arkadaşlar ya ağlamak üzereyim 4 cü ayında bu yana emmeyi redediyor beş buçuk aylık oldu şimdi ek gadaya erken başladık sütüm yetmediğinden. gayet güzel gidiyodu ek gıdayı sevdi ve günde 2 kere filan emmeye başladı göğsüm dolmaya ağrı yapmaya başladı.bende 2 gündür ek gıda vermiyorum.bu gün 5 kere filan emdi.geceleri uykuluyken emiyo bitek, ama gündüz uyanıkken emmiyo, çocuk ne yapabilirim. ek gıdayı kestim şimdide vitaminsiz kalıcak diye üzülüyorum
benmkide 4.ayında memeyi red etmeye başladı bende 5.5 aylıkken ekgıdaya geçtim. Ben 3 saatte yada 4 saatte bir ayağımda salayarak uyku aşamasına getiriyordum öyle emziriyordum. Gerçi yine öyle yapıyorum ama yinede reddediyo. haa bide 2 gündür dişler çıkıyo diş için emmeye başladı benm de sütüm azaldı çok emmediği için. Allah yardımcn olsun
nursenacığım allh kolaylık versin sanada bende 2 gün ek gıda vermedim emmye başladı açlık başına vurunca beyfendinin. birde ben ek gıdayı çok veryomuşum 8 aylık olana kadar 2 çay bardağını geçmemesi gerekmiş.sebze çorbasını falan yarım çay bardağı veriyorum ama nasıl istiyo ağlıyo ver diye ama beni emmiyo işte kerata emsinde yetrki az kilo alsın senin bebiş ne kadarlık?
benm bebeğim 7 ay 12 günlk. Emziriyorum+Ekgıda aslında bende 2 çaybardağından fazla veriyorum. Kaç kio seninki kaç doğumlu
Bu aralar herkeste neden bu sorun var anlamıyorum. Benim bebeğimde 4 ayının içinde ve emmeyi redediyor. Ve benimle aynı zamanda doğum yapmış kişilerinde çoğunun bebeği aynı şekilde. Sadece uyurken emiyor. Bu sorunu nasıl çözücez bilmiyorum. Ben artık makina aldım sağıp uyanıkken biberonla veriyorum. Aç kalınca uyumuyorda çünkü çok ağlıyor. Uyumadığı içinde ememiyor. Önceden de kadınlar bu sorunu yaşıyormuymuş yoksa yeni nesil bebeklermi böyle acaba.?
arkadaşlar ya ağlamak üzereyim 4 cü ayında bu yana emmeyi redediyor beş buçuk aylık oldu şimdi ek gadaya erken başladık sütüm yetmediğinden. gayet güzel gidiyodu ek gıdayı sevdi ve günde 2 kere filan emmeye başladı göğsüm dolmaya ağrı yapmaya başladı.bende 2 gündür ek gıda vermiyorum.bu gün 5 kere filan emdi.geceleri uykuluyken emiyo bitek, ama gündüz uyanıkken emmiyo, çocuk ne yapabilirim. ek gıdayı kestim şimdide vitaminsiz kalıcak diye üzülüyorum
Merhaba benim bebeğim de 4 aylık 4 aydır sağıp veriyorum ya nasıl heveslendim sizin bebeğiniz 2 ay sonra emmeye başlamış sağmak o kadar sıkıntılı ki. İnşallah benim ki de emerBu konuyu açan kişinin yıl itibariyle şu anda sorunu kalmamıştır belki ama ben bu sorunla karşı karşıya olan başka insanlar da olabilir düşüncesiyle yazayım yine de
Öncelikle bu sorunu dibine kadar yaşamış biriyim yaklaşık iki ay boyunca emmeyi reddetti kızım hem de üçüncü aya kadar deli gibi emmek isterken
Benim en çok yararını gördüğüm şeyi yazayım önce
1-EMMEYE ZORLAMAMAK(Emmemesinin sebebi bebeğin kendisi için önemli bir neden olabilir ve onu zorlayarak aslında daha da uzaklaşmasına sebep olursunuz)
2-EMZİRİRKEN ONUN YÜZÜNE GÜLMEK
3-TATLI TATLI KONUŞARAK EMZİRMEYE ÇALIŞMAK
4-EMZİRİRKEN AYAKLARINI KARNINA DOĞRU KALDIRIP İNDİRMEK(Gazı olduğu için emmiyorsa iyi gelebilir)
5-BİR YASTIĞIN ÜZERİNE YATIRIP ÖYLE EMZİRMEYİ DENEMEK
6-İYİCE ACIKMASINI BEKLEMEK(Yaklaşık bazen 6-7 saat )
7-UYUYARAK EMİYORSA UYURKEN EMZİRMEYİ AKSATMAMAK
8-BEBEĞİN DİLİNDE PAMUKÇUK VARSA KARBONATLI SUYLA TEMİZLENMESİ
9-GÖĞÜS PEDLERİNİN DAHA SIK DEĞİŞTİRİLMESİ(Uzun süre kullanıldığında içerisindeki süt ekşime yapıp göğüs ucunda kokuya sebep olabiliyor.)
