cnm inşallah seninde hayırlı vakitte bebeğin olur. Hiç moralini bozma kendini ve ruhunu rahat bırak üzülme hiçbirşeye. Elbette olur rabbim dilesin yeter. Bende buraya böyle bir konu açınca garip oldum önceden başka sorunlarımı yazmıştım. ne bileyim şimdi bebek ve onun sorumluluğu var. ailelerimizden ne kadar şey öğrenebiliriz bilmiyorum. buradan çokça faydalanmayı düşünüyorum.
Bebeğiniz hayırlı olsun şimdiden. Bende sizin gibi bir hevesle elime geçen her kitabı okudum, uygulamaya çalıştım ama olmadı, boşa zaman kaybıymış.. kitapla çocuk büyütülmezmiş, her yöntem her çocuğa uygulanmazmış, anne bebeğiyle birlikte yaşayarak eğrisini doğrusunu tecrübeyle öğrenirmiş, bunu anladım. şimdiki aklım olsa öyle kitap falan okumam, bebeğimi incelerim, neye tepki veriyor, uykusu, yemesi, içmesi nasıl, banyoyu seviyormu vs. falan hepsine bebeğimin tepkilerine bakarak karar verirdim.
birde şunu öneririm; bir defter tutun bebeğinizle ilgili, ilk yaptıkları, ilk söylediği kelime, ilk dişi, emeklemesi, hastalıkları, aşısı, kullandığınız ilaçlar falan. bu acaip derecede işe yarıyor, dr. falan gittiğinizde çat çat söylüyorsunuz her şeyi, unuttum neydi falan demiyorsunuz, birde eğer ilaçlara alerjik reaksiyon gösterdiyse en azından hangi ilaç onu biliyorsunuz, benim var böyle bir defterim ve çok faydasını gördüm.