bebeğim doymuyor

dorukgy

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
6
0
16
Manisa
17 şubatta erkek bebeğim oldu.bebeğim emmesine rağmen doymuyor ek gıda veriyoruz günde 3-4 defa.ben mama vermek istemiyorum ama kıyamıyorum ağlıyor çünkü.sütümün yeterli olmadıgını düşünüyorum.emerkende neredeyse 1 saat meme altında duruyor ve emme aralığı 1 saate bir oluyor.fakat mama yediği zaman acıkma aralığı 2 saati geçiyor.ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız paylaşırsanız sevinirim

kilo alimi nasil ? dr ne dedi kilosu GELI$imi hakkinda ?

1. aç kalan bi bebek top top kaka yapar , kilo alimida bayaa az olur dr uyariri zateen .. çok yiyen bebekde kakais taneli ve hardal renginde olur civik olur ishal gibi ama anne sutu alan bebek ishal olmaz tabii :)
2. once emzirin sonra mama verin, sizi emzik yerine kullanmadigindan emin olun, yalanci emzik alsa hayatiniz kurtulabilir :)
3. her agladiginda açlikdan olmayabilir , gazi olabilirn gazi olunca karni guruldar ve bol bol yellenir , hatta kaka yapamiyomu$ gibi kivranabilirde , gazini iyi çikardiginizdan emin olun
4. kakasi ye$ile donerse rengi yani çok besleniyor demekdir buda hazimsizlik yapar, sancisi gaz dakindan daha fenadir çok rahatsiz olur çocuk yine aglar kivranir ..
5. emzirmeyi sadece isteyin , ne kadar SIK emzirirseniz o kadar sut olur, bol bol sivi tuketin, suyu çok için ..malt içecekler var deneyebilirsin gunde bi iki fincani geçmeden .. humana ydi galiba yine sut arttirci bi içecek , ama hiç birini çok kaçirma karacigerine yukeknirsin hasta olursun Allah korusun .. stres yapma ,oldugu kadar guttigi kadar veririsin anne sutunu dunyanin sonu deil mama takviyesi yapmak ama yapmmamak daha iyi tabi :)
bebegin hayirli evlat olsun, Allah anali babali buyutsun in$allah ..

benımm oğlumda böyle yaptı sutum yetersız dıye düşündüm hep 2 saat bıle kaldığı olurdu memede belim çıkardı mama vemrek ıstemesede ınsan mecbur kalıyor kılo alımı ıyıyse vermeyın mama çabuk bırakır sızı

kilo alımı güzel fakat günde 2.-3 kez mama verdigim için mamamı yaradı yoksa anne sütümü orasını bilemiyorum.sağlık ocagında mama verme dediler.ama doymadıgı için kıyamadım yine veriyorum.kakası normal.gögüsümü sıkınca süt geliyor fakat gögüslerim yumuşak çok.yumuşak olması süt olmadıgı anlamınamı geliyor bilemiyorum.sanırım yeterli degil

kakası hardal renginde..mama vermemye çalşıyorum domadıgını anladıgım zamanlarda veriyorum sadece hep emzirmeye çalşıyorum fakat sütüm yetersiz gibi gögüslerim çok yumuşak mesela süt olsa sert olur sanırım...çok sık emziriyorum aslında meme altından kalmıyor gibi birşey çokda üzülüyorum mamada verdiğim için ama aç kalmasınıda istemiyorum

evet mecbur kalıyorum bende kilo alımı iyi fakat mamada verdigim için mamadan dolayımı bilemiyorum.

mama takviyesi yaptigin ogunde seni emmez ve memeden sut uretimi olamyinca gittikçe azalir sutun mama verdigin takdirde ..
bi kaç gun dene mama verme kakaisni takip et, aç kalirsa bilye gibi top top kka yapacakdir ..
bol boll su iç, gunde en az 3 lt ..