10- KARANLIK VE SESSİZ ORTAMDA EMZİRMEK(etrafını merak ettiği için emmeyen bebekler)
11-SÜTÜNÜZÜN FAZLA GELDİĞİ ZAMANLARDA İLK EMMEDEN SONRA HARLI BİR ŞEKLDE GELEN SÜTÜN DIŞARIDA BİR BARDAĞA FALAN TUTULMASI(Bebek sütü emmekte kendini yeterli görmüyor olabilir boğulur gibi öksürebilir kısacası ağzına yutabileceğinden fazla süt gitmesini engelleyeceğiz ki çocukta boğulma korkusu olmasın)
Ben bu yazdıklarımı tek tek uyguladım hepsinin de faydasını tek tek gördüm her biri beni sonuca bir adım daha yaklaştırdı beni ve çok şükür maşallah kızım neredeyse iki ay sonra tekrardan emmeye başladı tabi emerek uyumaya da :) kadınlar külubünden çok faydalandım belki benim de birilerine bir faydam olur selametle
Yazdıklarınızı bir bir okudum ve gerçekten katılıyorum. Yaklaşık 5 aylık oğlum var ve algıları açık olduğu için uyanıkken emmek yerine hep etrafa bakıyor. Karanlıkta vs emzirmek hiç aklıma gelmedi bunu deneyeceğim:)Bu konuyu açan kişinin yıl itibariyle şu anda sorunu kalmamıştır belki ama ben bu sorunla karşı karşıya olan başka insanlar da olabilir düşüncesiyle yazayım yine de
Öncelikle bu sorunu dibine kadar yaşamış biriyim yaklaşık iki ay boyunca emmeyi reddetti kızım hem de üçüncü aya kadar deli gibi emmek isterken
Benim en çok yararını gördüğüm şeyi yazayım önce
1-EMMEYE ZORLAMAMAK(Emmemesinin sebebi bebeğin kendisi için önemli bir neden olabilir ve onu zorlayarak aslında daha da uzaklaşmasına sebep olursunuz)
2-EMZİRİRKEN ONUN YÜZÜNE GÜLMEK
3-TATLI TATLI KONUŞARAK EMZİRMEYE ÇALIŞMAK
4-EMZİRİRKEN AYAKLARINI KARNINA DOĞRU KALDIRIP İNDİRMEK(Gazı olduğu için emmiyorsa iyi gelebilir)
5-BİR YASTIĞIN ÜZERİNE YATIRIP ÖYLE EMZİRMEYİ DENEMEK
6-İYİCE ACIKMASINI BEKLEMEK(Yaklaşık bazen 6-7 saat )
7-UYUYARAK EMİYORSA UYURKEN EMZİRMEYİ AKSATMAMAK
8-BEBEĞİN DİLİNDE PAMUKÇUK VARSA KARBONATLI SUYLA TEMİZLENMESİ
9-GÖĞÜS PEDLERİNİN DAHA SIK DEĞİŞTİRİLMESİ(Uzun süre kullanıldığında içerisindeki süt ekşime yapıp göğüs ucunda kokuya sebep olabiliyor.)
10- KARANLIK VE SESSİZ ORTAMDA EMZİRMEK(etrafını merak ettiği için emmeyen bebekler)
11-SÜTÜNÜZÜN FAZLA GELDİĞİ ZAMANLARDA İLK EMMEDEN SONRA HARLI BİR ŞEKLDE GELEN SÜTÜN DIŞARIDA BİR BARDAĞA FALAN TUTULMASI(Bebek sütü emmekte kendini yeterli görmüyor olabilir boğulur gibi öksürebilir kısacası ağzına yutabileceğinden fazla süt gitmesini engelleyeceğiz ki çocukta boğulma korkusu olmasın)
Ben bu yazdıklarımı tek tek uyguladım hepsinin de faydasını tek tek gördüm her biri beni sonuca bir adım daha yaklaştırdı beni ve çok şükür maşallah kızım neredeyse iki ay sonra tekrardan emmeye başladı tabi emerek uyumaya da :) kadınlar külubünden çok faydalandım belki benim de birilerine bir faydam olur selametle
Kızlar oglum 5 aylık we mememi reddedio sadce geceleri emiyo yardım edin napmam lazım sütüm az evet ama emdikce süt gelir zaten
Ah canm bana gazdan bahsetme ama merak etme 7 kiloyu gectkten sonra cocugunun gazı gidicek o zaman rahatlarsn bugn aldı cok şükür oglm mememi ama bugnde mama istemedi cok garip bir bebek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?