bebeğim için kumbara

ulaşamayacağın bir kumbara olsun. teneke veya sabır kumbaralarında. ulaşmanız için ya kesmeniz ya da kırmanız gerek. bunu da yapmazsınız sanırım:KK48:
bebeğiniz hayırlı olsun:KK46::KK46::KK46::KK46:
normaalde olsa kacamaz elımden de bebegım ıcın dayanırım herhalde :D

kızlar merhaba.
hamileyim ve bıraz para bırıktırmek istiyorum ama ne zaman cüzdanımda bozuk para olmasa kumbaradan alıyorum yani biriktiremıyorum.
sorum şu : biriktirdiklerim 20- 30 lira olunca direk gidip bebeğime bişeyler mi alsam ki cok erken dıye almasam mı dıyorum :KK43: ya da napsam ben bu bırıktırdığım bozuk paraları ? yanı pek net bı soruda olmadı ama umarım anlatabılmısımdır.

not: bebeğimin doğumuna yakaın ya da dogduktan sonra kullanmak ıstıyorum parayı yanı cok uzun süreli değil bırıkım.
20-30 tl ye bebeğe ne alacaksınız ki?

Kumbarada çok güzel para biriktiririm..
Size tavsiyem açılmayan metal kumralardan alın.. Tahtakalede 5 tl..
Öncelikle bozuk para birikirmeyin bana hiç mantıklı gelmiyor..
Hem uzun vadede çok az birikiyor hemde bozuk para orda dururken yüz tl bozdurmak istemediğin için geri alıyorsun..
Ben hep kağıt para atarım..
Ve üç aylık periyotlarla açar içindekini bebeğim için harcarım..
1000 tlye kadar birikiyor eğer açmazsan ve para atarsan..
Eşim maaşını aldığı zaman hemen 100 tl atar.. Bende ara ara 10, 20,50 ne bılursam..
İçindekini sayamadığım için üç ay sonunda sürpriz oluyor hoşuma gidiyor :)
Size tavsiyem bebeğiniz doğana kadar açmayın ve 5 tl ve üzeri atın.. Açtığınızda nasıl biriktiğine inanamayacaksın
şimdi doğru dıyorsun da borçlerımız var kumbaraya 50-100 lıra atcak kadar durumumuz ıyı değil şu an :( ben bozukları toplayım dıyorum hiç yoktan ıyı dıye canım

kumbara bu

içinden nasıl alıyorsunuz ki

açılmayanını alın yani

oğlumun kumbarası var

hiç içinden para almadım yani

yıllardır biriktirir her yıl doğum gününde kendine oyuncak alır

siz de açılmayan kumbara alın

doğuma kadar biriktirin

bu sıralar kumbara modası var bir ara piyasada yoktu ama şimdi o ev eşyası satan zücaciyelerde vs var

şimdi doğru dıyorsun da borçlerımız var kumbaraya 50-100 lıra atcak kadar durumumuz ıyı değil şu an :KK43: ben bozukları toplayım dıyorum hiç yoktan ıyı dıye canım

50-100 şart değil ki 5-10 atın.. Ben bozuk parada biriktirdim hem zor oluyor hemde çok az birikiyor..
İlla bozuk birikirnek istiyorsanız o zaman açılmayacak kumbara alın doğuma takın açın ki bi işinizi görsün..

50-100 şart değil ki 5-10 atın.. Ben bozuk parada biriktirdim hem zor oluyor hemde çok az birikiyor..
İlla bozuk birikirnek istiyorsanız o zaman açılmayacak kumbara alın doğuma takın açın ki bi işinizi görsün..
5-10 olabılır aslında ama hergun 2 lıra atmak varken haftada 5-10 lıra atsam pek bısey farketmez.

bozuk para kumbaranı evin girişine koy. ama açılmayanlardan olsun. geleni geçeni soy gitsin. ben öyle yapıyorum.:halay::halay:

Bizimde kumbaramız var.Ay sonu en az 150 TL çıkar.Her ay kızıma ihtiyacını alırım.Geçen ay 200 çıktı bu ay sonu sayacağız sanırım 200 daha çıkar bayramda hediye hem bisiklet hemde elbise alacağım mesela.
Hiç ihtiyacım yok mu kumbaradaki para ile üzeri eksikse tamamlar çeyrek alırım.

kızlar merhaba.
hamileyim ve bıraz para bırıktırmek istiyorum ama ne zaman cüzdanımda bozuk para olmasa kumbaradan alıyorum yani biriktiremıyorum.
sorum şu : biriktirdiklerim 20- 30 lira olunca direk gidip bebeğime bişeyler mi alsam ki cok erken dıye almasam mı dıyorum :KK43: ya da napsam ben bu bırıktırdığım bozuk paraları ? yanı pek net bı soruda olmadı ama umarım anlatabılmısımdır.

not: bebeğimin doğumuna yakaın ya da dogduktan sonra kullanmak ıstıyorum parayı yanı cok uzun süreli değil bırıkım.

Ben de yavrularıma kumbaraDA niriktiriyorum ,elime geçen bozuk parayı içine atıp 3 ayda bir ne çıkarsa az veya çok onların adına bankada hesap açtım orada biriktiriyorum.Sevgili anneciğimin fikriydi belki bu fikir işinize yarayabilir.....

Ben de yavrularıma kumbaraDA niriktiriyorum ,elime geçen bozuk parayı içine atıp 3 ayda bir ne çıkarsa az veya çok onların adına bankada hesap açtım orada biriktiriyorum.Sevgili anneciğimin fikriydi belki bu fikir işinize yarayabilir.....
bebeğim doğdugunda cok ısıme yarıcak tesekkur ederım

Anladığım kadarıyla şu an sadece belirsiz 'bebek ihtiyaçları' için para biriktiriyorsunuz, bunun yerine amacınızı daha belirgin ve görünür hale getirirseniz, tam olarak nedir bu ihtiyaçlar ve fiyatları nedir, böyle bir liste hazırlarsanız, emzik, şu kadar body, şu kadar alt, bez, araba koltuğu vs daha kontrollü olursunuz bence . Sonra ister listeden birer birer ufakları alıp üstünü çizersiniz ya da biriktirip büyük kalemlerden birini silersiniz, hem böylece neyiniz eksik neyiniz tam onu da anlarsınız.

Back
X