Bebek Beslenmesi bebeğim hiçbirşey yemiyor !!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shyqueen

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
281
7
296
Herkese selam! 7 aylık bir kızım var ve yaklaşık 2 aydır hat safhada bir iştahsızlık söz konusu ama son 2 haftadır artık ne süt içmek istiyor ne de kaşıkla bişeyler yemek bütün gün aç aç oturuyor, biberonla sütün geldiğini gördüğü anda huzursuzlanıyor.. kaşıkla birşeyler yedirmek istediğimde ise ağzını sıkı sıkı kapatıyor... bütün tahlilleri yaptırdık, idrar , kan hiçbirşey çıkmadı... normalde de hareketli bir bebek ama son iki haftayı çok zor geçirdik.. bütün gün belki acıkınca yer diye bekliyorum 8-9 saat geçtikten sonra uyuyunca uykusunda sütünü içiriyorum...
bana yardımcı olabilecek herkese çok minnettar olurum...

not: dişlerimiz de henüz yok, yani diş problemi de değil...

Muhtemelen dişler gelmeye başlıyordur artık.
Diş çıkmaya başlamadan önce iştahsızlık, huysuzluk sorunları olur
Ama yine de başka bir dr a götürebilirsiniz.

malesef canım aynı dertten bende muzdaribim.iştahsızlık çok zor canım.benim kızımda iştahszı bütün gün bişey verme acıktım diye ağlamaz.kaşıkla bazen yiyor zorla bazen yemez dakikalarca ağzında bekletir püskürtür.uyanıkken seninki gibi biberon almaz.uyuyunca yediriyorum ben.bizdede kan tahlillerinde idrar kaka tahlillerinde bişey çıkmadı.doktor psikolojik diyor oyunla falan yedirin diyor.zaten çorba ve pütürlü şeyler yemiyor sadece kaşık maması ve devam sütü ne yapacağımı şaşaırdım yaptığım çorbaları kahvaltıları dökmekten bıktım.inşallah allahıma yalvarıyorum bebeklerimizin iştahı yerine gelsin

evet canım yaa... aynen bende bu durumdayım... bir çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın çünkü kendimi çok kötü hissediyorum o hiçbirşey yemeyince... doktorumuz da ayda 200 gr alıyor yeterli diyor ama o 200 gr da uykuda yiyerek alıyor yoksa hiç kilo alımı falan olmazdı... biran önce çözüm bulalım inşallah...

canım süt dediğin devam sütümü yoksa normal inek sütümü
benim kızımda hep iştahsızdı ama ben bir hata yaptıım
ve yaşı dolmadan inek sütü vermeye başladım oda iştahını kesti
şimdi 2 yaşında hala zorla yiyen bir çocuk sizinki diş sıkıntısıda olabilir

kolay gelsin benim oğlum bir yaşında ve yedi aylıkken başlayan yeme problemimiz hızla devam ediyor
büyük ihtimal diş problemi var tıpkı benim oğlum da böyle oldu ve dişleri tam yaşında çıktı ben çözümü o oyun oynarken kaşığı hiç göstermeden arkasından ağzına vermekte buldum evde elimde kaşıkla geziyorum birde minadex diye bir balık yağı veriyorum
seni çok iyi anlıyorum sabırla devam et etrafındakiler çok üzüyor insanı kulak asmadan devam et dişleri çıkınca rahatlarsın inşallah haa birde bize doktor demir iğnesi verdi oda dişin kolay çıkmasını sağlıyormuş biz bir tane verdik hemen çıktı
çok kolay gelsin

canım kendi sütümü sağıp da veriyorum ya da devam sütü.. inek sütü hiç vermedim ve 1 yaşına kadar verilmemesi gerektiğini biliyorum.. teşekkürler...

bu vitamin şurubundan veriyorum ama bir faydasını görmüyorum şimdilik... inşallah dişlerdir..
teşekkürler...

ben ogluma yarın Seven Seas Orange alacagım,herkes ıstah acar dıyor, denıycem.. benım oglum 9 aylıkken 7.5 kıloydu doktor normal dedı aslında bende cok takılmyorum kılosuna ama şöyle iştahla yesın ıstıyorum artık.. hergun tarhana corbası ıcıyor, dıyer seylerı cok mıkırdayarak yıyor. bırde bızımkı daha pütürlüye yenı gecıyor ve neredeyse 11 aylık, ondanda keyıfsız, bır hata yapıp bu zamana kadar hep blendır kullandım coook pişmanım.. sımdıkı aklım olsa hıc blendır olayına gırmezdım

canım bizimde aynı sorunumuz var 1,5 aydır.benim kızım da 9 aylık.diş sorunu olduğunu düşünüyorum.çünkü başka bir şikayetimiz yok.sizinki de öledir muhtemelen.bir rahatsızlıkları olsa başka şikayetleri de olur.bizimki 2 hafta çok iştahsız,1 hafta düzgün sonra yine bozuluyo.ama şükür 10 gündür falan düzeldi gibi.
internetten de okumuştum ben.diş yüzünden olabiliyomuş böle iştahsızlık.bu zaman içinde sadece sıvı gıda almak isterler,sorun değil yazıyodu.mamayı daha rahat yiyo bizimkisi de.
doktorunuz da kontrol ediyorsa sıkma canını.inşallah şu inciler çıkıverirde rahatlarız.

