Merhaba sevgili arkadaşım, hayat onu paylaştığımız hayat arkadaşımızla daha anlamlı hale gelir.
Hamilelik ve çeşitli zamanlarda etkilenen hormonlar insanı etkileyebiliyor, bununla beraber biz insanlar( kadin ve erkek ayırt etmeden) bencillikten uzak karşımızdakini düşünebiliyorsak güzelleşiyor hayat ve sorunlar azalıyor...
Eşiniz sizden sevgi-şevkat-ilgi beklemiş, bu çok güzel beklentiler, bazan iliskilerde bir taraf digerinden daha hassas ya da beklenti icerisinde olabiliyor, onemli olan da zaten sevdiğimiz uğrunda onun ihtitaclarini fedakarlikla sunabilmekte. Sizden bana masaj yapar misin dediginde, arkanizi donup uyumak onun gözünde ; ben onun icin önemli değilim, bana değer vermiyor gibi ifadeleri uyandırıp kendini tek ve çaresiz hissetmesine yol açmiş olabilir ve bu birikim sonrasinda onda birikip öfke patlamasına sebep vermiş olabilir. Arkanızı dönmek yerine belki canım seni çok seviyorum ve inan ben de çok isterdim, seninle ilgilenmek ve vakit gecirmek hosuma gidiyor ama sanirim bu hormonlar beni etkiledi, kendimi iyi hissetmiyorum ya da uykum var, ama soz sana kendimi iyi hissettigim ilk vakit yaparim ve hatta sen de ba a yapabilirsin diyerek beklentiyi göğüslemek, eşinizi yıpratmayabilir.
Ayrılmak, öfke ile düşünceler arasında sıkışmam çok değerli olan aile biriminde uzak durulması gereken kavramlardan, sevgi ile kalbimizi besledikçe hayatımızda sevgi artar, siz onun size nasıl davranmasını diliyorsanız bir reçete gibi kendiniz davranın eşinòze emin olun, aşk, ilgi sevgi insanı besler ve korur. Her kim ki daha değerli olabilir yuvanızdan, ailenizden... evet kisisel olarak ama ben diyoruz, lakin unutmamali ki gercekten sevgi emek istiyor, ve karsiliksiz yapilan seyler aslinda gerçektir, yoksa sadece alışveriş... bugün dert olarak gördüğunuz seyler, biraz gercekten hissederek cennetiniz olabilir.
Ve bu donemlerde ben ne hissediyorum yerine, acaba ona boyle hissettirecek ne yapmis olabilirim, benden ne bekliyor ve en onun icin ne yapabilirim dediginiz sürece öfkeyle bakmak yerine anlamaya baslayabilirsiniz. Tabi sizde kendi beklentilerinizi ona anlatarak, ancak bagira cagira degil ellerini avuclariniza alip, sevgiyle, hissederek.
Sizin icin güzellikleri diliyor olacağım, minik bebeginiz, güzel yuvaniz hep korunsun.