20 günlük bi beneğim var. 36 haftalık doğdu 2.500 kg. İlk günden beri çok şükür sütüm fazla fazla var. Bebeğim kövezde kaldığı için 10 gün hep sağdım. Şimdide ne kadar dikkat etsemde emmesine sanki yeterince beslenmiyor. Her ağladığında emziriyorum. Ağlamayıp 2-3 saati geçirirse zorla emziriyorum. Bugun dışarı çıkmam lazımdı. Sütümü sağdım. Bebeğide 1.5 saat önce emzirmiştim. Ağlamış biberonla vermişler 40 ml içmiş sadece. Bir öğün için azdeğilmi? Ben emzirdiğimdede 15 dk emiyor ama gögüsüm tam boşalmıyor. Ben sütüm çok olduğu için diyordum ama şimdi kafam karıştı. Ama ac kalsa ağlar die düşünüyorum. Bezleri saymadım ama 6-7 defa değiştiriyorum 2-3 tanesi sadece ciş gerisi kakalı oluyo. Doyduğunu düşünüyordum ama 40 ml az
Belki de biberondan süt içmekten hoşlanmamıştır, bebek bu makine değil her seferinde aynı miktarda içmeyebilir. Yeni doğanlar sadece acıktığında meme istemiyorlar, yalnız olmadığını hissetmek için, anne karnını özlediği için korktuğu için de meme emmek isteyebiliyorlar. Bir de daha çok ufak tüm memeyi tek seferde emerek boşaltamayabilir.
bebeğinizin agzini,gogsunuzun kahverengi kismini tamamen agzina alacak şekilde
ve
elinizin iki parmagi ile gogsunuzu sıkarak
ve
bebeğinizin damagina degdiginden emin olarak emzirin.
Kusura bakmayin açıklamam gerekiyor
Çünkü sonra bebisler sarılık oluyorlar.
Bebeginizin emmesi bana göre normal çünkü midesi cok küçük ancak o kadar alabilir. Bebeginizi her ağladığında ve 2 saatte bir emzirmeye devam edin lütfen.
Benim bebegimde 23 gunluk. 21 agustosta 2.5 kilo dogdu. 37+4 tu kuvezde kslmadi. 4 gun sutum gelmedi mama verdik. Hic sagmadim sutumu. Sanirim hepimizde ayni suphe var. Bende bez sayisina bakiyorum yeterli geliyor ama biz su aralar gazlarla ugrasiyoruz. Bebegin simdi kac kilo bakabildin mi ?
20 günlük bebek için 40 ml az ama o seferlik öyle olmuştur kafaniza takmayın bazı bebekler biberondan içmek istemiyor mesela benim bebeğim bir kere sinemaya gidelim demiştim sütümu.sağdım yavrum açlıktan ağladığı halde içmemiş biberonde sinemanın yarısında gelmek zorunda kaldım yani oda açlığını giderecek kadar emmiştir belliki taze taze memeden istiyorlar belliki
Çişli ve kakali bez sayısına bakılır canım beslenmede. Bence gayet iyi. İlk defa biberon tutuyorsa hoşuna gitmemiş ya da iyi emememis olabilir. Gögusten daha iyi çekiyorlar. Sen istedikçe vermeye devam et.
Canım belki sütün çok yağlıdır o yüzden az içiyordur. Aç olsa ağlardı. Benimki 1 haftalıkken 30ml içiyordu. Bi şüphen varsa doktora hemşireye sağlık ocağına danış.
Gayet yeterli. Benim oğlum 20 günlükken 60 cc mama hazırlardım 10-20 cc hep kalırdı. Sonra araştırdım mideleri ceviz kadarmış o yüzden bize az geliyor. Korkmayın.
Bu dönemde üç aylık oluncaya kadar;bebekler sürekli memede kalmak ister.bu acıktığı için değil;gazı olunca:güven duygusundan sürekli memede olmak isterler.üç aylık olunca normal rutine biner.
Bu dönemde üç aylık oluncaya kadar;bebekler sürekli memede kalmak ister.bu acıktığı için değil;gazı olunca:güven duygusundan sürekli memede olmak isterler.üç aylık olunca normal rutine biner.
Teşekkür ederim içim rahatladı. Kızım 2.560doğdu. 10 gün ciğer gelişmdiği için kaldı kövezde. Hastane çıkışı 2.500 la teslim ettiler. 15 gğnlükken kontrolde 40gr vermiş. Halbuki emzirmemede özen gösteriyorum. Şimdi ne kadar bilmiyorum. O 40gr işte takıldı aklıma takıntı halinde yetmiyormuyuyum die vesvese yapıyorum. Kendi istemedikçe emmiyor. Uyurkende zorla uyandırıyorum. Arada ağzına zorla veriyorum ya ağzini resmen kıtlıyo yada ağzına süt akıyo onu dili ile itiyo.