet ve hayırlı, mutlu uzuun bir omur nasip etsinHerkese merhaba
Allah kısmet ederse Eylül ayında doğum yapacağım. Fakat ayrıntılı usg de bebeğimin kalbinden çıkan 2 anadamarında terslik olduğu ve 2sinin de aynı taraftan çıktığı görüldü. Bunu öğrenince kısa süreli geçirdiğimiz şoktan sonra amniyosentez vs yapıldı çok şükür o sonuçlar temiz çıktı. Bebeğin gebetik kromozomal bir hastalığı yok çok şükür ki . Fakat kalpteki damarların durumundan dolayı bebek doğduktan sonra 1, 2 hafta içerisinde ameliyat olması zorunlu. Bazen O kadar üzülüyorum ki onun için. Yaşayacağı şeyler için . Acaba canı çok acıyacak mı acaba sonuç ne olacak vs vs bu konuyla ilgili kafam sürekli bu düşüncelerle doluyor.
Böyle bir durum yaşayan, bebeği kalp ameliyatı olan, anneler ya da tanıdıkları varsa forumda, benimle olanları süreci sonucu vs paylaşabilirler mi ? ? Hem biraz bilgi almak hem biraz moral bulmak hem de dertleşmek iyi gelecektir diye düşünüyorum....
Gecmis olsun Allah sifa versin. Esimin kardesine dogduktan sonra teshis konulabilmis ve 39 gunlukken kalp ameliyati olmus. Hep anlatirlar zor bir surecmis. Cok özen, iyi bakim istiyor. Ama simdi masallah 24 yasinda, zeki, yakisikli, aslan gibi delikanli. Ben 24 yil oncesinden bahsediyorum artik tip da ilerledi her sey daha kolay. Umarim minik yavru cabucak atlatir.Herkese merhaba
Allah kısmet ederse Eylül ayında doğum yapacağım. Fakat ayrıntılı usg de bebeğimin kalbinden çıkan 2 anadamarında terslik olduğu ve 2sinin de aynı taraftan çıktığı görüldü. Bunu öğrenince kısa süreli geçirdiğimiz şoktan sonra amniyosentez vs yapıldı çok şükür o sonuçlar temiz çıktı. Bebeğin gebetik kromozomal bir hastalığı yok çok şükür ki . Fakat kalpteki damarların durumundan dolayı bebek doğduktan sonra 1, 2 hafta içerisinde ameliyat olması zorunlu. Bazen O kadar üzülüyorum ki onun için. Yaşayacağı şeyler için . Acaba canı çok acıyacak mı acaba sonuç ne olacak vs vs bu konuyla ilgili kafam sürekli bu düşüncelerle doluyor.
Böyle bir durum yaşayan, bebeği kalp ameliyatı olan, anneler ya da tanıdıkları varsa forumda, benimle olanları süreci sonucu vs paylaşabilirler mi ? ? Hem biraz bilgi almak hem biraz moral bulmak hem de dertleşmek iyi gelecektir diye düşünüyorum....
Kizim icin benzeri bi durum yasadik kalpte delik var dendi anne karnindayken sonra dogduktan itibaren ilk 3 ay onemli dendi ve kendiliginden delik kapandi demem o ki henuz gelisimlerini tamamlamadiklari icin simdiden uzulmeyin ilerde hersey degisebiliyo bende cok uzulmustum sonuc cok sukur iyi olduHerkese merhaba
Sanırım bebeğinizde büyük arter transpozisyonu var. Doğumdan sonra bu tür ameliyatların yapıldığı bir hastaneye sevk edileceksiniz. Size tavsiyem doğumdan önce hastaneyi ve ameliyatı yapacak cerrahları araştırıp onlarla konuşmanız. Ayrıca iyi bir fetal eko yaptırın. Kesinlikle ciddi bir ameliyat geçirecek ve yoğun bakım sürecinin uzun sürme ihtimali var. Fakat umutsuz olmayın, artık bu tarz ameliyatlarda oldukça deneyimli ekipler var. Şimdiden geçmiş olsun.
Benim yegenimin kalbinde 2 delik vardi ve yeri kapakcik bitiminde oldugu icin kendiliginden kapanmadi ve cokme yapmisti k. Cekmecede de acik kalp ameyliyati oldu sukur cok cok iyi ve dr da cok iyi ihtiyac olursa kardesimle konusup ismini yazarim
Benim bi arkadasimin bebeginde vardi damarlarla ilgili problemler. O da dogdugunda ameliyat olmustu. Sonra 1 yasinda tekrar bi ameliyat gecirdi. Insanin ici gidiyo el kadar bebeklerin ameliuat olacagini duyunca ama sukur ki hastaligi tespit edilmis caresi de var. Arkadasimin bebegi su an gayet iyi bi sorunu yok sukur. Cok gecmis olsun
Canım oncelikle gecmiş olsun inş bu süreci saglıcakla atlatırsınız.
Bizim mucize bebegimiz kaan da dogumdan hemen sonra kalp ameliyatı oldu şimdi cok sukur durumu iyi annesipassionete sana bilgi verir
Kucukcekmece acibadem hastanesi cocuk kardoyolojisi ender odemis cok memnundu kardesim ve bu dr inanlmaz harika adam ve adamin hastane ile anlasmasi su dogustan kalp hastasi olan cocuklardan hic bir ucret talep.etmiyorlarMerhaba ben de küçükçekmecede oturuyorum şuanda medipol megaya gidiyorum ama yine de bebeğin ameliyatı ile ilgili araştırma yapacağım. Yeğeniniz hangi hastanede oldu ameliyatını doktoru kimdi yazarsanız iyi olur aslında evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?