bebeğim için hangi katapları okumalıyım?

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar. hamileliğim şuan güzel gitmeye başladı ve bir kızımızın olacağını öğrendim. çok ağladım. değişik duygular bunlar. Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah. Şimdi ben annelik ve bebek gelişimi üzerine ne tür kitaplar okumalıyım? tavsiyeleriniz muhakkak bekliyorum.

Son düzenleme:
merhaba hanımlar. hamileliğim şuan güzel gitmeye başladı ve bir kızımızın olacağını öğrendim. çok ağladım. değişik duygular bunlar. Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah. Şimdi ben annelik ve bebek gelişimi üzerine ne tür kitaplar okumalıyım? tavsiyeleriniz muhakkak bekliyorum.

Konuyu gebelikle ilgili bir bölüme açarsanız, sizinle aynı heyecanları paylaşan daha çok insandan tavsiye alabilirsiniz.

Canim bu konunu okuyunca gozlerim doldu cunku 4aydir cocugum olmuyor hamile kaldigimi ogrenince ilk isim bu konuyu acmak olacakti ..Allah sana ve bebegine saglik versin..isteyen herkese nasip etsin

ben bebegim ve ben diye bir kitap okumustum genel saglik emzirme tuyolari vs... vardi.
notlarda aldim bol bol.
iletisim en onemli sey bol bol konus bebisinle.
Allah anali bababi buyutmek nasip etsin cumlrmize.
birde bebek psikoljisi kitabi ariyorum bulamadim bende

Canim bu konunu okuyunca gozlerim doldu cunku 4aydir cocugum olmuyor hamile kaldigimi ogrenince ilk isim bu konuyu acmak olacakti ..Allah sana ve bebegine saglik versin..isteyen herkese nasip etsin
Allah sana ve tum isteyenlere hayirli saglikli guzel bebisler versin.
cumle gebelere de hayirli saglikli guzel bebis versin anali babali buyutmek nasip etsin...
:))) bazen cok dua ediyorumuzuyor ama suda buda derken gulazer gibi hissediyorum kendimi.
Allahin hazineleri sonsuz ne yapalim dimi

Son düzenleme:

cnm inşallah seninde hayırlı vakitte bebeğin olur. Hiç moralini bozma kendini ve ruhunu rahat bırak üzülme hiçbirşeye. Elbette olur rabbim dilesin yeter. Bende buraya böyle bir konu açınca garip oldum önceden başka sorunlarımı yazmıştım. ne bileyim şimdi bebek ve onun sorumluluğu var. ailelerimizden ne kadar şey öğrenebiliriz bilmiyorum. buradan çokça faydalanmayı düşünüyorum.

cnm inşallah seninde hayırlı vakitte bebeğin olur. Hiç moralini bozma kendini ve ruhunu rahat bırak üzülme hiçbirşeye. Elbette olur rabbim dilesin yeter. Bende buraya böyle bir konu açınca garip oldum önceden başka sorunlarımı yazmıştım. ne bileyim şimdi bebek ve onun sorumluluğu var. ailelerimizden ne kadar şey öğrenebiliriz bilmiyorum. buradan çokça faydalanmayı düşünüyorum.

Bebeğiniz hayırlı olsun şimdiden. Bende sizin gibi bir hevesle elime geçen her kitabı okudum, uygulamaya çalıştım ama olmadı, boşa zaman kaybıymış.. kitapla çocuk büyütülmezmiş, her yöntem her çocuğa uygulanmazmış, anne bebeğiyle birlikte yaşayarak eğrisini doğrusunu tecrübeyle öğrenirmiş, bunu anladım. şimdiki aklım olsa öyle kitap falan okumam, bebeğimi incelerim, neye tepki veriyor, uykusu, yemesi, içmesi nasıl, banyoyu seviyormu vs. falan hepsine bebeğimin tepkilerine bakarak karar verirdim.

birde şunu öneririm; bir defter tutun bebeğinizle ilgili, ilk yaptıkları, ilk söylediği kelime, ilk dişi, emeklemesi, hastalıkları, aşısı, kullandığınız ilaçlar falan. bu acaip derecede işe yarıyor, dr. falan gittiğinizde çat çat söylüyorsunuz her şeyi, unuttum neydi falan demiyorsunuz, birde eğer ilaçlara alerjik reaksiyon gösterdiyse en azından hangi ilaç onu biliyorsunuz, benim var böyle bir defterim ve çok faydasını gördüm.

Kesinlikle sana katiliyorum.

Back
X