Bebeğim geceleri uyumuyor önerisi olan varmı

scorpion274

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
69
48
8
34
Kızlar bebeğim 4,5 aylık geceleri 5 i görmeden uyumuyor ben hasta oldum uykusuzluktan Nasıl düzene sokabilirim bugün gündüz çok yatırmamaya çalıştım ana ger olunca çığlıklar atmaya başlıyor sesi kısıldı en son hali kalmadı öyle yattı önerisi olan varmı belli bir program uygulayan çar mı yardım ediin

Canm aksam olunca isiklara kapatip evde gece moduna girmiyomusunuz benimde 1 aylik bebegim var bu rutini uyguluyom tv yok isiklar kapli ses yapmiyorz

Işıkları kapatsam çığlık atıyor çimcime kendi kendine oyun oynuyor Nasıl yaptın gündüz uykularını peki
Valla su anlik alisma modundayiz ama gece daha fazla uyumya basladi gunduzleei o kadar uyumuyor emziriyom gazini cikariyom uyutmaya calisiyom bu hel bole suruyo bazen konusiyorum onla odayi tam karanlik yapma biraz los olsun bide ole dene bakalim gercekten cok zormus ya allah sabir versin

Benşm bebeğimde 5 aylık akşam 7.30 da uyur bu saatlerde de uyanır. Gecede iki üç kez emmek için uyanır. Akşam rutini oluşturun kendinize bir saat belirleyin. Önce banyo masaj beslenme ve uyutma gibi bir sıralama uygulayın. Bir kaç gün içinde bebeğiniz alışacaktır bu duruma.
Gece uyandığında konuşmayın bebeğinizle ve mğmkün mertebe altını değiştirmemeye çalışın.
Sizede yazık sabaha kadar oturuyormusunuz??

Allah yardim etsin cnm cok zor bilirim bnm oglum 10aylik surda bir aydir uyku duzeni duzeldi. Gunduzleri 2saaten fazla uyutmuyorum aksamda 7-7bucuk gibi yatiriyorum sabah 4e kadar 1saat oynuyur mama yiyor 5de geri yatiyor 7ye kadar. Bazen ne denesende olmuyor birkeresinde butun gun uyutmamistim oglumu ona ragmen gece uyumadi. Zamanla duzeliyor emin ol sabret biliyorum insan cildiriyor artik ama duzeliyor gercekten.

Diş flnmı diycem
Herhalde diş ağrısı olsa belirtirdiniz.
Gece gündüz ayrımını öğretmeniz lazım
Gece o ışık acılmamalı ben gece lambasına dahi alıştırmadım kızımı diş cıkardığı dönemler hariç hiç gece huzursuzlanmadı.
Yeri geldi gece 1 den 5 e kadar oturduğumuz zamanlar oldu genede ışık acıp oyun oynama yapmadım sen istikrarlı olmazsan yavrucakda istikrarlı olmaz.
Buarada gündü az uyutmaya karşıyım gündü ne kadar güzel uyursa bebekler gece o kadar huzurlu yatarlar.
Henuz cok kücük 1 yaşından sonra gündüz tek uykuya indir.
Akşam 9 da gir bebek odasına karanlıkta uyutmaya calış bi kaç gün zorlana bilirsin ama sonrası rahat olcaktır.
Geceleride emzirmeye muhakkak kalkmalısınhergün aynı saatte emzirki bebek ağlamadan sen gidip emzirmiş ol.
Allah kolaylıklar versin

Gece ile gündüz ayrımını yapmalısınız. 5 den sonra uyutmayın artık bebeğinizi. Şöyle bir rutin uygulamaya çalışın. Sabah uyandı beslediniz,altını temizlediniz 1 saat oyun oynayın onunla konuşun,evi gezdirin vs. Uykusu gelince uyutun. Uyanınca yine aynı rutin saat 2-3 gibi uyutun tekrar ama en geç 5de uyanmış olsun. 5den sonra uyutmayın 7.30-8'e kadar. Uyutmadan önce güzel bir banyo yaptırıp yorun,sonra biraz masaj ses tonunuz sakin olsun,enerjik olmayın,ortamda loş olunca uyudu diyelim,gece kalkarsa oyun oynamayın,besleyin,altını degiştirip uyutun. Emziriyorsanız yanınızda yatırabilirsiniz,böylece yataktan çıkmadan uykuya devam edebilirsiniz. Emzirirken bir yandan pışpışlayabilirsiniz,genelde işe yarar,benim kızimda o dönem uyuyup gece kalkardı 2 gibi,ben yanımda yatırdım,emzirdim,loş ışıkta değiştirdim altını ama yataktan çıkarmadım hiç,1 saat oynadı,2 saat oynadı,sonra yatakta kalınması gerektiğini anladı ve bıraktı uyanmayı,emdi uykuya devam etti.
Sizde zamanla,sabırla halledersiniz. Gece uykusu ikiniz ićinde önemli,kolaylıklar dilerim. Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Valla çözüm bulursan haber et cnım.kızım 3,5 yasında ve ben sırf bu yüzden dişlerimi sıkıyorum artık sinirden.dogdu gündem beri uyku yok piskolojım bozuldu doktorumuz çocuk piskologuna yönlendirdi bizi.piskolojık oldugunu söyledi.dogdugundn beri mi bu piskolojık sorun anlamadım valla.allah kolaylık versin inşallah düzelir

