Bebeğim iyi midir?

Hawky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
1.232
1.405
83
Dün hamilelik testim pozitif çıktı 4 haftalık şu an itibari ile son adet tarihime kadar. Yalnız hiç beklemiyorduk bu ay diş tedavisinde 2 kere röntgen çekindim çok sigara içtim birde diyet yapıyordum. Normalde istiyorduk olmuyordu kaç aydır bu ayda böyle oluverdi belki 5 kilo vermenin etkisidir. 80 kilıyla da hamile kalmış oldum. Röntgendir sigaradır kilodur birfe 6 ay önceki ilk gebeliğimin 7. Haftada düşükle sonuçlanması.. İlk gebelkteki gibi ağrılar yok sadece arada saniyelk kramplar giriyor yada 2 dakikalık adet olacak gibi ağrılar bu arada mide bulantısı 1 haftadır vardı zaten testi o yüzden yaptım şimdi nr olacak bebeğim sağlıklı mıdır çok korkuyorum. Doktora gitmeyi 2-3 hafta düşünmüyorum çünkü hiçbir şey hiçbir test tetkik yapmadılar geçen sefer 8 haftada yaparız dediler. Bende bu sefer bekliyorum. Ama çokta korkuyorum ya röntgen sigara vs bi zararı doknduysa çocuğa benim gibi olan var mı?

HamileliginiZi bile bile mi rotgen çektirip sigarq içtiniz?bbencebeklemeuin doktora gidin derim.

Ya bilsem de çektirsem bu kadar panikler miyim umursamamışımdır ki şimdide takmam drğil mi? Yargılamanında bi miktar mantıklı olması lazım ama değil mi? Bilmiyordum tabi ki.
HamileliginiZi bile bile mi rotgen çektirip sigarq içtiniz?bbencebeklemeuin doktora gidin derim.

Çocuk düşünüyorsanız dikkat edeceksiniz. Korunmuyorsaniz önlem alacaktıniz hamile kalma riskim var bu işlemler öncesi doktoru rotgenciyi bilgilendirmeliydiniz
. Biz bebek düşünüyoruz diye aylarca migren ağrısında adet olana kadar ilaç içmedim. Korunurken bile hamilelik riski olabilir diye acile gittiğimde ilaç istemedm rotgen için bile hamilelik testi istedim.

Her durumda beklemeyin rotgen riski tomogorafiye göre daha az olması lazım ama yinede risktir. Helede hamilelik bası. Bence şuan beklemek bile risk. Ayrıca sigarada risk. Doktora gidip danışın. İnşallah birşey yoktur

Umarım her şey yolundadır.

Kendinizi strese sokmayın bu daha büyük risk. Rabbimin izni ile birşeyi yoktur. Rabbim korumuştur onu içiniz rahat olsun. Doktorada gitseniz beklemekten başka birşey yapmayacak. Şahsi fikrim gün aşırı kan vererek değer artışı düzenlimi ona bakın ona göre zamanı gelince kese görme, kalp atışı için filan gidersiniz

Ablam bir süredir antidepresan kullandığı dönemde hamile kalmıştı, ve diş röntgeni çektirdikten kısa süre sonra öğrenmişti hamile olduğunu, bir oğlu oldu şimdi liseye başlayacak allahın, ziniyle hiç soeun yaşamadı. 2 kafta önce doğum yapan bir arkadaşımda hamile olduğunu bilmeden dişröntgeni çektirmişti maşaallah çok sağlıklı bebeği. İçini ferah tutun. Sağlıkla kucağınıza alığ sağlıkla sapasağlam, ferahlıkla ve kolaylıkla büyütün inşaallah

hamile bir anne adayı ve dediğiniz gibi stres en büyük risk. Keşke herkes sizin, kadar hassas olabilse. Hamile birine insan çok hassastır, moral verici konuşmalı olan olmuş, kaldı ki insanız hata da yapabiliriz. Ama malesef bazı, acımasız yorumları görünce size teşekkür etmek istedim.

Moral verici yorumlarınız içi teşekkür ederim arkadaşlar .. Deli gibi araştırıyorum frekans falan güvenli de deniliyor aslında ama öyle korkuyorm ki yinede elimde değil. Stresten uzak durmak için elmden geleni yapıyorum ama aklımdaki düşüncelerden bir türlü kurtulamıyorum.

Risk dediğimiz ihtimaller hiç bitmiyor ki. Hamilrliğim sorunsuz geçti doğdu oğlum ama artık tüm tehlikeler bitti mi hayır. Allah korusun tüm yavrularımızı Ama stresle yaşanmaz. hamilelik eeeen güzel zamanlar tadını, çıkarın

Çok haklısınız çok teşekkür ederim Güzel enerjisiniz için.. Gerçi geçen sefer çok sakındık yinede düşük yaptım şimdi geçen sefer ki gibi ağrım bile yok.. Belkide Allahım korumuştur her şey çok güzel olacaktır en olumlu enerjimle bakmalıyım..

Çok incesiniz ben teşekkür ederim hamilelikteki ruh hali insanın çok farklı oluyor durduk yere onu strese sokmaya gerek yokki ayrıca zaten bilerek yaptığı birşey de yok ve yavrularımız zaten en korunaklı yerdeler ve rabbim onları koruyor

İnsan ister istemez araştırıyor ama siz pozitif düşünmeye çalışın bebeğime hamile iken bir sürü sağlık problemi riskinden bahsettiler internette yüzlerce kötü yorum okudum ama hep pozitif düşündüm çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu. Sizinki de bilmeden olan birşey ki çok küçük olduğu için etki edecek bir durum yoktur

Ben de hamile olduğumu bilmeden alkol almış ve sigara içmiştim. Öğrendiğimde 5 haftalıktım. Doktorum bana ilk 5-6 hafta yaptığın şey bebeğe bir zarar verirse eğer düşükle sonuçlanır. Ya hep ya hiçtir yani. Şu an gebelik devam ediyorsa bir sorun olmaz. Demişti. Bundan sonra dikkat Hayırlı olsun bu arada. Allah tamamına erdirsin.

Bu kadar insan planlayıp hamile kalmıyor ameliyata girip narkoz alan bile var. Allahin izniyle bebeğiniz iyidir merak etmeyin
Henüz bebek değil embriyo zaten diş röntgeni bebeği etkileyecek bir şey değil. Hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın

Hiç korkmayın Allah'ın izniyle bişe olmuyor sonuçta bilmiyorsunuz benim önceki gebeligimde romntgene girmiştim adetime bir kaç gün kala sonra hamile kalmışım Dr sordum zaten sagliksizsa rontgenden etkilenmisse duser dusmediyse sagliklidor korkma demişti ve ben nargileyi cokk fazla içiyordum çok şükür sağlıkla geldi oğlum darısı başınıza bende 6 haftanın icindeyim şimdi Mart annesi olacam inşallah panik yapmayın bilmeden yaptığınız seyler

İnşallah sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza.. En önemlisi sağlık sizinde evladınız hayırlı olsun mutlulukla sağlıkla gelir inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…