slm arkadaşlar kızım 8 aylık oldu sadece anne sütü alıyor ek hiçbirşey yemiyor sütüm de azaldı kaşığı görünce direk ağzını kitliyor canım çok sıkılıyor nasıl alıştırabilirim bilmiyorum benneyaptımki
Benim bebeğim 9 aylık ve yemke yemeği sevmiyor. Doktora götürdüğümde yediriceksin bi şekilde diyor. Bende ne yapacağımı bilmiyorum zorladım çocuğumu bi dönem zorla yedirdim şimdi zorlasamda yemiyo bilmiyorum zorlamak doğru değil ama üstüne gitmezsem hiçbirşey yemiyor buda beni çok üzüyor bilmiyorum bebeği yemeyen tüm arkadaşlara kolay gelsin diyorum işimiz çok zor...
benim kızımda şuan tam 8 aylık ve diş çıkartıyor..kızımda çok iştahsız hemşiremiz diş çıkarma döneminde çok normal olduğunu bebeğimi zorlamamam gerektiğini söylüyor..sabırla bekliyorum..umarım önümüzde ki aylarda bu sorunu atlatırız.bu durum beni çok üzüyor.......meyve sebze yesin bol bol vitamin alsın diyerek neler yapıyorum ama hepsi nafile ilk kaşıktan sonra sürekli bana direniyor.ya da reklam izlerken 1-2 kaşık anca yedirebiliyorum..tv sakıncalı ama yemek yedirebilmek için bazen başka çarem kalmıyor.yemek saatlerinde evde tam bir çümbüş havası oluyor yapmadığım şebeklik kalmadı akşamları bize babasıda katılıyor.evlatlarımız için çabalıyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun....oğlum 8 aylık bende bişey yediremiyorum.ılk ek gıdaya geçtigimde biraz agzını açıyordu şimdi nerdeyse hiç açmıyor.kaşığı görünce başlıyor aglamaya bende ne yaptım parmakla veriyorum sadece çok aç olunca bir iki parmak yogurt yedirebildim.sanırım bende oluruna bırakıcam yoksa sinirlerim çok bozuluyor.Birde diş çıkarıyor sanırım ondan yemiyor olabilir başka diş çıkaran varmı bu ayda neler yasıyorsunuz?
asla zorlamayin demesi kolay ama mama disindaki her seyi red etemeye baslayan bebegimin demir eksikligini ne yazik ki 2 aydir gideremiyoruz.Zeka gelisiminde ne kadar onemli oldugunu bildigim icin de cok uzuluyorum.Ek besinlere kitabina uygun bir sekilde basladik ve devam ettik,uzun sure de hic bir sorun yasamadik ama ne zaman ki kizim bronsitten hasta oldu o zaman her sey degisti.Simdi ne yazik ki zorlayarak veriyorum(oyunla kandirarak,siseye koyarak,ardindan kasikla gezerek vs).Buna ek olarak da demir damlasini arttirdik.Artik ne sebze ne et ne yogurt hic birni istemiyor.Mamasina koymayi deniyorum ama yine anliyor ve yemiyor,bu sefer ardindan sadece mama versem de istemiyor.
canım anlıyorum seni bizde tam senin tersin durumundayız..bizimkinin de demir eksikliği var 2 aydır dr damlayı arttırdı..ama bizimki seninkinin tersine mamayı yemiyo bende tam tersini yapıyorum çorbasına,yoğurduna ve muhallebisine mama katıyorum az bişi fazlasını koyduğumda ise anlıyo içmiyo napçamı şaşırdım sade hiçbir şekilde içiremiyorum burdaki arkadaşlar da mamanın çok önemli oldduğunu mutlaka günde en az 500 cc kadart içmesi gerektiğini söylüyor ama nerde en fazla 250 cc içirebiliyorum o da çok nadir..artık pesettim sonuçta ek gıdayı güzel yiyor die ama hala uğraşıyorum yapıp döküyorum hep eşim de kızıyo para boşa gidiyo die :)
benim kızım demir damlasına ilk başladığım zamanlarda ne zaman versem kusuyordu.tadı çok kötü olduğu için alıştıramadım.doktorumuza anlattım portakal veya mandalina suyu içine damlatarak vermemi söyledi bu iki meyve suyu demir damlasının tadını az da olsa bastırıyormuş.denedim ama yinede fayda etmedi ne zaman demir damlasını versem kızım kustu..en sonunda hemşiremiz günde vermem gereken damla sayısı bölerek vermemi tavsiye etti.yani günde toplam 7 damla veriyorum ama 1 ya da 2 damla şeklinde bölerek.mesela öğlenden sonra yoğurdunun ilk kaşığına 2 damla daha sonra ikindide mamasının ilk kaşığına 2 damla gibi..bu şekilde mamasının ya da damlayı karıştırdığım gıdanın tadını çok etkilemiyor kızım anlasada tadı çok kötü olmadığı için verdiğim kaşıktaki mamayı yutuyor.sonra mamasını vermeye devam ediyorum.mamasının tamamına damlayı karıştırmıyorum ben..arkadaşım bence sende 1 er damla şeklinde vermeyi dene..bende bu formül işe yaradı...asla zorlamayin demesi kolay ama mama disindaki her seyi red etemeye baslayan bebegimin demir eksikligini ne yazik ki 2 aydir gideremiyoruz.Zeka gelisiminde ne kadar onemli oldugunu bildigim icin de cok uzuluyorum.Ek besinlere kitabina uygun bir sekilde basladik ve devam ettik,uzun sure de hic bir sorun yasamadik ama ne zaman ki kizim bronsitten hasta oldu o zaman her sey degisti.Simdi ne yazik ki zorlayarak veriyorum(oyunla kandirarak,siseye koyarak,ardindan kasikla gezerek vs).Buna ek olarak da demir damlasini arttirdik.Artik ne sebze ne et ne yogurt hic birni istemiyor.Mamasina koymayi deniyorum ama yine anliyor ve yemiyor,bu sefer ardindan sadece mama versem de istemiyor.
