Bebek Beslenmesi bebeğim emmeyi reddediyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yas84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
252
2
118
İstanbul
arkadaşlar ya ağlamak üzereyim 4 cü ayında bu yana emmeyi redediyor beş buçuk aylık oldu şimdi ek gadaya erken başladık sütüm yetmediğinden. gayet güzel gidiyodu ek gıdayı sevdi ve günde 2 kere filan emmeye başladı göğsüm dolmaya ağrı yapmaya başladı.bende 2 gündür ek gıda vermiyorum.bu gün 5 kere filan emdi.geceleri uykuluyken emiyo bitek, ama gündüz uyanıkken emmiyo, çocuk ne yapabilirim. ek gıdayı kestim şimdide vitaminsiz kalıcak diye üzülüyorum

benmkide 4.ayında memeyi red etmeye başladı bende 5.5 aylıkken ekgıdaya geçtim. Ben 3 saatte yada 4 saatte bir ayağımda salayarak uyku aşamasına getiriyordum öyle emziriyordum. Gerçi yine öyle yapıyorum ama yinede reddediyo. haa bide 2 gündür dişler çıkıyo diş için emmeye başladı benm de sütüm azaldı çok emmediği için. Allah yardımcn olsun

nursenacığım allh kolaylık versin sanada bende 2 gün ek gıda vermedim emmye başladı açlık başına vurunca beyfendinin. birde ben ek gıdayı çok veryomuşum 8 aylık olana kadar 2 çay bardağını geçmemesi gerekmiş.sebze çorbasını falan yarım çay bardağı veriyorum ama nasıl istiyo ağlıyo ver diye ama beni emmiyo işte kerata emsinde yetrki az kilo alsın senin bebiş ne kadarlık?

benm bebeğim 7 ay 12 günlk. Emziriyorum+Ekgıda aslında bende 2 çaybardağından fazla veriyorum. Kaç kio seninki kaç doğumlu

benm bebeğim 7 ay 12 günlk. Emziriyorum+Ekgıda aslında bende 2 çaybardağından fazla veriyorum. Kaç kio seninki kaç doğumlu

benimki 6 aylık 7.500 kg erkek bende kilo için çok veriyodum ama artık az vriyorum düzeldi gibi.bira biraz beni emsinde az alsın kiloyu tek napalım.

Son düzenleme:
aynı sorunu bende yaşıyorum hanımlar benim kızım da uykuluyken emiyor onun dışında istemiyor göğsüm de çok ağrıyor haliyle süt fazlası oluyor doktora gittim kilosu iyi dedi ama hep uykuluyken emziriyorum kızım 5 aylık ek gıdalarda sadece yoğurdu bir fincan kadar anca yiyebiliyor çorbaları sevmedi pek ne paparız böyle bilmiyorum bu emzirmek ne sorunluymuş yaaa

Bu aralar herkeste neden bu sorun var anlamıyorum. Benim bebeğimde 4 ayının içinde ve emmeyi redediyor. Ve benimle aynı zamanda doğum yapmış kişilerinde çoğunun bebeği aynı şekilde. Sadece uyurken emiyor. Bu sorunu nasıl çözücez bilmiyorum. Ben artık makina aldım sağıp uyanıkken biberonla veriyorum. Aç kalınca uyumuyorda çünkü çok ağlıyor. Uyumadığı içinde ememiyor. Önceden de kadınlar bu sorunu yaşıyormuymuş yoksa yeni nesil bebeklermi böyle acaba.?

Canım , önce sorun yapma. Ben bebeğim 4 aylıkken falan ayhnı sorunu yaşadım. Şimdi sana yaşadıklarımı anlatacağım ki aynı sorunu yapmayasın.
20 ocak'tan 28 ocağa kadar bebeğim emme sayısını azalttı ki ben netten baktım . büyüdükleri için sütü çok çekerlermiş ve hızlı doyarlarmış . Gayet normal falan diyordu. Sonra Bebeğimi gece yarısı emzirdim sabah 9 ta falan emmek istemedi ki artık normal olmadığını düşünmeye başladım ve hast. gittik hemen. Orda tahliller falan yapıldı. İdrar yolu enf. çıktı. Şurup verdiler .6 gün kullandım sonra tekrar tahl,l yapıldı değeri düşmüştü aşağıya ama yine emmedi benmkisi. ve ocak 3 te 5900 gr olan bebeğim 8 marta kadar hep 6300 gr oldu kilo almadı doğru dürüst. Ve ben yine internetten araştırmalar yapıp sinir krizi geçiriyordum. VE 8 martta ekgıdaya geçtik. Bebeğim bi ay öncesine kadar 7200 gr dı. Ek gıda +emzirme devam ediyorum. Dişlerde çıktı. Sakın emmeyecek diye stres yapma. Emiyor benmkisi. Stresn sütünü azaltmanı sağlar. benm gibi yapma sakın araştırıp ta durma. Sinirin bozulur. Ek gıdaya geçmektede aceleci olma ben çok pişmanım keşke 6.ayı bittkten sonra başlasaydım.6.AY SONUNDA YADA 7.AY BAŞLANGICINDA TEKRAR EMMEYE BAŞLAYACAK EMİN OL BUNA. Bİ ÇOK KİŞİ BANA DEMİŞTİTDE İNANMAMIŞTIM BEN. SAKIN PES ETME...bU ARADA 2 HAFTA ÖNCESİNE KADAR AYAĞIMDA SALLADIM UYKUYA DALARKEN EMZİRDİM HEP.

