Bebek Beslenmesi bebeğim hiçbirşey yemiyor !!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimde kızım şu an 7 aylık aynı dediğiniz gibi hiç bir şey yemiyor, 4,5 aylıktan itibaren ek gıdaya geçmeye çalışıyoruz ama ne devam maması nede ek gıda yemiyor çok çaresizim.
sizin bebeğiniz şuan büyümüştür nasıl çözüm buldunuz lütfen yardım edin.

benimde ek gıda almaya olumsuz tepki gösteren 7aylık bir kızım var.. çözüm önerilerinizi bekliyorum.. bir aydır böyleyiz benim kızımda hava değişiminden dolayı -ve bide diş çıkarma olayı var tabii- ek gıda istemez oldu .. ancak anne sütü alıyor Artan enerji ihtiyacı karşılanmadıgından kilo verdi..:(
daha önce yazan arkadaşlar bebekleriniz büyümüştür Neler yaptınız
Şu anda ne durumdalar?
Benim korkum bu hep böyle mi gidecek 5.ayda 6.ayda herşeyden tadan kaşığa ağzını açmaya hevesli bebeğim agzını sımsıkı kapatan eline kaşığı alıp üstündekini parmağıyla sıyırıpta onunla diş kaşıyan bi bebek oldu.. buarada gögsümün ucunun ağrısı koltuk altıma vuruyor çünküü fena ıssırdı.. Annelik ne zooor..
bi başka topiğe daha yazdım umutla önerilerinizi bekliyorum

:( aynı durumu yaşayan veya yakını yaşayan öneri verebilecek hiç arkadaş yok mu 10.ayımızı bitirdik bir arpa boyu yol aldık 3-5 kaşık çorba o kadar..iştah için minadex vitamin aldık ama pek birşey farketmedi kışın vit. alması iyi olur diye kesmedim devam ediyorum 1 yaşına kadar sabır diyorum

benim oğlum 4 yaşında yemek yemediği için çok agladım çok ama şimdi çok iyi.Bol anne sütü verdim.mutlaka yemek saatleri belirle ısrarcı olma sakın peşinden koşma.farklı markalar 2yıl vitamin verdim. boyu uzuyorsa kiloyu dert etme .oğlum kilolu degil ama boyu uzun .

benim oğlum 4 yaşında yemek yemediği için çok agladım çok ama şimdi çok iyi.Bol anne sütü verdim.mutlaka yemek saatleri belirle ısrarcı olma sakın peşinden koşma.farklı markalar 2yıl vitamin verdim. boyu uzuyorsa kiloyu dert etme .oğlum kilolu degil ama boyu uzun .

çok sevndm yazını görünce teşekkrler
benimde bebişimin boyu uzuyor çok kilo almıyo ama boyu iyi..
doktorda sağlıklı diyor ama iştahsızlığı yani ek gıdaya kaşık mamasına vs. iştahsızlığı canımı skyor meme alsın ama ek gıdada alsın istyrm..
doktor 1 yaşından sonra düzelir diye bekliyorum dedi .. bende anne sütü veriyorum bu nedenle ücretsiz izindeyim işten gelip gitmem mümkün değildi çünkü sık sık meme alıyor. teşekkür ederm tekrar

bu başlığa yazdığım yazıları birde size tavsiye edeceğim kitabı okuduktan sonra okudum ve panik halime çok güldüm arkadaşlar

şu an keeeşke hamileyken okusaydım dediğim bir kitap edindim ve okuyorum bebek beslenmesi konusunda emzirmeden ek gıdaya geçişe kadar aklıma takılan yaşadığım tüm sorularımın cevabını buldum aaaaah daha erken okusaydım dedim ama hiç geç değil en azından bebeğimdeki iştahsızlığı -ki bir hastalık yoksa buna iştahsızlıkk denemezmiş kendi ihtiyacı kadar olanı alırmış bebeklerimiz- daha sakin mantıklı rahat bilinçli olarak karşılıyrom
bebeğim 11buck aylık 1 yaşa yakın yemek yeme isteğinde azalma normalmiş ve beeeen boşu boşunA bundan önceki aylarda (7,8,9,10) çorba 1 kaşık alıyo yogurt ancak 1,2 kaşık sadece anne sütü diye boş yere kendimi paralamışım daha neler neler....

bir çok anne blogunda da tavsiye edildiğini gördüm Mutlaka okuyun derim:
"Çocuğum yemek Yemiyor" Yazar:Carlos Gonzales (çocuk doktoruymuş kendisi)

bu başlığa yazdığım yazıları birde size tavsiye edeceğim kitabı okuduktan sonra okudum ve panik halime çok güldüm arkadaşlar