Benimde bebeğim yeni doğduğunda akşam 10 gibi yatardı ama 2 aydır (şuan 3 aylık) akşam çok geç yatıyor saat en erken 11.12 gibi ancak uyuyor ve bu benim gibi erken yatmaya alışkın birini çok yoruyor yorulmayıda geçtim eşime hiç vakit ayıramıyorum bebeğim akşam 7den sonra gözünü kapamadan 11,12 ye kadar bakıyor öylece EE adam yorgun o yatana kadar uyuyor bebeği uyutup vakit geçirsek ozaman da ben yorgun uykulu uyuyup kalıyorum (( haftada bi günümüz var eşimle oda gündüz evde olduğu gün anca gündüzleri çok uyuyan bir bebek değil aslında neden böyle anlamıyorum 2 yada 3 kez uyur ama çok kısa yarım saati geçmez gündüz uykuları bir öğleden önce bir öğleden sonra uyur akşama doğrudan belki bir ker daha yatar...ama kısa uykular uykular kısa olunca ne işde yaşamıyorum evde herşeyin bi tarafı eksik mesela dün gece burdaki arkadaşları dinleyerek 9dan sonra uyutmaya çalıştım salla salla ben uyuya kalmışım gece uykumuz iyi eğerki geç yatarsa 11.12 gibi gece hiç kalkmıyor sabah 7.8 kadar uyuyor. Akşam biraz erken yatsa gece 1 kez kalkıyor ne yapacağım bende bilmiyorum kendi yorgunluğunu bi tarafa koydumda eşime vakit ayırmak biraz kafa dinlemek için erken yatırmaya alıştırmak istiyorum bu kadar küçük bebeklerin uyku düzeni olacağını bilmiyordum artık bu düzeni kurmak gerek merak ettiğim gündüz uyutmuyorum diye arkadaşlar huzursuz olmuormu gündüz uykusu gelip uyutmayınca peki akşam erken yatsın yeterli sabah 5 dede kalksa razıyım valla

Gündüz yaptırmamaya bak. Belki bi yeri agrıyor cay kaşığıyla bebeklere yönelik ilaç var ver . İstersen doktora götür sole. Belki gazı var anlat . Bellide açtır mama verır doktor

gerçi senin durum daha kötü arkadaşım sabah 5 e kadar hal kalmaz insanda gündüz uykusu nasıl cokmu uyur gündüz

Ben oglum 20 aylik neredeyse iki aydir duzene oturdu uykusu tabi dis cikardigi icin hala uyumadgimiz gecler oluyor ben ne yaptiysam duzlmedi doktora gotrduk yapisi oyle uykusu sevmiyor yapacak bisey yok dedi tabi hic bir sorun olmadigi icin bence ilk aylarda ogrenemezlerse oyle kaliyor oglum 3 ay gaz,sancisi yasadi o yuzden ogrenemedi halada tam duzlms degil bence bir neden yoksa huy haline getiriyolar ne yaptysam duzeltemedm kendiliginden duzeldi iste biraz Allah yardim etsin cok zor yasayan bilir.

Tracy Hogg diyor ki;

- Gündüz uykusunu düzgün almayan bebeğin gece uykusu da düzgün olmaz.
4,5 aylık bebek için 4 saatte bir 2 saatlik uyku öneriyordu sanırım. yani 2 saat uyanık, 2 saat uykuda.
- Uyku zamanı bebekle konuşmayın, ışık yakmayın(bez değiştirirken bile), hatta zor durum değilse bez de değiştirmeyin.

bir rutin yap kaçta yatırmak istiyorsun mesela 8 demi akşam saat 7 de başla önce kitap okuyun masal anlatın sonra elini yüzünü yıka pijamalarını giydir on dk babasıyla oynasın sonra iyigeceler dileyin birbirinize ışıkları kapatın.ama her gün aynı rutin dakka şaşmıcak sıralama şaşmıcak.bir süre sonra bebeğiniz aaaa eğer bu masaldan sonra yüzümü yıkayıp dişlerimi silerse annem sonrasında pijama giydircek bana aaa pijamam tamam şimdi kesin babamla koklaşıcaz ve beni uyutacak diye beyninde hazırlık yapacak bebek ve normal bir durum olduğunu bilecek itirazssız yatacak zaman alacak başlarda ama.kesin sonuç

1)akşam ışıkları kapatın
2) yaz kış duş aldırın uyumadan önce
3) tok olduğundan emin olun
4) gazını çıkartın emekleyene kadar
5) ninni soyleyin başını okşayın dua edin
bunların hepsini 1 hafta yamayı deneyin
ağladığında kucağınıza alın sakinleşince yatağa koyun ne kadar yorulsanızda bunu yapın..

Gündüz uyutun. Uyku uykunun mayasıdır. Her Gece uykusundan önce banyo ve masaj yapıp ışıkları kapatın. Konuşmayın. Yada çok kısık sesle konuşun.

Gecesi gündüzü karışmasın

Sabah o kalkmıyorsa bile 8 de kalkın

Arada uyutun ama en geç 5 te kalksın hatta

Akşam da uykusu gelir zaten o zaman her gece aynı şekilde uyutun

Mesela banyo yaptırın demişler ama benimki o zaman uyumaz uyanırdı deneyerek bulun

Gece de ağzınızı pış pış demek dışında açmayın asla oynamayın ışık açmayın

Altını da kaka yapmadı ise değiştirmeyin

Ağlarsa da kendi bilir pış pışl ya da şışşş a devam bir süre sonra alışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…