benim bebeğim de 4 aylıkken emmek istemiyordu kafasını yana çevirip asla mememe yanaşmıyordu; o kdar korktumki bırakacak diye. fakat farkettimki bebeğim artık sadece acıkınca istiyor emmek ( yani mesela 3 saat geçince) . ben zorla 2 saatte bir emzirmek istiyordum , halbuki bebeğim büyümüştü artık sütüm de daha doyurucuydu belki :S
neyse , bebeğim bir de çok az süre emiyor bırakıyordu mesela 4-5 dk kadar. inanamıyordum bu kadar az çekip nasıl duruyor diye. ek gıdaya inatla başlamadım. çünkü kilo kontrollerinde gayet iyi çıktı kilosu. (gece ve sabahları çok emiyordu belki ondan)...
bir de ben bezini kontrol ediyordum dolu dolu oluyorsa ve kakasını düzenli yapıyorsa doyuyodur diye düşünüp rahatlıyordum. şimdi 6 ay bitti. şu anda daha zor emziriyorum. çok hareketli dikkat dağılıyor, meme ucunu ısırıyor vb. ama ek gıdaya geçeceğim için içim rahat...

Bu konuyu açan kişinin yıl itibariyle şu anda sorunu kalmamıştır belki ama ben bu sorunla karşı karşıya olan başka insanlar da olabilir düşüncesiyle yazayım yine de
Öncelikle bu sorunu dibine kadar yaşamış biriyim yaklaşık iki ay boyunca emmeyi reddetti kızım hem de üçüncü aya kadar deli gibi emmek isterken
Benim en çok yararını gördüğüm şeyi yazayım önce
1-EMMEYE ZORLAMAMAK(Emmemesinin sebebi bebeğin kendisi için önemli bir neden olabilir ve onu zorlayarak aslında daha da uzaklaşmasına sebep olursunuz)
2-EMZİRİRKEN ONUN YÜZÜNE GÜLMEK
3-TATLI TATLI KONUŞARAK EMZİRMEYE ÇALIŞMAK
4-EMZİRİRKEN AYAKLARINI KARNINA DOĞRU KALDIRIP İNDİRMEK(Gazı olduğu için emmiyorsa iyi gelebilir)
5-BİR YASTIĞIN ÜZERİNE YATIRIP ÖYLE EMZİRMEYİ DENEMEK
6-İYİCE ACIKMASINI BEKLEMEK(Yaklaşık bazen 6-7 saat )
7-UYUYARAK EMİYORSA UYURKEN EMZİRMEYİ AKSATMAMAK
8-BEBEĞİN DİLİNDE PAMUKÇUK VARSA KARBONATLI SUYLA TEMİZLENMESİ
9-GÖĞÜS PEDLERİNİN DAHA SIK DEĞİŞTİRİLMESİ(Uzun süre kullanıldığında içerisindeki süt ekşime yapıp göğüs ucunda kokuya sebep olabiliyor.)
10- KARANLIK VE SESSİZ ORTAMDA EMZİRMEK(etrafını merak ettiği için emmeyen bebekler)
11-SÜTÜNÜZÜN FAZLA GELDİĞİ ZAMANLARDA İLK EMMEDEN SONRA HARLI BİR ŞEKLDE GELEN SÜTÜN DIŞARIDA BİR BARDAĞA FALAN TUTULMASI(Bebek sütü emmekte kendini yeterli görmüyor olabilir boğulur gibi öksürebilir kısacası ağzına yutabileceğinden fazla süt gitmesini engelleyeceğiz ki çocukta boğulma korkusu olmasın)
Ben bu yazdıklarımı tek tek uyguladım hepsinin de faydasını tek tek gördüm her biri beni sonuca bir adım daha yaklaştırdı beni ve çok şükür maşallah kızım neredeyse iki ay sonra tekrardan emmeye başladı tabi emerek uyumaya da :) kadınlar külubünden çok faydalandım belki benim de birilerine bir faydam olur selametle

