Bebeğim Doğunca 2 yaşından sonra benden onu ayıracağını söyledi

hamıelyken 2 paket sıgara ıcersen alkol alırsan.. cok guzel yapar..

bende olsam sana bırakmazdım

bu durumda adamın yerinde olsam derhal alırdım çocuğu 2 yaşınıda beklemezdim zehirli sütü emeceğine mama yesin derdim, hatta büyüyebileceği başka yer olsa rahminden de söküp alırdım, o derece, efkarlandım yak bi sigara, bunaldım iki tek atalım, bağımlı olan insanları çok aciz görüyorum herkesin sıkıntısı derdi var kimse güllük gülistanlık yaşamıyo

Eşiniz bence çok doğru söylüyor.Hatta az bile söylemiş.

Bence siz o bebeği ve anneliği haketmiyorsunuz.Allah aşkına hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

hamilelikte alinan alkol cocuklarda zeka geriligine sebeb oluyor .sigara ise bronsit , dikkat eksikligi ve daha buna benzer birtakim hastaliklar.
bu yavru saglikli olarak dünyaya gelirse, acaba ilerde nasil bir hayati olacak ? yazik cocuga , esinizede sizede ...

hııııııç kımsecıkler kızmasın ama
dedığın gıbı hamılelıkte sıgara ıçıyor ve alkol kullanıyorsan bende alırdım çocuğu senden
hemde hemen doğumdan sonra
daha fazla anne sütüyle zehırleme o mınıcık yavruyu dıye

yinemi vicdansız koca vakası diye bi hışımla dalmıştım ki adam sonuna kadar haklıymış..iki yaş fazla bile..

tabi yavrucak sağlıkla doğarsa.hatta ölü doğmazsa..

cinlerim tepeme çıktı resmen.anne olan ezber bozar imkansızı oldurur.dünyayı yırtar neler duyuyoruz.

hep derim ana babalıktada trafiğe çıkmak gibi ehliyete bağlanmalı.bilinçsizlerin eline kalmamalı minik bi yavru..

Okur okumaz içimi bi üzüntü dalgası kapladı,inanamadım bi annenin karnında ki kuzusuna bunu yaptığına :((( O daha savunmasız minicik bir melek :(( Nasıl yaparsınız bunu kendi bebeğinize nasıl ???? İnanamıyorum,inanmak istemiyorum böyle "anneciklerin" var olduğuna..Çok üzgünüm çok :43:

hmmmmmmmmm alkol ve sigara probleminiz varmış...
sigara bi yere kadar belki ki ama gebelikte çok çok kötü yaptığınız...
ama alkollllllden nefret ediyorummm..
çok ciddi bi sorun bu..
helede bi can taşırken...
neyse amacım seni yargılamak değil nihayetinde bi anne olacaksın sende...
eğer böyle kendine kötü davranmaya devam edeceksen ne olur ver o yavruyu babasına...
burada bende dahil bi çocuk sahibi olabilmek için hertürlü fedakarlığı yaptığımız insanlar geldide aklıma birden....
bi kez daha üzüldüm

Son düzenleme:
Sigara icen annelerin cocuklarinda dogduktan sonra solunum problemleri, gogus hastaliklarina yatkinlik olur. Dusuk kilolu bebek veya erken doguma sebep olur. Alkolun ise daha da ciddi sonuclari var. Bilmiyorum Alkol Sendromunu duyan oldu mu ama hamilelikte alkol alan annelerin bebeklerinde gorulebilen bir sendrom. Yuzde cesitli sekil bozukluklarina sebep olur, cocugun geri zekali dogmasina sebep olur, yeni dogan kesik kesik durmadan aglar. Ilk uc ay cocugun organlarinin olustugu aylar, umarim cocuk hala sagliklidir. Yazik..

bu durumda adamın yerinde olsam derhal alırdım çocuğu 2 yaşınıda beklemezdim zehirli sütü emeceğine mama yesin derdim, hatta büyüyebileceği başka yer olsa rahminden de söküp alırdım, o derece, efkarlandım yak bi sigara, bunaldım iki tek atalım, bağımlı olan insanları çok aciz görüyorum herkesin sıkıntısı derdi var kimse güllük gülistanlık yaşamıyo

Al benden de o kadar.Madem bağımlısın aldırsaydın bu çocuğu.O günahsız bebeği hayata 1-0 yenik başlatmaya ne hakkın var! :47::47::47: Bende sigara içiyordum.32 yaşındayım 14 yaşımda başladım. Anne olmaya karar verdiğim an bıraktım sigarayı.1 ay oldu.Hergün aklımda ama yakınından bile geçmiyorum.Annelik sadece bebeği rahimde taşımak mı?Hem bitmiş bir evliliği bir çocuk mu kurtaracaktı yani?Çocuğu bir mutsuz bir aile ortamına doğuracak olmanız yetmiyormuş gibi birde gelişimini bozuyorsunuz.Yazık...:20:

Ouvv!!
Gerçekten çok hassas bir konu..