sut bebek emdikçe gelir , memede sut stogu diye bi$ey yok, o yuzden sert yumu$ak olayina hiç girme
once emzir sonra mamayi teklif et, içiyorsa içer .. ama emzirmeyi pas geçip mama verme kesinlikle ..

bi çocuk sadece aç oldugu için aglamazki .. senin kokunu istiyor olabilir, emzirmek için alincada kokunu duyyor SENDE aç oldugu için oldugunu du$unuyor olabilirsin ..
uzun surre en azindan 6 ay emzirmek istiyorsan sade ve sadece anen sutuyle gitmeye çali$san iyi olur ..

aç kalma nin belirtisi kaka ve kilo alimidir ..
agzi dili yokki yazik cani SIKILSA aglar bu veletler

mama verdigim zamanda beni emiyor..ben doymadıgını anladıgımda veriyorum mama..zaten doymadıgı zaman aglıyor meme ucunu kendine dogru çekiyor sanırım süt gelmedigi için.böyle durumda mama veriyorum.buda gün de 3 biberonu geçmiyor 90 cc lik veriyorum.beni emdigi zaman çişini yapıyor fakat kakasını yapamıyor.mama yeedigi zaman kakasını yapıyor genelde.

canım seni çok iyi anlıyorum,bende 27 ocakta doğum yaptım,seninle aynı nedenlerden dolayı yaklaşık 50 gün akşamları mama verdim.
doğduğundan beri yapışık ikiz gibiyiz,memeye hiç hayır demiyo:) kilo alımı iyi.eve kapandım hep onunla emişiyoruz.gazı oluncada sakinleşmek içinde emiyo.ama hep emiyo benimki:)
eşim ve kayınvalıdem sitrese sokmuştu beni sütümle ilgili
sen gönlünü feah tut yeşillik ye,gece uykusunu bebeğin iyi alsın.bence sütün yeter.

canım doktor doymuyo sütün yetersiz dediğinde mamaya geç bence.bende 6 şubatta doğum yaptım.dediklerini hala birebir yaşıyorum.senin anlattığına göre bebeğinin gazı var.bu gaz sancılarını doktora sormuştum saatlimi olur diye evet dedi.gerçektende saati gelince aynı senin anlattıklarını yaşıyorum.memeyi tutup çekmeler memedeyken bile ağlamalar hemde deli gibi.banada dediler doymuyomu doymuyomu diye dorymasa 1.si kilo almaz dedim 2.si kakası böle olmaz dedim.3.süde gündüz gece iyiyiz sadece akşam saatlerinde 1-2 saat bouynca bunları yaşıyorum.ve şöle bi çözüm buldum.ne zaman ağlama krizine giripte bacaklarını kasarsa o zaman sırt üstü yatırıp bezini çıkarıp bacakları karnına itiyorum.sonra iki bacağını tutup bi sağ bi sol yapıyorum o arada zaten başlıyo pırtlar zortlar.rahatladını anlayınca kaldırıyorum.çok emdiği için benimde göğsüm yumuşak hatta göğsümü sıkınca süt bezlerini bile hissediyorum.sen kafana takma ve rahat ol.doymuyo deyipte kendi psikolojini bozma.o zaman sütün daha azalır.o ve şunu unutma bebeklerimiz daha çok küçük uyurken bile emme refleksleri oluyo.artık bizi tanımaya başladılar.aç olmasa bile uyuyamayınca huysuzluk yapıyo tok olsa bile sırf uyumak için emmek istiyo.bunları bi dene.hatta ben çok ağlıyo diye gazı çok diye hamak beşik aldım.çok rahatladım

Gazı oluncada memegi çekiyor evet buna dikkat ettim.Yanlız oğlum beni emdigi zaman kakasını yapamıyor.Mama verdiğim zaman kakasını yapıyor.3 gündür babayı 3 biberondan 1 biberona düşürdüm kakasını 3 gündür yapamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…