gunde 500 cc mamayi ek gida almalarina ragmen alabilen bebekler var evet ama bu miktar illa gerekli olan gunluk miktar degil,sikma canini.Bebegin artik kalsiyum ihtiyacini baska kaynaklardan da karsiliyor.Peynir,yogurt ve kasik mamalari hep kalsiyum kaynagi.Benim doktorumun dedigine gore gunde 250 cc devam sutu fazlasiyla yeterli.Ayrica sut ve urunleri demirin emilimini zorlastirdigi icin gun icinde vermemen daha dogru.Ben gece yatmadan 120,sabah da ilk ogun olarak 120 cc mama veriyorum ve uzun suredir gun icinde artik vermiyorum.Kahvalti karismini da 60 cc ile yapiyorum ve gunluk sut alimi toplamda 300 oluyor boylece.O konuda icim rahat da sebze yediremiyorum diye canim sikiliyor.Bu arada gunde kac damla ve ne sekilde demir damlasi onerdi doktorun,bize gunde 2 defa 4 er damla verdi ama yemek arasinda vermek gerekince butun duzenimiz bozuluyor
benim kızım demir damlasına ilk başladığım zamanlarda ne zaman versem kusuyordu.tadı çok kötü olduğu için alıştıramadım.doktorumuza anlattım portakal veya mandalina suyu içine damlatarak vermemi söyledi bu iki meyve suyu demir damlasının tadını az da olsa bastırıyormuş.denedim ama yinede fayda etmedi ne zaman demir damlasını versem kızım kustu..en sonunda hemşiremiz günde vermem gereken damla sayısı bölerek vermemi tavsiye etti.yani günde toplam 7 damla veriyorum ama 1 ya da 2 damla şeklinde bölerek.mesela öğlenden sonra yoğurdunun ilk kaşığına 2 damla daha sonra ikindide mamasının ilk kaşığına 2 damla gibi..bu şekilde mamasının ya da damlayı karıştırdığım gıdanın tadını çok etkilemiyor kızım anlasada tadı çok kötü olmadığı için verdiğim kaşıktaki mamayı yutuyor.sonra mamasını vermeye devam ediyorum.mamasının tamamına damlayı karıştırmıyorum ben..arkadaşım bence sende 1 er damla şeklinde vermeyi dene..bende bu formül işe yaradı...
benim oğlumda da bu ay iştahsızlık başladı,doktorumuz demir damlasını6 dan 10 damlaya kadar çıkart her gün 1 damla arttırarak farkı göreceksin demişti,ben de arttırdım ama farkı hala göremedim,bi de ben sabaha karşı veriyordum damlayı tek seferde,o zaman daha iştahlıydı,en azından kahvaltıyı iyi yapıyordu,şimdi sabah ve akşam veriyorum5er damla etkisi olmuyor gibi sanki.yine sabaha karşı vermeye başlayacam galiba.
benim kızım demir damlasına ilk başladığım zamanlarda ne zaman versem kusuyordu.tadı çok kötü olduğu için alıştıramadım.doktorumuza anlattım portakal veya mandalina suyu içine damlatarak vermemi söyledi bu iki meyve suyu demir damlasının tadını az da olsa bastırıyormuş.denedim ama yinede fayda etmedi ne zaman demir damlasını versem kızım kustu..en sonunda hemşiremiz günde vermem gereken damla sayısı bölerek vermemi tavsiye etti.yani günde toplam 7 damla veriyorum ama 1 ya da 2 damla şeklinde bölerek.mesela öğlenden sonra yoğurdunun ilk kaşığına 2 damla daha sonra ikindide mamasının ilk kaşığına 2 damla gibi..bu şekilde mamasının ya da damlayı karıştırdığım gıdanın tadını çok etkilemiyor kızım anlasada tadı çok kötü olmadığı için verdiğim kaşıktaki mamayı yutuyor.sonra mamasını vermeye devam ediyorum.mamasının tamamına damlayı karıştırmıyorum ben..arkadaşım bence sende 1 er damla şeklinde vermeyi dene..bende bu formül işe yaradı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?