Merhaba benim bebeğim de 4 aylık 4 aydır sağıp veriyorum ya nasıl heveslendim sizin bebeğiniz 2 ay sonra emmeye başlamış sağmak o kadar sıkıntılı ki. İnşallah benim ki de emer

Benim bebeğim de 4 aylıkken emmeyi reddetmeye başladı. Sadece gece emiyordu. 5. aya kadar böyle devam etti. Sütüm azdı zaten emmeyince iyice azaldı. 5-6 ay arasındada hiç emmedi, sağıp verdim azda olsa. 6. aydan itibaren de ek gıdalara geçtik zaten. Çok zor bir durum emzirmek isteyince resmen itiyordu beni ve çığlık çığlığa ağlıyordu. Allah kolaylıklar versin sana.

Yazdıklarınızı bir bir okudum ve gerçekten katılıyorum. Yaklaşık 5 aylık oğlum var ve algıları açık olduğu için uyanıkken emmek yerine hep etrafa bakıyor. Karanlıkta vs emzirmek hiç aklıma gelmedi bunu deneyeceğim:)

oğlum 3 haftalık ve emmeyi reddediyor..
sarılık olduğu için mama takviyesi yapmıştık..
bazen kaşıkla bazende biberonla veriyorum..
ilk hafta çok güzel emerken 2 haftadır emmek istemiyor
ne yapacağımı şaşırdım var mı önerisi olan

Kızlar oglum 5 aylık we mememi reddedio sadce geceleri emiyo yardım edin napmam lazım sütüm az evet ama emdikce süt gelir zaten

Kızlar oglum 5 aylık we mememi reddedio sadce geceleri emiyo yardım edin napmam lazım sütüm az evet ama emdikce süt gelir zaten

canim bnm kizim 4 bucuk aylik 2. Ayindan beri zorla emziriyorum istemiyor sabrediyorum surekli vermeye calisiyorum. Kizim gazli bir bebek. Gaz yapmayan seyler yeyip dikkat etmeme ragmen gazli olduğunu gorunce araştırma yaptim ve bir dogum kocunun yazisi dikkatimi cekti.
Anne sutu 2 evreden olusuyor on süt yani sulu su ihtiyacini karsilayan ve son süt yagli doyurucu olan. Kizim 2 dk zor emiyor on sutu emip birakiyor ve yagli sutu alamadan kalkiyor kilo almiyor surekli acikiyordu. Ön sutu cok emen bebeklerde gaz Reflu problemi gorulebiliyor. Bu nedenle bir pompa aldim ilk sutu biraz sagip yagli sutu emzirmeye başladım. Sagdigim sutu de sonra iciriyorum atmiyorum tabiki. Faydasini gördüm gibi deneyin mutlaka.

Ah canm bana gazdan bahsetme ama merak etme 7 kiloyu gectkten sonra cocugunun gazı gidicek o zaman rahatlarsn bugn aldı cok şükür oglm mememi ama bugnde mama istemedi cok garip bir bebek:)

Ah canm bana gazdan bahsetme ama merak etme 7 kiloyu gectkten sonra cocugunun gazı gidicek o zaman rahatlarsn bugn aldı cok şükür oglm mememi ama bugnde mama istemedi cok garip bir bebek:)

Benimki tamamen huy degistirdi bebegim yağlı sutu emmeden sulu süt ile karnini doyurup kalkiyordu sutumu sagdim oylr emzirdim ama 1 ayda 300 gr aldi sadece doktor az buldu ek olarak evolvia ver dedi ama icmiyor nefret ediyor mamadan. Kasik mamasi deneyelim dedi hipp basladik onu yiyor hipp in 4 aylik kavanoz mamasinida yiyor. Kendimi emziriyorum yine her ara ogunlerde ve gece boyunca full emziriyorum sutumu arttirici seyler denedim nafile

Benim kızım da emmeyi reddediyor bu aralar. Emse bile sonra bırakıyor ve ısırıyor. Isırdığı için de korkuyorum emzirmeye . Zaten mama içiyor hep ama emzirmek de istiyorum. Çok ağlıyor emzirmeye yatırdığımda. 2 yaşına kadar emzirenler nasıl dayanıyor ısırdığı zaman. ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…