Bu konuyu açan kişinin yıl itibariyle şu anda sorunu kalmamıştır belki ama ben bu sorunla karşı karşıya olan başka insanlar da olabilir düşüncesiyle yazayım yine de
Öncelikle bu sorunu dibine kadar yaşamış biriyim yaklaşık iki ay boyunca emmeyi reddetti kızım hem de üçüncü aya kadar deli gibi emmek isterken

Benim en çok yararını gördüğüm şeyi yazayım önce
1-EMMEYE ZORLAMAMAK(Emmemesinin sebebi bebeğin kendisi için önemli bir neden olabilir ve onu zorlayarak aslında daha da uzaklaşmasına sebep olursunuz)
2-EMZİRİRKEN ONUN YÜZÜNE GÜLMEK
3-TATLI TATLI KONUŞARAK EMZİRMEYE ÇALIŞMAK
4-EMZİRİRKEN AYAKLARINI KARNINA DOĞRU KALDIRIP İNDİRMEK(Gazı olduğu için emmiyorsa iyi gelebilir)
5-BİR YASTIĞIN ÜZERİNE YATIRIP ÖYLE EMZİRMEYİ DENEMEK
6-İYİCE ACIKMASINI BEKLEMEK(Yaklaşık bazen 6-7 saat )
7-UYUYARAK EMİYORSA UYURKEN EMZİRMEYİ AKSATMAMAK
8-BEBEĞİN DİLİNDE PAMUKÇUK VARSA KARBONATLI SUYLA TEMİZLENMESİ
9-GÖĞÜS PEDLERİNİN DAHA SIK DEĞİŞTİRİLMESİ(Uzun süre kullanıldığında içerisindeki süt ekşime yapıp göğüs ucunda kokuya sebep olabiliyor.)
10- KARANLIK VE SESSİZ ORTAMDA EMZİRMEK(etrafını merak ettiği için emmeyen bebekler)
11-SÜTÜNÜZÜN FAZLA GELDİĞİ ZAMANLARDA İLK EMMEDEN SONRA HARLI BİR ŞEKLDE GELEN SÜTÜN DIŞARIDA BİR BARDAĞA FALAN TUTULMASI(Bebek sütü emmekte kendini yeterli görmüyor olabilir boğulur gibi öksürebilir kısacası ağzına yutabileceğinden fazla süt gitmesini engelleyeceğiz ki çocukta boğulma korkusu olmasın)
Ben bu yazdıklarımı tek tek uyguladım hepsinin de faydasını tek tek gördüm her biri beni sonuca bir adım daha yaklaştırdı beni ve çok şükür maşallah kızım neredeyse iki ay sonra tekrardan emmeye başladı tabi emerek uyumaya da :) kadınlar külubünden çok faydalandım belki benim de birilerine bir faydam olur selametle