şu an keeeşke hamileyken okusaydım dediğim bir kitap edindim ve okuyorum bebek beslenmesi konusunda emzirmeden ek gıdaya geçişe kadar aklıma takılan yaşadığım tüm sorularımın cevabını buldum aaaaah daha erken okusaydım dedim ama hiç geç değil en azından bebeğimdeki iştahsızlığı -ki bir hastalık yoksa buna iştahsızlıkk denemezmiş kendi ihtiyacı kadar olanı alırmış bebeklerimiz- daha sakin mantıklı rahat bilinçli olarak karşılıyrom
bebeğim 11buck aylık 1 yaşa yakın yemek yeme isteğinde azalma normalmiş ve beeeen boşu boşunA bundan önceki aylarda (7,8,9,10) çorba 1 kaşık alıyo yogurt ancak 1,2 kaşık sadece anne sütü diye boş yere kendimi paralamışım daha neler neler....

bir çok anne blogunda da tavsiye edildiğini gördüm Mutlaka okuyun derim:
"Çocuğum yemek Yemiyor" Yazar:Carlos Gonzales (çocuk doktoruymuş kendisi)

umayyy, iyiki başlığa tekrar uğrayıp bu mesajı yazmışşsın. Benim de 7 aylık bir bebeğim var nerdeyse 15-20 gündür hiçbir şey yemiyor. Önceleri sebze püresi yerdi şimdi kesinlikle yemiyor,muz avakado severdi onları da yemiyor derken ben de başlıyor bir panik. Mesajını okuyunca rahatladım valla derhal bu kitabı alıp okuyacağım

Kizlar benim bebgim 4,5 aylik hep istahsizdi . Dr kilo basina 100ml enaz 24 saat icinde icmesi gerekir dedi. 1 ay onceki kontrolumuzde 6.5 kiloydu kizim yani gunde ortalama 650ml icmesi gerekiyordu. Ama tabiki biz 600 zor buluyorduk. son bir haftadir 400 ml anca kavga dovusle veriyorum. zaten son 2 aydir uyanikken yemesi mumkun degil. Mememi gecen ay birakti sutumde cok yoktu zaten, simdi anca gunde 1 ogunuk anne sutu cikiyor devami devam sutu. 4 saatte bir 60 ml zor iciyor bazen bu 6 7 saate cikiyor.

DR kati gidaya 5 ayi doldurduktan sonra gecicez dedi. Bakalim 2 hafta sonra kontrolumuz var.
Napicami nasil yediricegimi bilmiyorum.

Denediginiz yontemler neler? Nolur bir fikir verin :((

Benim oğlum 17 aylık.O da bebe bisküvisi ve süt hariç hiç bir şey yemiyor.İştah açıcı polivit şurupta var ama işe yaramadı.Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Aynısı benim kizimdada var oturdum ağladım artık hiç bişey yiyip içmiyor .o açken benim boğazımdan da birşey geçmiyor .içim gidiyo ..sürekli aglamalı huzursuz niye böyle ya ağrı kesici veriyorum ondan sonra biraz olsun içiyo 8.ayımızı doldurcak inşllah çıkar artık dişleri. Allah yardımcımız olsun

Herkese selam! 7 aylık bir kızım var ve yaklaşık 2 aydır hat safhada bir iştahsızlık söz konusu ama son 2 haftadır artık ne süt içmek istiyor ne de kaşıkla bişeyler yemek:14: bütün gün aç aç oturuyor, biberonla sütün geldiğini gördüğü anda huzursuzlanıyor.. kaşıkla birşeyler yedirmek istediğimde ise ağzını sıkı sıkı kapatıyor... bütün tahlilleri yaptırdık, idrar , kan hiçbirşey çıkmadı... normalde de hareketli bir bebek ama son iki haftayı çok zor geçirdik.. bütün gün belki acıkınca yer diye bekliyorum 8-9 saat geçtikten sonra uyuyunca uykusunda sütünü içiriyorum...
bana yardımcı olabilecek herkese çok minnettar olurum...

not: dişlerimiz de henüz yok, yani diş problemi de değil...
canim kesinlikke ama kesinlikle uzulme. senin yasadiklarini bende yasadim insan mahvoluyor. istahsizliginin sebebi jesinlikle dis cikariyor olmasidir. daha disinin cikmadigini soyluyosun dis cikarirken boyle istahsiz olup hicbisey yemiyolar. normal degilmi sence bi dusun damaklari agriyor ve aciyor hicbisey yiyebilir mi ki??

Kızlar ne olur yardım edin.artık bunalıma girdim.kızım neredeyse 4.5 aylık ve sadece 5.5 kilo.çok az emiyor ve çok az mama yiyor. 60cc ya da çok çok açsa 90cc o da 5-6 saatte bir zorla ya da kaşıkla. Çok zorlarsam kusuyor zaten.bu kadar küçük midesi olur mu bu kadarlik bir bebeğin???ek gida da denedim belki sever diye ama maalesef sonuç hüsran.hiç birşey sevmedi,diliyle itti,ağladı. Ne yapayım ben şimdi???ne olur akıl verin

Back
X