• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ilk ek gıda

zardacal

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
18
Bebeğim dün 6 aylık oldu babası ilk danone aldı markette satılandan benim pek içime sinmedi ama çilekli olan danone almış birazcık yedi bebeğim kabuk etti yemeyi bu süreçte neler verebilirm danone den zarar gelirmi

Bebeğim dün 6 aylık oldu babası ilk danone aldı markette satılandan benim pek içime sinmedi ama çilekli olan danone almış birazcık yedi bebeğim kabuk etti yemeyi bu süreçte neler verebilirm danone den zarar gelirmi
Danone vermeni tavsiye etmiyorum ilk önce sebzeler haşlanarak ek gıdaya başlanır

yoğurt-sebze-meyve şeklinde ilerlemeniz öneliyor.

ben ilk yoğurt, sonrasında bi kaç sebze haşlayıp verdim. ama sonra Allaha emanet her seyi karıştırıp verdim 😂😂 su an 13 aylık ve biz ne yersek onu yiyor (yemeklere baharat koymuyorum o yiyeceği için)

valla bizim doktorun bize dediği; baharat ve şeker dısında her seyi verin. alerji durumu sebebiyle sırayla verilmesi önemli ama ben çok sıkılmıştım o yüzden karıştırıp verdim 😂

ama market yoğurtları, özellikle danone vs gibi hiç vermedim. 2 aydır daha yeni market peyniri vermeye basladım. kendim evde yaptığım yoğurda meyve karıştırıp verdim. paketli gıda cok vermeyin bence.

Allah aşkına gidip çocuk doktorunuzla görüşün ek gıda ile ilgili hiçbir şey anlatmadı mı size? İlk adımlarımın ücretsiz online seminerleri var bazıları kayıtlı diye hatırlıyorum lütfen ek gıdaya geçiş ile ilgili bir şeyler izleyin. Bir sürü çocuk doktorunun orda burda paylaştığı ek gıda listeleri falan var. Evet her çocuğa her liste olmaz ama 6 aylık çocuğa danone meyveli yoğurt da biraz fazla değil mi?

ben ilk yoğurt, sonrasında bi kaç sebze haşlayıp verdim. ama sonra Allaha emanet her seyi karıştırıp verdim 😂😂 su an 13 aylık ve biz ne yersek onu yiyor (yemeklere baharat koymuyorum o yiyeceği için)

valla bizim doktorun bize dediği; baharat ve şeker dısında her seyi verin. alerji durumu sebebiyle sırayla verilmesi önemli ama ben çok sıkılmıştım o yüzden karıştırıp verdim 😂

ama market yoğurtları, özellikle danone vs gibi hiç vermedim. 2 aydır daha yeni market peyniri vermeye basladım. kendim evde yaptığım yoğurda meyve karıştırıp verdim. paketli gıda cok vermeyin
Allah aşkına gidip çocuk doktorunuzla görüşün ek gıda ile ilgili hiçbir şey anlatmadı mı size? İlk adımlarımın ücretsiz online seminerleri var bazıları kayıtlı diye hatırlıyorum lütfen ek gıdaya geçiş ile ilgili bir şeyler izleyin. Bir sürü çocuk doktorunun orda burda paylaştığı ek gıda listeleri falan var. Evet her çocuğa her liste olmaz ama 6 aylık çocuğa danone meyveli yoğurt da biraz fazla değil mi?
Haz

ama market yoğurtları, özellikle danone vs gibi hiç vermedim. 2 aydır daha yeni market peyniri vermeye basladım. kendim evde yaptığım yoğurda meyve karıştırıp verdim. paketli gıda cok vermeyin bence.
Hazır yoğurt versem bir sıkıntı olur mu

Danone vermeni tavsiye etmiyorum ilk önce sebzeler haşlanarak ek gıdaya başlanır
Örnek verebilir misiniz birde hazır yoğurt kullanılır mı kendim yapsam inek sütü verilmez dediler 1 yaşına kadar

Örnek verebilir misiniz birde hazır yoğurt kullanılır mı kendim yapsam inek sütü verilmez dediler 1 yaşına kadar
Hazır yoğurt olmaz kendin mayalaman lazım sonra buharda sebzeleri pişirmen gerekiyor bebekler için meyve süzgeçi oluyor onun içine meyve koyup eline verebilirsin

