Bebek Beslenmesi Bebeğim iki ayda 400 gr almış

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yildiz39

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
10
2
86
32
Aralık doğumlu 6 aylık bir oğlum var. İlk aylar çok iyi kilo alırken 4.aydan 5.aya kadar ilk olarak 300 gr, 5.aydan sonra da 100 gr aldı. Bu ay gece uykularımız da bozuldu. Acaba süt mü yetmiyor diye doktorumuza sordum. Doktorumuz ayına göre kilosunun iyi olduğunu, hatta boyunun uzun bile olduğunu söyledi. Boyu uzadığı için az kilo alabilirmiş. Uykusuzluğunun da diş sancısından olabileceğini söyledi. Kilo bile verebilir bu ay dedi. Ama bebeğimin iştahı çok açık maşallah. Gündüz 3 saatte bir emziriyorum. Bir iki haftadır ek gıda alıştırması yapıyorum. Ama kilo almaması ve gece sık uyanmasının sebebi acaba yediklerinin yetmemesi mi? Diş sancısı gerçekten kilo verdirir mi?

Öncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu..Bu aylarda kilo alımı düşüyor artık 300 gr normal gibi boyuda uzuyorsa çok takılmayın gelişimde sadece kiloya bakılmıyor boy ve kafa çevresi de önemli birde hareket etmeye başlamıştır normal yani.. dişte sıkıntı verir kiloyu da etkilermiş..o kısmı yaşamadık henüz bizde benim bebeğimde ocak doğumlu:) 6 ayda doğum kilosunu ikiye katlamaları gerekirmiş sizinki nasıl.. aç kalsa ağlar muhtemelen gece uyandığında çok ağlıyor mu sıcaklardan da etkileniyor uykuları:))

Allah bağışlasın sizin bebişinizi de 😊 doğum kilosu 3700 boyu 51cm. Şu an kilo 8500 boyu 74 cm. Biliyorum değerleri normal ama son ay sadece 100gr alınca bir de özellikle iki haftadır geceleri neredeyse saat başı uyanmaya başladı ve fazlasıyla ağlıyor. Kendi uyuyan çocuk sürekli kucak istemeye başladı. Bir derdi var ama sıcak mı, diş mi yoksa açlık mı bilmiyorum. Ah keşke dertlerini anlatabilseler

Allah bağışlasın sizin bebişinizi de 😊 doğum kilosu 3700 boyu 51cm. Şu an kilo 8500 boyu 74 cm. Biliyorum değerleri normal ama son ay sadece 100gr alınca bir de özellikle iki haftadır geceleri neredeyse saat başı uyanmaya başladı ve fazlasıyla ağlıyor. Kendi uyuyan çocuk sürekli kucak istemeye başladı. Bir derdi var ama sıcak mı, diş mi yoksa açlık mı bilmiyorum. Ah keşke dertlerini anlatabilseler
Maşallah yavruna gayet güzel ilerlemiş:)) takip ediyor musunuz bilmiyorum ama bebeklerin büyüme atakları varya o dönemlerde bu şekilde huysuzluk yapabiliyorlar. Bizim ocak anneleri grubundaki bebeklerin çoğu şu anda bir ataktalar ve geneli bahsettiğiniz sıkıntıları yaşıyorlar belki sizde atak haftasındasınızdır.. konuşana kadar dertlerini deneme yanılmayla anlamaya çalışacağız artık:))

Back
X