Bende hamileyim,çok şükür sigaram yok alkol ise ayda yılda bir arkadaşlarla....

Ben o en sevdiğim abur cuburlardan,koladan,çok sevdiğim yeşil çay'dan bile vazgeçtim.Her akşam düzenli yürüyüşlere çıkmaya gayret ediyorum.Ki ben beklemediğim bi anda hamile kaldım,Allahımın gücüne gitmesin ama inşallah yazdan sonra kalırım diyordum.Kısmet bu zamanaymış hayırlısıyla...
O hiç sevmediğim meyveleri,sebzeleri bile zorla yiyorum şimdi..

Ama şimdi o kadar sahiplendim ki,bebeğim için bütün fedakarlıkları yapmaya hazırım..

Alkol ve sigara için gerekli tedaviyi almadan hamile kalmasaydınız keşke..
Allah yardımcınız olsun..O zehirlerle kanınızı kirletip bebeğinize kötü bir hayat sunmaya kalkıyorsunuz...

Amatem'e gittiniz mi?

baba da melek değil ki arkadaşlar,daha önceki topikte eve hergün sarhoş geliyor demiş konu sahibi...
aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık durumu...zavallı bebek :((

Siz hamileyken alkol ve sigara alıyorsunuz, eşiniz alkolik.

Ne siz düşünüyorsunuz o bebeği ne de babası..
İkinizde hırsınızın, inadınınızın kurbanı yapıyorsunuz bebeği.

Aranızda ki problemlerin öcünü alır gibi kullanıyorsunuz resmen.

Siz gerçekten o bebeği seviyorsanız, elinizden alınmasını istemiyorsanız; önce karnınızdayken sahip çıkmasını bilin.

Şuan korunmasız ve siz ne içerseniz o da bundan etkileniyor.

İki yaşına gelene kadar ne olur, kim ölür kim kalır, neler düzelir neler bozulur Allah bilir; SİZ ÖNCE şimdiyi kurtarın.

çocuk esirgeme böyle çouklarla dolu.
siz doğurun biz bakarız, merak etmeyin
zaten ya doğunca hastanede bırakırsınız, ya da evde döver hastaneye getirirsiniz..
onun için kendinizi şimdiden üzmeyinde ruh sağlığı yerinde doğsun...

sana sadece dua edebilirim en yakın zamanda alkol ve sigaradan kurtul sağlıklı düşünemiyosun belli ama hernedurumda olursan ol anne olmayı seçip bu bebeği dogurmaya karar verdiysen vede alkol vede sigara tavrın devam ediyosa tüm haklı yanların yok olur canım rabbim tez zamanda o minige güzel kader nasip eder inşallah içki ve sigara içmeyen güçlü bir annesi olur onu sarıp sarmalar vede hayattaki en önemli dayanagı o bebiş olur . 2 seneye gelene kadar sen hırs yapı kendini kanıtlayıp o bebege iyi bir anne olursan eşiniz havasını alır ama bu durumda çokta zor deil dediklerini yapması

sen o bebeği zehirleyerek allah korusun kötü şeylere sebep olabilirsin sağlık açısından ve inan ondan sonra ne koca görür gözün ne dünya kendini bu tür sıkıntılara hazırlamak yerine herşey için acil çözüm bul canım

allah yardımcın olsun .....

hiç güleceğim yoktu,kuzenim de alkolik,aynı konu sahibi gibi ordan burdan konuşur,biz etrafındaki zavallılar da ne dediğini anlamaya çalışırız.
budaki arkadaşların durumu da o.hatun kafayı çekmiş,keyfine göre yazıyor,burdakiler de nasıl yardım edeceğiz diye deliriyor.
boşverin arkadaşlar,kendi bebeğini düşünmeyen insan için siz niye kendinizi paralıyorsunuz?
:52::52::52::52::52::52::52::52::52:

Back
X