Şaka mı?🥲 Pastörize günlük süt al kaynat ve ılıyınca ev yoğurdu yap. Maya olarak da ekşimemiş ev yoğurdu kullan. Sebzeleri buharda pişir ve tadım yaptır gözlemle. Brokoli karnabahar gibi gaz yapan sebzeleri 8.ayda vermeye başla. Avokado gibi sağlıklı şeyler yedirmelisin. Kaç yaşındasınız? Bu sitede her gün daha çok şok oluyorum

Yani ne desem bilemedim söz konusu daha 6 aylık bebek. doktora da gitmiyorsun anladığım kadarıyla, Hiç bişey bilmiyorsan elinde telefon gir sosyal medyaya bak insanlar ne veriyor ek gıda başlangıcında. Marketten güvenilir marka sade yoğurt Labne alıp verebilirsin sebze meyve buharda haşlayıp tadım yaptıracaksın. Çatalla ezip vermen gerekiyor. Marketten aldıklarında içerik okumayı öğren. Organik içeriği temiz koruyucu renklenlendirici içermeyen ürünlerden al çok istiyorsan.

yoğurdu ben köyden de süt alıp yaptım, marketten pastörize sütle de yaptım. benim oğlum her seyi yoğurtla yiyordu. 3 gün yoğurt verdikten sonra mesela patatesi buharda haşlayıp çatalla ezip yoğurtla karıştırıyordum.

bir de ilk basta sebze meyveyi püre halinde vermeniz öneriliyor ama ben baştan beri hep pütürlü verdim. ama yemek yerken hiç yalnız bırakmadım. böylece ileride hiç öğürme vs yasamadık.

ben ilk basta kaşıkla verdim istediği kadar. sonra kalanı önüne koydum. eliyle mıncırdı yedi falan. uzun süre öyle gittik. etraf batıyor ama yemekleri tanıması için önemli. simdi sadece corbayı ben kaşıkla yediriyorum. geri kalan her seyi kendi yiyor.

yesin diye de zorlamayın. 9.aya kadar dilinin ucuyla tadına dahi baksa yeterli. çok kasmayın kendinizi zaten zamanla neyi nasıl yiyor görüyorsunuz.

😀😀😀

Yani ne desem bilemedim söz konusu daha 6 aylık bebek. doktora da gitmiyorsun anladığım kadarıyla, Hiç bişey bilmiyorsan elinde telefon gir sosyal medyaya bak insanlar ne veriyor ek gıda başlangıcında. Marketten güvenilir marka sade yoğurt Labne alıp verebilirsin sebze meyve buharda haşlayıp tadım yaptıracaksın. Çatalla ezip vermen gerekiyor. Marketten aldıklarında içerik okumayı öğren. Organik içeriği temiz koruyucu renklenlendirici içermeyen ürünlerden al çok istiyorsan.
Biriniz ev yoğurdu yap diyor biriniz marketten al siz de aranızda tartışmalısınız bu konuyu

Hazır yoğurt olmaz kendin mayalaman lazım sonra buharda sebzeleri pişirmen gerekiyor bebekler için meyve süzgeçi oluyor onun içine meyve koyup eline verebilirsin
Umurumda kullanıcsı hazır yoğurt kullanabilirsin diyo

Şaka mı?🥲 Pastörize günlük süt al kaynat ve ılıyınca ev yoğurdu yap. Maya olarak da ekşimemiş ev yoğurdu kullan. Sebzeleri buharda pişir ve tadım yaptır gözlemle. Brokoli karnabahar gibi gaz yapan sebzeleri 8.ayda vermeye başla. Avokado gibi sağlıklı şeyler yedirmelisin. Kaç yaşındasınız? Bu sitede her gün daha çok şok oluyorum
Öncelikle hiç bir kadına yal sorulmaz tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kimse anadağdan doğmaz bilmez bunları tabiki araştırıyorum ki buraya da danışdım farkındaysanız çevremdeki herkes binbir türlü şeyler diyor ben bebeğimin sağlığını düşünüyorum ki sorguluyorum paket zararlı o zaman niye marketlerde cici bebe bebek meyve püreleri alınıyor o zaman bunlar da zararlıdır öantiken diymi

Danone’den zarar gelir mi diye sormuşsunuz. Herkes zarar geleceğini söylemiş. O zaman bunlar niye satılıyor diyorsunuz. Satılan her şeyi içeriğine bakmadan biz yiyor muyuz ki minicik yavrularımıza da yedirelim? 6 aylık bebeğin yiyeceği yoğurt ev yoğurdu olmalı bence.