Benim kız iyice kötüledi yemek konusunda artık yoğurt ne meyve yiyor.arada kaşık maması oda zorla.daha çok uyurken devam sütü içiyor.aç aç uyuyor mecburen devam sütü veriyorum yoksa aç aç uyuyacak.ne yapacağımı şaşırdım bu böyle devammı edecek.zaten devam sütünüde çok içmiyor.90 ml.

benim oğlum dvam sütü bile içmiyor sadece emiyor aç aç geziyor yemeye karşı bi defa...
bıktım artık arkasında kaşıla gezmekten
kilolu olsun felan istemiyorum ama en azından bi iki lokma yesinde karnı tok olsun...

kızlar benim kızımda yemiyordu şu havuç tohumunnu kk da okumuştum dün aldım yaptım inanınki iştahı açıldı bende burdan okudum ama hala içimde bir korku var ya yanlış yapıyorsam internettten bulduğum bu yöntem yanlışsa diye yarın doktoru arayı soracağım ne yapacağımı şaşırdım her gören çok zayıf diyor bunalıma girdim yemin ederim...

bebeğin ne kadarlık canım?benimkinde iştahsızlık hat safhada.eskiden 2-3 öğün yerdi şimdi 1 öğün zor yiyor?havuç tohumunu nasılyaptın?

kızım tam bir yaşında havuç tohumu aktarlarda satılıyor alıyorsun bir çay bardağı sıcak suya bir çay kaşığı koyup demlendirip içiriyorsun yalnız ben hala tereddütteyim versemmi vermesemmi diye daha öncede belirtim burda okumuştum sizde araştırmadan yapmayın ben korkudan iki kere falan verdim devam edecem doktora sormaya çekiniyorum..

bebeğin ne kadarlık canım?benimkinde iştahsızlık hat safhada.eskiden 2-3 öğün yerdi şimdi 1 öğün zor yiyor?havuç tohumunu nasılyaptın

canım sen yapacaksan araştır ve oku çünki diyorumya ben korka korka verdim birşey olur sonra kendin emin olmadan araştırmadan sormadan yapma ahmet maranki nin şifalar kitabında yazıyormuş internetten araştır çıkıyor allahım ne olur bebeklerimizin iştahı açılsın...

benim kizim da istahsiz,aslinda istahsiz demek de istemiyorum,secici biraz yemek konusunda :2: .Yemiyor diye uzulmekten vaz gectim,israrla ve sabirla yiyecegi sevecegi seyleri bulmaya calisiyorum.Simdiye kadar bol soganli olan karisimlari sevdigini fark ettim,sogan ve havuc tad veriyor sebze corbalarina,daha kolay yiyor,deneyin isterseniz.Ama artik biliyorum ki kizim ne kadar yiyecekse o kadar yiyiyor,ne de yapsam ne de etsem yemeyecekse yemiyor.Bu arada bebeklerinizin kilosu ayina gore normalse takmayin(eminim cogunun kilsu yerinde).Onemli olan kaliteli ve vitaminli seyler yemeleri,ki genelde de oyle seyler pek kilo yapmaz.Kizimin kilosu dusuk oldugu halde sirf kilo alsin diye bir sey vermedim.Muhallebiyi severek yiyor genelde ama onu bile gunde sadece 1 ogun veriyorum kof kilo olmasin diye.Bir gun boyunca 2-3 kasik etlisini,2-3 kasik sebzelisini ve 2-3 kasik da meyvesini yediyse benim icin basarili bir gun oluyor.saglicakla

Benim oğlum da hiç bir şey yemiyor anne sütü alıyor hala,9 aylık şu anda.Çorba yapıyorum yoğurt veriyorum kahvaltı hazırlıyorum sonuç iştahsız bir çocuk istemiyor hiçbirini zar zor yedirdiysem de kusuyor.Gelişimi iyi diyor dr ama neden yemiyor anlamıyorum ben imtihandan geçiyorum galiba ne kadar sabırlısın imtihanı

bugün kızım hiçbirşey yemedi artık ne yapacağımı şaşırdım hatayı en başında yaptım 6 7 aylıkken yediği halde obez olur diye kısıyodum yemeği şimdi yaşında hiçbirşey yemiyor inannın ağlıyorum bir bebek sabahtan akşama kadar aç dururmu bunalıma girdim..

olur arkadaşım..benim kızımda 7buçuk aylık ama 6.750 gram ortalamanın baya bi altındayız günü 1 kaseyle kapatıyoruz neyapacağımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…