Öncelikle hiç bir kadına yal sorulmaz tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kimse anadağdan doğmaz bilmez bunları tabiki araştırıyorum ki buraya da danışdım farkındaysanız çevremdeki herkes binbir türlü şeyler diyor ben bebeğimin sağlığını düşünüyorum ki sorguluyorum paket zararlı o zaman niye marketlerde cici bebe bebek meyve püreleri alınıyor o zaman bunlar da zararlıdır öantiken diymi
Bir laf etmek istemiyordum ama şuna da dayanamadım. İnsanların size doktora git demesinden başka ne bekliyorsunuz? Şu siteye girip soru sorabiliyorsanız açıp herhangi bir doktorun videosunu da izleyebilirsiniz. Hangi doktor 6 aylık bebeğe danone ver bir şey olmaz demiş acaba? Kafanız çok karışıksa hero baby kavanozlar var onlardan başlayın. Yoğurt için marketlerin buzdolaplarında pastörize günlük inek sütleri var cam şişe. Onları mayalayabilirsiniz. Mevsim sebze meyvelerini püre haline getirebilirsiniz. Ek gıdaya başlayınca ufaktan suya da başlamanız lazım. Bal, çilek, kivi, doğrudan inek sütü yasak. Detaylı bilgi için çocuk doktorunuza gidin lütfen.

Ben bebeğime 5.5 aylık gibiyken etle başladım ama benim bebeğimin dişi var ve başını dik tutup uzanıyor ve dedesi çocuk doktoru eline pirzola verdim emdi sadece hindi ve kuzu eti/suyu verdim sonra kabak havuç yumurta vs şuan 7 aylık püre vs fazla vermiyorum meyve yoğurda yeni başladık mesela bugün sabah 3 tane pankek yarım muz verdim öğlen kıymalı kabaklı pirinçli yemek vereceğim akşama da yine müvcer ve çorbada da havuç şehriye soğan kereviz sapı tavuk ve terbiye var

Biriniz ev yoğurdu yap diyor biriniz marketten al siz de aranızda tartışmalısınız bu konuyu
Ahahaha ya pardon da biz kimiz ve ne vasıfla tartışacağız? Doktor muyuz? Diyetisyen miyiz? Gıda mühendisi miyiz? Aramızda bu işleri yapan arkadaşlar mutlaka vardır ama çoğumuz kendi doktorumuzdan duyduğumuzu, okuduklarımızı vs. paylaşıp fikir veriyoruz birbirimize. Herkes bir diğerinin söylediğinin mutlak doğru olmadığının gayet farkında. Burda biri hazır yoğurt ver dedi diye kimse koşa koşa gidip marketten yoğurt almaz diye tahmin ediyordum ki sayenizde bundan da emin değilim.
Gerçekten ek gıdaya meyveli danone ile başlayan birinden öneri aldık😂
Bu arada evet cici bebe de zararlı.

Markette satılan her şey yararlı mı, bisküvi kola vb? Ne saçma bir bakış açısı, satılmasın o zaman mı diyorsunuz :D
Yoğurt konusunda ayrı fikirde olan insanlar var evet, ben market yoğurdu veriyorum, bir ara kendim de "pastorize" sütten mayaladım sonra vaz geçtim organik market yoğurduna geçtim mesela.
bu iş genel hatlarıyla yoğurt-haşlanmış sebze-meyve şeklinde ilerler başta tatlı şeyler denerseniz meyve vb gibi çocuğun sebze kabul etmeme riski olur hep.

Doktora gitme durumunuz yoksa YouTube da Osman Gönülal ı takip edin. "Osman Gönülal ek gıda" yazın, çıkıyor.

Back
X